27november

trettiondenovember: puffpresent<3

Kategori: Livet

När jag kom hem från yogan lite tidigare än vad jag hade planerat efter ett missförtsånd med Erica, kom jag hem och hittade det här paketet liggandes i kökssoffan, väntande på mig !!! Asså människan är ju bara för söt. <3.

Bilden på yttersidan är en bild från photoshooten jag och Erica hade i våras, vi typ frös ihjälbåda två, men skitkul var det, jag tror att sminkningen tog 2-3 timmar ...

 

Liten detalj bara, COMIC SANS. Inte helt okej. Men annars <3.

Och ja Erica, du hade konnat vara etthalvår sen och jag hade blvit lika glad ändå !

trettiondenovember: LindholmenSciencepark

Kategori: IP - KY Akademien

Idag har det vart en trevlig LIA-dag. och det vart fritt arbete hela dagen och därmed har jag fått riktigt mycket gjort. Eller ja första timmarna avr det mnest sitta och vika papper år alla håll och kanter och det låg papper överallt i hela salen. Nu ser det lite bättre ut även om det ligger provisoriska folder vikningar lite varstanns. Jag kommer go with the "espressohouse-servettvikningen" som jag gjorde i torsdags efter alla musee besöken. Kreativiteten är som bäst när man minst anar det. Har testat tusen andra, men den är bäst hittills, och nån gång måste man ju bestämma sig.

Lindholmen Siencepark: Navet. Foto: Malin Svensson, Redigering: Moa Jansson
Tar juh all credit man kan juh.

Nu bär det iväg till Yogan på Sportlife med Sofia.

tjugoniondenovember: finapresenter.

Kategori: Livet

Va och fikade med Cicci, Martin och Michelle på Greenwich idag. Jättemysigt och asgod kladdkaka. Tror knappt den hade varit inne i ugnen överhuvdtaget faktiskt. Rann nästan av tallriken. Där fik jag lite 20 års presenter! bland annat ett jättefint armband från Cicci med "V aja Ehat Ecat" inristat. Coolt. Och otroligt internt. Sen fick jag vin av Martin och ett jättefint SNÖ- armband från Sandra igår kväll, och en fickplunta från Michelle.
Inte för jag vet när jag skall använda den men jag hittar nog nått tillfälle.

tjugoniondenovember: helvetica

Kategori: Daglig Inspiration

Såg en film eller en dokumentär idag med namnet "Helvetica" av Gary Hustwit. Nästan lite nördvarning på att tycka det är skit intressant också. Alltså en dokumentär om ett typsnitt. Man sätter ju ribban ganska fort i början av filmen där en grafisk designer ,Massimo Vignelli, säger: "En grafisk designer finns för att bekämpa all fulhet som finns, såsom en läkare bekämpar sjukdomar".
Jag vet inte men är de inte lite väl insnöade? Det är människor som nästan dyrkar Helvetica likosm, visst att det är ett välgjort och snyggt typsnitt, men ja det är ett typsnitt.
Funderar dock på att använda det i min folder vi skall göra i skolan. Det är ju informativt och snyggt , så det kan ju passa. Inte massa krussiduller om man säger så.

Men jag rekomenderar er som inte har sett den, och är intresserade av grafisk design att se den. Man blir inspirerad, om inte annat till att skriva med helvetica.


tjugoniondenovember: LastNight.

Kategori:

Utgång igår. Först Resturangbesök med familjen på den mongliska resturangen "Bamboo" som var rätt okej, fast en jäkla kö till buffén. Sen var de PC och sen hamnade vi tillsista på Styrbord Babord. No comments needed. Let the pictures talk.


Lillasyster Anna och ja.


Sandra, Sara och Cicci

Sara, Cicci och Jag.

 

Partey.Fika i stan om en stund med Cicci, Michelle och Martin. Kladdkaka på Greenwich!! Kan man behöver efter en hårt påfrestande födelsedgashelg.

tjugoåttondenovember:

Kategori: Livet

TONIGHT IS GONNA BE A GOOD NIGHT.


tjugoåttondenovember: gråhöst?

Kategori:

Vem var det som sa att hösten var grå ? Det blev en liten fototur på efteridagen. Fast sen började det regna, och hösten blev väldigt grå iallafall.

 

 

 

 

Foton: Moa Jansson

tjugoåttondenovember: kakorochpresenter.

Kategori: Livet

Så är det ett år tills man fyller år igen då. Fast nu känns det inte lika skoj att fylla år längre, fylla 21? usch det låter ju lite skrämmande. Men första skall jag ha ett grymt bra år som 20 åring!
Igår var en tjockis dag och jag mår fortfarande lite illa av alla kakor och godis jag åt. Men fyller man år, så fyller man ju faktiskt år, och då sätter sig ingenting man äter på kroppen.
Mina brownies blev helt misslyckade, hade för stor form så dom blev super torra. Jag smakde aldrig i och för sig, men jag såg det på dom. Så jag slängde ihop en kladdkaka på typ 20 minuter innan gästerna kom, som blev bäst.

Det torra brownisarna. Dom är ju ganska fotogeniska, det är ju nått iaf.

Presenterna är jag suuuper glad för, man blir gladare och gladare för varje år för att man får något alls ( ett tecken på att man börjar bli gammal !?! )  och det var över förväntan. En terabytes extrenhårddisk från pappa, ( visserligen en ganska tråkig present, fats ännu mer tråkig sak att köpa själv så det var superbra ), SATC shoeboxen (<3) Presentkort lite varstanns i olika valörer ( 1000 :– ZARA  !!!!!!!!!) , blått armband från lillasyster ( can´t get enough of them) och ett armband från Sofia ( som verkligen inte behövde köpa något, men det visste hon tydligen, söta människa!) och ett sånt där Itunes-mojjs så man kan köpa låtar på internet, LAGLIGT. ehm.

tjugosjundenovember: photoshop.igen.

Kategori: Photoshop

Visste ni att photoshop fungerar lika bra på 20års dagar som alla andra dagar ?? Det vet jag nu! hehe. För -eftertjugosjundenovember: tjugoårgammal.

Kategori: Livet

Så fyller man då tillsist 20.
Blev väckt för två timmar sedan, Anna skulle till skolan och mamma och papa till jobbet så det blev tidigt, men hellre det än att att tad det på kvällen, så mysigt att bli väckt av falsk sång liksom. Inte för jag klagar det värmer lika mycket hur rent eller falskt det nu är. Nu skall jag duscha och baka brownies till ikväll, och till stan och ha en födelsedags lunch med Sofia . Vi gillare.

Imorse fick jag en del presenter, helt jättebra presenter, men jag tror favoriten e den nedan. SHOEBOXEN!!!!

en morgontrött glad osminkad nybliven 20-åring.


 

tjugosjättenovember: CupCakebak!

Kategori:

Jag gilar min lillasyster ibland. Speciellt när man kommer hem från en hård dag med prov och museé besök, och hon och Johanna står och bakar sötaste cupcakesen ever !! Jag fick också prova på att göra min egen, det blev en skocupcake och en M-cupcake. Men sko-designen får ni inte sen nån bild på för den blev så ful... Men som vanligt när sånt här händer flummar jag sönder med kameran och skall ta 1 miljon bilder. Sen var det dags att äta, alltså: Muffins med nutella fyllning och rosa/lila frosting. Lite väl sött dock typ 1,5 paket florsocker tydligen, men ja, dom e ju fina att kolla på iaf !

Hoppas hon inte får för sig sånt här allt för ofta. Jag kommer bli fet då. 

tjugosjättenovember: Museé.

Kategori: IP - KY Akademien

Efter provet idag blev det två musee besök, Kostmuseét uppe vid götaplatsen, där vinnaren av årets hasselbladspris - Robert Adams, hade en utställning.  Mycket fin abilder, men jag vet inte om jag tycker det så fantastiskt som andra verkar ha tyckt.
Sen var vi på Röhsskamuseét vid valand. Där var det en utställning Vouko Nurmesniemis ( HA! uttala det om ni kan) av designade kläder som bland annat butits utav bl.a Jacqueline Kennedy. Och inredningens/modets utveckling. Inte helt ointressant.

 

 

Sen blev det en fika med Sofia på Espressohouse. Och där kom jag på en folder idé! Konstigt va ? att ideérna kommr när man minst anar det, den skall jag jobba vidare på.

tjugosjättenovember: Das.Prov.is.Done

Kategori: IP - KY Akademien

Och så gick det där prover bra iaf. Vilken lättnad jag fick när jag såg att jag inte behövde förklara raster, bitmap och PostScript.
Puh.
Nu är det färdig, och strax skall vi dra till Konstmuseét och tittta på Hasselblads vinnaren,  och sen även en sväng till Röhska för att kolla någon anan utställning. Kul med något sådant lite mer avslappnat efte provet.

tjugofemtenovember: bidragettillELLE.

Kategori: Min Design

Idag var det sista dagen att skicka in sitt bidrag om att designa sin drömklänning på ELLE´s hemsida. priset är att få sin klänning uppsydd och få bära den på röda mattan på Elle galan. Inget dåligt pris va ? Jag tror jag hade svimmat om jag hade vunnit. Svimmat tre gånger, på raken.

Den var egentligen färdig igår, men det jag vill aldrig släpp aifrån mig något innan jag verkligen behöver, så jag skcikade in den 23:49 idag istället. God tidsmarginal juh!.

Så här blev mitt bidrag iallafall!

 

Shit.Shitpmmesfritt. Nu är det Photoshop prov om 8,5 timme. Jag borde sova för att ladda upp. Men det finns så mycket man borde. Jag tror absolut att jag klarar det. Lite orolig för bitmap, och bitmapsdjup samt Postscript. Men jag tror det ordnar sig. Det gör det alltid.

Men nu blir det nog att hoppa i sängen snart, kan tyvärr inte hålla Christopher sällskap vid msn hela natten, speciellt inte när han jobbar natt (!!) även om jag velat, för oj vad jag gillar natten mer än morgonen. Fast det gör å andra sidan gör nog 99% av jordens befolkning det med tror jag. Nästan.

tjugofemtenovember: jagpluggar.snart.

Kategori: Min Design

Varför skall det vara så jävla svårt att bara komma igång att plugga?? Jag tycker ju tillochmed att photoshop är roligt, det är bara som jag måste som jag drar mig för det. I och för sig tycler jag teoretiska saker räknas till Photoshop. Nu har jag spenderat hela morgonen till Illustrator istället.
Bra jobbat Moa. Jättebra jobbat.
Men jag var faktiskt tvungen o kolla om jag kunde hitta livetrace fuktionen, som jag funderar att använda till den nya folderuppgiften i skolan igår, där vi skall för en folder för Navet, på Lindholmen.
Det funkade ganska bra, o en hittade jag en tutorial som jag bara var tvungen att testa, och sen så var jag bara tvungen att testa att göra en regnbåge och ja.... ni fattar.
Det här e en del av restultatet efter 3 timmar "Illustratande". Inte för att det är det snyggaste gjort, mest exprimenterande.


Tio poäng till den som förstår vilken låttext det är i bakgrunden!


Okej, Nu är det plugg som gäller.
Snart.

tjugofjärde november: FilmAffisch

Kategori: Photoshop

Ja då var filmaffish redovisningen och deadlinen färdig också då. Jättemånga fina retucheringar/bilder/inmonterningar tyvärr har min nästan slut på batteriet så kan inte lägga ut hela väggen som är fylld med snygga filmaffisher med hela IP09. Det är respekt. Så den bilden kommer upp lite senare ikväll istället, så man får hålla till godo med min Pauline affish.Snart kommer det en ny uppgift av marie, så nu på lunchen är det förberedelse för den uppgiften. För övrigt är det plugg som gäller idag.

...Upplösning, raster, dpi, ripp, ppi,dpi, tif, eps, psd, pdf, jpg, pantone, CMYK, rgb, duplex, bitmap, kanal, bitdjup, objektgrafik. högdagrar, histogram laserutskriftm bestruket/obestruket papper, markeringar, urklippsbanor, toningar, retucher färgjustering, färglägen, filformat... uuuh.

tjugotredje november: JUL?nä.barapåNK

Kategori: Livet

Som sagt blev det en sväng i staden ett slag med Sofia. Målet var en partyoutfit till på lördag. Det började fantastiskt bra med en knallrosa klänning med tyll. Det slutade med en en svart kavaj och tillbaka lämning utav klänningen. Vet jag vad jag skall ha på mig på lördag?
Nope.
Är jag nöjd med mitt köp? Oerhört.Jätte. Väldigt. Asnöjd.

Olyckligtvis gick vi in en sväng på NK, aldrig bra när man har dåligt med pengar, man får fruktansvärda cravings. Men vi lättade upp det hela med att få tänka på annat när vi gick ut mot kunsgatan för att kolal på julskyltningen. Fastän jag vägrar att fira jul innan december, så fick jag lite "jul-mys-köpa-julklappar-och-äta-pepparkakor-känsla" iallafall.


tjugotredjenovember: Done.Färdig.Klar.Imadeit.

Kategori: IP - KY Akademien

Äntligen är sista nummret av today klart. ÄNTLIGEN ÄR SISTA NUMMRET AV TODAY KLART. Pdf-filerna är gjorda, både låg och högupplösta, projektrapporten är inlämnad, redovisningen är gjord och presenterad, och den sjävständiga rapporten är inlämnad. Vilken produktiv dag!! Shiet , ni är jag och Sofia värda en sväng ner på stan. Målet är att hitta nått jag kan ha på mig till helgen, för då händer det skojjiga saker.


"AWESOME" - Sofia.

tjugoandra november: fashionandfood

Kategori: Daglig Inspiration

Jag tror jag skulle äta snabbmat betydligt oftare, om man fick den serverad i ett "chanel package", såhär varje gång... Jag bara är sån, läser de böckerna som har snygga framsidor, skivorna är ofta lite bättre om de har snygga framsidor och kläderna är lite snyggare om märket har en snygg logotyp. Arbets skada. What to do. För övrigt så stämmer citatet väldigt bra. Väldigt. Jätte.

Plugget går sådär.

tjugoandra november: Jobbochplugg, suck.

Kategori: Livet

Idag har vart en sån där dag man helst bara hade velat stanna hemma framför tv:n kolla på flera säsonger avsnitt av en tv-serie typ SATC eller TrueBlood (som jag för övrigt bara sett första avsnittet av) och mysa med varmt kaffe och mysigt sällskap. Istället fick jag ge mig ut i regnet, åka buss och städa hotellrum.
Inte lika mysigt.
Men som tur va, så jobbade Cherie med mig och båda hamnade på 7:ans våning, så vi hade det ganska lungt. Sen fick jag ju hjälp av Christopher dessutom, så det hela gick galet galant.
Men nu är det egentligen ett måste att plugga, men shitpommefritt vad jag inte orkar, eller inte har lust. Därför blev det middag framför Gossip Girl som uppladdning, och nu sitter jag här framför datorn yttteligare 35 minuter senare, och har inte börjat än. För övrigt har ju Jenny Humphrey (Taylor Momsen) coolaste stilen i världen typ.

 

tjugoförsta november: spotify-surfing

Kategori: Musik

Varför är det alltid på natten man hittar de där man verkligen inte kan slita sig ifrån?? Bara för att jag verkligen borde gå o lägga mig, hittar jag massa nya band bland med bra musik. Bland annat ett band med det ultimata bandnamnet: The Devil Wears Prada.
Från Ohio, Usa, och spelar nån sorts metalcore. Låten är från albumet "Plagues" från 2007, men kolla in de andra albumen också bland annat "With Roots Above And Branches Below" från 2009.


 

 

Och för att jag är skadad, måste jag ju kommentera cd-omslaget. Inte det snyggaste jag sett, men man får ju helt klart en bild om vad musiken kan tänkas låta som... Det är lite: Hej photoshopfilter; Brus, oskärpa och den där andra grejjen som jag heöt enkelt är för trött för att komma ihåg just nu. Lyckat.

tjugoförsta november: retuch!!

Kategori: Photoshop

Idag har vart en nyttig dag. har fått gjort riktigt mycket faktiskt, härligt med sådana dagar. Stor del av läxan är gjord, lagat mat (Sveriges godaste broccolipaj btw) diska och fota och retuchera ( ingår som läxa ). Photoshop provet på torsdag kommer döda mig. L.Å.N.G.S.A.M.M.T.
Som sagt blev det lite fotande idag med lillasyster min, tror det tom. blev över 150 bilder, fast 140 var jag väldigt osnygg på.. ja. Jag bestämde mig för ett fota jag övade lite retuch på iaf, en såkallad, "hård" retuch. Tycker det blev rätt bra ändå.
Jobbade mycket med fyra smarta lager utav median, gausisk oskärpa, oskarp mask och olika justeringslager i nivåer. Och dessutom klonade jag bort de fula hacket i bakgrunden eller vad man skall säga. Sen är ni väl inet dummare än att ni ser att den är beskuren lite också ... Fler bilder från idag kommer ...nån annan dag !


före                                                                          efter

 

 

Imorgon är det jobb på Scandic, härligt att man vet att man inte är "ensam" där, blir så mycket roligare när man jobbar med någon man känner och kan prata med.

Men nu är det sovdags!

tjugonde november: lastnightQuiz.

Kategori:

Igår var det quiz. Ett riktigt attans svårt quiz, shietpommefritt. Men det var nästan hela gänget med och det var skitkul verkligen, precis like the good old days! Dock blev det en rätt tidig kväll, skulle upp ganska tidigt idag och ville verkligen inte riskera att missa bussen igen... Bildcollage på de blire här.

tjugonde november: Indesign #&=!!&&# !?

Kategori: IP - KY Akademien

Trodde jag skulle max få sitta i skolan till 14 idag, äntligen få komma ifrån skolan lite tidigare än vanligt. Nehe. Som vanligt skall någonting krångla.... Vi skulle bara skriva ut vår projekt rapport från Today och mässprojektet. Vi ville såklart ha dubbeldidig utskrift, och såklart så gjorde vi först fel, och sen när vi väl gjorde rätt, gjorde vi tydligen inte rätt iaf, och sen tog pengarna för att göra utskrifter slut. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAA...
När sånt där händer vill bara slita av håret och sen bränna upp skrivaren. typ. Sen händer sånt här, som bilden visar. Man blir helt enkelt galen.

Så det blev inte så mycket jobb med filmaffischen som jag hade hoppats , jag får jobba vidare på den i helgen...

nittondenovember: Photoshop&quizz

Kategori: Livet

Idag har vart en jäkla dag först photoshop hela förmiddagen och övning inför photoshop provet. Hjälp! känns som man kan allt och inget på samma gång.
Sen började jag också på min movieposter, Pauline som flickan med pärlörhänge. Inte färdig än, men jag är på god väg! Och hittills är jag faktiskt nöjd. Så här ser det ut än så länge:

 

Sen har vi hel afetrmiddagen hållt på med projektrapporten för Today och mässarbete, och är fortfarande inte färdiga, (jag smet iväg några minuter, utan att fråga...) Vi hatar nog alla Today nästan lika mycket som typ. typ.  typ som horungar ( läs horungar med typografisk innebörd ) ( om du inte vet så googla ).
Nu blir de strax quiz!

artondenovember: seninspiration

Kategori: Daglig Inspiration

Som alltid när man e trött och bara egentligen vill sova fastnar man framför nån sida och Cicci på msn. Det är sig likt. Den här kvällen är det deviantart.com som gäller, och typogtafiska/vektor baserade affischer. Varför kan inte jag koma på sånna där coola grejjer? GE MIG INSPIRATION.

