27november

Det är inte en, det är två.

Kategori: Fashion

Jag måste ju säga att den här teasern som H&M gjort om nästa Designer Colloboration är så sjukt smart att man blir riktigt imponerad. Folk pratar om det och gissar och gissar och gissar. Att göra en sådan här grej, det blir en riktig snackis riktigt riktigt fort. Bra reklam för H&M! Hittade den andra videon nu också. Jag gissar nog på Tomas Maier och Carolina Herrera. Finns fler som tror på det har jag sett. Men vem vet om det ens är designerna som är med i filmen, kanske bara skådespelare? Troligen inte, men vem vet?

Vem är H&M´s nya gästdesigner?

Kategori: Fashion

Tomas Maier från Bottega Veneta kanske? Det hade ju inte suttit helt fel. Har någon annan en annan chansning? Marc Jacobs kanske?

Söndagskväll.

Kategori: Fashion

Så var det söndagskväll. Igen. Jag förstår inte vart tiden tar vägen. Men bara för att det är söndag, så blir det lite söndags inspiration för det. Lanvins kampanj för höst och vinter kollektionen 2010-11 tycker vi skall klä oss i mycket svart, metallic, stora smycken och rosa läppar. Det kan jag leva med.

1,5 veckas slit.

Kategori: IP - KY Akademien

Igår var det "Le Finale" på Sammanslaget och fyra grupper skulle få presentera vad de hade gjort under den senaste 1,5 veckan. Tre grupper som var framröstade i torsdags utav cirka 100 människor i branchen. Reklamare och informations-tjofräs folk, och en grupp blev lottad ett så kallat "Wild Card"

Tyvärr blev det ingen presentation får våran grupp. En och en halv veckas slit och sedan ingen presentation. Känns lite surt, men vi just ju reglerna innan så det är bara att acceptera. Såklart blev det en AfterWork alla utbildningar tillsammans efter den så kallade finalen och det blev en väldigt trevlig kväll på Styrbord Babord där man kunde mingla runt lite bland RM:are, Event:are, IP:are och Webb:are.  Sköna namn vi har på utbildningarna. Det har iallfall vart en väldigt lärorikt projekt och jag hoppas att vi snart kommer göra något liknande igen.

Synd att man förmodligen inte kommer ha samma gruppmedlemmar då, har trivts sjukt bra med den grupp jag haft. Har skaffat mig många nya vänner på köpet, många nya nyttiga kontakter och Ky-Akademien kommer vara en ännu trevligare skola nu när alla känner sig lite mer bekväma med varandra.

Jag vill tacka; Lisa, Julia, Karl, Linus, Jonas och Ullrika för en grymt sammarbete! Hejja grupp åtta!

Presentationen närmar sig.

Kategori: IP - KY Akademien

Jag vet att jag är lite seg på att blogga numera. Inte riktigt okej. Egentligen borde jag bara sitta och hådplugga min del av presentationen imorgon, men börjar bli lite trött efter en vecka med Clarion Hotel Post upp över öronen. Har pluggat in målgrupp, koncept, kampamjer, marknadsföring, man skall ha tänkt på allt! Visserligen jätteroligt men krävande.

Vårt koncept och kampanj är slutligen iallafall något vi kallar för "Jaw Dropping Experience" alltså engelskans uttryck för en tappa hakan upplevelse. Vi har producerat print annonser som anspelar på möten som får dig att tappa hakan. Möten i två aspekter som möten människor emellan samtidigt som möten man har i en konferens. Är riktigt nöjd om jag skall vara ärlig. Vad tycker ni?

Deadline

Kategori: IP - KY Akademien

Det är det här jag pysslat med den sista veckan. Kommer bättre bilder sen. Nu kör vi på att förbereda presentationen. Hejja oss, hejja grupp 8!

Olivia Palermo for Asos.

