27november

trettioförstejanuari: dance in the dark- ParkLane

Kategori:

Igår var en lite förvirrad dag. Eller nej, jag var virrig igår. Jag kunde inte bestämma mig om jag skulle gå ut vart, hur, när och med vem. Men det slutade iaf så att jag drog till Rynner först. Tittade på när Frasse, Thell och Jim spelade Fifa, (det var party kan jag lova) Som sedan ledde till ölkartong på huvudet. Jag vet inte riktigt hur.

Sedan drog vi till Babar (ovanligt värre, då Mike jobbar) då Elise, Baxman, Robin med fler joinade. Där träffade jag Sandra från högstadiet med, askul! visade sig att stor del av CityGross Ytterbys personal- insatsstyrka satt precis bredvid oss. Sedan drog vi till Park Lane i tid för att undvika mycket köande (och det gick ju väldans bra för mig och Jim iaf, värre för de andra som tvingades så ute i en halvtimme... hehehe)
Vi röjjde på scenen på Parkan ett bra tag, tills Lina och Carro också joinade, utan Malin tyvärr, men var ganska snart tvungen att dra till bussen. Jobbade idag. Alltid lika jobbigt när man vet det hela utekvällen, att man skall jobba nästa dag.

Några utav många bilder från kvällen.

 

trettiondejanuari: det är något med 27:e och skor

Kategori: Skor

Det är visst något väldigt speciellt med skor och 27 november. Behöver jag säga någonting mer? Nä trodde väl inte det. Vi "27:e novembare"  håller ihop skall ni veta. Jag och Manolo e såååå thaighta.

Bokomslag.

Kategori: Daglig Inspiration

Ja. Precis efter att magsins uppgiften är det rakt på nästa. Bokomslag. Vad är det som gör ett bokomslag bra? Man skall kunna se vad det är för en sorts bok helst bara att se på omlaget, typ som en cdskiva. Men vad är snyggt då? Jag och Sofia gav oss ut på jakt efter snygga bokomslag på The Pocketshop på Kungsportplatsen. Butiksbiträdet tittade lite konstigt på oss när vi fotade runt i hela butiken. Men det struntade vi i.

De här tycker jag var de som var snyggast. Funderar lite på varför jag tycker just dessa. Svart och en riktigt stark färg till är ganska genomgående över flera omslag, så det är kanske det jag skall satsa på. Detta skall jag fundera över grymt mycket över helgen. för nu är det helg. Igen. Går inte tiden fruktansvärt fort? Fast det är bra det. Ibland.

Min favorit är nog Twilight serien där (Stephenie Meyer) eller Sophie Kinsella böckerna som har ett tydligt tema. Snyggt när en serie med böcker följer samma grej. Nä nu fasen är det fredags mys nästa! Have Fun!!

 

tjugoniondejanuari: ABC3D

Kategori:

Till alla oss som älskar typografi. Awesome. Hur kommer man ens på idén?

tjugoniondejanuari: jag hör igen.

Kategori:

Igår blev det en dyr eftermiddag. Nya hörlurar är inköpta, 499:– Sennheiser på elgiganten blev det till slut efter en sms konversation med Cicci, min personliga kontakt inom ljudvärlden. Asbra.
Testade dom imorse i ipoden, riktigt bra, jag rekomenderar starkt.Det betyder grymt mycket för musiken med bra ljud.Värd kväll igår på Quiz på Babar med Rynner och Thell. Gick dock inte så bra med frågorna, 19,5 av 30. Aja.

Visste ni förresten att isbjörnar har svart skinn unnder sin vita päls? Det visste jag, nu vet ni.

tjugoniondejanuari: tankar en fredagsförmiddag.

Kategori: Livet

Spontana tankar en fredags förmiddag.

* Kommer jag kunna hålla mig från att gå på toaletten efter Robert redovisat sin magasins design?

* Varför är kaffet alltid slut?

* Varför glömmer man alltid hälften av det man tänkt säga på redovisningen?

* Mitt armband sitter lite hårt på handleden, funderar på att justera det.

* Kan man ha nyårs klänningen, bara en månad sedan man hade den förra gången?

* Dom där skorna på tradera skall jag nog buda på.

* Mitt nagelack ser för jävligt ut.

* Mina nya hörlurar är en gudagåva, som kostade.

* Min mage kurrar lite.


* Vilken färg på pennan skall jag välja när jag kladdar under tiden jag lyssnar på redovisnigen?

* Varför görs det inte fler knallrosa takeaway-kaffe muuggar?

tjugpåttondejanuari: yeeeeeeey färdig 15,5 timme innan deadline!

Kategori: IP - KY Akademien

JA. YES . Jag fick ut det genom skrivaren, SANTOS COLOR , korrekt på bara andra försöket! Måste vara rekord.  Nu drar jag här ifrån. Byeeeee.

tjugoåttondejanuari: Kaffe? Ja tack.

Kategori: IP - KY Akademien

Det är sjukt hur beroende man är utav kaffe. Eller man och man. Jag. Tycker det känns ganska hemskt att jag liksom ligger på minus innan jag druckit kaffe på morgonen. Det är ju mest bara jobbigt. Som cola för andra, eller socker. Måste dricka minst 2 koppar kaffe innan lunch, annas överlever jag inte förmiddagen. Vid halv 10 (börjar halv 9) så börjar ögonlocken vilja stänga sig och man upptäcker hur skönt det är att titta på insidan utav ögonlocken. Men inte bara för att jag måste ha det, jag tycker det är så fantastiskt gott. Hell yeah, I do.

Nu har jag skrivit ett referat på ca 2000 tecken exkl. ingress och rubrik i form utav en artikel, där uppgiften var att referera ett 20 minuter långt radioprogram om en bok om en läkares verklighet.
Det är party skall ni veta. Skulle nog egentligen behövas 50 koppar kaffe för att klara den här uppgiften.
tjugosjundejanuari: frisören och aerobic

Kategori: Livet

Idag har vart "en-sån-där-dag-det-inte-riktigt-gick-som-jag-planerat-dag". Det var meningen att jag skulle åka med Sara och klipp mig på drop-in grejjet på Burgården Frisörskola, samtidigt som Sara färgade håret. Så blev det inte utan det fanns ingen tid till mig så fick sitta och titta på när de färgade Saras hår i 2,5 timme, (lite fail , men som vi sa, man kan skratta åt det i efterhand)
Sen åka o käka, det slutade med keso och youghurt på Ica Maxi. (Med banan såklart för Saras del) Men sen fick vi tillslut våran träning på Sportlife. Med en kaffe och väldigt värt snack som uppvärming innan Aerobic passet. Gud så jag längat efter det, och det var riktigt roligt! Båda två kan absolut tänka sig att göra om det. Det blir så himla mycket roligare att träna, när man dansar, man tänker inte på att man blir trött.

Dock kunde varken Jag eller Sara ta ut rörelserna ordentlig eftersom vi båda hade galen träningsvärk från i måndagen BodyPump pass.

Så här fin blev Sara i håret!

tjugosjättejanuari: sanslöst mycket varmare än här.

Kategori:

Bara för att jag vill nånstanns där det är sanslöst mycket varmare än här, så lägger jag upp på den plats där jag nog upplevt den värsta värmen jag någonsin upplevt. Grand Canyon. Vandring en timme ner, två timmar upp samma väg. Värmeslag gånger tusen.

En sk. Stichbild eller panorama bild över GrandCanyon, det betyder attd et alltså är 6 sammansatta foton till ett stort.


En av mina bästa soluppgångar jag upplevt. Grand Canyon typ 04 på morgonen.

tjugosjättejanuari: LIPP resturang. nyttigt för själen.

Kategori:

Efter skolan drog som sagt jag och Sofia och käkade. Först var det BK. Sen utvecklades det till Hardrock, sen slutade vi på Lipp. Har aldrig vart där tidigare, så det var kul att testa något nytt. Vi käkade båda två entreôte
med bearnaise sås och pommefrites för 119:– ett väldigt bra pris tyckte vi och slog till. Sen slog vi till på lite efterrätt också, Crème Brûlé (världens svårstavade efterrätt) med nån slags sorbet. Gott. Nyttigt för själen. Sen går det jämt ut om man har träningvärk när man äter också. Det sa Sofia till mig, och jag tror på allt Sofia säger.

Jag kan rekomndera stället iallafall, kanske inte världens frächaste resturnag, inget fel på maten, men stället hade kanske mått bra av en renovering ganska snart. Men ändå mysigt! Men ta med den stora plånboken om du skall ha annat än det vi åt...

 

Sofia o Jag på LIPP 26/1-10

tjugosjättejanuari: webbsidan är on the move.

Kategori: IP - KY Akademien

Update den mystiske Patrick: Nu har jag träffat den mystiske Patrik. Patrik utan c. Han var astrevlig och vi kommer bra överäns, jag hade redan gjort en skiss så vi har kommit ganska långt faktiskt. Harligt, känns det inte lika jobbigt längre. Men den mystiske Patrick är fortfrande mystisk. Han fastnar visst inte på bild. Sofia försökte med son PhootoBooth, men nä. Så han är fortfarande mystisk.

Jag och Sofia har kommit överäns om att det är fruktansvärt lyxigt med en egen webbare. Jag citerar Sofia " Man jämför dom lite med en assocearer, som en liten hund man kan ha under armen" Jag dog av skratt. Vi talar med webbarna som "det". Vi har askul.
På hennes blogg kan ni också se hur kul man kan ha med PhootoBooth.

Nu skall Jag o Sofia käka strax. Skulle egentligen på promenad med Sara, men får ställa in, slutar nu alldeles för sent för att vi skall hinna med en promenad, plus att det är galet kallt. Plus att jag är hungrig.


Nedan är min hemside skiss.

tjugofemtejanuari: nytt bandläpp till hultsfred!

Kategori: Musik

Jag vill verkligen åka på festival i sommar. Jag har ju liksom aldrig vart på festival. Om maninte räknar Way Out West. Det är ju en festival, men typ inte ändå. Inte en sånn festival. Ingen "krypa-runt-i-leran-festival". För att det låter väldigt lockande liksom.
Sen vilken festival det blir, gör detsamma litegrann. Lite sugen på Roskilde. Hultsfred hade kanske också funkat, Idag skedde ett bandsläpp på hultsfredfestivalens hemsida.

Mystiske Patrik update:
Patrik är inte lika mystisisk längre, han har hört av sig. Fick ett litet mail från honom. Jag skall träffa honom om 35 minuter...

Nya är:


FIBES, OH FIBES!
VERONICA MAGGIO
SISTA SEKUNDEN
ROYAL REPUBLIC
HÄSTPOJKEN
DANIEL GILBERT
JOEL ALME
YACHT

Och redan färdiga är:

KENT
MASKINEN
FAMILJEN
SHOUT OUT LOUDS


tjugosjättejanuari: KALLT som fan.

Kategori: IP - KY Akademien

Varför skall det vara så in i helvete kallt? Dog ju imorse. 16 - för fan.

Update ang. mystiske Patrik.
Patrik stavas tydligen inte med ck.
De gav fel mailadress till mig. Kan vara därför inte mailet kom fram. Nytt försök nu. Han borde var lika mycket datanörd som mig. Han är ju ändå webbare liksom. Så det kan inte dröjja länge innan han hör av sig.

tjugofemtejanuari: bodypump.

Kategori: Livet

Nu fasen har jag och sara bestämt att vi verkligen skall komma igång med träningen. Förutom när skolan sätter broms för min del iallafall. Lite jobbigt så, men skolan måste ju komma i första hand. Faktiskt. Men fortfarande måste man prioritera träning, för man mår så mycket bättre med träning, speciellt eftersom jag sitter så galet mycket vid datorn.

Idag var vi på BodyPump på Sportlife Lindholmen, och efter ett jäkla tag, där jag helt kaotiskt försökte beskriva vägen och Sara tappade telefonen under sitsen med ett gapskratt, nådde vi slutligen Lindholmen. Jobbigt pass och både jag och Sara hade spagettiben när vi kom ut därifrån.

Update när det gäller den mystiske Patrick.
Tydligen har jag fått ett "Delivery Status Notification (Failure)‏" mail tillbaka . Så den mailen finns inte. Jag känner redan att dte här sammarbetet går väldigt bra. Aja. Det löser sig. Det gör det alltid.

tjugofemtejanuari: magasinset börjar bli ... ensamt?

Kategori: IP - KY Akademien

Det börjar ju likna något det här. Som sagt. BÖRJAR.
Vi har fått en uppgift tillsammans med webbarna att göra en webbversion av tidningen. Alla blev indelade i grupper om två och två. Alla. utom jag. Typiskt. Min partner is gone. Patrick är inte här. Den mystiske Patrick.
Alla andra sitter i par och jag sitter själv. Buuu.

Så nu fick jag skicka ett jättestelt mail till Patrick. Jag låter som en lärare. Sofia tyckte jag skulle bifoga min Avatar version av mig, i mailet. Jag var ganska nära att göra det. Då skulle han nog aldrig hoppa över en lektion igen. Så vi hoppas att den mystiske Patrick hör av sig snart.

 

tjugofemtejanuari: Now, I can hear you too

Kategori: Photoshop

Nu har jag (?) fått öron också. Dom syns inte , mycket, men dom är där. Det var mest för att dom var så svåra. Så nu får det här avatars grejjandet ta en paus, det har blivit en del nu. Men jag passade påatt ändra lite färg på det blåa också, det var alldeles för blått, så nu är det mycket bättre. Gjorde lite fin justeringar på ögon och mun med, när jag ändå var igång liksom. Ännu fler lager nu också. Det är en av de bästa grejjerna i Photoshop, lager. När man väl förstår sig på dom dvs.

tjugofjärdejanuari: I see you.

Kategori: Musik

Man får ju galna rysningar. Rynner skicka låten till mig, sen kunde jag inte slutna lyssna. Vilken geek jag är. (Men jag har ju iallfall inte sett den två gånger på bio som vissa andra...) På tal om Avatar skall jag göra na'vi öronen på min Avatar. Får inte glömma. Marie sa att jag kunde använda den i min portfolio, det betyder att hon tycker att den är bra. Sweeeeeet.

Det är Leona Lewis som sjunger temat till Avatar, låten är I see you. På klippet uppträder hon live i "So You Think You Can Dance". I december visserligen. Varför är livet så orättvist? Hon sjunger bra, är galet snygg (ugn) och har snygg klänning. Och är är brun, själv ser man ju ut som man inte sett solen på ett par år. Men jag blir berörd av låten, jag tror inte jag är ensam. Men vissa låtar bara gör så med en. Berör lite mer än andra. Coolt. Varför tror ni att det är så?

Jag vet att de allra flesta inte lyssnar på youtube klipp som länkas, men jag rekomenderar verkligen. Fast å andra sidan har väl de flesta redan hört.
Men Aaa, lyssna igen då.

 

tjugofjärdejanuari: Photoshop brushes.

Kategori: Photoshop

De flesta som använder sig utav Photoshop vet förmodligen att det det är en fantastik möjlighet att använda sig utav en massa olika sorters penslar. Till de som inte vet, vet det nu. Den här bilden nedan för är BARA gjord på olika nedladdade photoshop penslar. Det finns miljontals sådana sidor man kan ladda ner dessa penslar, i olika versioner och uppsättningar.

Om man skall använda något i kommersiellt syfte är det alltid bäst att kolla upp så att inte penslarna är skyddade. Många lägger ut sina brushes på nätet så att folk skall få testa och öva.


Här är ett par bra sidor ni kan ladda ner brushes:

 

http://fbrushes.com

http://myphotoshopbrushes.com/

http://www.brusheezy.com/

 

tjugofjärdejanuari: inspirationen är död.

Kategori:

Alltså jag vill verkligen bara skapa massa shyssta grejjer till portfolion. Men inspirationen står på NOLL. Zero. None. Gone. Vad hände?

Istället sitter jag och tittar på lite bilder från Florida när jag var där 2008. DAMN. Skall vi åka till florida folks?

 

 

 

 

 

 

Foto: Moa Jansson.

Samtliga bilder är tagna på Islamorada, Florida Keays, Florida.

tjugofjärdejanuari: last night we celebrated Sandra

Kategori:

Asmysig kväll hos sandra igår kväll. Hon gav oss massa mat så vi knappt kunde röra oss, men OJ så gott det var. Sandra kanske skulle sats apå att bli kock istället. Men sen tvingades vi att röra på oss eftersom vi spele spela sånna där charader typ. Vilda gester hette det nog.
Vid middagsbordet blev det ganska mycket snack om gamla minnen från AleGymnasium samt Ale i största allmänhet. Måttligt spännande, men väldigt roligt. En del drinkblandningar. På nått sätt blev dom ganska starka. Förstår inte hur.

 

Var tyvärr tvungen att gå ganska tidigt, men jag hade jätteroligt!
På bussen hem träffade jag.... bam bam baaaaaaam: Anita! Jag vet inte hur längsen det var vi träffades , men oj vad jag saknat henne. Jag som var väldigt prtaglad råkade säga lite för mycket, och vi gapskrattde över hela bussen. Många konstiga blickar, Ehe.

 

tjugotredjejanuari: prisons were made to be broken.

Kategori: Livet

Som man har väntat, och nu är den här. Helgen. Fick en riktigt värd sovmorgon, och har tagit mig tid för en långpromenad, kollat 3 avsnitt av PrisonBreak säsong 1, fixat med nya datorn och skall snart ta mig till Sandra för att fira hennes födelsedag. 
Börjat kolla Prison break ändå från första början nu. Jag har sett sett siat säsongen. Bara. Bra där. Spännande är den iallafall, och extra värt att jag köpte hela säsong 1 bara för 99:– på Home Enter, det är helvärt. Wentworth Miller är dödligt snygg (man kan också säga ugn), vilken normal tjej/kvinna/tant tycker inte det (?) Och det är ju bra, att man har nått att vila ögonen på om man tröttnar. Fast det gör man ju inte, för det är galet spännande hela tiden. (Det roligaste är att han liknar min kusin lite grann, fast det har jag aldrig sagt till honom)

 


Det är iaf en lugn och skön helg. Även om jag faktiskt är lite pepp på att gå ut ändå. Fast det är jag ju nästan alltid ...
Ja nu skall man bara bestämma sig vad man skall ha på sig då till Sandra ... Det var ju de också.

inspiration.

Kategori: Daglig Inspiration

Lite inspiration klockan 01 en fredag-lördags natt. Som att jag inte blev sugen på att photoshopa nu då.  Näää inte aaaaaaaaaalls ... Suck.

 

 

Det finns en exakt beskrivning hur man skall göra den här bilden i förra nummret av Cap&Design, man kanske skulle försöka sig på... eller inte.

 

 

 

tjugoandrajanuari: I äm a Na'vi

Kategori: Photoshop

Det är sånt här som gör det värt att man har lärt sig photoshop ganska bra. Det finns ju ett par miljarder tutoriols på internet, men har faktiskt hållt mig bort från dom. Alltid bäst att göra själv. Okej, inte alltid. Men ofta.
Så här är jag som en Na'vi. Lite ballt blev det ändå. Jag kan ju ha den i min portfoflio om jag vill skrämma dom på min praktik plats.

Jag sjönk lågt när jag var tvungen att ta Papyrus fonten, men att göra den gul, där gick gränsen.

Nu kom jag på att jag glömde öronen. Crap. Jaja. Man blir ju aldrig färdiiiiiiig. Det verkar ju helt omöjligt att nånsin bli färdig.

Innan till vänster och till höger, alla lager jag använde.

tjugoandrajanuari: offffffffffferter

Kategori: IP - KY Akademien

Dagens morgonlektion: Offertförfrågan. Mycket att tänka på. Storlek, upplaga, antalsidor, ytvikt, antal färger, papper bilder...osv.
Eftersom ja la mig tidigare igår har jag inte somnat än på lektionen. Än alltså. Sen lite papperskunskap. Nu fattar jag lite mer vad jag kollar på när jag tittar och känner på papper. Det känns lite smötöntigt och säga att man tycker om ett speciellt papper, med visst mått och hur mycket det väger. Men pappret betyder så otrooligt mycket för en trycksak så det är löjligt.
Men man blir ju lite löjlig av den här utbildningen. Fast jag kan inte fattar hur folk inte kan bry sig om snygga trycksaker. Finns ju galet mycket snyggt.

Men nu är det nog dags för kaffe. Det är min drog det.

Pappret talar mellan raderna.


tjugoförstejanuari: skola,gymmet, sova tidigt.

Kategori: Livet

Idag har det vart intensivt, minst sagt. Först skola till klockan 18 och sedan gymmet efter det. Hade ingen mat med mig så det blev till att hålla igen med mat från 12 till 20. Jag vara hungrig sen kan jag lova. Nu skall jag för en gång skull gå o lägga mig i tid. Typ nu. typ. skall bara fixa en grej eller två. hehe...
Imorgon är det en första redovisning utav inlagan av magasinet. mitt börjar faktiskt bli nått. Ni får se mer imorgon. Nä nu blir det att slänga sig i sängs.
Gonatt.

(btw fick Rynner säga till mig att jag skrivit förste januari på blogginlägget om avatar, det säger mycket om hur trött jag var, men nu får det vara nog, jag ändrar det till korrekt datum.)

tjugoförstajanuari: Avatar 3D

Kategori:

Så fick man tillsist sett Avatar då. Jag tycker ändå att den var bra, jag har hört både det ena och det andra om den, både bu och bä så att säga, men jag tycker den helt klart var godkänd. Visst att det är en väldigt vanlig berättelse, lite Poccahontas-Matrix-Jurassic Park-style. 3D var för övrigt värt, även om man vande sig efter ett tag, och inte längre tänkte på att det var 3D.
Det mest irreterande var att när de blå gubbarna pratde med varandra ,var textningen i papyrus. Inte riktigt okej. Och att den vanliga texten var i gult. Hur tänker man när man sätter textningen i gult ?

Otroligt snyggt var det iaf gjort och effekterna var ju egentligen 75% av filmen. typ. Men den var söt ändå.

Jag är verkligen världens sämsta film recensent.Avatar

tjugoförstajanuari: så extremt trött

Kategori: IP - KY Akademien

Trots att jag i snart bloggat i fyra månader, minst två gånger per dag, glömde jag blogga igår. Hade inte ens en tanke på det. Det säger en hel del om hur trött jag var igår. Somnade på lektionen i en halv sekund. Då är man trött. Imorse var jag precis lika trött som igår, kanske borde fundera på att gå och lägga mig tidigare om kvällarna kanske. Men igår kan jag skylla på att jag var på bio. Faktiskt. Avatar. 3D. Det var Fett. Mer om det sen. Nu måste jag skriva lite myndighets texter. Jag har alltid så roligt.

Erik hassle for Martyn Bal.

Kategori: Daglig Inspiration

Erik Hassle för Martyn Bal. Jag säger Ballt... Inte för att jag tycker de är de snyggaste kläderna jag sett här på jorden, men bara saken att det är Erik Hassle är ju bara så bra. För att han är helt galet bra. Helt galet bra foton också. Inspiration kallar vi det.


Idag har jag för övrigt haft en sämst dag i början imorse och hatade typ allt. Då ville jag bara flytta till Sthlm på fläcken, allra helst Sydney. Men sen kändes det en miljard gånger bättre när jag fick ett uppmuntrande sms från Sara och Cicci som frågade om jag hade tid att ses idag, vad hade man gjort utan sina vänner?

 

Erik Hassle for Martyn Bal SS 2010

nittondejanuari: ett nytt omslag. igen.

Kategori: IP - KY Akademien

Jag är lite död. Först och främst för att jag inte kunde sova och har typ sovit fyra timmar inatt, men sen lite för att jag har gjort om mitt omslag. igen. hehe. Och för att jag få och skämmas för mitt fula omslag inför hela klassen. Sådär start på dagen kände jag. Fast nu är det mer jag liksom. Och mer tidning/magasin, inte en ful litteraturs tidsskrift. (Nej jag vill egentligen inte ha den där tanten på omslaget, men det finns inte så många bilder att välja på, faktiskt) Men bilden jag gjorde igår är kvar, fast spelvänd, tror inte blommorna tar illa upp. Nu är det dags för lunch.artondejanuari: nu är det bättre.

Kategori: Illustrationer

As värdelös bild men jag orkar inte bry mig... den är finare nu när jag har redigerat den lite, men lägger upp det, när det är helt färdigt istället. Men det är iaf såhär det blev istället.
Två timmars jobb och detat resultatet (men då skall man räkna med att jag suttit online på msn under hela tiden. sämst)
Photoshop jävlades lite med mig ett tag, men jag löste det. med ett direkt markering lager tjosan. alt klicka melln lagren, så löste det sig. det gillar vi.

Nä nu skall jag sova what´s up med att sitta uppe sent jämt ?

artondejanuari: jag hatar mitt omslag.

Kategori: IP - KY Akademien

Jag har kommit fram till att mitt omslag inte blev snyggt. Inte någonstans. Så jag skall börja om nu. 11,5 timme innan det typ skall var afärdigt, I stort sett färdigt iaf. Det känns bra. Jag kom på det när jag var på gymmet förut idag, (äntligen har det nya tränade livet börjat)
Men man måste följa magkänslan, om man känner att något inte riktigt håller ens mått , då är det bara att kasta det åt helevete och börja om. Det var liksom inte jag det där omslaget, nu skall jag göra nått som är jag.

Nu blir dessutom pressen lite större eftersom jag har fått erbjudande om ett praktik intervju! Äntligen får man ens ett svar, jag tror jag har skickat 20 ansökningar och fått typ tre svar, tycker det är rätt kasst ärligt talat. Hur som helst skall jag inom en snar framtid på intervju till Stockholm för en praktikplats! Nu skall man bara hitat en dag som passar. Hejja Mission Almost Impossible.
Jag har egentligen Elise att tacka , eftersom hon sa till mig att jag var tvungen att söka på lite mer vanliga tidningar inte där jag vill jobba sedan kanske, så jag började skicka till ALLA. typ.
Så fick jag svar. Från "Escape" (Scandinaviens största resetidning) och "Allt om Bröllop" (För jag kan så mycket om bröllop? Äh, det räcker nog om man kan en del om skor och klänningar, dessutom skall jag designa inte skriva nått för det är jag kass på) Dessa två tidningar har tydligen samma förlag (IPG- Independent Publishing Group, det de låter va ???) Så kanske kanske kanske kanske kanske kanske kanske skulle man kunan få testa , åtminstone få ta sig en titt på båda tidningarna. Men nu skall jag inte ropa hej än. Fast det har jag redan gjort.

Jag skall ju bara på intervju. PAAAAAAAANNNNNNIIIIIIIIIIIIIIIIIIK!!! fixa färdigt portfolion!!!

Ja på Allt om bröllop ser vi ganska fort att man kanske skulle få testa att retuchera ...

artondejanuari: Like a flower you grow.

Kategori: Illustrationer

Ja det här e vad jag gjort hittills idag. Det tar sig. Skall nog fösöka mig på att färglägga i photoshop för att få mycket valmöjligheter med massa olika panslar och strukturer, jag tror det kan bli bra, bara det inte ser allt för...ja tråkigt och kulturellt ut. Ja det är ju ändå ett magasin, så det måste se lite fräckt ut. Vi skall se vad vi kan göra åt det.

blooooomoooooooorrrr....

artondejanuari: InDesignInDesignInDesign

Kategori: IP - KY Akademien

Ny inmatning utav InDesign idag. Tuuungt. Speciellt 08:30 på morgonen. OBJEKT ALTERNATIV FÖR OBJEKTLAGER. FöÖRANKRADE OBJEKT I TEXTRAMAR. VINJETT BIBLIOTEK. Jag fick gå och köpa en extra stor kopp kaffe bara för det. Trösta mig lite med kaffe eftersom Sofia inte joinar idag. Buuu.

sjuttondejanuari: Do you want the truth or something beautiful?

Kategori: Musik

Jag har verkligen fastnat i den här låten "New York" av Paloma Faith. På något konstigt vis. Jag gillar den, men ändå är det nått som får mig att inte gilla den. Kan vara att rösten påminner om Duffy och Amy Winehouse, och speciellt Duffy har jag lite svårt för efter en sommar med "Mercy" på Scandic. Inte okej. Framför allt är det hennes skivomslag som är hur snygga som helst, då blir musiken lite bättre ...


Videon är också väldigt snyggt gjord, speciellt vid refrängen... de flesta har förmodligen hört den, men ja. Här är den igen.

sjuttondejanuari: we went to Level, The PArk and Subway.

Kategori:

Igår lyckades de övertala mig iaf att gå ut, inte för att jag ångrar det någonstanns, det är faktiskt ganska ofta när man har låga förväntningar som det blir väldigt väldigt väldigt bra!
Först mötte jag upp Rynner & Co på spårvagnen till Babar där vi mötte upp Robin, Sara och Jocke. Efter ett par glas vin och nåra confessions senare drog vi vidare till Nivå därefter en avstcikare till Subway och sen en timme på Parken. Slutade med att jag fick sova över hos Robin, efter nästan ha lurat in taxigubben in till Sofia.
Asvärd kväll, med fantstiskt sällskap!!

ett litet bildcollage minsann. nämligen.

sextondejanurai: för jag är alltid svår att övertala

Kategori:

Nu blir det fest iaf. Efter några timmars teksammhet. hehe. Jag måste vara det mest lättövertalade människan på den här jorden, iaf i det här landet. Men nu blir det party!! In i dimman !!

för jag är alltid så seriös på kort.

sextondejanuari: inspirations vintage omslag

Kategori: Editorial

Nu blir det magasins omslag. igen. Fast nu är det Vintage omslag, lite inspiration sådär på lördagseftermiddagen. Sjukt galet snygga vissa av dom, handgmålade liksom, hur ballt är inte det? Och det är ju stor skillnad mot hur ofta ser ut nuförtiden. Min favorit är den översta här, Life och Esquire. Synd att det är ganska många omslag där konstnären inte är känd.

Life Magazine 2 Februari 1922, Konstnär: Frank X. Leyendecker.Vogue 15 Februari 1917, Konstnär: Okänd


McCall´s Magazine Agusti 1917, Konstnär: Dugald Walker


The People´s Home Journal Februari 1924, Konstnär: Walter Maya.


Design Februari 1968, Konstnär: Okänd


Life Magazine 18 Februari 1926, Konstnär: John Held Jr.


People 29 Juli 1953, Konstnär: Okänd


Story 1940, Konstnär Okänd.


Esquire Januari 1958, Konstnär: Okänd


Glamour Photography Summer 1957, Konstnär: Okänd

Se fler häääääääääääääär.

sextondejanuari: let's dance and eat indian food.

Kategori:

Det blev ingen AS igår efter skolan, efter en 10-timmars dag i skolan var både jag och Sofia alldeles för trötta för att överhuvudtaget stå upp (lite konstigt eftersom vi hade suttit ner framför datorn hela dagen) men ingen av oss kände verkligen för att var abland massa folk och hög musik, så det blev mysig (och flummig) hemma kväll istället med indisk take away och rosé (jaja ... man kan blanda allt som är gott) framför Let´s Dance. (och typ 10 min framför postkodsmiljonären, nu vet vi att han som mördade Russel Crowe i filmen Gladiator, hette Marcus- nått ...)

Sofia lassar på ...

För övrigt kom vi framtill oerhört höga IQ slutsatser, nämligen följande: (kopierade från sofias blogg ... ehe... men ändå bådas slutsatser)

 

* Elin är sjukt smal.

* Mattias är fulare än Snygg-Erik, men ändå snyggare.

* Rabih är inte snygg. Han är inte charmig. Han är inte bra på att dansa. Han är no no.

* Agneta ser galet bra ut för sin ålder.

* Molly är lik Miley Cyrus, alltså väldigt söt. Men hon är väldigt ung. (Skrev just att hon var ugn. Det är fel. Men ett nytt uttryck för het är just uppfunnet)

* Ryggar är galet ugn.

* Victoria har stor näsa.

* Gudrun är pinsam.

Helvärd kväll med massa flum, det är vad vi är bäst på.
Typ.

femtondejanuari: Världens mest kända magasinsomslag

Kategori: Editorial

(Detta är btw mitt 200:de inlägg!)
Idag har vi haft magasinsdesign -snack hela dagen, och vi gick igenom kända omslag som blivit kult. Tänkte visa några av som här på bloggen, bara för att layout och magasin är bland det bästa som finns. Shit va nördig jag låter. Men omslagen behöver inte vara särskillt bra egentligen, mest är de nog kända dör att de är vågade lite kaxiga och publicerades i rätt tid. Jag skulle tippa på att ni känner igen några utav dom.
Enojoy!

The Rolling Stone "January 22, 1981"

Rolling Stones omslag utav John Lennon och Yoko Ono, är fotat utav Annie Leibovitz, en av världens mest kända kändis-porträtts fotografer och omslaget fotades bara 8 timmar innan John Lennon skjöts, bland annat därför det blivit sjukt känt.The New Yorker (March 29, 1976)

Saul Steinbergs illustration, “View of the World from 9th Avenue,” som skall porträttera "New York-bubblan" lite grann, och skulel visa manhattansbor limtierade syn på världen runt omkring. Tomt med andra ord.National Geographic (June 1985)

Fotografen Steve McCurry fångade en 12- årig afghansk flicka från ett flyktingläger gränsen mellan Afghanistan och Pakistan. Det här fotot/omslaget blev National Geographics ikon och de här fotot är ett av de mest kopierade och omproducerade fotona i världen.

 

Esquire (April 1968)

Det kontroversiella omslaget utav Muhammad Ali där han genom borras utav sex stycken pilar, skall referera till helgonet St. Sebastian, som dödades på det sättet, för att han stod fast för sin religösa tro i Romarriket. Muhammed Ali konverterade till islam och fick då inte tävla i Amerikanska mästrskapen längre. Detta ville designern och AD:n George Lois hylla, och placerade Muhammed Ali på omslaget.

 

The New Yorker (September 24, 2001)

New Yorkers omslagschef, Françoise Mouly, vill ebeskriv atmheten efter att "the twin towers" raserats efter 9/11 och är tryckt med 4-färgs svart på vanlig svart färg. Man det små skiftningar, men är ganska otydligt.


 


Vanity Fair (August 1991)

Vanity Fairs omslags foto av en höggravid Demi Moore, också fotat utav Annie Leibovitz, var ett väldigt provucerande omslag och upprörde USA hejdlöst mycket.


 


LIFE (April 30, 1965)

Vår svenska stolthet i omslagsvärlden, Lennart Nilssons foto, det första i världen, innuti en människor kropp. Den här bilden är från Nilssons bok " Hur ett barn blir till" som sålde åtta miljoner kopior de första fyra dagarna.

 

Esquire (May 1969)

En av de mest ikoniska omslagen utav Art Directorn George Lois med en drunkandade Andy Warhol i ett av de största symbolen för popkonsten, och objektet som Andy Warhol själv målade av och blev hyllat.

femtondejanuari: någon hann före.

Kategori: IP - KY Akademien

Urgh, så var man för sen, för det var någon annan som hunnit före. Det värsta är när dom är supertrevliga och det låter som att de verkligen vill att man skall komma dit och ha praktik. Men någon annan hann före. Någon annan hann före. Jaja. Det är bara att söka vidare.

fjortondejanuari: skooooooo<3ooooor

Kategori: Skor


Dags för ett skoinlägg igen. Bara för att det var dags. Dom har funnit sen miljard år på topshops hemsida och reas verkligen aldrig ut. hur är det möjligt ?? Sara sa att det såg ut som Moa-skor, jag litar på henne. så man vill ju slå till fett hårt på dom, men mjaaaa, efter ha köpt en dator och då står - 13 000 i kassan får jag nog avvakta lite till ...
Lite Louis Vuitton style, förra säsongen, men va fan ?

fjortondejanuari: Agnes got a face

Kategori: Illustrationer

Agnes har fått ett ansikte. Guud vad svårt det ärrrrrrrrrr. Jag dör. Men nu snart är den ju faktiskt färdig! och när den är färdig skall den smashas in i portfolion. Nu skall jag hem snart. 18:15 närmare bestämt går bussen.
hem hem hem hem hem hem hem. äta äta äta äta äta äta.


Agnes got a face...

fjortondejanuari: lunchpromenad på lindholmen.

Kategori:

Det blev en liten promenad ut på lindholmen, på tu man hand, jag och Sofia. Otroligt nog, så värmde till och med solen lite grann. Galet. (ord som sofia använder ofta, som jag härmar). Sjukt skönt att ta lite lyft och sammla in en gnutta D-vitamin inför nästa lektion. Skannings-omprov nästa.


   

fjortondejanuari: texttexttexttexttexttext.

Kategori: IP - KY Akademien

texttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttext
texttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttext.
Divis, akut accent, grav accent, apostrof, pratminus, semikolon, kolon, punkt.texttexttexttexttexttexttexttexttexttext
texttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttext
texttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttext
texttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttext
texttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttexttext.
Sofia sitter bakom mig och bloggar med. Säger en del om lektionen. In genom ena örat ut genom andra. typ. Tung lektion.

trettondejanuari: Bowling.

Kategori: Livet

Big misstake utav mig idag. Jag stod och väntade på de andra på Star Bowling och dom åkte till Strike Bowling. Bra jobbat där. När de andra väl tagit sig till Star där jag stod och väntade käkade vi asgod mat, så att vi blev så sjukt mätta att bowlingen gick ganska mycket åt helvete... i början iallafall, sen tog det sig.

En wulffmorgenthaler på det.

Robin vann, jag kom tvåa och sen kom botten... (hehe) Nu måste jag verkligen sova så jag kan komma upp i tid på morgonen, Heldag i skolan framför mig imorgon igen. 08:30-17:00. Härligt. ( Det roliga är ju att jag faktiskt tycker det är hur kul som helst .)

trettondejanuari: Moodboard

Kategori: IP - KY Akademien

Intruduktion i tidning- och magasindesign idag, och som jag har längtat. Det är det jag verkligen sett fram emot hela förra terminen tills nu. Fört en genom gång utav lite historien i magasins världen.
Hearst Brodowich för Harpers Bazaar, Agha för Vanity Fair och Neville Brody inspirerar ETC och Carson designar RayGun. En snabb kurs. typ.

Har iallafall börjar med min moodboard för en tidning vi skall re-designa, och vi har ganska fria tyglar, men ändå målgruppsanpassat för målgruppen, alltså hyresgäster. Bu.
Det känns sådär, kunde väl vart nått roligare. Aja som sagt fick vi leva ut de kreativa lowet ändå. Nu skall jag möta upp Sara, Robin och Joakim i stan och käka o sedan bowla. Sådär på en Onsdag. Vardagslyx.

Nått i den här stilen skall mitt magasin se ut. ÄLSKAR typsnitten.Hur skall jag kunna välja ?

trettondejanuari: Clock Always Runs fast

Kategori: Livet

Jag tror jag skulle behöva en sån här klocka.
Tid har vart min grejj förr, det är det inte längre... så tröttsammt. Försov mig imorse igen. SUCK. Tur att min mamma är en stand-in-väckarklocka. Det kallas också tidsoptimist. Det värsta är ju egentligen att jag är sen trots att min mobil redan går två minuter före. Och en såndär klocka lär man sig väl fort att den går tre minuter före. Men snygg är den iallafall.www.gearcrave.com

tolftejanuari: BOUNCE

Kategori: Livet

Jag. Sofia. Bounces sista uppträdande. Stockholm den 24 April. Det kommer bli gryyyyyyyyyymt. Sofia några hittade biljetter lite sådär random. Fan va kul vi skall ha.
Avundsjuka? tänkte väl det.


Det var också dom som låg bakom the tribute för Michael Jacksson i Stockholm, som blev världskänt .

 

tolftejanuari. RED på RED carpet.

Kategori: Fashion

Jag och Sara sittar och disskuterara snygga kläder skor och outfits, är helt enkelt helt övertjejjiga. Och vi gillar det. Och jag behöver få kolla på lite snygga kläder och grejjer nu när man är fattig och inte kommer ha råd med de där drömkläderna man vill ha på väldigt väldigt länge... Men det är ju bland annat därför man pluggar nu, så man får drömjobbet, med drömbetalt så man kan få köpa drömkläderna. Jag tycker om planen. Fokus på röda mattan outfits, jag skall också ha det så nån gång, Jag skall bara träna fett mycket så jag kan bära upp kläderna. hm. Man måste ju få drömma lite, eller hur ?

Blake Lively i den snyggatse Versace klänningen jag någonsin sett. Nån gång skall jag ha det där på mig på nån cool invignings grej eller kanske nån annan fräsig gala. Emmy Awards 2009Hayden Panettiere är i en J. Mendel klänning. Rött is the Shiet. . Emmy Awards 2009


Heidi Klum i John Galliano och en man (Seal) som är den bästa assecoaren.

 

Jessica Alba, Guld och snygg rygg på klänningen.Inte röd, men den hör hemma här ändå. inga kommentarer. bara galet snygg. AAAAAaaa. Vet dock inte vilken designer.

 

Eva Langoria i en gown by Reem Acra. FAB.

 


Vad är en röda mattan fotogrej utan Sarah Jessica Parker? Här i en klänning från Dior Haute Couture.

 

tolftejanuari: Söka praktik på elle.

Kategori: Editorial

Idag fick jag min Elle tidning , LYCKA. Idag har jag också skickat iväg en praktik förfrågan på Elle, inte för att jag har världens förhoppningar, (eller jo det har jag egentligen, jag vill så jävla gärna) men om vi skall tänka "The secret", Så kommer jag har praktik på Elle från vecka 14 till 23. Boendet löser sig på nått sätt, eftersom det ligger i Stockholm, om det är så så kanske Sofia får i Sthlm, och då kan vi nog fixa något tillsammans. Det är målet. Åh vad jag bara vill ha ett posetivt svar tillbaka...
Jag får hålla tillgodo med min nya elle tidning så länge , det kan jag stå ut med ett tag. Sträckläsning here I come.

Assnyggt Cover med Jennifer Aniston, svartvitt är en riktig hit att ha på ett cover. I tidningen finns det ett ursnyggt reportage om henne, som har en gudomlig fotoserie. Jag kan bara sitta och titta i tidningen det räcker låååångt.

elftejanuari: Ny dator!

Kategori: Livet

Äntligen !! En ny dator med normalt stor skärm. Jag kan se igen, hallelujah, slipper sitta 10 cm från skärmen ... och jag slipper redigera bilder i Photoshop i 16,7 %. Det är typ lyx för mig. Det värsta är att den typ tar upp heeela skrivbordet, så jag vet inte riktigt hur jag skall få plats att teckna och måla.. meneeee.... det löser sig.
Den är ju snygg. Och det är ju stor fördel.
Trådlöst tangentbord, trådlös mus och en enda sladd från eluttaget till datorn, sen var det bara att köra. Jag älskar sånt där. ENKELT. LESS IS MORE.

Så var man ett par tusen lappar fattigare också. Det är tuffa tider. Fast det går ganska bra nu. Lite så man undrar om det kommer en dal snart. Förmodligen. Men inte den inställningen nu.

elftejanuari: Back in school.

Kategori: IP - KY Akademien

Så var man tillbaka i skolan igen då. Det är lite mysigt ändå faktiskt (även om Robert hade tagit "min" plats) fast det känns verkligen som man nästan vart borta i typ en månad, dock har jag ju vart här och gjort uppgiften, men ändå inte samma sak som att ha lektion.
Men nu kör vi, let´s go.

tiondejanuari: tillbaka i GBG.

Kategori:

Så var man hemma igen då tillbaka till gamla kära Göteborg. Hade en jätterolig helg i Jönköping. Rolig och lite smått förvirrande, men det tar vi en annan gång. Smått är en underdrift. Men roligt, det hade jag! Orkar inte lägga in bilder just nu, många att kolla över ... men jag bjuder på den här så länge...( ja bjuder på cicci helt enkelt också) Imorgon är det skola igen klockan 08:30. O-Cooooooooooolt. aja det kommer bli kul.

JKPG. Cicci och jag gör vad vi gör allra bäst... posar!

niondejanuari: då drar jag norrut.

Kategori: Livet

Då drar jag snarare kanske nordost då, mot Jönköping! Hälsa på Cicci, Martin och Jonas. Jag har packat färdig (!) gjort mig färdkost och är helt enkelt färdig, 20 min innan jag skall åka. Heeelt otroligt. Förmodligen har jag alldlles för mycket med mig, det har jag alltid, men vem har inte det. Just när jag skrev det kom jag på att jag inte packat ner tandborsten. Den e ganska bra o ha.

Nä men nu kan jag inte sitta här och skriva då kommer jag behöva stressa i slutet iallafall.
om en kvart åker jag. Härrå.

Last time in Jönköping was a little bit flum...

niondejanuari: Stefani Germanotta - Lady Gaga

Kategori: Musik

Här är en ung,talangfull, okänd Stefani Joanne Angelina Germanotta, eller som fler känner till henne som, Lady Gaga. Tänka sig att hon har varit brunett och "normal". Jag gillar dock det där onormala som hon har blivit känd för. Det är det som gör showen, det måste vara oerhört ballt att gå på en riktigt påkostad konsert med henne. Kläderna skapar väl delvis också en känlsa och förmedlar kanske musiken på nått sätt också, även om jag inte riktigt har hajjat det riktigt kanske. Men jag tycker det är kul att se att hon faktiskt har kämpat sig upp hon med.

åttondejanuari: Sherlock

Kategori: Livet

Idag har varit en hektisk dag. ShitPommeFritt. Först in och jobba 9-5 som senare blev halv 5 för att jag istortsett fick springa till Lindex för att köpa en ny mascara som var heeeeeeeeelt slut. Sen spårvagnen hem till Rynner där han och Thell hade förberett taccos. (dvs ställt fram resterna från onsdags från kylen) Vi gillar.
Sen bar det iväg till Bergakungen en aning försenade, där Sara och Jocke väntade på oss. Filmen vi kollade på var Sherlock Holmes som bara har gått på bio någon vecka nu, i en av de största salongerna på Bergakungen. Filmen kändes inte sådär värst speciell som alla som sett den säger att den har vart. Jag tycker inte den var dålig, men den kändes så vanlig på något sätt, en inte för ovanlig story med Jude Law (den judiske advokaten -> internskämt) och Robert Downey Jr. (Inte så läckert att heta junior efter efternamnet btw.) som är riktigt bra skådespelare som gör filmen till ett snäpp högre än vad de annars hade vart. Fast jag kan inte sluta tänka på andra filmer Jude Law medverkat i varje gång jag ser honom.
Men sen har det säkert att göra med att jag hade stora förväntningar på den här filmen, eftersom så många har sagt att den är grymt bra, det är aldrig bra.

Den judiske advokaten och han med ett oläckert efter- efternamn.

sjundejanuari: ny header!

Kategori: Illustrationer

Nu har jag en ny header! Har hållt på ett tag med den, men nu får den var färdig, finns väl fortrafarande saker jag vill göra och ändra och lägga till, det blir ju liksom aldrig helt bra. Men nu får det var nog ett tag, så tar jag nya tag sen igen med den. Det blev pizza til middag idag, (jaaa, det nya livet börjar visst nästa måndag) och har suttit och pratat lite med systra mi som fick stå ute i 10- i en trekvart för att färjan bestämde sig för att sluta å just när hon skulle ta den. KUL. Vi älskar alla kollektivtrafiken i Göteborg.

jag vet ni ser den där uppe... men jaja. Ooooom ni inte ser den, så uppdatera!

sjundejanuari: portfolion är inköpt.

Kategori: Livet

Nyss hemkommen från staden Göteborg, och fick inhandlat en portfolio-väska i A3, som jag skall söka jobb med. Nu skall jag bara skriva ut allt jag gjort den här terminen så man har något att visa, nu har jag väskan iallafall. Och köpt dyra plastfickor till för 18:– styck, fint och dyrt skall det vara minsann. Faktiskt så betyder portfolion väldigt mycket när man söker jobb inom den här branchen, så det är väldigt värt att satsa på bra saker.
Vandrade runt lite i stan med mamma och köpte äntligen en plånbok, som jag faktiskt faktiskt faktiskt verkligen verkligen verkligen behövde. Och då menar jag det. Min trillade bokstavligt isär...
Nu blir det Illustrator och Photoshop en stund, skall försöka fixa den där bedrövliga headern jag har nu.

(Biträdet på Espressohouse blev avundsjuk på min Chockladmuffins för att den såg så god ut, därför var den ännu godare än vad den annars hade vart.)

sjundejanuari: FÄRDIG.

Kategori: IP - KY Akademien

Okej nu är jag helt färdig. hel-hel-hel-hel-helt färdig. Utskrift i rätt storlek och allt är bara grymt färdigt. Nu till stan med mor , som redan går och väntar på mig. Allt tar ju som sagt lite längre tid än vad man tänkt sig, speciellt när man sitter vid datorn. Men nu får det vara nog.

sjundejanuari: Funny People

Kategori: Livet

Har vart på en asvärd filmkväll i kväll med funny people, och vi kollade på "Funny People" också. kul va? Tacco-middag innan filmen och det är alltid värt och vi tackar Robin för det. Sen kom Malin förbi för att hämta Lina också, jättekul att träffa henne, har väl inte setts på säkert tre veckor, skamligt!
Filmen vi kollade på var som sagt "Funny People" och var helt klart godkänd enligt mig, den hade verkligen sina stunder, men i slutet var den lite små seg. Den var verkligen djupare än vad vi alla trodde att den skulle vara så jag tror ingen fick riktigt var de förväntade sig, men som sagt den var bra för den hade ändå en poäng och det fanns lite mening med filmen.typ. Adam Sandler tycker jag oftast är rolig , och han hade sina stunder här nu med, men ibland blir det lite väääl för mig.

 

Imorgon skall jag upp lite tidigare än vad jag gått upp hela lovet så måste verkligen hoppa i säng nu direkt. Skall till skolan och lämna arbetet och sen skall jag till stan och träffa mama och köpa en portfolioväska. För sånt där börjar bli väldigt nödvändigt nu.

Godnatt!

sjättejanuari: Scarlett Johansson porträtt.

Kategori: Illustrationer

Tillslut struntade jag i det. Jag stampade in ändå. Lycka att upptäcka att scannern faktiskt fungerade utan problem också. Så här är 4-5 timmars effektivt arbete ungefär. Helt okej iaf. Munnen blev tro det eller ej lite för liten.(Människan har en galen mun) och ansiktet lite för långt. (varför säger jag det här nu kommer ju alla se det?) Konstruktiv kritik mottages gärna!
För övrigt ser det as konstigt ut att skriva datumet med -10.  Och för övrigt igen, så hatar jag att rita hår. Det är omöjligt att få bra?

min teckning.

 

originalet.

sjättejanuari: Scannern är insöad den med

Kategori: Livet

Satt och gjorde färdigt ett porträtt igår kväll. Hade laggt upp det om det inte var så att scannern står i Annas rum och hon fortfarande sover. KLOCKAN ÄR FREAKIN 13:50 !!!!!!!!!!!. Jag blir galen. Jag hade lätt stampat in i hennes rum fast hon sov om det var så att det bara var hon, men nej, såklart måste pojkvännen också sova där. Jag vågar inte ta några risker här inte. Jag sitter snällt och väntar. Snarare hänger på dörren.

För övrigt är jag typ insöad här på landet. Kul. Härligt. Yey. Tur att jag inte måste iväg till skolan... Men jag skall eventuellt till stan med Sara, och det blir svårt om man typ inte har någon väg att åka på. Iallafall om man har 20 cm mellan vägen och bilen. Men det är klart, jag kan ju tvinga mamma gå och skotta lite. Jag är ju faktiskt förkyld fortfarande.

Det roligaste med bilden är att det är Anna som är infryst. (höhö)

femtejanuari: vilken låt är 2009 för dig?

Kategori: Musik

Har sett den här youtube- videon på många bloggar nu. En remix utav de allra populäraste låtarne från 2009. Jag tycker det låter oroligt bra för att vara så många låtar samtidigt. Vad vore 2009 utan Kings of Leon, Lady Gaga, Kanye West, Black Eyed Peas, Keri Hlsson eller Timbaland? Min favorit är nog Lady Gaga. Surprise! Fast I Got a Feelin är inte att leka med heller. Sen är ju det här bara radiolåtarna typ. Inget InFlames, DBA eller Sonic Syndicate här inte. Inget svenskt överhudvudtaget när jag tänker efter. Vilken tycker ni ?

 

 

femtejanuari: Jag vågar inte tro att jag är färdig.

Kategori: IP - KY Akademien

Jag vågar nästan inte tro på att jag är färdig. Skall bara skriva ut också, och det kan ju som sagt ta sin tid. Det finns mycket som kan krångla. Så om ni behöver en guide om upplösning och pixlar är det bara att hojta.

femtejanuari: Hela Lindholmen är tyst

Kategori: IP - KY Akademien

Gick genom Lindholmen förbi Chalmers till skolan imorse. Det var bara jag i stort sett. Det kan jag säga är väldigt ovanligt , jag vet inte men det är säkert 10 000 perssoner som rör sig runt Lindholmmen annars varje dag. Det blir så fruktasvärt ödsligt när det plötsligt är tomt då. Bara vinden som ven mellan husknutarna. Sen kom jag in till vårat klassrum och där satt ett tiotal personer från IP09 och pluggade "Ulla-uppgiften".
Ingen panik än. ÄN.
Själv sitter jag vid Ulla uppgiften har har värmeböljningar snorarar ner hela tangentbodet och nyser tre gånger i minuten. Nästan.
Jim trodde det var i klimakteriet, jag känner mig tveksam till det, men det är ju klart, man skall ju aldrig säga aldrig. Borde kansek dra hem om en stund. Fast jag vill ju bara färdig.

fjärdejanuari: Voddler.voddler

Kategori: Livet

Först blir man så glad. Och sen blir man så ledsen.
Fick en inviten från Voddler till mailen. Synd att jag har en för gammal version utav Mac OS för att det skall funka bara ... ARGH. Man blir lite sur. Pizzed off är rätta orden.
Planerar att köpa ny dator ändå och då blir det SnowLeopard antar jag, så då kommer det ju att funka på den.. men ändå. Suck. Jag vill ju testa.


För att få mer information om Voddler, läs häääääääär.

fjärdejanuari: Någonstanns långt långt härifrån

Kategori: Livet

Jag är trött på vintern nu. Nu får det faktiskt bli sommar, åtminstone vår. j-a-g-o-r-k-a-r-i-n-t-e-m-e-r-k-y-l-a-n-u. Så vart är nästan bara så långt bort man kan komma härifrån? Jag tänker öknen. Jag tänker storstad. Jag tänker Las Vegas. Det hade vart väldigt passande just nu. Värme, Party och Pengar. Då tänker vi Casino. (Och på tal om det så hittade jag en marker från Casiono Cosmopol häromdagen när jag städade ett rum, en 50-marker.)
När jag berättade det för Sofia så kom hon på att båda två var tjugo nu, och faktiskt kan gå på Casinot och håva in pengar. Jag skall bara lära mig det där BlackJack och roulette och allt vad det heter. Kan väl inte vara så svårt. Pengar till Sydney förfasen ju.
Min enda tidigare erfarenhet av casino är från Las Vegas, där jag var med min språkresegrupp år 2006 alltså var jag 16 år, skulle fylla 17. Tro mig, det är ingen idé att åka till Las Vegas innan ni är 21, man kommer inte in i stortsett någonstanns.Som tur va fanns det ett par ställen vi kom in även om vi inte fick spela, och tur var väl det, om jag bara hade haft kunskapen hade jag lätt testat på det. Farligt.
Jag vet inte om jag är en sån typ som skulle kunna fastna i det, jag blir ju inte helt galen på Liseberg tillexempel och skall börja spela på allt ( jag vinner direkt istället och nöjjer mig med det...) men å andra sidan vet jag inte om jag hade börjat vinna pengar att jag hade kunnat sluta sådär och nöjja mig.

Casinot i Göteborg verkar mysigt,ligger precis vid älven och det ser snyggt ut, det är ju nästan det viktigaste. Jag och Sofia har bestämt att vi skall gå dit nån gång, typ snart. Och spela bort min borttappade, upphittade 50-marker.

 

fjärdejanuari: Allt allt allt var kvar

Kategori: Livet

Åkte till skolan typ tre timmar senare än var det var tänkt idag. Shit vad förkyld jag blivit på bara ett dygn nästan, kan knappt andas och fryser hela tiden. Perfekt eftersom jag skulle börja mitt nya liv idag. Jaja, det får vänta.

Det bästa med dagen var att jag upptäckte att allt i skolan var kvar och att servern inte tagit livslångt jullov. Ibland tillber jag gud bara för att liksom, en säkerhets åtgärd typ, för att minimera risken att det har skitit sig. Inte för att jag tror det hjälper nåonstanns, men ibland vågar man inte riktigt chansa. Och ALLT var kvar. Drog över 4,5 gigabyte direkt på usb minnet och andades ut. Direkt hem igen med mamma som chauför och fick solen i ansiktet. UNDERBART. gud vad jag är trött på den här vintern redan och det kan vara så här i typ två månader till. KUL.

Vi gillar sol . jag börjar gilla polaroid-liknande bilder mycket också.  Plats: Kornhall

tredjejanuari: jobbaaa. Itchy Daze

Kategori: Livet

Idag var de jobb. En söndag brukar vara lika med döden, men idag var det faktiskt ganska lungt. Kan bero på att det är januari och att hotellet nästan är tomt. Kaaaaaan bero på det. Sen efter jobbet drog jag och Christopher in för en kaffe (ja det blev kladdaka också, DAMN)
Har kännt mig hängig hela dagen och har snorat, hostat och haft ont i halsen. inte bra. Jag som skulle börja mitt nya liv imorgon. Attans.
Imorgon skall jag tills skolan, och jag hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas på att ingenting har förvunnit. Om det har det, då dör jag. Seriöst.
Ikväll har denn låten gått runt och runt och runt. Itchy Daze heter dom och är en rock grupp egentligen från Hofors bildad år 2005. Lite otippat med Hofors.

tredjejanuari: inte riktigt okej

Kategori: Livet

Jag vet inte, men det känns inte riktigt okej att det är så här kallt när jag skall till jobbet och bara vill ligga kvar i den varma sängen och mysa. Inte okej alls någonstanns. 17 -grader finns nästan inte i mitt huvud att det kan bli ens, speciellt inte här i Göteborg. Men så bor jag ju några kilometer utanför hisingen också. Då åker jag till jobbet nu då.

tredjejanuari: fika på "vårat" ställe.

Kategori: Livet

Idag var det fika med Sofia på det stället, som vi vart på ett antal gånger nu, som vi till och med har börjat kalla "vårat" ställe, EspressoHouse på Vallgatan. Vi börjar allt mer likna ett par. Snart har vi vår egen låt också och vår egen film. Det var mysigt och vi fick varsin jätteupdate med lite nyårs händelser och annat skvaller, och lite drömmande om Sydney förstås också. Sen gick vi hem till Sofia med en mellanlandning på Willys för lite inköp av livets föda: Choklad för min del och chips för henne, och sen mys framför en film. Vad som var tänkt som Australia, men blev Harry Potter som gick på tv, fast mest facebook. Alltid Facebook. Mycket trevlig kväll. Snart igen! Vi har roligast!!!

Sen kände jag lite för att photoshopa så då blev det lite photoshopande. mobilbilder ftw.

andrejanuari: nu till stan

Kategori: Livet

And off we go to the city. Där vet man aldrig vad som händer.  Jag och Sofia, skall göra stan osäker. Hejja PhotoBooth.

andrejanuari: Paparazzi på svenska.

Kategori: Musik

Videon är ju inte superny direkt, men det är nog ganska många ändå som har missat den fulla versionen där Alexander Skarsgård är delaktig. Och det är inte bara han och det svenska språket som svenskt och världsberömda Jonas Åkerlund är regisserat den. Jag tycker den är bra, man glömmer nästan lyssna på låten emellanåt. Och ja jag tycker det är ascoolt att dom pratar svenska. Det erkänner jag. Man blir lite stolt, varför nu man nu blir det.

 

förstejanuari: nyårslöften

Kategori: Livet

Så var det de där nyårslöfterna igen då. Jag brukar aldrig ha några, då kan man inte heller bryta några löften. Så varför tänker jag ha i år då ?  Vet inte. Kanske så man iallafall försöker göra det där man tänker att man vill ha till löfte.
Så vad blir 2010 års mål då? Vi kan ju kalla det mål så det inte skall blir för jobbigt. Nyårsmål.

* Bli mer allmänbildad.
Jaa, okej kanske är allmänbildad att ta i , men att iaf läsa tidningen eller titta på en nyhetshemsida varje dag så man hänger med i världen litegranna iallafall. 2009 har varit katastrofalt dåligt på den fronten.

* Gör inte alltid vad anda säger åt dig att göra.
Ganska lätt att göra som andra vill, bara för att det är lättast så. Men det får nog bli ändring på det. Härmed gör jag bara saker jag själv vill. Låter som jag aldrig nånsin skall göra människor tjänster och vara snäll, men så är inte fallet. Bara vara lite mer ärlig mot mig själv typ.

* Träna mer.
Mitt och sju miljoner andra svenskar nyårslöfte. (Förlåt, nyårsmål). Men så är det, Julmaten måste bort. Paradisaskarna likaså.

* Bli bäst.
Väldigt seriöst.

* Tänka efter först (?)
Tänka på vad som är viktigt, vad som spelar någon roll, och vad som inte behöver prioriteras i livet. Och vad som behöver prioriteras. Tänka efter innan jag agerar, jag är ganska så fett kass på det. (Vilka seriösa nyårsmål jag har???).

* Umgås med människor jag trivs med.
Kan tänkas som ett riktigt konstigt nyårsmål, men skall inte underskattas. Det är lätt att låsa sig fast vid mäniskor bara för att man alltid har umgåtts och har haft roligt, och inte våga träffa nya. Ibland växer man isär det är bara så, eller så kommer andra saker emellan. Men varför skall man umgås med sådana människor, som inte ens får en att må bra? Det är ingen bra grej helt enkelt. Sååå. Inte umgås med någon bara för att.

* Komma iväg till Sydney.
Det bara är ett måste. Jag kan nog sträcka mig så långt att kalla det ett nyårslöfte. Nästan.

* Förstå mig på killar.
Man kan ju önska.

Förstejanuari: wulffmorgenthaler.

Kategori: Livet

En wulffmorgenthaler bara för att det är nyårsdagen, inte för att den är från idag, men ändå. Den är lite rolig.

Förstejanuari: The night beteween two years

Kategori:

New Years Eve.
En lyckad kväll måste jag säga, lärde känna många nya människor, och fick många nya vänner. Det gillar vi. Efter tolvslaget tätnade dimman lite grann för mig, men hade underbart roligt.
Först ut var det mat vid Canonhuset i Gårda och senare efter tolv till vasastan. Förstod egentligen aldrig vi gick från Gårda eftersom vi gjorde exakt samma sak där som på vasastan, bara det att vi fick massa mer ont i fötterna... Iallafall jag och Sara.
Som jag och (en annan) Sara konstaterade, man borde fira nyår typ en gång i månaden, eller fira allmänt mer, typ för att det är tisdag eller nått.

Jim

Sara och Joakim

farligt nära som sagt. Bill och Niklas

Joakim, Sara och Marcus

Jag och Sara

Marcus och Frasse

Robin och Jag