27november

LatinMaskin.

Kategori: IP - KY Akademien

Idag har det vart en dag då jag har gjort en massa saker jag borde ha gjort för väldigt längesen. Typ sätta in mina betalda räkningar i pärmar, sätta in lönespecifikationer från mars och framåt i pärmar, fixa med skolarbete, skarpt uppdrag, jag har bakat och jag har bara vart ledig. Så otroligt skönt.

Började pilla lite på mönster och diverse till Latin Maskin som de skarpa uppdraget har till namn. Samtidigt som jag tycker det är hur kul som helst att få vara lite kreativ igen, så kommer min självkritiska sida upp samtidigt. Allt jag gjort idag var helt plötsligt inte alls snyggt eller bra. Men man får se det som att det är steg man får ta för att komma till det allra bästa slutgiltliga resultatet. Man lär ju sig som sagt på sina misstag. Det sägs så iallafall.

Här är lite symboler jag har pillat med i nån timme. Ser så enkelt ut. Ser ganska lame ut egentligen. Ser dessutom redan nu saker som behöver ändras. Jag ger upp det där nu. Hoppar ganska snart i säng för jobb imorgon.

P!nk Ullevi 23 Juli.

Kategori:

Har äntligen fått lite tid för att redigera lite bilder från förra veckans konsert på Ullevi, Pink. Konserten var ruskigt bra, Pink är riktigt imponerande och cool. Det är inte alla som kan snurra, hänga upp och ner på och samtidigt sjunga. Och som vanligt anstränger jag mig alldleles för mycket för att försöka få hyfsade foton istället för att njuta av stunden när jag är på konsert så jag minns nästan mer vilket problem jag hade med bländaren än vilken låt jag tyckte hon gjorde bäst.
Jag vet inte om det är någon förmåga jag har svårt att ignorera, när jag är på konsert. Jag vill så gärna fånga känslan jag har av musiken, på bild... Störande ibland faktiskt, eftersom jag bara fortsätter att fota och kan liksom inte sluta.

Men speciellt störande är det när folk vill att man skall ge dom sina kort. Så andra människor skall få njuta av konserten och låta någon annan göra jobbet, att få äta kakan själva och behålla den? Jag offrar ändå något när jag väljer att fota. Då tycker jag andra offrar sina kort när de struntar att fota.. Jag har ändå lärt mig på många år hur jag skall göra för att få bra bilder och kämpar varje gång med att få bra bilder. Hur kan människor bara tro att de skall få mina bilder då?

Nu låter jag jättebitter säkert. Och lite bitter är jag nog. Saken är inte den att jag inte vill dela med mig av bilder till mina vänner, men människor tar det så självklart. Men påståendet "Jag skall ha dina bilder" är en vanligare kommentar än frågan "om de skulle kunna få några bilder från konserten?". Att anta och kräva. Inte okej.

Men här logger iallfall lite bilder från konserten, egentligen borde jag skriva rakt överbilderna att jag tagit dom, för människor verkar inte kunna skilja på mitt och ditt eller åtminstone bildkällshänvisa, men jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt att göra det. Så det får väl bära eller brista.

Copyright: Moa Jansson

Inception.

Kategori:

I tisdags blev det en biodate med Sofia och lite andra Lisebergare, mycket trevligt. Vi såg på den nya 2,28 timmars filmen "Inception" (Imdb-länk) Regisserad och skriven av Christopher Nolan. I rollerna spelar bland annat Leonardo DiCaprio och Ellen Page huvudrollerna.

Filmen handlar i stortsett om vad som är dröm och vad som är verklighet och hur skiljer man egentligen på dessa två åt. Den är lite svår att hänga med i ibland, och den kan helt klart vara värd att se fler gånger för att hänga med lite mer i början nästa gång man ser den. Jag tycker iallafall att den var en av de bästa filmerna jag sett på länge. En riktig biofilm.

Tanken har väl infunnit sig hos de allra flesta någon gång i livet att "Tänk om det jag upplever nu inte är verkligt?" Eller så är det bara jag. Man vet aldrig så noga. Men när man har sådandär sjukt verkliga drömmar så man inte vet om man drömmer elle rom det är verkligt. Jag kan iallafall känna att jag kan relatera till filmen eftersom jag har tänkt tanken förut.

Se den!

 

Mobilblogga?

Kategori: Livet

Tänkte bara testa vad min undebara lilla iphone egentligen kan göra. Jag tror jag inte riktigt vet nu hur jag klarade mig utan den förut. Om man inte har behov av något så skaffar man sig behov av det, om man väldigt gärna vill ha det. Det är så jag funkar, jag tror jag inte är ensam. Så här sitter jag på grön express och bloggar. Det är lite konstigt. Men det kan säkert bli någon gång då och då. Nu skall jag fortsätta med mitt Erik Hassle-lyssnande. Göra det där som man skall (?) göra på bussar.

Le petit Café and 300 cards.

Kategori: Livet

Idag var jag och Sofia lite bättre än vad vi brukar. Vi har nämligen fått ett skarpt projekt genom skolan, som handlar om att vi skall formge ett kortspel med cirka 300 kort för att lära ut det latinska språket. Det är även en broschyr med spelregler etc. samt en kartong till kalaset. Spelet kommer förmodligen senare finnas på universitet, högskolor och gymnasium! Det är ingen lätt utmaning det här, men jag tror det kommer bli fantastiskt roligt, men framförallt, utmanande! Skall bli kul att få vara lite kreativ igen. Kommer dessutom bli en grym tillkomst i portfolion för oss båda.
Det skall även bli kul att jobba med personerna som utvecklat spelet, allihopa är fd. KY-studenter, en som som pluggat projektledning inom kultur och två som pluggat någon sorts spelarkitektur. Men framförallt, Sofia såklart! Jag är riktigt förväntansfull nu!

För att ladda upp innan intervjun, gick vi för att äta lunch på vad som börjar bli ett av mina favorit-cafeér här i Göteborg, nämligen "Le Petit Café" som ligger på Haga Nygata. En riktigt bra och nyttig lunch med salladsbuffé och kaffe för ca 70 kronor. Cafeét är jättemysigt och dom har väldigt genuina och frestande goda desserter, (Jag lovar, kladdkakan är gudomlig...)


Bada i en sjö.

Kategori: Livet

Idag mötte jag upp Elise efter jobbet och fikade hemma hos henne och Andreas. Det blir billigare så. Sen bestämde vi oss för att det var aldelles för varmt för att inte bada. Så då åkte vi och badade med Andreas i en sjö. Sen åkte jag hem. Det var den här dagen det.

"If the tree falls, we all fall."

Kategori: Daglig Inspiration

"If the tree falls, we all fall." Jag tycker annonsen är supersnygg. Rakt och enkelt budskap och snyggt gjord. Inspiration på hög nivå! WWF har haft många bra kampanjer, kommer visa fler här på bloggen nu är det blir tajt med tiden att blogga.

Creative directors: David Garcia, Aleix Bou
Copywriter: Aleix Bou
Art Director: David Garcia
Dansa i Neon.

Kategori:

Mitt nya neongula linne. Man skulle kunna säga att det är J Ä T T E gult. Man skulle möjligen också kunna säga "vägarbetes-linne" Det låter ju väldigt hett (?). Men jag tycker det är asballt. 149 kronor på GinaTricot var priset denna. Jag som har till 99 % av garderoben i svarta kläder är det här ett väldigt oväntat och otippat köp av mig, men man blir glad av den. Lyfter mitt medelsnitt av färger i garderoben betydligt.


Nu har jag lyckats boka in en välbehövlig och mycket efterlängtad fika med min kära Sofia en liten snabbis i stan innan hon sticker iväg mot jobb igen. Hon är upptagen den kvinnan. Men jag gillar det.

Zara.

Kategori: Skor

Vi (Jag) gillar rean på Zara just nu. Bruna pumps för 99:– Sinnessjukt värt. Blev en fin tillkomst i min garderob. Jo. Jag har redan många skor. Men inga bruna. Faktiskt. Och dyra var de ju inte. Vissa röker upp 99 kronor på två dagar. Jag kommer leva på att skylla på vad folk röker upp och snusar upp pengar som jag köper skor för istället.

Idag var det en mycket bättre dag än vart som vart de senaste. En heldag i stan med mor min. Jätteskönt att bara umgås inom familjen ibland. Bland annat dessa skor fick följa med mig hem. Lite fler saker också ... men bara på rea, så då är det okej.

Tatueringen.

Kategori: Skor

Alltså jag vill tatuera mig nu. Den där var ju asfräck, men vill man ha på vristen? Snyggt? Ja. Lätt att dölja förutom med långa byxor? Nej. Jag vill om jag tatuerar mig att man skall kunna dölja den lätt, alltså ha den på ett smart ställe.
Så att man inte behöver tänka på att man skall dölja den när man skall söka jobb, vet inte vad det skulle vara för jobb, men ja, man skall aldrig säga aldrig, jag vet inte vad jag kommer vilja söka för jobb i framtiden. Så det känns bäst att vara på den säkra sidan. Snygg är den här iallafall och snygga skor. Det är ju en bonus.


Bilden hittade jag på en av min favorit modebloggar,StockholmStreetStyle.

Lira Fotboll.

Kategori: Livet

Jag har aldrig vart en fotbollstjej. Inte haft att göra med många bollar överhuvudtaget under mitt liv alls, mer än att jag spelade tennis under ett års tid på högstadiet. Men det är stor skillnad på att spela tennis och att spela fotboll, – för er som inte visste det – Så jag kan inte säga att jag inte har så mycket nytta av det när det är en fotboll som man skall hantera. I friidrott är det inte heller så mycket bollspel, det närmaste man kommer där är väl isåfall kulstötning. Inte tillräckligt nära.

De senaste veckorna har vi träffats några kompisar för att jaga lite boll, vilket är hur kul som helst. Från början tror jag att det var så att folk behövde en anledning till att röra på sig, och de flesta njuter inte direkt av att ge sig ut för att springa eller stänga in sig på ett gym när det är 30 °c utanför. Då är att jaga en boll i typ två timmar en bättre morot till att röra sig tydligen.
Jag började hänga på lite efter de startat, men gruppen har vuxit och vi närmar oss 20 personer i "laget" snart. Jag kan inte påstår att jag är nått vidare på fotboll, men jag springer och sprakar lite så löser resten sig. Det är ju faktiskt inte på blodigt allvar. Och det är det som jag tycker är så bra.

Första träffen på ordet "Fotboll" på Googles bildsökning ifall nu undrar vart jag tagit bilden.

Hemma en Lördagskväll?

Kategori: Livet

Jaha.
Så var det lördagskväll igen. Istället för utgång som var planerat, med vin, snacks och drinkar blev det istället sitta hemma med kaffemuggen. Vet inte vilket som är värst eller bäst för figuren eller själen, om jag skall vara helt ärlig. Jag har nästan en fobi mot att var ensam, speciellt på fredag och lördagskvällar, samtidigt som jag ibland verkligen måste få vara själv. Fast så är det förmodligen för de allra flesta.

För mig betyder det att sitta hemma en lördagskväll, att det skall bli som förr. Förr då jag ofrivilligt kunde sitta själv.
Är det okej att sitta själv en lördagskväll? Helgen och veckans officiella festdag då man skall passa på att umgås och göra sådant man inte kan eller orkar göra på vardagarna, är det okej att inte utnyttja det? Klart det är! skulle de allra flesta säga. Och ja det är det väl egentligen. Eller? Jo, det är helt okej.

Fika mer Erica.

Kategori: Livet

Idag träffade jag Erica som jag jobbade tillsammans med förut. Hade hur mysigt som helst och det var verkligen kul att träffa henne igen. Vi har mycket gemensamt och tiden bara flög iväg. För övrigt har jag sprungit 1,4 mil idag och blev helt totalt utmattad idag så jag var tvungen att hoppa av bussen för att jag inte skulle spy i knät på tanten framför. Då har man tagit ut sig på riktigt. Men efter lite socker så blev det mycket bättre och jag blev människa igen.

Imorgon är det slut på ledigheten och jag skall jobba. Det finns att göra om man säger så.

En randombild bara för att ha en bild som är snygg.

periodiska systemet 2.0

Kategori: Daglig Inspiration

Detta är ett mega-VILL HA för en typsnittsnörd som jag. En plansch med ett perodiska systemet grundat på typsnitt. På planschen hittar du de hundra mest populära typsnitten. Här står vem som skapat det, hur populärt det är och när det kom till. Den här idén är framtagen av Squidspot, en italiensk webbdesignbyrå.  Du ladda hem eller köpa affischen på deras hemsida eller ladda ner ett stort format här. HELT FANTASTISKT.

Snabba Cash.

Kategori: Livet

Idag har det vart jobb och sedan var det en liten snabbtur på på stan med världens fynd, en kjol för 50 :– innan jag åkte till Härlanda för att jaga lite boll. Trodde det skulle bli risk för mitt eget liv i en drunkningolycka med tanke på allt regn som kommit de senaste dygnet, med det gick fint. Jag är ju ingen stjärna direkt, men jag tycker det är jättekul att bara spela på skoj utan att det är speciellt seriöst eller på allvar.

Idag har jag läst ut boken "Snabba Cash" av Jens Lapidus. Ja, jag vet den är ju inte det nyaste man kan komma över direkt, men eftersom jag inte sett filmen tyckte jag att jag kunde läsa boken. Boken som är ca 450 sidor lång, skulle nog kunna vara 100 sidor längre utan problem, man vill inte riktigt att den skall ta slut. Jag blev lite besviken på slutet. Men å andra sidan är jag en sådan där som älskar jättelyckliga slut.
Nu skall jag bara se filmen också, jag vet i stort sett att jag kommer tycka att den är dålig eftersom boken ALLTID är bättre, men jag måste ju ändå se den. Värt att se den bara för att Joel Kinnaman spelar en av huvudrollerna. MQ-reklamen ja tack.


Fashiontoast.

Kategori: Fashion

Hon kan det där, den där tjejjen. Det där vill jag ha på mig om det nu nödvändigtvis skall närma sig 29 °c varmt imorgon också. Jag vill ha en långklänning innan det är försent för den här sommaren. Nu. Genast.

hothothot.

Kategori: Livet

Shit vilken svettig dag! Jag trodde flera gånger jag skulle svimma på jobbet. Det är inte en favoritsysselsättning att bädda 20 miljoner sängar (ni fattar känslan) i 29 °c graders värme direkt. Tur att jag har Cherie iallafall tror jag knappt att jag hade överlevt dagar som denna annars. Men man skall inte klaga på vädret, jag försöker att klaga så lite jag kan, så gott jag kan, men det är svårt när svetten rinner nedför ryggen.
Hade en fruktansvärt fin tur över älven i morse iallafall, nästan helt vindstilla och precis lagom varmt. Ibland trivs jag verkligen i Sverige.

En bra helg.

Kategori: Skor

Berså med Elise, Näset, Fotboll, Jobba, Fika på Evas Paley med Cicci, Madde och Proppen. Det var min helg det. Riktigt usel på att uppdatera bloggen numera, men det kan man ju stå ut med så här i semestertider. Hoppas folk har bättre saker för sig n att hänga på bloggar jämt och ständigt när det är sol, bad och semester som står på de flesta schema. Har vart ena kanoners helg för mig iallafall. Det skall de bli fler av i sommar. Hade jag tänkt mig.

Bara för att jag inte orkar lägga upp någon trevlig bild från helgen för första gången någonsin faktiskt (nästan) , så det bli en sådan här snugging bild. Lite inspiration, eller kalla det vad ni vill. Snyggt i vilket fall är det! VILL HA.

Imorgon jobb igen. Det kommer bli dåligt uppdaterat framöver. Är i fullgång med att bädda sängar och moppa golv.
Oj vad ni är avundsjuka på mig.
Nelly High heels Party at Port du solei.

Kategori: Skor

Har sällan sett så mycket högklackat på en och samma gång i hela mitt liv som igår kväll på Nelly High Heels Party på Port Du Solei på Kajskjul 08. Riktigt nice med gratis drinkar, en goodiebag med smått och gott samt de allra viktigaste. De 99 första i kön fick gratis skor, givetvis var jag och Sara där i tid för att kamma hem varsitt par. Kommer förhoppningsvis nästa vecka någon gång på posten, och såklart att det blev ett par högklackade par.
Mycket tjejjer och mycket skor var det iallafall.
Idag har det vart slappdag deluxe, men skall snart bättra på det genom att åka till stan och möta Elise sen blir det en sväng ut, Kanske ses vi dimman?

Standing where you left me.

Kategori: Musik

Nyaste låten av Erik Hassle är Standing where you left me. Detta är visserligen den mixade versionen, men fortfarande riktigt bra, gillar bättre "the original version" men den var väldigt svår att få tag på. Men Erik Hassle är ju Erik Hassle, och oj vad jag längtar tills jag får se honom live igen. Här kan du lyssna på den på Spotify.

Fika.

Kategori: Livet

Fika är bra. Jag tror man nästan inte kan fika för mycket. Jo det kan man nog. Hur som helst blev det en kaffe med Emma, min barndoms vän. Hon vet det mesta om mig sen jag var liten, jätteblyg och rodnade så fort jag var tvungen att säga något högt i klassen. Det är konstigt hur bra vissa känner en. Hur som helt gick vi prata om livet och framtiden. Tog en kaffe på mysiga Le Pain Francais på vallgatan och gick en promenad. Nice.

Imorgon blir det först jobba och därefter Nelly High Heels Party på Peacock. Det ni. Det låter det. Hoppas på tur där och hamnar bland de första 99. Mer om det imorgon. 

Födelsedagsgrill.

Kategori: Skor

Idag har det vart VM i slappning för min del, har inte rört mig många meter idag kan jag säga. Tur så att jag faktiskt skall iväg nu så man kan säga att man gjort något på dagen. Grillfest hos Sara står på schemat nu, det kommer bli trevligt Hon påstår att alla är fjantar som inte badar ikväll, så det slutar förmodligen att jag är en fjant.

Skor: Zara Modell: Jag Foto: Anna Jansson

Kate Moss.

Kategori: Daglig Inspiration

En av världens mest kända modeller. Den riktigt riktigt kända "korta" modellen. Men numera är hon kanske mest känd för sin stil hon har utanför catwalken. Den rockchicka stilen hon har älskar jag och jag inspireras till tusen.

intensiv helg

Kategori: Livet

Helgen har som ni kanske förstått varit intensiv och även måndagen. Här är ett litet bildcollage från Sofies födelsedags fest i lördags! Hade underbart roligt och lärde känna väldigt mycket nya människor! Kan ibland bli lite speciellt när det är väldigt mycket tjejer på samma ställe, men det gick jättebra ändå. En sväng till Park Lane till 3 där jag stötte på Sara och sedan på centralen stötta jag på Cicci. Trevligt trevligt.

efter jobbet.

Kategori: Livet

Idag var det jobb efter 3,5 timmes sömn. Igår var det grill fest hos Sofie och sedan en sväng till Park Lane, som blev lite längre än en sväng. Halv 5 var jag hemma. Mindre bra när man börjar 10:00. Men det gick det med. Men dte var en fantastiskt rolig kväll som innehöll det mesta. Kameler, Ambulanser och Dans.

Nu är jag på G igen, nu bär det först av till Sofia och sedan lisebergsfest och trädgårn. Ses i dimman ...

skofynd.

