27november

femtondejanuari: Världens mest kända magasinsomslag

Kategori: Editorial

(Detta är btw mitt 200:de inlägg!)
Idag har vi haft magasinsdesign -snack hela dagen, och vi gick igenom kända omslag som blivit kult. Tänkte visa några av som här på bloggen, bara för att layout och magasin är bland det bästa som finns. Shit va nördig jag låter. Men omslagen behöver inte vara särskillt bra egentligen, mest är de nog kända dör att de är vågade lite kaxiga och publicerades i rätt tid. Jag skulle tippa på att ni känner igen några utav dom.
Enojoy!

The Rolling Stone "January 22, 1981"

Rolling Stones omslag utav John Lennon och Yoko Ono, är fotat utav Annie Leibovitz, en av världens mest kända kändis-porträtts fotografer och omslaget fotades bara 8 timmar innan John Lennon skjöts, bland annat därför det blivit sjukt känt.



The New Yorker (March 29, 1976)

Saul Steinbergs illustration, “View of the World from 9th Avenue,” som skall porträttera "New York-bubblan" lite grann, och skulel visa manhattansbor limtierade syn på världen runt omkring. Tomt med andra ord.



National Geographic (June 1985)

Fotografen Steve McCurry fångade en 12- årig afghansk flicka från ett flyktingläger gränsen mellan Afghanistan och Pakistan. Det här fotot/omslaget blev National Geographics ikon och de här fotot är ett av de mest kopierade och omproducerade fotona i världen.

 

Esquire (April 1968)

Det kontroversiella omslaget utav Muhammad Ali där han genom borras utav sex stycken pilar, skall referera till helgonet St. Sebastian, som dödades på det sättet, för att han stod fast för sin religösa tro i Romarriket. Muhammed Ali konverterade till islam och fick då inte tävla i Amerikanska mästrskapen längre. Detta ville designern och AD:n George Lois hylla, och placerade Muhammed Ali på omslaget.

 

The New Yorker (September 24, 2001)

New Yorkers omslagschef, Françoise Mouly, vill ebeskriv atmheten efter att "the twin towers" raserats efter 9/11 och är tryckt med 4-färgs svart på vanlig svart färg. Man det små skiftningar, men är ganska otydligt.


 


Vanity Fair (August 1991)

Vanity Fairs omslags foto av en höggravid Demi Moore, också fotat utav Annie Leibovitz, var ett väldigt provucerande omslag och upprörde USA hejdlöst mycket.


 


LIFE (April 30, 1965)

Vår svenska stolthet i omslagsvärlden, Lennart Nilssons foto, det första i världen, innuti en människor kropp. Den här bilden är från Nilssons bok " Hur ett barn blir till" som sålde åtta miljoner kopior de första fyra dagarna.

 

Esquire (May 1969)

En av de mest ikoniska omslagen utav Art Directorn George Lois med en drunkandade Andy Warhol i ett av de största symbolen för popkonsten, och objektet som Andy Warhol själv målade av och blev hyllat.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: