27november

Ben & Jerry's Peanut Butter Cookie Dough

Kategori: Livet

Jag blev så fruktansvärt sugen på glass på hemvägen idag. På Ben&Jerrys såklart. Just då läste jag att det skall komma en ny Ben&Jerrys pinnglass i sommar. Som att man inte redan längtade tillsommaren innan. För nu blev det ju så mycket bättre. Nämligen Ben & Jerry's Peanut Butter Cookie Dough. Världens kortaste namn.
Det är ju en sånn här glass jag har gått och drömt om. Jag älskar jordnötssmör. Skulle kunna äta hur mycket som helst rakt ut burken. Så den här glassen har ju minst sagt höga förväntningar på sig.
26 kr kommer den landa på, mycket pengar för en glass, vi får hålla tummarna för att den kommer vara värd det.

glasskoll.se kan man se fler glassnyheter som kommer i sommar och recensioner av glassarna. Det finns fanimej allt på internet. Bland annat Magnum Gold med guldchoklad och kolasås och Magnum Tempation Fruit med tranbärsbitar och skogsbärssås med som otroligt snygga förpackning som är speciellt för temptation serien.Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

pepp pepp pepp pepp pepp pepp

Kategori: Livet

Okej då drar jag strax. Borsta tänderna ( riskabelt att göra det sist när man är helt svart ... ) och packa ner tandborste så e jag redo att dra. In i dimman, hoppas vi ses där!


ultimate pre-party Playlist

Kategori: Musik

Sitter och peppar som fasen på i kväll med Cicci på msn nu. Nej. Förväntningarna på kvällen är inte alls skyhöga. Det är så fruktansvärt synd att vi bor lite för långt frän varandra så vi kunde gjort iordning oss och lyssnat å våran sju timmar långa partypepp-spelningslista (Moa&Ciccis Ulitmate Preparty Playlist) på Spotify.
Om nån har en partylåt att tipsa om, Pease do it!
Västtrafik vill dessutom slå ett slag för fylle-sms. Jag vill med slå ett slag för det. Finns ju nästan inget bättre. Beroende på lite iochförsig. Ja västtrafik dom är väl fyllon allihopp. Annars hade de väl hållt tiderna bättre.

amerikanskt 50tals recept.

Kategori: IP - KY Akademien


Idag övade vi på att rita för hand. Värsta värsta serni. Vi kan allt utan datorer med. När vi vill, fast det tog inte många minuter innan alla satt vid datorerna ändå... Gick igenom recept uppgiften lite mer grundligt och vi gick igenom "mesh" i Illustartor. Vi fick se lite exempel på recept andra elever gjort osv och man fick lite tankar om hur man skulel kunna göra. Jag tror jag skall göra som en tecknad serie. typ. I 50-tals stil. Still workin' on the idea.

Nu blir det strax Let's Dance. Stannar hemma ikväll och myser lite för att ladda ordentligt till imorgon.
För imorgon blir det party as hell.
Försökte göra en moodboard, och jag tror att det kommer bli något åt det här hållet.
Moodboarden är ganska ful, men det struntar jag i just nu.

hata västtrafik – Älska talk

Kategori: Livet

Jag blev officiellt medlem i gruppen "Hata Västtrafik" gruppen på facebook nu idag. Bussen betämde sig för att inte komma imorse. Asså seriöst, hur svårt kan det vara att köra en jäklabuss? Så den bestämde sig förmodligen för att hoppa över min busshållplats. Fick åka runt ta grön som den också var försen och sen byta till 30, som den också var sen. Vad är problemet?

Illustartor och teckna för hand stod på schemat idag och fick den tråkiga nyheten att jag inte komemr få praktisera på Gappioreklambyrå i vår. Faeeen. Jag ville så gärna. Nu har jag helt plötsligt ingenting. Jag var bland det första som började söka, och nu har jag inget. Det suuuuuuuger.
Så nu håller jag alla tummar och tår för att Röhsska skall höra av sig och säga att jag får vara där. Jag orkar inte mer.

Japp japp, det är bara att ta ny tag. Lite musik hjälper på traven. Bra musikColdplay - Talk

massage

Kategori: Livet

Det var precis vad jag behövde. Jag tackar gudarna för att min mor är massör och kan rycka in med massage kunskaper när  det känns lite hårt och spännt i kroppen. Stress, träning och stillasittande framför datorn sätter sina spår. Minst sagt.
Jag har så jäkla ont i axlarna ... Känns ju bra att det är datorn jag vill hålla på med ett bra tag in på min karriär. NOT

Träning is the key.
Skulle nog behöva en sån där spahelg som alla tycker e så himla lyxigt och bra. Alltid tyckt det låter lite småtöntigt men det skulle kännas rätt lockande just nu. Ett tjejgäng kanske. Fast då kom jag på att då blir det kanske inte så lungt iallafall. Skulle nog inte kunna koncentrera sig på alla slappna av på hit och dit grejer. Jag är nog för pratsam för de där. Fast man kanske skall ge det en chans. Jag är inte alls virrig.

Nu skall jag strax hoppa i säng för att ladda inför ytterligare en skoldag. Sen är det heeeeeeeelg.<3<3<3<3brandövning och foldrar

Kategori: IP - KY Akademien

Det var en väldigt spännande brandövning idag. Det var ett tag sen man var  med om sånt. Får en att tänka på gymnasietiden och brandövningarna minst en gång i veckan. Fast då var man oftast glad för extra rast.
Men återigen tilldagens brandövning. Precis efter första brandsignalen och vi skall börja klä på oss för att gå ut, hör man Pauline: "Kom ihåg att spara !!"
Äpple/kommando/kringla/bulle+S over our dead bodys.
Idag har jag suttit och klurat på en folder vi har i text uppgift att göra. Att inte bara hitta en ful folder utan framför allt att hitta en dåligt "typografiskt satt" text, är förhållandes vis lätt. Sorgligt nog. Nu skall vi iallfall re-designa en sån fuling. Varför gör man en folder om man inte kan? Problemet med mig att jag gör det för seriöst. Layouten är inte det viktiga här utan texten. Skit i texten tänker jag. Gör den snygg för fasen.
Men tror jag skall ta en paus på den här foldern, låta den vila lite, och fortsätta med Illustrator receptet, som jag förresten bestämt mig skall bli brownies. MED GRÄDDE.

Sofia talade om för mig att man var tvungen att prova receptet man sedan gjort. Oj va synd.


Överarbeta folder. yey (y) behövde inte ens layouta ... suck. Så sitter jag här iaf. Jag är inte så smart ändå.

shopping för 79:–

Kategori:

Jag kunde inte låta bli. Jag kände mig så duktig efter praktikintervjun på Röhsska och innan jag skulle åka  och träna. Så köpte mig en topp, på mega priset 79:–. Riktigt värt. Ibland är H&M ruskigt bra.
Idag var jag som sagt på en praktikintervju på Röhsska informationsavdelning. Det verkar ganska lovande, vi får väl se hur det slutar. Sen  G A L E N  träning med Sofia och Pauline på BodyPump passet på Ullevi. Det var jobbigt, med dog inte, det betyder att man kan lägga på mer vikt nästa gång. *hejja hejja*
Imorgon är det ta igen lite recepts görande som gäller i Illustartor och träning. Måste verkligen komma igång med det jäkla receptet, och den där jäkla foldern. Och den där jäkla strump uppgiften. Nej då jag har inte alls mycket att göra.

Jag är dessutom en sån där som sysslar med prokastinering. Nytt ord jag lärt mig idag. Ibland är det bra med text på schemat. Det betyder att man skjuter upp saker, saker man måste göra. Jag är en prokastinerings-människa.


kate moss i balmain.

Kategori: Fashion

För att jag tycker att Balmain är bland det bästa som finns. På Kate Moss blir det inte sämre. Jag blir inspierarad såattsäga.

Nu: Presentation om Kallprat. Coldspeak. (btw finns det varmprat?)

Zetatrade föreläsning

Kategori: IP - KY Akademien

Idag var det föreläsning från Zetatrade som är ett företag som är specialiserade på efterbehandling av papper. De har flera hundra olika sorters papper, massa olika efterbehandlingar, typ som foliering, prägling och massa massa mer. Man blev väldigt inspirerad att använda sig utav alla möjligheter som finns, för möjligheterna är nästan helt oändliga. Man kan göra nästan vad som helst, om man har tillräckligt med ekonomi det vill säga.
Jag blev väldigt imponerad vad man kan åstadkomma med bara papper. Allt på bilderna är olika sorters efterbehandlingar av papper!
Annars har vi återigen haft genomgång av Illustrator och vi har gått igenom lite smått och gott. Nu skall man börja med den första uppgiften i ämnet, som är att vi skall illustrera ett recept, vi får alltså inte skriva någonting, bara måla. Inte ens skriva socker på ett paket. BARA illustrera. det blir en utmaning. Frågan är vilket recept man skall ta. Jag funderar på citron tårta med hallonmaräng bara för att det är väldigt färgglatt. Men mja, jag vill ju göra något jag tycker verkar riktigt gott. Så förmodligen blir det något med choklad.
ja jag vet att friläggningen är lite kass där, men jag orkade inte anstränga mig mer , jag är trött. (hehe)

going through illustrator. den tjugoandrefebruari

Kategori: IP - KY Akademien

Illustrator genomgång idag. Och det var längsen en dag har gått så fort. Klockan är redan fyra, den kunde lika gärna vart ett par minuter innan lunch. Helt galet. Jag tror det är ett tecken på att jag tycker det är väldigt roligt. Kan vara. Dock har jag ju arbetat väldigt mycket i Illustrator förut, hela Agnes är ju gjord i illustrator. Så det var lite upprepning, men det är alltid bra att få höra allting från början och riktigt lära sig grunderna igen. Och dessutom lära sig kortkommandon och lite knep för att spara tid. Och tid e ju bra att spara.

Illustrator är en vektorbaserat program, alltså är inga pixlar inblandade. Du rutar med andra  ord i datorn, tänk ett mycket coolare, bättre och mer fierce.

Ganska skönt att för en gångs skull få känna att något är ganska lätt och att man ligger ett par steg före. Hejja mig.En photoshop ikon (jag tror det är CS), gjord i Illustrator av mig. Bra övning.Vi lärde oss också göra lite penslar och grejjer man kan använda väldigt effektivt i layouter /grafiska profiler m.m Nej det är inte det finaste jag gjort direkt, men ja. Det är ju så här det blir lite i början när man bar askall testa programet liksom.

my destiny.

Kategori: Livet

Jag har förälskat mig i den här låten. Och det har tydligen Marcus också, och han är en sånn där musikvetande person så då är det okej.
Den här låten, Sommar, mitt på dangolvet på Trädgår'n. JA TACK. Och jag tycker Cicci skall skaffa fram lite pengar dessutom, det blir liksom inte samma grej utan henne. Ni anar inte. Tjejen vägar ju dessutom bli bjuden ...

Längtar så tillbaka ibland till the old times. Jag, Cicci och Michelle at Trädgårn.


Erik Hassle i Notion.

Kategori: Daglig Inspiration

Det är sån't här som får en på bra humör när annat känns lite jobbigt. Detta är riktigt jävla shysst layout måste jag säga. Och med Erik Hassle, kan det bli bättre? nästan inte.
Helt överlycklig när jag hittade den här brittiska tidningen som dessa uppslag tillhör, "Notion "på internet, där man faktiskt kan läsa alla artiklar ut tidningen. LYX. Fast som trycknörd och papperstönt erkänner jag att det ju en helt annan sak att ha den i handen och bokhyllan istället för i datorn. Inte samma grej. Men det är fett bra som inspiration. Svarvitt e ju bara så galet snyggt.
Tidningen (eller vad man nu skall kalla det när det ligger på internet) Notion innefattar musik, mode och kultur och olika intervjuer med olika personer från de olika "genrena". Jag rekomenderar er ett besök på hemsidan, fast mest bara för att den e jäkligt snygg.
melodifestivalen den tjugondefebruari

Kategori: Livet

Asså den här omgången av melodifestivalen kändes inte riktigt okej. Vad har egentligen hänt med Sveriges melodifestival? Det bästa på tävlingen var ju paus underhållningen, där har vi iallafall några som kan spela musik. Blue Man Group ,jag säger då de. Vilka killar hörni.

Alcazar: En Alcazar låt. En typisk Alcazar låt. Inga nyheter alls överhuvudtaget. Ja det svängde lite. Skulle älska den om den kom på övervåningen på trädgårn skulle jag tro.

Elin Lanto: Vad hände? Hade lite hopp där ett tag, men det tog ju slut redan vi de vita Blue Man Group dockorna.

Getty Domein: No Comments needed. Afrikansk låt i Svenska melodifestivalen? Om ens nått afrikanskt land var med så hade det inte ens vart okej då heller.

Timoteij: Det här är något som verkligen skulle kunna fungera i Eurovision. Tänk norges vinnarbidarg från förra året, eller Turkiska vinnarbidraget 2000, eller Elena Paparizios grekiska vinnarlåt. Jag tror lite på dom ändå. Även om det inte är nått jag skulle gilla annars. Inte direkt BRA liksom direkt. Men den satte sig fort. Lätt. Och tjejjerna är jättesvenska.

Johannes Bah Kuhnke: VA? Vad handlade låten om? Hur gick den ens ? Här är det ett svart hål i min värld.

Erik Linder: Dålig svensk musikal typ med fruktansvärt mesig röst. Mesiga kläder. Mesigt allt.

Darin: Vad skall man säga? Man antingen älskar eller hatar honom verkar det som. Jo den var väl lite fin. Han var väl lite fint klädd. Pappa tyckte han såg ut som Mr. Bean. Jag vet inte hur han fick ihop det riktigt. Stundtals tyckte jag han lät som Michael Jackson (STUNDTALS) Jag vet inte om en Mr. Bean som stundtals låter som MJ är nån lyckad kombination dock. Lite utseendet av MJ också dessvärre.

Crucified Barbara: Om det nu nödvändigtvis skall vara "hårdrock" i Melodifetsivalen, kan dom väl ta i lite. Vad fan e det här. Sångerskan sjöng ju bra, men Mjaeä.Vidare till final gick iallfall Darin (Vilken skräll de hade vart om han inte gick vidare ...) Och Timoteji (Skräll att de gick vidare). Skräll är Melodifetivalen ord tydligen.

bildkälla: Aftonbladet

det snöar mer.

Kategori: Livet

Det snöar jättemycket. Jättejättejättejättejättemycket. Är rädd att jag skall snöa in nästan. Har vart på praktikintervju , tränat på gymmet och vart hos läkaren och kollat upp lite grejjs.
Allt gick super, börjar fundera på om jag inte hellre vill ha praktiken här i Göteborg iallfall. Fan att man skall vara så virrig.
Men nu snöar det massa och jag sitter inne och myser med mitt kaffe. Fast jag blir knäpp om våren inte kommer snart … Fast jag har nog redan blivit knäpp. Jag hade tråkigt och PhootoBooth var tillgängligt, det var det enda jag kan skylla på.


det snöar massa.


ja jag är one of a kind, iallafall när jag har tråkigt.

Be mine with Erik & Ellie den nittondefebruari

Kategori: Musik

This is good stuff. Erik Hassle gör inte dåiga saker han, och sämre blir det ju inte med Ellie Goulding som han här tillsammans med sjunger en cover utav Robyns låt "Be mine" som för övrigt redan än en grymt bra låt.
Galet bra blir det då.
Man behöver sån här musik när man har lite ångest över praktikplatser. uchanimej.

 

pizza med Cicci

Kategori: Livet

Efter skolan åkte jag för att möta upp Cicci i stan där jag köpte födelsedagspresent till mor min och sen åkte vi till Linné för at käka lite. Lite skillnad nu på Linné när man inte vart där sedan i somras, man känner nästa inte igen sig. Linné skall ju vara mysigt somrigt med uteserveringar och goda drinkar. Idag blev det asmycket snö blandat med god fet pizza blandat med fika på condeco med brownie och kaffe. Det kändes inte så Linné. På nått sätt. Har en viss uppfattning om hur det skall vara där på nått sätt.
I morgon skall jag på en till praktik intervju. Spännande. Berättar vart och hur det gick i morgon!


btw. Varför finns det så mycket konstigt folk? Varför lyckas alltid jag träffa på dom? Gah.


Lady gaga är en extraordinär person.

Kategori: Livet

Snart kommer en ny video igen. Fast den där ganska grymma låten Thelephone tillsammans med Beyoncé som inte är alltför svårt att lista ut om man slänger ett öga på bilden.
Videon skall släppas den här månaden tydligen, och det som är mest spännande att se hennes extrema håruppsättningar/kläder och "statements".

fler bilder finns att se häääääär.

det är lite tomt i skolan.

Kategori: IP - KY Akademien

Vad hände hur kommer det sig att klassen har halverats idag? Kan det vara för att vi har en ganska tråkig uppgift idag? Som känns lite onödig, men jag har faktiskt lärt mig en hel del. Lite mer effektitvt än igår, vilket inte är särskillt svårt iochförsig. Uppgiften är att göra en likadan brochyr som facit vi fick (en jätteful brochyr), eller komam så nära som möjligt iallafall.
Inte kul.
Men nödvändigt.
Bättre sätt att lära sig såhär än bara lyssna, för det är helt värdlöst.


surprise. det snöar igen den artondefebruari

Kategori: Fashion

Vad är problemet? Varför skall det snöa igen? Om de skall snöa så här så vill jag också ha Louboutin-röda sulor som skall lysa upp min vardag precis som på bilden. Älskar bilden. Om ja hade gått klädd med de där skorna hade jag stått ut med vintern ett tag till, annars inte. Man vill bara krypa under något och gömma sig tills det blir vår igen.
Jag känner på mig att det är fler än jag som känner såhär.

 


bilden kommer från The Sartorialist

Ps. Jag älskar dig.

Kategori:

Äntligen har jag sett den film som alla tjejjer jag känner verkligen älskar. Ja, de allra flesta iallafall. "Ps. I Love You" och i huvudrollerna spelar Hillary Swank och Gerard Butler. Det skulle tydligen vara en såndär gråta/böla ihjäl sig film, men jag grät inte en endast liten tår. Vad är det för fel på mig? Jag var nära nån gång, men nej det ville sig inte komma nån tår.
Filmen handlar om paret Holly och Gerry, eller ja , mest Holly eftersom Gerry dör i en hjärntumör. 3 veckor efter Gerrys död får Holly en present på posten och senare kommer brev där Gerry hjälper Holly att kommer över hans död. Den är lite speciell. Och jättebra, Och sorglig Och rolig.

pdf inställningar via joboptions är jättekul.

Kategori: IP - KY Akademien

Kan man ju inbilla sig iallafall. Varför skall lärare göra saker och ting mer komplicerat än vad det är? SUCK. Så extremt svårt är det inte, inte om jag har fattat rätt. Det vet man ju i och för sig inte.
Strax på väg mot Sportlife Ullevi, står som reserv på BodyPump och om jag inte kommer in, skall jag testa deras gym (Sofia säger att det finns massa snygga killar där, så jag får väl passa på att spanai "värsta" fall)

visst ser det kul ut ?

tankar en sovmorgon den sjuttondefebruari

Kategori: Livet

Jag älskar sovmorgonar. Jag hajjar verkligen inte grejen med att börja tidigt på morgonen. Jag hatar att gå o lägga mig men älskar att sova på morgonen. Fast jag vill ändå inte att hela dagen skall försvinna, så jag vill gå upp i hyffsad tid ändå. Jag vill helt enkelt aldrig sova. Det är slöseri med tid.
Okej.
Det här snurrar i mitt huvud just nu:

  • Hur maxar man utrymmet på en garderob så ultimat att allt verkligen får plats? Hur skall man placera skor/väskor etc. 
    Förslag mottages gärna
  • Jag kände mig lite vuxen ( läs gammal, ena foten i graven ) när jag fick pensionspapper igår.
  • VAD FAN SKALL JAG HA PÅ MIG TILL HELGEN OM VI GÅR UT ?????
  • Kaffe är nog det bästa jag vet. Om man inte räknar med choklad.
  • Nä förresten, skor kommer nog före kaffe.
  • r jag blir rik skall jag åka någonstanns där det inte snöar under vinter halvåret i Sverige.

Nu måste jag städa upp lite här hemma ser ut som ett bombnedslag. Kläder everywhere.

Take Care

jag hatar cliffhangers.

Kategori:

Jag hatar cliffhangers. Ibland. Egentligen inte. Kollade sista avsnittet på första säsongen av Prison Break nu ikväll. Så spääääääänande. Nu måste jag ju köpa andra säsongen också. Köpte första för 99:– på Home Enter (värt vartenda öre). Jag älskar när man få nått sånt där man bara blir helt beroende av, man bara måste se ett avsnitt till.  Om jag åker till Stockholm på praktik tror jag att jag skall intevestera (inte köpa, investera) i ett par sånna boxar.
Fast jag hade ju önskat mig ett lite mindre spännande slut, jag är inte så mycket för sånan dramtiska slut. Jag vill ha levde-lyckligt-i-alla-sina-dar-sluten.

Jag har dock från och med säsong tre på SATC boxen kvar!!!! men dom e ju inte så spännande på samma sätt. Aja, sovmorgon imorgon, men känner att jag behöver sömn, så skall hoppa i säng medans halva jordens befolkning sitter kvar uppe och kollar på OS … Jag fattar, fast ändå inte, grejjen med att sitta uppe och titta på när nån åker ett skidlopp klockan tre på natten. (Skidor …) Man får ju reda på det när man vaknar? Ja visst man ser det live. Jaha? Nä jag skall inte lägga i mig det här.
Jag nöjjer mig med Michael Scofield, så kan de andra OS-människorna ta den där Kalla.

Första säsongen av Prison Break. Bild härifrån
webbsida att inspireras av

Kategori: Daglig Inspiration

Innan helgen fick jag och min klass en länk från min lärare ,på mailen med en webbsida att inspireras av. Har inte hunnit eller haft ro att kolla den innan ikväll. Shitpommesfritt.
Hur gör man sånt? det vill jag med göra!
Jag rekomenderar er att ta en liten snabb titt på den här sidan som är en webbshop för klädmärket Blue Bell för män, mest inriktat på jeans. Andra kanske inte tycker att detär så himla märkvärdigt, jag tycker det var asballt.skolan är inte alltid rolig.

Kategori: IP - KY Akademien

Näe.
Skolan är fasen inte alltid så himla rolig. Kalibrering, färgrymder och bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla... Jag försöker verkligen lyssna, men det är riktigt kämpigt just nu. Har vart i en och en halv timme.
Ja här ser ni skillnaden på sRGB och Adobe RGB. Så kul man kan ha.
Jag vet, jag skall spela lite mer intresserad. Från och med nu.
Snart.

Minnen av DBA

Kategori: Musik

Satt och lyssnade på Dead By April i morse på bussen.

Det är bland det bästa som finns att sätta sig på en varm buss sätta på sig hörlurarna och bara gosa ner sig i dunjackan som man kan inbilla sig är ett duntäcke. ( Konstigt att jag somnar på 96% av mina bussturer på morgonen. Inte ) Somnade dock inte idag.

Iaf.
Satt och lyysnade på Dead By April, och jag får massa minnen från i sommras. Jag lyssnade non-stop på dom då. Promise Me kommer alltid ligga nära hjärtat på något sätt. Inte för att det är sån där jätteväl producerad och talangfull musik, det finns bättre. Men det är fortfrande något som tilltalar mig. Melodiskt nästan lite töntigt, fruktasvärda, citat Rynner "buhu-texter"
Men skitsamma.

Musiken bara påminner mig om sommaren. Kopplar ihop det med mycket.

Kan inte åtminsone våren komma nu ? Känns långt borta när det snöar som fan utanför.


Sticky Fingers - April 2009


Sticky Fingers - September 2009


Cicci and Me at DBA April 2009 Sticky Fingers. ( Fan va kul vi hade )

STLM bilder

Kategori: Resor 2010

Lite pics från det ett och ett halva dygnet i Stockholm.

NK-huset

sergels torg

femtondefebruari: Green day på ullevi.

Kategori: Musik

Vad hände? Hur kom det sig att precis när man köpt biljetter till Pink på Ullevi i sommar, kommer ett pressmeddelande om att Green Day kommer till Ullevi. Jag tänker inte missa det, inte en chans. Jag kan inte missa Green Day IGEN. Så det blir en dyr månad för mig. Igen. jag är inte så bra på det där med att spara pengar. Pengar är till för att spenderas.

För ett par år sedan spelade Green Day i Scandinavium på American Idiot -turnen. Jag var fruktasvärt absolut förälskad i Green Day vid det här tillfället, men missade konserten. Det sög som fan. Så jag tänker inte missa det den här gången. 22 februari släpps biljetterna. Gissa vem som kommer hänga på telefonen då ?

Billie Joe Armstrong.

femtondefebruari: sjumilakliv.

Kategori: Livet


Ja.
Det är faktiskt en av min favorit låtar. Tyck va ni vill om det.
Men just nu passade den.

Jag vill kasta loss och lära mig slåss
Raka av mitt hår och bäras ut på bår
Ta tjuren vid hornen och hålla dom hårt
Lita på sanningen och kväva all gråt

Börja sluta tro och låta vansinnet gro
Jag vill sparka bakut och göra nåt sjukt
Släcka fyren på berget som räddade liv
och smita från smällen med sjumilakliv

Jag vill byta land och vara han som försvann
Börja om på nytt och få såret mitt sytt
När jag vänder och springer långt härifrån
se mig som saknad, en förlorad son

Jag kommer inte hem ikväll
om jag känner mig själv
Låt oss ta farväl
av både hjärta och själ
Jag kan ta ett långt hårt straff
för alla stunder vi haft
Martin Stenmarck

fjortondefebruari: alla (brustna) hjärtans dag.

Kategori:

Fråga:
Varför har man en alla hjärtans dag?
Ja jo det är klart . En komemerisell påfunnen dag, så folk skall köpa mer skit än vanligt. Det är ju ett bra svar. Ikväll var jag tillsammans med Sofia och Sara och såg på Valentine's Day på bio. Inte det smartaste egentligen att gå och se på bio den dagen, det är heeeelt fullproppat med par överallt. Och titta på en lite äckel-päckel-för-gullig film på bio. Fast den var ändå söt. (den tilltalade väl fortfarande mig som tjej)

Jag är fruktansvärt glad att jag inte bor i USA idag. Det verkar helt galet så de drar upp det där, helt sjukt. Men det sjukaste är ju nästan att de nedvärderar singlarna , som att de vore några som har misslyckats. Några som är lite sämre än andra. Det finns många som är nöjda över att vara singlar, och det är så de vill ha det. Inget som säger att det är fel. Inget fel med det alls.

Men är det konstigt när man ser de här filmerna , att det känns som ett stort nederlag , bara för att man är singel? Det är väl inte alls ett nederlag ? Det är nog många gånger bättre. Finns både för- och nackdelar med båda.Frukostbuffé.

Kategori: Resor 2011

Vad är det som är på speciellt med frukost buffé egentligen? Visst du får äta hur mycket du vill och det finns allt typ. Ja där hade vi svaret på frågan. Man slipper göra någonting själv, det är bara att länga upp det man vill ha mitt på tallriken. Ägg, bacon, bröd (dagsfärska frallor), fil och en miljon olika pålägg, kaffe, kakor, frukt, grönsaker, yoghurt...

Igårkväll drog vi till Barcelona och käkade tapas och drack Sangria (och jag utövade svampen igen, alltså hann dricka ett glas mer än de andra på fortare än dom) Gott var det, men Manana i Göteborg var både jag och Sofia överän om, att det är godare. Sen drog vi till TGI Friday's på Stureplan. (hehehe)
Bilder kommer från det senare!

Nu skall vi ut på stan och kolla lite på allt vi inte har råd med. Jag förstår egenligen inte varför vi pinar oss så. Lid med oss.

tolftefebruari: ut på stan

Kategori: Livet

Efter praktikintervju, resturangbesök, fika och samtal på ett över lyxigt hotellrum, skall vi ut på stadens gator. Vi vet inte om det blir ut , UT, men ut och äta blir det iaf. (Sofia kom precis ut ut graderoben nu).

Sofia, Annika och Jag. Sweet.

 

Varför e det såååååå mycket enklare o ta de "fula" bilderna än de fina? Bra fråga. Vi är för oseriösa helt enkelt.På väg.

Kategori: Resor 2010

Nu är vi på väg!! Yeeeey.
Missade bussen imorse ( den gick 4 minuter för tidigt faktiskt ) Så vi fick ta oss en liten promenad ner mot korsvägen och ta spårvagnen därifrån. Så vi hann väldigt bra i tid ändå. Dagens besvikelse: Ipoden flippar och batteret är tydligen slut. Fast jag laddat den fullt förar natten. Härligt på ett fem timmars tåg.

Börjar bli lite nervös nu ...

åka tåg åka tåg åka tåg

 

Det är roligt att åka tåg. Särskillt osminkade och trötta. Men vi är glada ändå!

elftefebruari: portfolio, redovisning och thaimat.

Kategori: Livet

Som rubriken säger. Det har varit en intensiv dag idag, så har faktiskt inte hunnit blogga. Inte en enda gång. Lite dåligt av mig.
Men redovisning gick bra (faktiskt bättre än förväntat) mystiske Patrik skötte sig bra, och jag skötte mig bra, så det slutade bra. Jag tror ingen riktigt hade hunnit göra det så seriöst det egentligen ville, konstigt när vi har hundra miljoner bollar i luften samtidigt. Tre inlämningar på G nu. Kul.
Portfolion är jag iallafall nöjd med nu, fick ut nästan allt som jag ville, inte tidningen (Nått konstigt med drivrutinen i skrivaren, eller den nya Imac:en, inte så noga vilket utav det, det funkade inte bara)

Sen åkte för att möta upp Sofia, och vi åkte till en thairesturang i Johanneberg, (nära det Willys där jag och Sara, dagen efter den där utgången gick för att handla frukost vid 13: tiden, med högklackat, korta kjolar och var jätteosminkade) Jättegott. Friterat, fett och Curry. NICE.

Är hemma hos Sofia nu , har fixat det sista på portfolion. Och druckit kaffe förstås. Hållit mig ifrån kaffe sen imorse, tycker det är grymt bra jobbat utav mig.

Fett med Curry.

 

Sofia!

 

Jag

(Vi körde på lite efterblivna miner idag)

tiondefebruari: semlaaa

Kategori:

Det blev tydligen semledagen idag på lunchen hehe, det kallas vardagslyx.
Jag tänker skylla på Ester Mosesons när jag har blivit tjock. Ja, eller kanske snare Sofia som köper mig sånna där fetis saker. Med vaniljkräm blev det idag, var tvungen att testa sånn där oäkta semla. Galet gott. och vi blev galet mätta...

tiondefebruari: streeetdance på sportlife

Kategori:

Idag testade jag ett nytt pass på Sportlife -Centrum vid Domkyrkan, nämligen StreetDance. Tränaren eller dans instruktören kanske man snarare säger, var en kille vid namn Mike.
Han pratade bara amerikanska, och det gick fort, men extremt lätt att förstå. Det var ungefär så hela dans passet var också, fort dom fan gick det, men man fattade ändå. Och känslan var ändå ganska lätt att förstå sig på. med missförstå mig inte nu, det var svårt!
Det mesta iallafall.
Jag måste helt enkelt bli lite kvickare i kroppen, kändes som jag var stel som ett kylskåp och rörde lika snabbt som ett. Iallafall när man jämförde med de som hade gått , vad som såg ut att vara hela sitt liv.
Kanske inte, men nästan.
Kul som sjutton var det iallafall, men nästa gång skall vi nog se till att pricka in en vecka då de inte skall sätta upp vad de gjort i två veckor innan.
Här är Diversity från finalen utav "Britans Got Talent" det är målet.


tiondefebruari: the prov is done

Kategori: IP - KY Akademien

Skrivkramp.

Sex A4 sidor på en timme, för nån som är van vid tangentbord.

Inte konstigt att man får skrivkramp liksom.

Men det gick bra, tror jag. Nu skall jag och Sofia till staden , jag skall köpa plastfickor och sen får vi se vad som händer. Måste göra färdigt portfolion, och skall träffa mystiske Patrik sen.
See Ya.

niondefebruari: Fika med Cicci!

Kategori: Livet

Alltför längesen jag och Cicci tog en fika. Tänk förr, då var det minst en gång i veckan. Minst. Mycket har hänt. Men det var precis lika kul och bra som det brukar. Vi kan verkligen prata om allt. Man behöver aldrig skämmas för något som man tycker eller tänker, för ofta tänker hon precis likadant. Lite galet.
Även om vi inte ses lika ofta så uppskattar jag verkligen de gångerna vi kan ses, i båda våra pressade scheman, time to time.

Inte dock alltid vi är helt överens, tro mig, vi har haft våra battles. Men det slutar alltid bra ändå, hoppas det alltid kommer göra det.
Cicci i pose-position. Alltid redo.

niondefebruari: Cap&design 01.10

Kategori: Livet

Just hemkommen från stan med fika med cicci, då låg den här skönheten och väntade på mig. Jag bara längtar tills jag får sätta mig att läsa pärm till pärm. Det får bli på tåget till Sthlm, tillsammans med Elle-tidningen jag fick för ett par dagar sen jag inte hunnit läsa. När skall jag annars ha tid?

Det här numret handlade om "Så skapar du en perfekt logtyp", "5 av Sveriges bästa typsnittsdesigners" och "Mönster i kvadrat" lite andra photoshop tips och andra såna där jätteroliga saker!


Me like.

Image and video hosting by TinyPic
Cap&Design 01-10

niondefebruari: jag är en köksfläkt

Kategori: IP - KY Akademien

* Jag är en köksfläkt
* Svin mycket snö rasade in.
* Det regnar som fan i Brasilien
* Red Bat – Har redan vingar.
* Jag är ingen skohylla.

Sjukt kul, och sjukt flumig eftermiddag i skolan. Text lektion får mig antingen bli galet trött eller galet flummig. Skall strax dra mig skall träffa Cicci för en fika eller nått, får väl se vad vi båd har råd med.

Får bli full fokus på portfolion imorgon och på torsdag, måste till stan och köpa plastfickor till portfolion. Sjukt rolig kostnad. hur jag nu skall ha råd med det.

åttondefebruari: bageri tjosan

Kategori: Min Design

Jag fick ett litet uppdrag såhär på kvällskvisten utav Sara, som skulle göra etiketter till hennes mammas jobb på ett bageri. Hon frågade om jag kunde göra en "bild som lös igenom texten", för hon visste inte riktigt hur hon skulle göra.
När jag fick chansen ville jag inte göra en bild som "lös igenom texten" utan "free-style:ade" lite som vi i Todays redaktion brukade säga. (Ascoolt uttryck)
Skulle dock inte använda olika bilder för varje bröd, utan skulle använda samma, så det fick bli den här. Bild tagen från Sxc.hu en sajt där man får använda bilder nästan som man vill. Sjukt bra sida. Speciellt om man inte känner för att ställa sig att fota av ett bröd vid 22 på kvällen.
Typsnitt: Glypha LT Std
Krussiduller: Nymphette-Regular
Bild: sxc.hu

åttondefebruari: FontCase

Kategori:

Här är mitt nya favoritprogram för tillfället, Fontcase. Det är en typsnittsbok från BohemianCoding, och programmet har dessutom utsetts till snyggaste programmet år 2009 av Apple ( Apple Design Award ). Så det är snyggt och det handlar om typsnitt, kan det bli bättre ?
Dock kostar det 500 :– om man skall köpa det, men här kan man ladda ner en testversion för 15 dagar och se om de.
Personligen tycker jag redan nu att det är värt det.  Såvida jag inte bara hade haft 64:– på kontot. Men sjukt snyggt, sjukt logiskt, och väldigt effektivt. Man kan sätta betyg, lägga dom i olika mappar and so on. Vill ha begär gånger en miljon.

åttondefebruari: praktik

Kategori: IP - KY Akademien

Började bli lite nervös nu över att jag kanske inte skulle få praktiken i sthlm, man vet ju inte det innan man har det på papper i stortsett. Så skickade iväg lite mail till olika reklambyråer här i Göteborg. och fick ett väldigt snabbt svar från en reklambyrå som heter Gappio. Dom har typ två anställda (varav en tydligen är en f.d IP:are). Men fick bara frågan att skicka min portfolio, så blev lite snabb ihopslängd portfolio på nån timme. Jag är smart när jag säger att jag kan skicka min portfolio, men inte är helt färdig med den. Smaaaaaart.

Nu skall jag stax möta upp Sara på Lindholmen sportlife och träna igen. Har riktigt kommit igång med det dä nu. Härligt!

PDF webbpooooortfolion

åttondefebruari: nervös presentation

Kategori: IP - KY Akademien

Det var längsen jag var nervös inför en prsentataion såhär. Typ inte sen högstadiet tror jag. Men det gick bra den här gången med, super-duper seriösa presentationskort med stödord hade jag med. Nu när jag sett alla andras bokomskag är jag inte riktigt lika nöjd dock. Jag är lite töntig när det gäller sånt. Är aldrig riktigt nöjd.

sjundefebruari: bracelets

Kategori: Livet

Jag bestämde mig för att städa lite granna en sånn här söndag. Sen fick jag ett ryck och var tvungen att rensa mina armband för de inte fick plats. Det var några stycken ... 87 för att vara exakt. Ibland undrar man om föräldrarna tappade en i golvet när man var liten.
Dock är inte det där alla. När jag hade tagit den där bilden hittade jag fler.

sjundefebruari: last night

Kategori:

Middagen hos Erica var trevlig, vi serverades tacos med efterrätt: chokladpudding. Jag tror jag inte käkat det på flera år.Och vi gjorde en massa goda drinkar. Tyvärr hade jag glömt att ladda min kamera så det blev inga bilder från igår ... Typiskt.
Efteråt var det tydligen planerad utgång, vilket jag inte hade räknat med, klätt mig för eller gjort nått. Så va inte särskilt pepp på att gå ut överhuvudtaget. Well well. Har haft bättre utgångar. Men alla kan ju inte vara bäst.

sjättefebruari: hittar inte min kortläsare...

Kategori: Livet

Var ute på promenad med mor tog lite kort på det fina vädret men hittar inte den jävla kortläsaren, så kan inte lägga ut bilder .... buuuuu. Aja, måste strax dra ändå. Till Erica och mot maten. hehe.

sjättefebruari: The monster ball tour.

Kategori: Livet

Konserten jag allra allra allra helst vill gå på. Varför e jag inte rik och kan åka till New York och gå på den konserten? Livet e lite orättvist ibland.

sjundefebruari: denied.

Kategori: Musik

Jag vet inte riktigt varför, men den här låten får mig alltid på gott humör när det känns lite jobbigt. Egentligen förstår jag inte varför eftersom att texten inte är speciellt uppmuntrande direkt. Kanske ändå det lilla lilla lilla positiva som finns där någonstans på nått sätt ändå.
Jag lyssnar alltid på musik när jag känner mig lite nere, man avreagerar sig lite grann på nått sätt.
Sonic Syndicate StickyFingers Göteborg 21/8-09

femtefebruari: shopping och träning med Sara!

Kategori:

Det har vart en dålig uppdatering på bloggen idag. Sämst.
Var och tränade med Sara, körde rumpa och mage. Vi skall bli snyggast.
Sen åkte vi och fikade och gjorde en liten shoppingrunda på Gina Tricot där det blev ett skärp och ett par byxor på 150:–. Värt.Sen blev det bara en myskväll med familjen och kollade på Let´s Dance o käka lite gott. Det var mysigt. Vi umgås inte så ofta bara vi. Så jag gillart.

femtefebruari: Agnesagnesagnes. fääääääärdig. typ

Kategori: Illustrationer

Jag jobbade lite mer på Agnes, nu är hon nästan färdig. Eller ja tror hon är färdig. Men det är ju faktiskt miss-kommer-aldrig-bli-nöjd-med-någonting-jag-gör som gör den här.

Till er som inte fattar vad jag har gjort med de här, har jag vektoriserat en bild från en pixel bild till en bild som består av banor och fyllningsfärg. Alltså kan jag förstora upp henne på månen utan att den blir pixlig om det är så. Detta är typ till portfolion. Endast. Vad skall jag med den annars till liksom?

Nu skall jag alldleles starx träffa Sara på Sportlife, så skall vi gymma en stund. Det blir nog bra, fast är inte speciellt peppd att träna. Men det blir nog bra.

fjärdefebruari: nu e det klippt

Kategori: Livet

Nu e jag klippt. De skurkarna hade höjjt priset dock, 310 för topparna. hu. Det kostar att ligga på topp. Men det blev ingen större skillnad, jag är fruktansvärt feg när det gäller mitt hår. Kan börja gråta för ingenting. Jag känner mig bara så fruktasnvärt tråkig.

Nu sitter jag i skolan och har iallafall nästan skrivit färdigt baksidetexten. Jag orkar inte hålla på så mycket med den, den känns bara onödig och jobbig. Jag skall nog skriva ut den på vanligt papper ta hem den och sova på saken.
(Läs: Låta lillasyster som är mycket bättre på text än vad jag är läsa den, ibland e dom där syskonen bra att ha) Hittade också papper jag vill använda så jag slipper köpa nytt. Känner att det inte är riktigt min första prioritet just nu. Så skriver jag ut imorgon innan jag går o tränar. Oj vilken bra plan.

Skall starx till stan ändå en stund ,känner för att varandra runt där lite.

tredjefebruari: det börjar likna nått

Kategori: Min Design

Har suttit med baksidan på bokomslaget nu ikväll, och jag tycker själv att jag har fått till det ganska bra. Texten är inte alls klar, innehåller inte dom där orden som var tvunget att vara med. Dom är mest där bara för att se hur det kommer att se ut. Jag är ganska nöjd faktiskt, men det är klart, lite småpill kvar är det allt. Man kan ju inte bli färdig liksom. Det går ju inte för sig.

Nu är jag allt värd ett avsnitt av Prison Break och en kopp kaffe.

(Och nej de där turkosa linjerna kommer inte att vara där sen, bara så man skall se hur man skall skära av utfallet.)tredjefebruari: let's explore, let's explore.

Kategori: Musik

I ain’t that little girl no more
Not more more, That’s for sure
Boy get your ass out on the floor
Let’s explore, let’s explore

Lady Gaga Ft. NKOTB - Big Girl Now

tredjefebruari: löpbandet och jag på date.

Kategori:

Idag hade jag date med löpbandet, i en timme varade den, och en mil sprang vi tillsammans. Men jag hade aldrig klarat det utan musik i öronen, för Shitpommefritt vad det är tråkigt att springa på löpband. Och jag hade turen på min sida, för batteriet tog slut på ipoden fem minuter efter jag gått av bandet.