Kategori: Skor

NK-rea är fantastiskt bra. Ett par turkosa Oasis pumps i mocka var precis vad jag behövde! Mja, kanske inte direkt var tvungen att äga ... Jo, förresten det var jag. Dom passar väldigt bra i min skogarderob kan jag säga. För det ynka priset 239 :– blev detta paret mitt . Man kan ju liksom inte ha för många skor, men det vet ni redan att jag tycker.

Springturen blev nio kilometer lång och sprangs under tiden femtiofyra minuter. Känns väldigt bra faktiskt nu efter. Vilken hurtbulle jag är. Nu skall jag hoppa in i duchen och sedan se över vad jag skall ha på mig imorgon efter jobbet på kvällens äventyr.

en dag på havet.

Kategori: Livet

Idag blev det en liten tur med våran lilla båt ut i skärgården. Våran lilla båt har vi haft snart i ungefär 10 år nu tror jag, men än håller den väldigt bra, mycket på grund av pappa som har båten som sitt andra hem. Nästan. Den tar inte mycket mer än vår familj och packning, men den är helt fantastik sådan sommardagar vi har haft det senaste, iallafall här på västkusten. Ett första dopp i det blå blev det tillochmed. Friskt skulle jag säga att det var.

Nu skall jag vara hurtig och gå ut och springa en liten stund. Det har blivit mycket glass det senaste.

Hermès.

Kategori: Fashion

Inte för att man är jättesugen på höstkläder, men man måste ju förbereda sig på att det kommer en höst. Och med Hermés kollektion blir ju man sugen på höstkläder iallafall.
Så här tänkte jag klä mig i höst med. För att höstkollektionerna trillade ju faktiskt in redan i vintras. Hermés visar Brittiskt spion/ kriminalinspektörs mode, skall nog dock försöka hålla mig till en billigare prisklass än Hermés.

A Personal Bracelet.

Kategori: Livet

För att Sofia är typ gulligast i hela världen, så fick jag ett riktigt fint armband av henne häromdagen när vi var på Saltholmen hon hade köpt i Kroatien! (Nej jag är inte avundsjuk ... ) Jag tycker det är fantastiskt fint, och för er som känner mig, vet ju att jag anser att man inte kan ha för många armband. Och personliga armband är ännu bättre! Tack söta snälla gulliga bästa Sofia!!!

remake covers.

Kategori: Daglig Inspiration

John Paul Thurlow är en illustratör som påstår sig tillhöra en generation som aldrig gör något eget. Han har tagit sig an ett uppdrag om att göra om alla bra skiv- och tidningsomslag han äger.

Han beskriver själv sitt arbete såhär:
This is an attempt to recreate cover art for every great magazine and record I own. And with each Cover I take a perfect mass-produced object and turn it into a fucked up one-off, full of my thoughts and feelings.

Besök John Paul Thurlows blog här för att se hans fortsatta arbete!

filminspelning.

Kategori: Praktik

För en vecka sedan var jag på filminspelning på Nääs, för Nääs Bomullsfabriken med Sould Reklambyrå där jag var med och var modell/skådespelare och tyckte till i fokusgruppen. Det var en jätterolig dag där jag fick göra mycket jag alrig testat på förut, och träffa nya människor och skapa nya kontakter. Jag berättade om det här förra veckan, men fick aldrig till ett bra bildcollage riktigt. Det var dessutom jätteroligt att träffa "the Souldiers" på Sould igen.

Nästa om en vecka ungefär skall andra filmen vara färdig för Nääs Bomullsfabriken, då jag självklart skall posta resultatet här på bloggen!

(Obs! för att se flerbilder från inspelningen för en vecka sedan kan ni kolla in på Soulds hemsida här:)Nu skall jag med Mamma och Anna till Kungsbacka för att komma iväg lite bara vi, det är ju trots allt semester.I'd pull a sunshine story in a pouring rain.

Kategori: Musik

Ja den har spelats många gånger. Och ja jag tycker fortfarande är bland de bästa låtar som någonsin gjorts, helt ärligt kan jag faktiskt säga att jag älskar den. Just nu älskar jag den lite lite extra mycket. Säger en del nu. Väldigt svårslagen låt.