Kategori: Editorial

Asos har sitt ny webbmagasin ute på asos.com nu. Snyggt på alla plan, mode, stil och layoutmässigt. Galet proffsiga collage enligt mig med kontrasterande typsnitt med handskrivet och mer stilfulla. Nu har jag dessutom blivit övertygad om att jag vill ha en cape. Exakt den där hon har på bild nummer fyra i ordningen. 80 £ har jag dock tyvärr inte råd med just nu.
Här kan du läsa hela webbtidningen, full med tips och inspiration inför hösten!

Det börjar brännas nu.

Kategori: IP - KY Akademien

Nu börjar det dra ihop sig lite för sammanslaget. Klockan 13.00 på torsdag skall det vara färdigt. Känner mig ganska lugn just nu, vi har bra aktivitet i vår grupp och vi har hunnit producera riktigt bra grejer inför pitchen. Känns grymt just nu. Tvekade ett tag på vårt koncept och kampanj idé men just nu tror jag det blir jäkligt bra!

Kaffe och Spotify playlists är grejen för att få grymt resultat. Speciellt mina playlists. Creativity comes with coffe.

Latin kort.

Kategori: IP - KY Akademien

Det här är summan av min söndag. Man kan ha roligare. Idag har det varit betydligt roligare i skolan! Har fotat, retuscherat, designat, illustrerat och vikt papper. Tänk ändå att jag gör det jag tycker är allra roligast. Nu skall jag fortsätta med det, retuchera och pilla. Fritid, vad är det?

Tjusningen med minimalism.

Kategori: Daglig Inspiration

Minimalism kan nog var det snyggaste som finns, när det är riktigt riktigt bra. Här är film posters som har blivt omgjorda på ett minimalistiskt sätt, som jag bara önskar att jag hade gjort. Det är åtminstone inspiration så det skriker om det.
Det här är bara ett urval av de som fanns på den här hemsidan, kolla in länken för fler!

Jönköping.

Kategori: Livet

Direkt efter skolan igår blev det en mindre roadtripp till Jönköping på inflyttningsfest eftersom Cicci har flyttat ihop med Martin som bor där. En väldans trevlig tillställning. med lite oväntat slut, men det är sådant som händer. Lördag blev en sväng till Jönköpings pärlan ChiliTahi, en satans god thai buffé inklusive dessert. Helt i min smak.
Sen var vi på ett mindre studiebesök på Jonas jobb och sen var det en lång väg hem. Jag hade tagit mig an chaufförs jobbet och tiden gick lite fortare ner än upp. Har inte tagit en enda bild på de här dygnet. Ovanligt för att vara mig. Så det blir ingen bild.

Producera.

Kategori: IP - KY Akademien

Det går bra nu. Vi har börjat producera saker och ting och det går med stormsteg framåt. Härlig känsla inför helgen. Känns som man kan slappna av lite då, annars blir det lätt att man går och oroar sig och man blir bara jättestressad. Inte bra. Nu känns det bra. Vi har spårat lite idag med, det är alltid en bra grej.

Idag har det blivit mycket inspirations letand på framförallt Ads of the world. Bästa reklamannonserna, DR-utskicken, online osv kampanjerna i världen. Kan komma på sin plats nu. Här är några riktigt sköna.

Sammanslaget dag II

Kategori: Livet

Mycket kaffe, brainstorming, kaffe igen, papper, penna, ångest, koncept, marknadsföring, kampanj. Det har vart en mycket intensiv idag men allt börjar ändå falla på plats nu. Det börjar kännas bra liksom. Eller okej.
Tyvärr kan jag inte skriva något om vilka slutsatser vi har dragit eftersom jag inte vill att någon av de andra grupperna skall veta något. Det är konkurrens och mycket prestige i det här, skall ni veta! Så det blir snällt väntande.

The Ark på Liseberg.

Kategori: Musik

Eftersom jag och Sofia hade vart så himla duktiga med våra latinkort var vi värda en konsert på Liseberg med The Ark. Ola Salo har en sinnesjuk energi, och jag blev riktigt glad av att lyssna på honom. Han hade en hel del bra grejer att säga. Jag tror liksom på honom när han påstår att det är värt att gå vägen ensam om det betyder att vägen går dit du själv vill gå.
Naturligtvis är jag tvungen att fota den mesta delen av konserten, men jag hade flera låtar jag faktiskt inte fotade en enda bild. PROGRESS.
Blev ändå några bra, ganska många. Här är ett urval. Nu skall jag hoppa i säng för att inte försova mig i morgon, det är redan alldeles försent att sitta uppe... som vanligt.

114 verbkort.

Kategori: IP - KY Akademien

Nu har jag formgivit etthundrafjorton verbkort till Latinspelet. Grammatik är roligt, speciellt stavningen. Visste ni att det finns ord som bara passar i futurum particip och futurum infintivum aktivum? Inte jag heller. Nu är det bara 70 adjektivkort kvar, 40-sidig brochyr en låda och en översikt kvar. Bara.

Jag och Sofia går från skolan nu då. 18:15. Tredje dagen i skolan.




Sammanslaget.

Kategori: IP - KY Akademien

Idag började ett nytt projekt i skolan som traditionsenligt har startat varje år första veckan i skolan som kallas "Sammanslaget." Vi har fått ett uppdrag från Clarion Hotell som skall öppna sitt första hotell i Göteborg i gamla postterminalen. Vi skall komma med förslag och uteckla ett koncept för den här affärsidén, välja hur vi skall marknadsföra den.
Vi blir blivit sammansatt i 15 olika grupper där utbildningarna från hela KY-Akademien har blandats vilt, elever från min utbildning Informationsproduktion–Prepress, Reklam&Marknadsföring, Webb och Event utbildningen. Alla har samma uppdrag, det är detta som kallas för en pitch. Slutligen kommer vi ha en vinnare. Jag är ensam IP:are i in grupp men trivs väldigt bra med det, hur kul som helst att öka sitt kontakt nät!
Jag låter nästan lite överdrivet positiv. 

Hur som helst har vi tills nästa torsdag på oss, klockan 13:00 då vi skall vara färdiga med vår pitch. Det skall bli otroligt spännande och framför allt roligt. Och mycket att göra. Men jag ser fram emot det här.

Bästa på dagen hittills, var brainstormingen i solen på bryggan utanför skolan på Lindholmen. Då trivs jag.

Bomullsfabriken film nr 2.

Kategori: Fashion

Nu ÄNTLIGEN har film nummer två av tre släppts på Nääs Bomullsfabrikens nya hemsida! Filmen jag var med i som jag skrev om i bloggen för att par veckor sedan. Jättefin film tycker jag men en bra låt till. Passar verkligen filmen. Jag har vart lite spänd på hur mycket jag själv skulle synas i filmen och hur det skulle se ut, jag är ganska självkritisk, men jag är faktiskt nöjd. Har inget direkt på att klaga på. Jag ser för det mesta normal ut.

Ser verkligen fram emot öppningen av Nääs, tyvärr kommer jag nog vara i Barcelona vid öppningsdatumet, men det kommer bli kanon ändå. Titta in filmen vettja! jag lovar den är värd det.

Såklart.

Nääs Bomullsfabriken - Utvecklingen from Nääs Bomullsfabriken on Vimeo.

Nördmuggar.

Kategori: Livet

Dessa helt underbart, härligt, nördiga muggarna jag hittade på "Grandpa" igår när jag var i stan och strosade lite med Cicci. Visst skulle de skulle stå väldigt fint i min framtida lägenhet? Nu vet ni vad ni skall köpa i inflyttningspresent!

Grandpa är tydligen enda stället i Sverige som säljer dessa muggar och 120 kronor får man betala för en stackars liten mugg. Man kan även köpa dom i deras webshop här.

Fuck Logic.

Kategori: IP - KY Akademien

Idag började skolan igen. 08:30 sa jag Hej då fritid och sa Hej fullproppad kalender. På Ky-Akademien existerar inte sådant som en lugn första dag med uppropp och lite lugn genomgång av terminen. Pang på det bra, och vi fick vår första uppgift med deadline halv 11 imorgon bitti. Idéarbete var det som stod på schemat, och vi fick tips om hur man skall arbeta fram bra idéer. Vad är kreativt? Hur tänker man kreativt? Vad är bra idéer och vad är dåliga idéer?

Men nu har jag en hel hög böcker jag behöver köpa med (I wish, jag vill ha... synd att de skall var ganska dyra bara) Bland annat Fuck Logic. Verkar vara en intressant bok. Jag gillar titeln, säger det mesta. Nä nu skall jag vara produktiv och göra Latinkort. Inte långt kvar till deadline.

Intensiv helg.

Kategori: Livet

Det har sannerligen vart en intensiv helg. Fått gjort mycket, jobbar hela helgen samtidigt som jag vart på grillfest i Mölnlycke och vart på RixFm Festivalen i Göteborg. Jag och Anna hade en liten date och åkte in i kväll för att kolla Erik Hassle, uthärdade 1,5 timme av fullkomligt meningslös musik innan Erik kom och sjöng tre låter, och sen åkte vi hem. Kändes inte värt att stanna kvar för fem öre. Men det var en mycket givande pratstund emd min syster som jag inte hinner träffa så mycket kosntigt nog, eftersom vi bor i samma hus. Nåväl.

Nu är jag riktigt trött iallafall, skulle nästan behöva ledigt efter den här helgen, för att ta igen mig en smula. Men imorgon är det skola igen. Kan ni förstå att det redan är den 16 augusti imorgon? Nu börjar allvaret igen. In i skoldimman, Hej då fritiden. Vart tog sommaren vägen? Jo just det. Scandic tog ju den ja.






Idag är det fest på schemat.

Kategori:

Idag efter en hel dags slitande på jobbet är det faktisk inte mer än rätt att jag får gå ut och parta loss på lönen som kom idag! Skall ut med Chrie och Sara, min framtida Barcelona reskompisar. Det kommer bli en himlans bra kväll tror jag . Nu skall jag dra mig!

Det bloggas om Bomullsfabriken.

Kategori: Praktik

Det är kul att Nääs Bomullsfabriken börjar synas lite mer nu när öppningsdatumet börjar närma sig. Igår hade Johan som bloggar för King Magazine (länk), skrivit om Bomullsfabriken vilket är jättebra publicitet för projektet. Det är jättekul att se utvecklingen för det här, speciellt eftersom man nästan vart med från början. Jag är väldigt förväntansfull på hur stort det här egentligen kommer att bli.
Det värsta är att jag har kommit på att jag inte är i landet när det öppnar. Då är jag och gör andra roliga saker i Barcelona. Det är typiskt va? Kan två saker krocka, så gör det naturligtvis göra det. Ja, jag är lite bitter över det, men jag känner att det nog är okej den här gången.

Räkor & Marängswiss.

Kategori: Livet

Räkor och Marängswiss låter visserligen inte som världens godaste kombination, men som huvud och efterrätt funkade det ypperligt. Jag och Sofia är bäst på att fira. Jag är inte helt säker på vad vi firade igår, men det är faktiskt inte så noga. Förmodligen för att det var onsdag. Efter räkorna blev det marrängswiss samtidigt som vi kollade Biggest Looser.
Kändes Bra.

Sedan idag var det iväg på Latin Maskin möte igen för att presentera den grafiska profil vi gjort, den ansvarige gillade det och vi har nu försökt sätta oss in mer i färger, latinsk grammatik, adjektiv, verb, ackusativobjekt, dativobjekt, pluskvamperfekt, presens, nutid, dåtid, nominativ, genetiv... Ja ni hajjar grejjen. Känns lite svårt så. Hjälp.


Bloglovin.

Kategori: Livet

iTunes Gift Certificate.

Kategori: Musik

Ibland är det ändå lite bra att minnet sviker än ändå. Hade helt glömt bort att jag hade fått ett presentkort på iTunes Store när jag fyllde 20 av min kusin och morbror, och hittade det nu när jag stökade runt i rummet. Det behövde jag idag. 400 kronor rikare på iTunes kontot. Det satt inte fel.