Visserligen sprang jag under ett helt GhostWhisperer avsnitt men ändå. Roligt är det ju inte någonstans, men nyttigt är det som fan. Och det kändes väldigt skönt. Nu känner jag mig sådär superduktig så jag kan unna mig allt. Nästan.

tredjefebruari: kalibrering och SoftProof

Kategori: IP - KY Akademien

Labb idag. Vi lär oss kalibrera skrämarna och skapa ICC-profil för skärm och sedan kalibrerat skrivaren och skapat en ICC- profil för den med. Visst låter det skoj? Jag fattar inte ens allt, men jag orjar inte heller fråga läraren för då kommer jag nog inte härifrån idag.
Det är sån't här man skall lära sig och kunna. Och jag försöker verkligen mitt bästa för att lära mig och tycka att det är lite kul. Men det går inte sådär jättebra.
Nu skall jag bara bli färdig med sista uppgiften och sen blir det iväg till träningen, Har verkligen ett grymt stort behov utav att träna nu. Min kropp protesterar till att sitta så mycket vid datorn. Man får ont i både rygg och axlar. Inte okej när man e 20 bast.Vi har lärt oss nytt sätt att skärmdumpa dessutom. Det tyckte vi var kul.

Och man borde alltid få kaffe och crossisant medans man väntar på att datorn skall bli färdig.

andrefebruari: bokomslaget

Kategori: Min Design

Okej det här är vad jag åstadkommit idag, Framsida och Rygg. Har nästan skrivit klart texten till baksidan och börjar på den, ganska snart färdig med den. Men den får ni inte se förrän jag kan visa upp den stolt...  Känns skönt nu när jag kommit ikapp mig lite. Känner mig inte lika stressad längre nu. Men hur fasen skall jag få in ordet revolution? galet svårt.

Skall försöka hoppa i säng strax, skola i morgon. Och måste ha krafter till i morgon, om det fortsätter snöa så här får vi väl se om man ens kan ta sig till skolan. Fast det måste jag , för i morgon är det labb med Sofia.


andre februari: jag försöker ju iallafall.

Kategori: Min Design

Suttit hela morgonen med det där jäkla bokomslaget. Men tillskillnad mot igår har jag iallafall inspiration idag. Satt kollade i en av min favorit inspirations böcker igår kväll (BLICKTRICK) det var då jag fick en uppenbarelse. Det är sååå härligt när det kommer bara sådär. Har dock inte skrivit min baksidetext än. Men jag tror jag har kommit på en idé nu när jag fått gjort det här. Visserligen är jag inte färdig, finns lite småpill kvar att göra, med framsidan alltså, sen är det ju en hel baksida också...
Titeln måste vara : Vi försöker iallafall.
Baksidetexten måste innehålla orden: Komedi, Glädje, Curlingföräldrar, 50-talister, och revolution. EH? var min första reaktion, men nu känns det bättre.
Så här ser mitt cover ut hittills iallafall. Vad tycker ni ?
(Den gråa ramen skall egentligen inte vara där, det är bara så man skall se hur det ser ut)

andrefebruari: Jack Johnsson till Roskilde!!

Kategori: Musik

Jack Johnsson till Roskilde festivalen 2010! Nu måste jag ju bara dit. Hur ofta är han på den här sidan atlanten liksom? Nä precis aldrig.  Jack Johnsson har den mysiga sortens singer-songwriter musiken jag gillar, när jag är på semester eller är stressad. Får mig att slappna av. Spelade honom hur mycket som helst när jag var i Australien förra året, helt underbart bra till den mentaliteten som de har där downunder.

Roskilde festivalen är 1-4 fjärde juli, alltså mitt i sommaren, alltså allra störst för regn då. Låter ju inte alltför lockande att rulla runt i lera i tredagar, men å andra sidan något man borde testa nån gång i livet. Eller? Speciellt om man kan trösta sig med Jack Johnsson.
förstefebruari: Free fallin'

Kategori: Musik

Soundtracket för min kväll.
Snygg e han med, och spelar gitarr. det gör ju inte saken värre. Jag varvade ner ganska bra till den här.


John Mayer - Free Fallin'

förstefebruari: to sthlm we're going

Kategori: Livet

Nu är det bokat tåg. Den 12 februari drar jag och Sofia till Stockholm över natten! Vi ser det lite som våran romantiska weekend för två faboulus singlar. Det är ju ändå där dagarna före allahjärtansdag. Jag hatar den dagen. Har alltid hatat den. Och såvida inget drastiskt sker de här året lär det vara smma sak. Shit vad bitter jag lät där.

Jag har en praktik intervju inbokad och förhoppningsvis kan vi matcha så att Sofia med får komma på en intervju, vilket hade vart sjukt bra. Utgång planerad med infödd 08:a och frukostbuffé på hotellet håller vi tummarna för. Detta var vad jag behövde. Något kul att se framemot. Visst kostar det, men fan så värt det kommer vara.

Jag och Sofia en flummig fredag. Ni kan skymta mystiske Patrik bakom min pose ...

förstefebruari: ge mig inspiration.

Kategori: Livet

Ni anar inte vilken prestationsångest blandat med stress jag hade i eftermiddags. Jag har ganska lätt att få prestationsångest, har väldiga krav på mig själv och har haft ända sedan högstadiet. Har alltid varit mitt största hinder. Men sedan jag började den här utbildningen har jag lungnat ner mig betydligt och förstått att jag inte kan vara på topp jämt. Men idag var den tillbaka, shitt-pommefritt.  Men det är så mycket på G just nu, mycket att stå i. Praktiken, skarpa projektet, bokomslag, portfolion, texten till bokomslaget. färg & kvalitets-tjosan på onsdag, Flera sidor i GrafiskKokbok att läsa och jag måste göra färdigt Agnes.
Och jag har verkligen ingen inspiration eller kreativitet på lager just nu. GIV MIG INSPIRATION. Min inspiration är död.

När jag sökte på google på Inspiration is dead, kom den här upp. Den vara ganska snygg ändå. Är tydligen ett studio album av Rin Toshite Shiquire. Om ni inte visste det.

förstefebruari: Let me paint the World in happy colours.

Kategori: IP - KY Akademien

Idag första lektionen med Färg & Kvalitets Styrning. Det finns ju hur många färgsystem som helst, RGB, CMYK, NCC, PMS (det är bara jag i klassen som tycker det är hur kul som helst att det finns ett färgsystem som heter så) Pantone, LAB, CieLab, ICC ... I could go on forever.
Sen skulle vi ge varandra färg. Jag fick dessa två, i två olika färgsystem. Sofia som satt precis bredvid fick nästan exakt likadana två färger, är det ett tecken? Vi umgås aaaaaaaldrig.

Det här är fan inte lätt asså... additiv färgskala eller subraktiv? jag vill nästan strypa ICC profiler. 
Detta är jag. Det ser ni väl?