Coolaste affischen stan.

 

 

 

artondenovember: scandicbowling

Kategori:

Ja, lite seg är jag med bildern a jag vet, men har vart så sjukt jäkla trött idag så jag har inte hunnit... Sen när jag nästan var färdig stängdes photoshop utan att jag hade sparat , så då fick jag börja om från början.
Det är så typiskt mig.
Hade iallafall en skitkul kväll igår, visserligen gick väl bowlingen sådär, jag e nöjd bara jag fick ett par käglor varje slag (slag/kast?) fast sen vann jag ändå min grupp, så jag var ju inte så dålig som jag trodde... Marcus sa sig också vara dålig, men det slutade ju med att han vann över alla och vann vin. Hycklare.
Ett litet bildcollage från igår kommer här!

 

Sen blev det en liten sväng till Babar, eller ja liten, det slutade som sagt att jag missade sista bussen, och fick åka runt Kungälv och manmma fick hämta mig, det var hon måttligt förtjust i. Men då hittade vi ju Christophers InFlams biljett, så det var ju nått positivt med det också!


artondenovember: entröttnamnsdag

Kategori: Livet

En missad buss resulterade i 4 timmars sömn i natt. Och en irriterad mamma, som fick agera chaufför. Och kaffe knarkande. Och tuggande av öb:s budget-fejk werthers kolor. Men jag hade ju iallfall kul på afterworken, och det är ju faktiskt det som räknas. Bilder från bowlingen kommer lite senare.
Som tur va kunde jag hänga med Christopher med hem en sväng, när jag missat bussen, för att kolla in den temporära lägenheten på Wieslegrensplatsen. Där hittade vi hans "borttappade" InFlames biljett (tur för honom....) och fick hälsa på Lisa också (världens tjockaste katt, nästan).

Imorse fick jag iaf ett godmorgon sms där jag fick hjärtliga gratulationer på min namnsdag från Christopher, vilket jag helt glömt bort själv. Men egentligen, vad är namnsdagarna till för ? Dom tillför ju INGENTING. Eller? Jag fattar inte. Det är ju inte så att man firar sin namnsdag med dunder och brak och annordnar fester, fast man kanske borde införa det ? Då betyder det en till dag att få presenter på.
Det hade ju vart trevligt.


Wikipedias förklaring av Moa:

Moa är förmodligen en smekform av ordet mor och är en av 90-talets största moderaketer. För 30 år sedan fanns det bara 66 personer, unga som gamla, som hette Moa. Den 31 december 2007 fanns det totalt 13 434 personer i Sverige med namnet Moa varav 11 422 med det som tilltalsnamn.

sjuttonde november: Photoshopphotoshop

Kategori: IP - KY Akademien

Idag hade jag första schemalagda lektionen på nästan 3 veckor, det känns faktiskt lite konstigt... Bildteknik var det som stod på schemat, och Photoshop till vi storknar. Fast det är fortfarande väldigt väldigt väldigt roligt! Idag fick vi en ny uppgift där vi skall göra en filmaffisch, eller ja, vi skall använda en filmaffisch och klippa in en klasskompis ansikte istället för skådespelarens. Man vill ju inta ha nån för svår, men inte heller för lätt, man vill ju få en utmaning och lära sig nått nyttigt!
Jag skall jobba med Pauline, och hon skall få bli flikan med pärlörhänge. Kommer få jobba med en del filter, det är väldigt likt en oljemålning. Coolt. Jag skall få bli Uggly Betty, det kommer bli väldigt spännande...

 

Skall strax iväg till Scandic på afterwork (jaja det får man fast man har gått i skolan bara) och käka äkta hotellresturang mat och sedan iväg till bowling. We like it. We like it a lot.

sjuttondenovember: attritaAgnes

Kategori: Illustrationer

Skolan idag. Har vant mig efter två dagar att ha sovmorgon, och tyckte att det var väldans jobbigt att gå upp tidigt imorse. usch. Dessutom var E6:an helt korruppt imorse så jag fick åka omväg runt hela hisingen. Bra start där.
och när jag väl kom till skolan så visade det sog att det inte är så värsta mycket jag och min grupp kan göra, så då blev det att sitta och vänta på att man skulle bli hungrig så man fick äta lunch. typ.

Igår satt jag med Illustartor större delan av dagen( ja, igår också...) och fick gjort ett ben och en kjol. haha jag vet inte men känn som jag jobbar hyffsat långsammt (Men man kall komma ihåg att jag pratade med Cicci på msn samtidigt, och har man så mycket att säga som vi oftast har, så är det lite mer okej)
Jag börjar bli lite nördig med mitt Illustartor...


sextonde november: koikoikoi

Kategori: Daglig Inspiration

Har ägnat största delen utav dagen till att pilla i Illustartor och att surfa runt för att leta efter olika tutorials i Illustartor och Photoshop. S.E.G. .D.A.G.
Men jag har lärt mig en del. Sen har jag ju övar på min Wacom! Fast nu får jag typ skrivkramp istället för ett finger som låser sig helt. Suck.
Idag hittade jag iaf en hellt asgrym sida för att finna inspiration från: www.koikoikoi.com, som jag blev helt kär i !! hur mycket som helst att få inspiartion från!! Här hittade jag Alexis Marcou, en illustratör/grafisk designer från Grekland, som använt handskisser och digitalt ihop. Jättesnyggt, och det ser väldigt modernt ut!

 

 

Här kan ni hitta han andra illustrationer: http://koikoikoi.com/2009/11/alexis-marcou-pencil-graphic-design/#more-6440

sextonde november: Wacom!

