27november

trettiondeoktober: internettillbaka!

Kategori: Livet

Äntligen har tele2 fårr tummen ur att fixa vårat internet, som legat nere i 2 (!) veckor, jag e imponerad över hur jag hanterat det ändå faktiskt, haha  men jag har ju iofs haft värsta abstinensen...

Nu skall jag iaf till Erica för en liten utflyttningsfest, hon flyyter ju redan imorgon! Gud vad jag e glad för hennes skull, att hon äntligen skall få ett eget där hon kan göra precis som hin vill. precis som jag vill ha det. Nice!!
Frågan är vad jag skall ha på mig, vill ju inte klä upp mig för mycket, men ändå mer än ingenting... Svårt.
Men nu kommer min bloggning börja lite bättr eigen iaf när internet är tillbaka som sagt.

tjugondeoktober: photoshop

Kategori: Min Design

När man inte har något internet får man anpassa sitt liv efter det, man nördar ner sig i photoshop... Den här här satt jag med ett par timmar igår.


femtondeoktober: klippamig?

Kategori: Fashion

Så var det där inbokade klipptiden imorgon då också ja.... Skall man bara köra nått basic, toppning och fixa luggen lite, elel rgöra nått kul och oväntat ?  Jag vill verkligen ha Gwyneth Paltrows frisyr, så himla snyggt! (Gwyneth som för övrigt är kolossalt snygg och grym vad det gäller stil och kläder , iaf det senaste) Men jag är så himla paranoid när det gälle rmitt hår, kan börja gråta för att det blir lite fel och inet som jag har tänkt mig... väldigt mesig när det gäller mitt hår, fast man vet attd et växer ut... men det hjälper inte när man är jättemissnöjd. Fast kanske blir jag jättenöjd? Det hade vart kul att göra något nytt!, det var riktigt längesen nu... Så vad tror ni ?

 

man kan ju uppenbarligen locka håret sådär när man har kort hår och att det fortfarade ser riktigt snyggt ut!!

femtondeoktober: LayoutochLäppar

Kategori: Livet

Fick en "inbjudan" att bli sminkad av Sara igår efter skolan, det känns ju bra att ha testad att bli sminnkad nån gång innan hennes slut sminkning elel rvad det nu kallas, det kändes ovant att bli sminkad så mycket. Läpparn avar helt mörk lila, det kändes smått läskigt, när man inte är van att se sig själv på det sättet känns det helt ovant , man känne rknappt igen sig själv, men kul med något annorlunda! Det blir så lätt samma hela tiden annars. Men imorgon på Afterworken tror jag att det kommer bli en lyckad outfit, då skall jag fortsätta i läpptemat och köra på röda läppar, jag tror det kommer bli läckert!
Var därför tvungen att ta lite bilder i temat läppar...

 

 

För övrigt hade jag InDesign prov igår, vilket kändes ganska bra iallafall, men prov är ju alltid nervöst!

Idag fick vi massa information om vårat nästa stora projekt i skolan, om Kunskap Och Framtid mässan, där jag är med i Layout gruppen och skall layouta tidningen Today, som delas ut till alla utställare på mässan. Jag tror det komem rbli frymt utvecklande och stressigt, men fruktansvärt kul! Det hade vart kul att få vara projekt ledare, men det vara andra som hellre ville, så , det lär ju komma fler chanser.

trettondeoktober: LaRouxbulletproof

Kategori: Musik

Jag vet inte riktigt vad jag skall säga om varken kläderna eller sminket....hjälp. 80-tals synth känns inte helt okej. Men musiken, oj oj oj OJ vad bra .

trettondeoktober: paljetterochInDesign

Kategori: Fashion

Imorgon e det prov/tenta i InDesign! Kan jag allt? Jag tror det, men hur skall jag veta om det är nått jag inte vet?  Känns lite svårt att plugga på nått man tror man redan kan...

...stycke- och teckenformat, anfanger, basraster, 65-80-100, justering, vänsterställd, horungekontroll, avstavning, gemena siffror, mellanrubrker med räkning 3*brödets kägel-mellanrubrikens kägel, A-B-C mallsidor, Pcka och Preflighta, infoga aktuellt sidnummer, sidfot, objekt, urklippsbanor, text>artikel> optisk justering, pantone, CMYK, teckensnitt ...

Ja för att muntra upp mig själv blev det ett litet inköp på GinaTricot efter skolan, ett svart paljett linne, men lite genomskinlinga detaljer, det gillar vi, 250 spänn var det absolut värt. Speciellt eftersom jag letat efter ett liknande ett ganska bra tag nu, ett perfekt patylinne till ett par snygga jeans. (Soory för taskig bild...)

trettondeoktober: STYLTföreläsning

Kategori: Livet

Idag hade en ArtDirector från STYLT föreläsning för oss IPH09, och även IPH08, sjukt inspirerande måste jag säga. STYLT är ett företag som är en kombinaerad reklambyrå med ett arkitekt företag. Vad deras ideé är, är att skapa en historia om varje uppdrag, mer eller mindre såklart. T.ex var att de har skapar en karraktär och ger denne person ett liv och en historia som inspirerar hela projektet och det visar sig i allt, logotype, hela den grafiska profilen, inredning och menyer etc. De gör mest hotell och resturnager, och de har inrett och gjort den grafiska profilen för jätte månag kända företag , dels här i Göteborg men också i hela världen och har vunnit flera design pris, COOOOOOLT. Jag rekomenderar er att besöka deras hemsida:

http://www.stylt.se/Stylt/bin/index.html

Kända företag de har marknadsfört/inrett i Göteborg är: Lounge(s), Deep Nightclub, HardRock Café, Joe Farellis, Danilo


tolfteoktober: nyaELLE!

Kategori: Fashion

Idag fick jag mitt November nummer utav Svenska ELLE, Min absolut absoluta favorittidning.Många tycker att den är så stor och tjock med alldels för mycket reklam, och till viss del kan jag väl håll ame dom det, men samtidigt så är det reklam som ger en känsla till tidningen. Och förtsår ni hur dyr den hade varit om det inte funnits så många annonsörer? Snart skall jag sätta mig o läsa vad ser ut att vara ett väldigt intressant reportage om Pamela Anderson. Men det jag blev allra mest glad att se i tidningen var de två upplagen där en del av Jimmy Choss's kollektion-sammarbete med H&M visades, och GUD så mycket snyggt. Jag kommer bli ruinerad. Det värsta är att den släpps på lördagen den 14 november , EN dag innan lönen. SUCK.
Men positivt att jag inte behöver oroa mig för att missa någon skola för att jag står i kö utanför H&M iallafall.Och jag älskar att man som premurant får ett speciellt omslag, får än att känan sig lite mer speciell...


Det mesta går i svart, glitter, leopard/zebra och nitar. Gud vad jag skall spendera. Det är galet vad jag vill ha typ allt.

elfteoktober: ErikHassle/LaRoux

Kategori: Livet

Vi kallar det bra. Vi kallar det ASBRA.
En grym artist, kombinerat med en überbra låt. YES!

elfteoktober: Jobbjobbochphotshop

Kategori: Livet

Oj. Vart skall jag börja? Det har vart en ganska hektisk helg, jag har jobbat både lördag och söndag, var ute en sväng och kollade fotbollsmatchen mellan Sverige-Danmark i lördags på Bryggeriet med några klasskompisar.(
Och kollade in snyggaste servitören jag typ nånsin sett, varför skall man vara så feg? *suck*)
Blev en snabb sväng till Chez Amis en stund också, men jag var sjukt trött efter jobbet , plus att jag vara inställd på att gå på riktigt AS-partay så var väl lite trött på att det inte blev så som jag ville också...

I fredags kunde jag knappt slita mig från Photoshop och jag testade massa nya grejjer, photshop tutorials på internet måste ju nästan vara dte bästa som finns!


niondeoktober: styleofBalmain

Kategori: Livet

Oj vad det är mycket man vill ha, och nej min balmain feber har integått över än, jag vill ha allt som är, liknar och ser ut som balmain stilen, det är inte många plagg i den kollektionen varken vår/sommar eller höst/vinter, som inte är snygga.. nu inväntar jag bara lönen! bara 6 dar kvar , wej!