Bästkusten.

Kategori:

Det blev en sväng som sagt med föräldrarna till Grebbestad, där min farfar kommer ifrån. Det är väl typ här jag har en del av mina rötter, (kan man säga så?) Mysig stad, men jag skulle aldrig palla bo där. Alldeles för litet, ensligt och lågt tempo. Det var skönt att åka närmare Göteborg sen på väg hem, via Lysekil, som jag inte vart i sen jag var där 2007 med ett läger för entreprenörer. Fin stad, men inte alls rolig. Hade aldrig klarat av att bo där heller. Jag är en stadsmänniska som tvingats bo på landet hela min livstid.

Grebbestad.
Grebbestad.
Grebbestad.
Grebbestad.
Grebbestad
Lysekil.

På väg.

Kategori: Livet

img_0053 (MMS)

På väg till Grebbestad med ett par föräldrar och min bibel.

The September Issue.

Kategori: Editorial


Nu är den här. September numret som vi alla har väntat på. Ja, alla är väl att ta i kanske. Jag har gjort det iallafall. Ett urfräckt omslag var det också. Mös ner i soffan för att skumma igenom tidningen, och läsa, väl valda artiklar. Jag vill inte att den skall ta slut. Man fick också en "trendbibel" med som jag däremot skall plugga in mig på för att göra de där "rätta" köpen. Jag känner mig lite nördig. Men jag tror det är okej. De finns alltid sådana som är värre.

Photshop lunch.

Kategori:

Försöker komma igång lite i photoshop efter sommaren, man är lite darrig i vissa funktioner nu efter lite torka i photoshop, men jag tror det skall gå snabbt att ta igen. Därför satte jag mig att fota min lunch. Världens egentligen mest ointressantablogg inlägg. Men trots allt är jag faktiskt bloggare.

Jag kan verkligen rekomendera yoggis dröm-vanilj yoghurt ...Jag tror jag inte behöver så mycket förutom den och kaffe för att leva egentligen. Kanske lite choklad också, så är livet komplett.

Chanel Haute Couture - F/W 2010-2011.

Kategori: Fashion

För att Chanel alltid kommer att vara Chanel. Tidlöst, vackert och grovt vill-ha begär. Det är inte okej när man är student att sukta efter sådana här plagg.

Pink Ullevi 23 juli.

Kategori: Musik

Ett litet klipp från Pink konserten på Ullevi för snart 1,5 vecka sedan. Tyvärr är skärpan på killens hår framför mig ... en aning störande. Men låten är grym, Pink är grym och solot är helt fantastiskt bra. Mitt första klipp på bloggen som jag faktiskt filmat själv, PREMIÄR!


Plugga Latin Maskin

Kategori:

Yesterday pluggade jag och Sofia lite spelkort för "Latin Maskin" och passade på att fira (igen?) att vi började sätta upp mallar för det. Det finns alltid något att fira skall ni veta.

Madde, Proppen och Moa x2

Kategori: Livet

Lite brusig bild kanske... Ja det blir så när det är lite dåligt ljus och kanske inte världens bästa iPhone kamera, men det får duga. Det blev en liten sväng ut på Bryggeriet igårkväll, men var hemma vid två igen så det var ingen lång visit. Jobbajobbajobba idag hela dagen med Cherie och Cicci och sen bar det iväg med Proppen och en annan Moa för en liten tur till Landvetter, hem till Madde.

På tisdag åker Madde iväg i en månad så vi hade en liten hejdå-träff skulle man väl nästan kunna säga att det var. Det blev lite Friidrott , glass, kaffe och mycket Sydney-snack. Riktigt trevligt!
Jag kommer sakna Madde jättemycket, men man vet ju faktiskt hur fort en månad kan gå, så låt oss hoppas för våran skull att den går fort, men för henne långsamt. Eller nått.

Imorgon blir det återigen jobbjobbjobb och sen förmodligen lite plugg med Sofia. "Latin Maskin" alltså.