Kategori: Livet

Hittade en wacom platta på övervåningen hos pappa, står helt oanvänd, inte okej. Därför snor jag ner den till mih och testar lite, svårt i början men jag tror man vänjer sig :) Nu blir det lunch med kokosomelett och reprisen av Gossip Girl. Oh Yeah.

femtonde november: attritabalmain

Kategori: Illustrationer

Illustrator.
Jag säger bara Illustrator.
Det är vad jag har underhållt mig med nästan hela dagen och kvällen nu. det börjar ju likna nått, jag är inte riktigt färdig, osm ni ser, men resten tar jag imorgon, nu orkar jag inte mer!!
Men som sagt inte färdigt än., konstruktiv kritik mottages gärna :)


Här nedan är orginalbilden jag har målat av :)

femtonde november: lastnight

Kategori:

Igår var det mässa hela dagen, förutom att jag fick köpt mina Jimmy Choos då (!!!!!) Efter en mass aväntade på nbilar som aldrig kom och krångel med att komma in i parkeringshus, så var vi så trötta, utmattande och hungriga. Så jag Sofia, Elin och Lin abestämde oss får att gå o käka lite tapas på maniana. Jag har velat gå dit skitlänge så det var härligt att äntligen få komma dit! Väl där provade jag på Sangria också som jag har hört många berättelser om... det var gott, ganska lättdrucker, så man får passa sig lite grann :P
Efteråt var det egentligen meningen att jag antingen skulle til antingenl Elises inflyttningfest, Allans förfest, hem till Robert med resten utav klassen eller på inflyttnings mys hos Erica, men det slutade med ingenting, Jga var helt slu så åkte bar ahem, jag orkade verkligen inte göra något utav det. Synd när man för en gångs skull var bjuden på massa roliga grejjer...


Sangria. (jag vet inte riktigt hur det stavas...)

trettonde november: fuck art

Kategori: Livet

Fuck art, love graphic design... Sant eller extremt motsägelsefullt ? Snygg är den iallafall. Bild från Devianart.com.

fjortonde november: ChooseChooShoes!

Kategori: Skor

Nu är de på väg hem till mig !! Tack och lov slapp jag både gå upp vid 04:00 och sitta från 05:30 i nordstan för att få tag på ett par skor som är på väg hem till mig ändå. Nu kan nog inget förstöra min dag. Så mitten av december, DÅ!

Idag är det ytterliggare en dag på mässan, men börjar inte förrän vid halv 2, så har en slappmorgon med jimmyChoo-shoppande som sagt lång och god frukost framför tv:n och skall strax klä mig. SUgen på fest e jag, men hinner nog tyvärr inte. Kan bli sent idag på mässan, skall packa ihop allt och se till att inget lämnas kvar. Vad händer ikväll för er ?

trettonde november: 3,2,1...countdown...

Kategori: Fashion

Nu är det snart dags!! Jimmy Choo at H&M bara 14 timmar innan realesen. Men jag vet ärligt talat hur jag skall göra... suck. Förut var jag helt övertygad om att jag ville ha allt, men nu är jag inte lika säker längre. Funderar faktiskt på att hänga på hemsidan klockan 10 istället, inte för att den ALLS kommer vara helt överbelastad, men ändå.. slipper gå upp så tidigt iaf. Och i såfall så blir det bara ett par skor. Bara.


Zebraväska: 999:–, Armband 299:–, Blå Klänning 1999:–, Skor 799:–, Plånbok 399:–, Väska 1499:–, Skärp 499:–

Bara för det gjorde jag ett litet collage med jimmyChoo grejjerna jag tycker är snyggast. men om det blir nått blir det skorna och armbandet, möjligen skärpet.  Fast å andra sidan behöver jag verkligen en plånbok så den hade ju inte vart helt fel

... K.A.N. .I.N.T.E. .B.E.S.T.Ä.M.M.A. .M.I.G....

Jag funderar under IDOL tror jag bestämmt.

tolfte november: designa!!

Kategori: Fashion

Japp kanske e lite sen med det här, men i år skall jag verkligen få till att designa min drömklänning, som man vinner att få uppsydd utav H&M och få gå på Elle galan 2010 i den. Ehe. Bästa priset ever.
Så hur ser drömklänningen ut ? TYLL. SVART. NITAR. GLITTRIGT. Detta kan bli bra. Nu skall vi bara börja skissa...
Läs mer om tävlingen här.

tolfte november: Elllllle

Kategori: Editorial

Idag kom min kära Elle tidning äntligen igen!! En ursnyggt cover med Agnes på framsidan, som en riktigt söt tjej, och som håller på att bli riktigt stor både i Sverige och utomlands, det är ju skitkul. Hon har faktiskt alltid vart min favorit idol vinnare, inte för att vara sånn, men det har det faktiskt. Bu att jag fick en skrynklig tidning dock.
Lönen kom idag också . Ä.N.T.L.I.G.E.N. <3

....ELLE e drömpraktik-platsen no.1 som AD-assistent eller orginalare...dream on moa...dream on..


Reportaget om Agnes e jättesnyggt, har tyvärr inte hunnit läsa än, men massa snygga kläder såg jag när jag bläddra genom det iaf .
Idag träffade jag Johannes på en fika i stan på villervillkulla. Det var jättekul att träffa honom igen. Skönt att vara med honom för det är aldrig tyst och vi kan prata om allt. Typ nästan iaf.
Nu blir det sängen efter ytterligare en mässdag, och sen upp och hoppa klockan 06:30 igen. uhu.

tolvte november: Ironic?

Kategori: Livet

Livet är ganska ofta ironiskt.
En gång var det en person som sa att: Ibland ger livet en käftsmällar. Detta visade sig senare vara den person som gett mig mitt livs värsta käftsmäll hittills.

Det är precis som den där låten, Ironic av Alanis Morisette.

An old man turned ninety-eight
He won the lottery and died the next day
It's a black fly in your Chardonnay
It's a death row pardon two minutes too late
Isn't it ironic ... don't you think

It's like rain on your wedding day
It's a free ride when you've already paid
It's the good advice that you just didn't take
Who would've thought ... it figures

Mr. Play It Safe was afraid to fly
He packed his suitcase and kissed his kids good-bye
He waited his whole damn life to take that flight
And as the plane crashed down he thought
'Well isn't this nice...'
And isn't it ironic ... don't you think

Well life has a funny way of sneaking up on you
When you think everything's okay and everything's going right
And life has a funny way of helping you out when
You think everything's gone wrong and everything blows up
In your face

It's a traffic jam when you're already late
It's a no-smoking sign on your cigarette break
It's like ten thousand spoons when all you need is a knife
It's meeting the man of my dreams
And then meeting his beautiful wife
And isn't it ironic... don't you think
A little too ironic... and yeah I really do think...

elfte november: bloglovin

Kategori: Livet

elfte november: skor.älska.skor

Kategori: Skor

Efter jag lämnar mässan bakom mig strosade jag runt en stund i stan för att slappna av lite, för att tänka på annat, och för att glömma bort lite problem och bekymmer. Jag älskar att gå runt i stan själv och ta den tid jag vill i affärer, gå vart jag vill, och kolla precis hur länge jag vill på något. Jag tror e bland det mest avslappnade jag vet faktiskt. Inte för att jag behöver köpa något heller ( även om det hjälper ytterligare lite... iallafall för stunden ) så , jag vet inte det är bara så lungt och skönt och det är bara jag.

Men som sagt det hjälper ju alltid att köpa lite , så ett par skor blev det. behövde faktiskt ett par mellan stora stövlar och tygskor, jag kan helt ärligt säga att jag faktiskt inte hade det. Lovar.

DinSko 449:–

Tyvärr hittade jag massa annat som jag ville ha också. En skitsnygg kavaj på secondhand, MassimoDutti, för 900:–, men just nu e det en jäkla massa annat som jag hellre vill ha , så det får vänta.
Blev förresten medlem i NilssonGroup Klubb, så man kan få erbjudanden och andra förmåner av butiker som är medlem i Nilson Group (DinSko, Skopunkten, Johanssons skor m.m), Jättvärt med tanke på att man handlar där då och då, plus att man fick 10% välkomstrabatt på först paret man köpte. Vi gillar!

elfte november: byggamonter

Kategori: IP - KY Akademien

Idag var det idig morgon, upp och hoppa klockan 06:00. uuh, för tidigt helt enkelt. Bussen visade sig vara jättesen och jag kom nästan en halvtimme försent, inte för att det gjorde en jättestor skillnad , men det känns aldrig riktigt bra att vara sen.
Det var i vilket fall dags att bygga upp montern för IP, och att sätta upp datorerna vi kommer att använda i tre dagar framöver, i todays räkning ( utställartidningen vi jobbat med i 2 veckor ) Men det var rätt slappt och vi tog det väldigt lungt, men fint var det när jag gick, var inet riktigt färdigt då, monter gruppens jobb juh...
Käkade lunch med Sofia på Franks Coffee, och sen fick vi våra ursnygga tröjjor vi skall ha på mässan. Tack o lov för en snygg tröjja!

tionde november: skolantoday

Kategori: IP - KY Akademien

Skolan idag var en lång dag. Vi fick skickat iväg en pdf till tryckeriet och vi höll deadlinen med en ganska bra marginal och stressade aldrig, det var underbart bra. Sen satte jag och titta på när Sofia skar montergrejjer och sen var det att förbereda för de andra mallarna och packa ner alla datorer vi skall ha med, starta en ny server, koppla in router osv osv osv. slutade med att jag kom hem åtta. Lite segt. Men man har ju ofta så kul i skolan också så då blir det att man stannar kvar lite extra bara för det, vad skall man göra hemma ?! Idag blev de pizza (okej jag var nyttig och tog sallad, det var det sannerligen värt, känner sig bättre då..."hej missa livets godheter", men jag sparar mig till min föelsedag faktiskt!)
Lite bilder på de kommer här!

Skära, skar, skurit? Ibland älskar jag min mobilkamera.

 

Sofia i full koncentration.

 

En del av IPH09 käkar. Vi gillar´t.

Imorgon skall jag vara vid svenska mässan klockan 07:20. Det är bara för tidigt egentligen. Men vad gör man inte för laget? Precis. Be there or die.

tionde november: Ladygaga-nylåt!

Kategori: Musik

Ny låt från Lady Gaga!! Hon är på så himla många sätt, riktigt riktigt grym. Hon bryr sig inte vad man borde ha på sig, hur musik borde vara eller annat. Jag verkligen beundrar henne faktiskt. Jag beundrar sånna som vågar vara sig själva, att jag medger att jag faktiskt inte tycker det är så himla enkelt alltid.

Jag gillar iaf den nya låten, Bad Romance är en riktig Lady Gaga låt, i Just Dance och Poker face stil, med rätt "torra" verser och extremt catchiga refränger som sätter sig på hjärnan på en gång. Så varsågoda här har ni låten som kommer sitta hela veckan ut.

Låten på Spotify: Lady Gaga – Bad Romance

tionde november: försovasig

Kategori: Livet

ÅH. typiskt, när man har första riktigt taighta deadlinen, ja då försover man sig såklart, och naturligtvis försover man sig. SKIT. CRAP. aja.

nionde november: pusspåer!

Kategori: Livet

Bara för att jag e så grymt glad att jag har personer runt omkring mig som gör mig så glad!! Och hjälper mig med jobbiga saker som jag dealar med. Man skall bara omge sig med sånna personer. Det är dumt att göra annat. Man kan säga att jag citerar Sofia, på ett ungefär. Ni vet vilka ni är.

nionde november: dinsko?nej.minsko

Kategori: Skor

Efter en fruktansvärt virrig, omtumlande och en promenerande dag (jag kommer komma ihåg vandringen runt gasklockan för evigt)  så mötte jag upp min lillasyster Anna i stan efter hennes skola.
Jättemysigt nu i stan när de har börjat pynta juligt och börjat sätta upp kransar och julgrangrejjer, det värsat är att man blir ännu mer shoppingsugen. Inte bra.

Vi gick särskillt länge, varken hon eller jag har särskillt mycket pengar, det är mest kul att göra lite tillsammans. Jag tvingade iallfall in henne på dinsko, och hittade Skorna. Skorna med stort S. (Vilket jag gör ganska ofta, men det hör egentligen inte hit). Jag talade ganska tydligt om för henne att jag fyller år om 2,5 vecka, jag hoppas hon fattade vinken.

 

Gud va dinsko har höjjt kvalitén på sina skor, alltså utbudet. Måste ha bytt designer eller nått. Sen så ja det det påmenner asmycket om YSL:s "caged" sandaletter, men ... tills jag har råd att köpa den äkta varianten, kör jag på budget. Jag säger tills, med meningen att NÄR jag har råd så köper jag äkta. jag vet inte om de är finare än de scorett har i sitt utbud, men de kostar lite mer, och nån stor skillnad är det inte.

åttonde november: lastnight-kattfest

Kategori:

Last Night var det kattfest på schemat hos Erica och Annlie, askul idé att göra något såpass annorlunda. det hela var för Ericas tre gosiga katter som fyllde åtta år tillsammans, och för att ha ett tema på en vanlig fest liksom, dte blev hel lyckat och jag hade jättekul!! Lite bilder från gårdagen kommer här ...

jag som leopard. ehe. typ.

Nej det är inget riktigt kattbajs på bordet i lådan , med det är riktigt riktigt likt... det är chokladbollar transformerade till korvar i massa pärlsocker!!, sjukt rolig idé tycker jag , fast det var lite skrämmande att äta dom ...

 

och tre tårtor för alla tre katterna!

 

sjunde november: klädproblemet.