 

Där är det ju dock kjolen som lockar mest, men jag kan nog stå ut med tröjjan också...

åttondeoktober: cdomslagsredovisning

Kategori: Min Design

Idag var det 8 timmars redovisning utav våra skivomslag, lite segt måste jag säga... Snart bär det dock iväg för Ky-mingel! Först drar vi systemet, sen till Sofia och efter de Berså, hejja, hejja !!

Här e mitt skivomslag som jag redovisade idag, det får nöjja sig med framsidan innan jag riktigt har justerat bakdsidan och resten som jag fick lite kritik på. Jag blev nöjd, va tycker ni?


sjätteoktober: säsongsstartUglybetty!

Kategori: Livet

Äntligen är Ugly Betty tillbaka, idag 20:00 i kanal 5 !!
Jag älskar verkligen den serien dels för att den är underbart rolig och fruktansvärt överdriven i det mesta, men ocskå för all den inspiration man får från den. Mycket kläder, mode och stil men också att tänka "outside the box" i många olika sammanhang.
Betty tex, hon är är ett riktigt orginal, jag kan inte säga att jag gillar hennes stil men visst tänker hon utanför ramarna!
Sen utspelar den ju faktiskt sig på ett mode/livsstils magasin, kan det bli bättre ? Nope.
Så nu är det återigen dags för Betty och hennes "vänner"(Marc och Amanda e ju lätt favoriterna) att fortsätta i säsong 3 med massa fantastiska kläder, outfits och kärleks problem... precis som livet nästan då ...

 

femteoktober: allmäntsnack

Kategori: Livet

What doesn't Kill you, Makes you Stronger.

Mitt nya motto. Funkar som livsmotto till och med. Kanske en framtida tatuering? Jag gillar det. Jag tror det är det jag skall fokusera på för stunden, en bra ledande mening. Här i teckensnittet Bickham Script Pro.Annars har jag vart o fikat med Lisa idag på Condecco efter ett yoga pass på Sportlife. Men rätt lame att träna yoga, inte det minsta jobbigt någonstan, man bara sträckte lite på sig o gjorde några armhävningar. Så mja, halv värt. Men kanske var för att jag inte kunde koncentrera mig riktigt ordentligt. Hade lite granna o tänka på , typ lite problem i Photoshop. Okej kanske inte bara det. LIVET. LIVET med stora bokstäver. Iallafall kapilärer.
Trevlig kvällsfika med Lisa iaf, saknat henne i sommar.
Jag tror att vi komemr var akompisar väldigt väldigt länge. Kanske inte träffas så ofta alltid, men vi komem ralltid överäns och har roligt på något sätt.
Nu skall jag hoppa i säng, redovisning för uppslaget imorgon minsann.

fjärdeoktober: ErikHasslebilder

Kategori: Musik

Lite bilder från Fredagens konsert! Underbart bra, eller helt sjukt bra skulle jag nog vilja tillägga. Blev väl inte jättebra bilder kanske, men det var ju inte det jag var därför direkt...
Jag fattar inte hur man kan fastna för en låt eller en sorts artist så mycket ibland? Vad är det som får mig att bara älska vissa låtar av t.ex Erik Hassle, medans andra bara kan vifta bort det som vad som helst och älska annat jag tycker är helt intetsägande?
Jag tycker det är lite småskumt.
Det bästa med kvälllen var ändå att jag fick min biljett signerad och att jag fick (ehmmm..) en affisch på själva omslaget till skivan! Värt.

Copyright: Moa Jansson

Copyright: Moa Jansson

Copyright: Moa Jansson

Copyright: Moa Jansson

Copyright: Moa Jansson

Copyright: Moa Jansson

andreoktober: vernissagedags

Kategori: Min Design

Nu skall jag alldeles strax springa till vernisaagen här i skolan, för "Om jag var en bokstav". Vin och litr tilltugg känns väldigt matchat så här precis inför Erik Hassle konserten och fira lite för dödslinjen vi haft idag!
Här e uppslaget jag hade dödslinje på till idag. Blev faktiskt rätt stolt haha!