27november

5 dagar till den Gröna Dagen.

Kategori: Musik

Åh vad det kommer att bli bra. Nu är det bara fem dagar kvar, på lördag smäller det!

Nicholas Kirkwood.

Kategori: Skor

Jag vill ha ett par skor som inte bara är skor liksom, utan ett "work of art by itself." Som gör hela outfiten, så man inte behöver matcha något till utan det bara blir snyggast att köra helt basic kläder till. Det vill jag ha. Alla dessa paren finner man på hans hemsida : http://www.nicholaskirkwood.com/

Nicholas Kirkwood mania

Collaget är gjort på Polyvore.com Vill du ha gratis skor? Bli medlem på gratisskor.se!

mammor.

Kategori: Livet

Mamma: Har du glömt ditt paraply?
Jag: Eh, ja det ligger inte här så det har jag nog.
Mamma: Ja för det ligger här i hallen.
Jag: Ja då har jag ju uppenbarligen inte det med mig.
Mamma: Ja för det ligger i hallen.
Jag: Ringde du för att fråga om jag hade glömt paraplyt i hallen samidigt som du stod och tittade på det ?
Mamma: Ja?Mammor ibland alltså.

Jag vill resa.

Kategori: Resor 2011

Jag är så sjukt taggad på att resa nu. Jag och Cicci har pratat om att ta en restresa någon gång i sommar, innan jag börjar skolan igen och innan hon flyttar till Jönköping. Lite som en sista grej på sommaren, det hade vart riktigt värt. Vart som helst egentligen. Där det finns sol och där det är varmt. Det borde väl inte vara alltför höga krav, eller ?
Grekland, Kroatien, Spanien, Portugal eller Bulgarien, jag är inte speciellt kräsen.

Just därför fick jag lust att ladda upp litre resebilder jag tagit på tidigare resor.
Tobago Vintern 2006 Foto: Moa Jansson.


Monument Valley USA Sommaren 2006 Foto: Moa Jansson


Florida, Florida Keys, USA Vintern 2007 Foto: Moa Jansson

Eurovision 2010 Oslo.

Kategori: Musik

Igår var det Eurovision kväll på hög nivå. Uppladdning med taccos och sen dyk ner i godis skålen under själva tävlingen var ultimat. Anna, Sveriges bidrag deltog ju inte, som de allra flesta vet, men jag tycker att det var riktigt kul att se ändå, Sverige har ändå inte varit i toppen de senaste åren. Mina favoriter var Belgien (John Dice - Me and my Guitarr) som jag har skrivit om innan, Moldavien (SunStroke Project & Olia Tira - Run Away) tror jag att vi defintivt kommer att höra mer av i sommar och den slutliga vinnaren, Lena med låten Satellite från Tyskland, tycker jag var definitivt var en av de bästa, samt Island (Hera Björk - Je Ne Sais Quoi)

Sen var det ju en hel del botten napp också naturligtvis. Serbien var nog bland det värsta jag sett (vad är det ?!?!) Och Vitryssland med sina fjärilsvingar var bara B. England vara bara sämst, samma sak med Danmark. Grekland och Spanien var mest underligt. Men generellt var Eurovision i år faktiskt ganska bra och svår tippad. Därför blev jag riktigt imponerad när Elise lyckades träffa mitt i prick med att säga att Tyskland skulle ta hem det. Och visst gjorde Lena från Tyskland det med låten "Satellite".

Lena  - Satellite -  Tyskland

SunStroke Project & Olia Tira - Run Away - Moldavien

Dance in the Dark.

Kategori:

Ibland lyckas man bara gå in i en affär vid rätt tillfälle. Idag gjorde jag det. Lustigt nog hade jag precis träffat Sara på H&M Avenyn och pratat om Lady Gaga linnen bara en kvart innan jag hittade den här. Jag är nöjd. 199:– från Zara.

Denna fredagskväll blev det en fika med Cicci på vårt nya hak, Cafe Vanilj. Laddar för i morgon då både jobb, ESC-kväll och utgång står på schemat. Det kommer att bli en hård lördag.