Kategori: Livet

Vad skall jag ha på mig?
Ständigt denna fråga.
Min mamma brukar tycka att jag är supertöntig när jag springer runt och provar hela main garderob innan jag skall ut , på fest eller bar någonstanns som är mer än skolan typ. Hon tycker alltid att det mest bara att ta ta något att man inte behöver vara så himla fin. Eheeee.
Men vi har verkligen inte lika stil någostanns, vi tycker aldrig samma saker om vi är i stan tillsamman o kollar kläder.
Men idag, då var det ombytta roller minsann. Hon började klockan halv elva och prova massa kläder och sen höll hon på att fråga mig en halv miljon gånger om hon kunde ha på sig det hon bytt om till, jag vet inte hur många kombinationer hon testade, men mist lika många som jag brukar.
Saken är den att hon skall på nån klass återträff, med de hon gick 9:an tillsamman med. Jag tycker man visar att man e lite stressag och pirrig om man håller på att prova kläder i 5 timmar innan. Men hon vägrade erkänna det.
Men det är inte det att jag förtstår henne, tänk vilken press att träfaf de man gick i samma klass som i 9:an. Då skall man ju bevisa massa, man vill inte se för gammal ut, man vill inte se ut som man har försökt se ung ut , utan att lyckas. Man vill ge ett visst intryck. Fatta pressen, fy!! Inte för uppklädd, inte för sunkig, inte de och inte de. Så det är alltså samma problem som jag brottas med typ. det tar alltså aldrig slut. Inte för jag vill sluta bry mig, för jag tycker det är kul, men ibland e det lite jobbigt asså...

Snart skall jag iväg till erica och henes katt fest iaf (så om jag har stavfel i den här texten kan jag skylla på att jag har långa lösnaglar jag inte är van att skriva med, och ja det är ett försök till klor) Jag är en leopard, hej vad påhittigt, det var det bästa jag kunde åstakomma iaf, och det för duga. Bilder kommer komma imorgon, ha en trevlig kväll!! det skall jag ha!

sjunde november: likt?

Kategori:

Lite kul att jag öppnar ett nytt mail från Campadre imorse och det första jag ser är det här, sminkningen som Sara kopierade på mig!!  Så vad tycker ni, visst var det likt, även om jag kanske har den där model-ing look:en...

sjätte november: Idol

Kategori:

Världens bästa låt.
Vilken är världens bästa låt?
Är inte det ett ganska galet tema i ett idolprogram? Jag vet inte men ju mer och mer jag tänker på vilken som för mig är världens bästa låt,  kommer jag på fler och fler låtar som är riktigt riktigt bra. Men om jag tvungen att välja en låt just nu. som jag skulle framföra som idolerna gjorde, hade jag nog valt "Hurtful" mer Erik Hassle.
För att den låten är så sanslöst bra, för att jag inte har tröttat på den än och för att den väckor känslor i mig. Det tror jag är en bra låts kännetecken, man tröttnar aldrig, den kommer alltid att vara bra typ hela livet, och man berörd av den. Känslomässigt berörd alltså.

Bäst ikväll var iaf helt klart Erik som sjöng "The Show must go on" av Queen, och jag tycker också att det var den bästa låten på hela programmet. Jag tycker just nu att att är han som borde vinna, grym sångröst (kan killen sjunga falskt ens?)

Erik.

 

Kvällens bäst klädda däremot tycker jag nog att det var Tove. Fast jag tycker nog att högklackat till hade vart snyggare, det tycker jag lite mer klass på det då. Men jag gillar frsyren till och de lite mer rockiga armbanden till fin enkel klänning.

 

Tove.

(Bilder från tv4.se)

sjätte november: LastNight

Kategori:

Igår var en upptagen dag, en sån där dag jag också var på gott humör hela dagen och allt bara kändes som livet var en lek och I was on top of the world. typ.
Först var vi i skolan och skulle layouta tidningen så gott som helt färdig, lie krångel med provtryck och grejjer, men löste sig bra till slut och vi skall istället skicka det idag. JAg och Sofia kände att socker vad som behövdes vid 4-5 tiden och gick till pressbyrån för att handla kvalitets energi, nämligen Ben&Jerrys!! testade Chocolate Fudge Brownie, som var helt underbart god... Precis vad man behövde efter antal timmar i skolan.

Sen lurade jag med Sofia till BaBar och till quizet med Mike som är varje torsdag, helt alldeles för längsen jag var där så det var jättekul att se honom. Dock var det as svåra frågor och det gick sådär för mig och Sofia. Mycket sportfrågor och mycket film och tv-serier, INTE min specialité. Men vi kunde tjejfrågorna. Såklart. Men slutade på 14,5 poäng så inte så dåligt ändå, eftersom Christopher, Marcus och Jim som också var där, som e killar gillar sport och film och tv-serier fick 20. så vi var rätt nöjda ändå, vi kom ju faktiskt inte sist...
Sen fick jag sova över hos Sofia ( Guld värt att slippa åka hem på seg buss, TACK ), så vi gick hem och snackade tjejsnack hela vägen hem till henne, visserligen tar det väl bara 15 min men ändå. Helvärt. ( sooowäääjjjt ) Lyckad dag men rätt seg nu här i skolan, ( passar på att skriva medans de andra e på fika )...

Tyvärr inga bilder från gårdagen för jag glömde minneskortet till kameran hemma, men hade med mig kameran... typiskt. Men annars var allt grymt !

fjärde november: armband

Kategori: Fashion

Tog en sväng förbi lindex.com, det ångrar jag lite. Oj vad mycket snygga armand dom har! Dit måste jag verkligen ta mig fort som attan, vill ha allihop!! det längst ner har jag men det blir ju inte komplett utan de de andra nästan... en bra anledning till att köpa de andra tycker jag. Dyra är dom inte heller det dyraste kostade 69 tror jag, det är ju nästan gratis.
Oj vad lindex har bättrat sig.
Lindex Shop Online - Armband Lindex Shop Online - ArmbandLindex Shop Online - ArmbandLindex Shop Online - Armband

fjärde november: Bodypump

Kategori:

Idag är det redan Onsdag, det är helt sjukt hur fort tiden går, det är ju för fasen snart redan helg. Skolan idag var lugn, hade sovmorgon och klockan 15 begav vi oss till ett studiebesök på "majornas grafiska" vid järntorget, som är ett tryckeri kombinerat med en reklambyrå.
De hade en väldigt intressant och unik affärsidésom var väldigt spännande att lyssna på. Den gick till stor del ut på att priset inte behöver spela så stor roll om du övertygar kunden att det är kvalité som spelar den huvudsakliga rollen, och eftersom dom är reklambyrå och tryckeri tillsammans så kan dom producera saker väldigt väldigt fort!
Nu har vi gjort alla våra studiebesök, och fått ihop riktigt bra besök; tidning, inhouse byrå, marknadsavdelning, reklambyrå och tryckeri. Frågan är vart man vill ha praktik då?
Jag e nog mest sugen på en inhouse byrå som tex Lindex eller Scorett ( som tyvärr ligger i Varberg men kanske funkar att pendla?)

