27november

trettiondeseptember: fika&ErikHasslecompany

Kategori: Livet

Tog en fika med Emma idag, sjukt längsen vi sågs. Jag fick också flörtat med henne till att följa med på Erik Hassle konserten på fredag på Sticky, Underbart! nu slipper jag gå själv tack och lov. Det kommer nog bli riktigt riktigt riktigt grymt! Längtar , jag hoppas inte jag har för stora förväntningar , så allt går i kras på fredag, men ..njaaa. Vi får se.
I stan blev det ett litet inköp såklart, ett par svarta jeans! Äntligen ett par som inte har helt galen passform, och hör och häpna! på H&M! Härligt!

 

Vi hoppas på att han sjunger med samma känsla på fredag, som han ser ut att ha på bilderna

trettiondeseptember: idol2009

Kategori: Musik

Idol ikväll med fem stycken helt sjukt vassa tjejer! Här är min favorit hittils, Mariette Hansson som sjöng Dear Mr.President. Snyggaste kläderna däremot, hade Sabina. Lite mer min stil än Mariette...

Mariette - Dear Mr. President

 

Sabina

tjugoniondeseptember: allmännatankar

Kategori: Livet

Varför blir man aldrig nöjd?
Jag tycker det är en intressant frågeställning, varför finns det alltid något som är kasst, dåligt, inte lika bra som någon annan verkar ha eller vara? Varför är gräset ALLTID grönare på andra sidan? (med nästan aldrig några undantag)
Jag satt o funderade på det hem från skolan idag, jag har inte vart på bästa humöret på den senaste tiden, har haft lite garnn att fundera och tänka på. Men HALLÅ?!?
Jag har hur mycket som helst att vara glad för, ja har sjukt mycket underbara vänner, sånt ja bara drömde om för ett par år sedan, jag är frisk, har en familj, någonstans att bo, går en sjukt rolig utbildning som jag verkligen trivs på, en underbar klass, har tillochmed ett extra jobb när jag vill tjäna lite extra pengar, jag vet vad du är bra på (även om man tvekar på sig själv time to time).
Det finns så mycket man skall vara glad över och uppskatta, tillochmed att man har ben att gå med och armar att använda. Det är sjukt vad man e otacksam egentligen...

Gräset är nästan alltid grönare på andra sidan...
Passade på att göra en liten photoshop övning med lagermasker i temat... man får ju passa på när man har chansen

Foton by me.

Kategori: Livet

Gick ut för att fota lite granna idag,för första gången på sjukt länge! Det var kul att testa sig fram igen med skärpedjup och olika inställningar. Inte för att det blev några avancerade fotomotiv men måste ju inte vara super seriöst jämt. Kritik mottages gärna!!

 

 

 

 

 

 

Sonia Rykiel @ H&M

Kategori: Fashion

Upptäckte glädjen imorse utav att Sonia Rykiel skall göra ett sammarbete med H&M i vinter och till våren 2010. Sammarbetet kommer innebära att det är första gäst-designer underklädes sammarbetet h&m gör någonsin. Plaggen tillsammans med accesoarena kommer till H&Ms butiker den 5 december 2009 och finnas på h&ms alla marknader i ca 1500 butiker.
Sonia Rykiels kännetecken är svarta plagg, synliga sömmar, spets, strass, färgstarka ränder och naturligtvis de stickade tröjor som märket är mest känt för.
”Sonia Rykiel är en av modevärldens stora ikoner som har skapat en unik feminin, Paris-chic och modern stil i kombination med funktionella, bekväma och lättburna plagg. Hennes attityd och utstrålning väcker beundran bland kvinnor i alla åldrar över hela världen" säger H&M:s kreativa rådgivare Margareta van den Bosch.
Källa: http://www.hm.com/

Sonia RykielSonia Rykiel ss09

Nya Sonic Syndicate.

Kategori: Musik

Man har ju varit lite tveksam till det nya Sonic Syndicate, det är inte ofta det blir särskillt lyckat att byta ut sångaren eller frontfiguren i ett band, även om det händer ibland.
Roland, den f.d sångaren har gjort ett fantastikt bra jobb som sångare, men nu har alltså Nathan J. Biggs tagit över. Nya singeln Burn this city gillar jag måste ja säga, öööver förväntan.

Bilder från DBA.

Kategori: Musik

Dead By April 24/9-09

 

 

 

Malin och jag glada på konsert!


Jodefin och Cicci gillade det med.

 


 

Tankar om saker.

Kategori: Livet

Överkörd.
Jag känner mig rätt överkörd på nått sätt.
Ingen blodig överkörning, en tyst, icke blodig men lika smärtsam överkörning. Tror jag.
Vad är botemedlet?
Tid ?
.........................................
.....................
............................
.......

Kanske. Posetivt tänkande? Förmodligen.
Men vissa dagar vill man helt enkelt inte tänka posetivt.

Bokmässan:blicktrick.

Kategori: Livet

I går var jag på bok och biblioteks mässan och fick köpte en alldeles underbar bok till ett väldans bra mässpris. Väldigt värt utseende på den dessutom!
Skitbra bok för inspiraion och ideér , alldeles ypperligt till min utbildning :D Jag rekomenderar den verkligen som inspurationsbok, speciellt de som läder reklam elle rkilnande typ AD etc.
Nu skall jag snart springa till bussen , för att gå till trädgårn, äntligen, alldles för längsen sist. Angående bilderna från DeadByApril konserten är de på väg, men har tyvärr inte hunnit redigera färdigt dom. Men som sagt, de är på väg.


Konsertoutfit:DBA.

Kategori: Fashion

Konsertoutfiten!
Jag skulle aldrig plagiera... näe då.

DBA here I come.

Grafisk Kokbok.

Kategori: Livet

Idag fick vi äntligen köpa Grafisk Kokbok för ett litet specialpris genom skolan, Den här boken komme rjag ha stor nytta av i den här utbildningen känner jag. Nästan allt vi hittills gått igenom på , okej inte ALLT men väldigt mycket av den tekniska biten finns att läsa i den här. Färghantering elle rkulörhantering, pdf instälningar och hur tryck i allmänhet fungerar.

Tung var den att bära hem iallafall, och tillsammans med Arne Heines bok: "Bok om Typografi", var det faktiskt nästan olidligt tungt. Varför skall nästan alla snygga och intressanta böcker vara så jäkla stora tunga ?

 

tjugotretrettioåtta.

Kategori: Musik

Så Fruktansvärt Bra


femtonfemtioett.

Kategori: Livet

Hej!
Sitter i skolan nu efter en lektion med Peter Strobl som vi hade "teambuilding" med i början av terminen, för att lära känna varandra. Idag hade vi en lektion där vi skulle minnas och gå tillbaka det vi pratade om då.
Vi pratade bland annat om hur man ladar batterierna, alltså sina psykiska batterier när det är för myckat att göra. Vi skulle fundera själva på "När mår jag som bäst? och när trivs jag som bäst?"
Jag kom på mig själv med att inte riktigt veta, lite förvirrat försökte jag komma på, när jag trivs och när jag mår som bäst.
Svaret är en massa saker, med det säger jag väl mest för gardera mig lite, för att inte verka ja... inte falla in i en sorts schablom. En riktig klysch-tjejschablom.
Jag trivs, när jag får sitta tillsammans med en kompis, käka Ben&Jerrys ur burken tills man nästan spyr, snacka om ALLT mellan jord och himmel, grus och gräs, dagis och pension. Eller killar, fester och ha roligt. Trädgår´n.
Ungefär som när jag var och hälsade på Cicci i Varberg. Den helgen var verkligen den bästa på länge, den innehöll dte mesta jag verkligen trivs med. Kanske förutom att den var precis efter en speciell onsdag, men det är en annan historia.

Nu vet ni när jag kan slappna av, när jag laddar mina batterier. Visst har jag fler saker jag trivs med att göra och slappna av med, träna, designa grafiskt, hänga med kompisar, promenera, fika... det finns mycket.


tjugotretjugosju

Kategori: Min Design

Sent inlägg återigen.
Idag har det varit skola hela dagen, redovisniing i "Om jag var en bokstav" ytterligare en genomgång i InDesign om textramar och massa annat nyttigt, men visst är det krångligt och galet mycket som skall in i huvudet.
Ikväll har jag jobbat med en affisch vi skall göra till "Om jag var en bokstav" utställningen vi skall ha.

Ledsen för den usla kvalitén, men det bästa jag kunde göra för stunden.

Samtidigt som jag suttit och kämåat med text på banor och ofrivilliga banor som inte vill sammarbeta har jag pratat med Cicci om vad vi skall ha på oss till helgen. Kan tänkas ytligt snack, men varken hon eller jag har aldrig någonsin förnekat att vi är ganska ytliga. Funderar vidare...
Vad säger ni om affischen? För färgglatt? eller Asballt? eller kanske det fulaste ni sett ?
Nu när jag väl publicerat de här blir det nog att ställa klockan på 06:30 och slänga sig i säng. Skönt. Men ganska tråkigt.

Snart är natten här

Kategori: Livet

Snart är är det natt, tråkigt nog... Men var bara tvungen att skaffa mig en bloggplats först. Jag vet inte hur många bloggar jag startat men tröttnat på efter ett par veckor, men det är värt ett försök till, det är ju kul att sysselsätta sig med något. Skall bara försöka fixa till layouten på bloggen, det här var ju alldles för tråkigt, skall klura på det. Men då säger jag godnatt då, skola imorgon, måste vara hyffsat pigg iallafall.
Har gjort uppgiften "Om jag var en Bokstav" idag och skall lämna in imorgon. Jag kände mig som ett litet Didot M, ett litet m, som vuxit och blivit stort. Lite poetiskt sådär.

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Livet