Flying A.

Kategori: Fashion

Idag har jag facebookat för Nääs om ett märke som heter Flying A som är ett danskt märke grundat 1994 i Köpenhamn. Nääs har en dialog med Flying A om ett sammarbete och atat Flying A blir den andra platsen i Sverige Flying A säljer sina produkter på. Än så länge finns de bara på Åhlens i Stockholm.

Flying A´s målsättning är att erbjuda stilar och priser som passar alla. Nycklarna i Flying A´s affärsidé är att erbjuda variation och unika plagg och du kan hitta allt från böcker till klockor och kläder i alla prisklasser. Även personer med väldigt personlig stil skall kunna hitta något på Flying A.

Egentligen är väl Flying A riktigt min stil, men det är alltid kul med nya märken, speciellt scandinaviska!


James Dean.

Kategori: Livet

Dream as you will liver forever, Live as you will die tomorrow.

– James Dean

Japp. Nu har jag ångrat mig.

Eurovision semifinal II.

Kategori: Musik

I kväll är det dags för Anna. Nu gäller det jättemycket. Fast jag tror ju bara att det kommer gå åt skogen. Det vet man ju iofs aldrig med den här tävlingen, det kan verkligen vara den låten man tycker är allra sämst som vinner, eller ja i det här fallet gå vidare till finalen. Men kanske kanske kanske, de andra har ju sugit totalt hittills så det verkar ju lovande.

I kväll tävlar Sverige mot Litauen, Armenien, Israel, Danmark, Schweiz, Azerbaijdjan, Ukraina, Holland, Rumänien, Slovenien, Irland, Bulgarien, Cypern, Kroatien, Georgia och Turkiet.

Självklart hejjar vi på Anna oavsett om vi tycker att det är en annan låt som är bättre. Eller hur? Hejja Anna.

Anna Bergendahl Sverige This is my Life

sociala medier.

Kategori: Praktik

Sociala medier har numera blivit en av mina större uppgifter här på Sould, jag skall nämligen göra facebook uppdateringar samt twittra om Nääs Bomullsfabriken med jämna mellanrum varje dag. Det är en rolig uppgift det är väldigt intressant med social medier, och fruktansvärt stort!

Det är nästan ett måste av olika företag och organisationer att ha en facebooksida numera för att kunna sprida sig och nå ut till sina medlemmar snabbt och lätt. Så var det inte bra för två år sedan. Vissa företag använder det helt klart bättre än andra, tex. är ASOS och H&M grymma på facebook uppdateringar. Det är målet för Nääs att också bli så.  Så jag tycker att ni allihop nu skall bli medlemmar i Nääs Bomullsfabriken Facebookgrupp! Om inte annat för att jag ber er.

Snälla?


Nääs Bomullsfabriken.

Ryska Vogue en dag 2008.

Kategori: Daglig Inspiration

Jag tycker den här framsidan av Vogue Russia är ruskigt fin och inspirerande. Medell är Anna Selezneva i Prada resort, stylad av Carine Roitfeld.


bildkälla:

Wednesday footballgame.

Kategori: Livet

Jag har spelat fotboll. Hör och häpna. Jag är inte fotbollstypen alls. Inte överhuvudtaget. Men det är ruskigt kul när det inte är seriöst utan bara på skoj, annars börjar folk bli sura på varandra och jag orkar inte med det. Sen att hela gänget var en bunt krymplingar idag är ju en helt annan historia. "Knäproblem", "solbränneskador" och "sträckta rumpor" var några av alla bort förklaringar. Ha. Ofta.

Jag är kass på bollkontroll. Men springa, det kan jag och det räckte ganska bra idag. Efter idag kom vi dock på att paralympics är det bästa forumet för våra färdigheter inom fotboll.


I natt kommer lillasyster Anna hem efter en vecka från Rhodos. Hoppas hon inte har blivit för brun.