Sen var jag och några klasskompisar på Sportlife och tränade bodypump, skitskoj! Ungefär som på Friskis och Svettis, fast mer styrka och mindre hopp och studs. Jättejobbigt och jättenyttigt.
Fast nu har jag fått ont i halsen så jag hoppas verkligen inte att förkylingen kommer tillbaka igen.

fjärde november: Leighton

Kategori: Musik

Ja då kan ju Leighton Meester att joina gruppen till kändisar/skådispelare som försöker sig på en sångkarriär. Man får ju inte jättestora förväntningar direkt, men jag är posetivt överraskad! Lite mysig på nått, men ändå lite upptempo, lite Lady Gaga, fast lite sämre...

 

 

tredje november: NickyiChoo

Kategori: Fashion

Så fick vi se Hilton systrarna i JimmyChoo först iaf. Jag gillar klänningen Nicky har på sig mycket, kanske skulle satsa på den ? Byxdressen känns inte så aktuell för min del iallafall... jag e för feg att ha på mig sådantdär...

Först o främst blir det nog skorna jag skall få tag i, har redan kollat in vilka jag tror jag skall hugga tag i först dessa nedan, de ligger på 799, vilket jag tycker inte alls e särskillt farligt, så de här hoppas jag skall bli mina inom 2 veckor!!

Nu får det räcka för idag, en underbarsovmorgon imorgon väntar, det gillar vi.

tredje november: Fota!

Kategori:

Jösses vilket deprimerande väder idag, ABSOLUTE DELUXE HÖST DAG. Men ändå är det så mysigt samtidigt man kan trycka på sig mössan virra in sig i halsduken och krypa in i dunjackan. Dat är nått med höst. Visst lite deprimerande men ändå så mysigt!
Främst av allt jag blir otroligt fotosugen pågrund utav känslan höst innebär, det och sminkningen i söndags hos sara påminde mig om Phooto sessionen jag och Anna gjorde i våras , som jag faktiskt är väldigt nöjd över. Det måste vi verkligen snar göra om igen!!

 

 

 

 


tredjenovember: mexicotisdag

Kategori: Livet

Idag blev det först en härlig sovmorgon ,och väldigt välbehövlig, känns som jag inte sovit ut så på alldeles för länge. Sedan bar det iväg till skolan, jobbade vidare lite på designen på Today, som börjar blir riktigt riktigt riktigt bra faktiskt. Känns så fantastiskt bra att man känenr sig stolt över nått man gjort, speciellt i en grupp. Delad glädje är ofta dubbel glädje var det ju nån som sa ...

Sen så kände Sofia så starkt för mexikansk mat så det blev till att luncha mexikanskt idag tillsammans med Martin, Johan, Jimmy och Richard. Egentligen har jag inte råd....  så Sofia erbjöd sig att bjuda mig, det tyckte jag väldans bra, så mexikanskt blev det! (och jag lovar jag skall bjuda igen)
Hur som helst satt jag och Sofia kvar en stund efter de andra gått, o pratade om livet lite grann, vi kom fram till en del ganska intressanta saker. Att vi är rätt lika när det gäller mycket, vart med om liknande saker tidigare i livet och jag tror det är därför vi går ihop så bra.

Visserligen inte bild från idag men ändå.andrenovember: måndagochyoga

Kategori: Livet

Måndag.
Det säger väl sig självt. D.E.P.R.I.M.E.R.A.N.D.E.
Kanske inte som söndag dock, men inte långtifrån.
Men vi klarar det Sofia! Alla andra kan gå o lägga sig under nått sticksigt, Vi förtjänar bättre eller vad tycker du!?! Jag är så superglad att vi hittat varandra på den här utbildning, hur skulle de gå annars? Känns som vi känt varandra bra mycket mer än bara två månader.

Bild från Sofias blogg. Bilden är från 2 veckorsedan ungfär när vi hade förfest på Eklandagatan...sedan Berså och sen en rätt spännande efterfest..

Jag behövde peppas upp lite, så efter skolan vandrade jag iväg till sportlife för en timmes Poweryoga, riktigt skönt, jag börjar verkligen komma in i det där då. Den här gångemn var de fokus på energi och mage, alltid härligt att få träna lite mage, jag kan ju kanske börja satsa på beach 2010 nu så kansk ejag har en snygg mage tills nästa jul eller nått...
Nu börjar Fashion programmet jag bloggat om lite tidigare! Kolla på det!

andrenovember: fashionpåTV!

Kategori: Fashion

Jag måste bara tipsa om en nytt program på Svt1 som har premiär idag med det orginella namnet "Fashion" klockan 21:30. VAarför visas det inte fler modeprogram på TV än vad det gör? Jag gillar det! Det är sjukt intressant att få veta mer om modeindustrin och hur den funkar. Extrem hierki har jag hört. (Tänk "Djävulen bär Prada")
Programmet är delat i 4 delar varav det första avsnittet handlar om modeveckan i New York där de flesta utav världens främsta designers visar upp sina kollektioner. Visningar och designers som porträtteras bland annat är:
- Lacoste
- Y3
- Marc Jacobs
- Narciso Rodriguez
- Tony Cohen
- Toni Maticevski
- Tommy Hilfiger
Min mobil står på alarm och påminnelse, det här tänker inte jag missa!

Marc Jacobs visning i New York!

 

förstenovember: sminkochfika

Kategori: Livet

Söndag idag och har efter en helg med vin-myskväl mer Erica, konsert på diamond dogs med Sofia och Lisebergs gänget, utekväll på trädgårn, slutsminkning av Sara och en fika på Franks Coffe med Cicci som var här över helgen, är helt slutkörd. Det är något speciellt med söndagar, man är alltid lite mer deprimerad på söndagar än andra dagar, och man är alltid nästan helt slutkörd efter en vecka med skola och massa annat.
Man bara blir deprimerad utav söndagar, jag tycker dom borde tas bort. Direkt. Inga men.

Saras sminkning!, folk kollade lite underligt på mig på avenyn på väg tillbaka bussen...

 

Trädgårn! Cicci e katt o jag e bara plain tråkig.Imorgon är det skola igen och vi skall fortsätta med tidningen till F&F mässan, inet så jätte mycket vi kan göra , så kanske kan bli ett yoga pass efter skolan, får se...