Synd man inte ser lika fräch ut som Heidi Klum när man spelar fotboll.


Twiggy and Kate.

Kategori:

Två av världens främsta, snyggaste, mest kända och mest framgånsrika modeller och odödliga ikoner. Gillar bilden massa.


bildkälla:

Att göra ett Kap på Jimmy Choo.

Kategori:

Nypris 1999:– , jag köpte för 362:–
Det är vad jag kallar ett kap. Jag tror att jag är beroende av Tradera. Och klänningar.

Sofia. sofia. sofia. 22. 22. 22.

Kategori: Livet

Bara för att Sofia fyller år idag och är en så fy sjutton bra vän, så gör jag ett litet härligt collage med mig och Sofia med bilder på bland de roligaste tillfällerna det senaste året. Det är lite galet att vi inte ens kände varandra bara ett år sedan. Vad säger du Sofia, It was meant to be, wasn´t it ?

Sthockholm x2, Ryggar och ugnar, webbare man bär under armen som en hund eller en ascesoar.
Finns mycket jag kan ta upp här. Men det hade vart allt för flummigt.

Vi blev ihopparande av en slump redan första dagen, i skolan på den nya utbildningen Informationsproduktion- Prepress på Skolan Ky-Akademinen på Lindholmen, 1 september 2009, sedan gick vi och lunchade. Och ja, sen så var det bara så. Typ. Kom fram till att vi hade mycket gemensamt, och framför allt samma humor. Jag är fantastikt glad att jag har dig som vän Sofia, vi har klarat ett par daler och berg tillsammans nu, och fler lär det bli!


I had a nice Tuesday.

Kategori: Livet

Igår fick jag gå lite tidigare från praktiken eftersom jag skulle till läkaren, och passade därefter på att träffa Cicci för att ta en sväng på stan och ta en fika. Och ja som de flesta vet som känner oss båda så när vi väl börjat komma igång med att prata är det ganska svårt att stoppa oss, så det blev rätt många timmar. Det finns så mycket att prata om.

Nääs Bomullsfabriken.

Kategori: Praktik

Igår släpptes Nääs Bomullsfabrikens första av tre filmer på http://naasbomullsfabriken.se/. Det är detta vi har kämpat för i stort sett under hela min praktik hittills.
Jag föreslår att ni skall gå in och ta er en titt på den filmen och gärna like:ar fanpagen på facebook. Då hade nämligen jag blivit väldigt glad. Och för övrigt är jag ju faktiskt med i filmen. Bara en sådan sak.


ESC-semifinal I

Kategori: Musik

I kväll avgörs den första av två Eurovision Song Contest Oslo 2010 -semifinaler. Sverige deltar i den andra semifinalen på torsdag. Oftast brukar jag faktiskt ha kollat på inför ESC på Svt 1, men har verkligen inte kännt något behov av det i år överhuvudtaget. Jag tror det kommer gå skit för Anna Bergendahl ändå faktiskt. Men ja, bara för att jag säger så kommer det väl gå grymt.

Idag tävlar Moldavien, Ryssland, Estland, Slovakien, Finland, Lettland, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Polen, Belgien, Malta, Albanien, Grekland, Portugal, Makedonien, Vitryssland och Island klockan 21:00 i Svt 1.

Av de jag faktiskt har lyssnat på är den här balladen från Belgien faktiskt en av min favoriter. Jag brukar inte gilla ballader, men den här var riktigt fin. Lite Jack Johnsson / John Mayer. Den är ju inte ljusår bortanför Annas låt direkt däremot. Hääääär kan du lyssna på alla bidragen som tävlar ikväll.

Tom Dice - Me And My Guitar - Belgien

 

 

 

Graphic Design.

Kategori:

Photoshop tutorial.

Kategori: Photoshop

Jag är så glad att jag kan börja göra Photoshop tutorials igen nu, jag kan verkligen fördriva hur många timmar som helst med det där. Man lär sig så fruktansvärt mycket också. Tillslut förstår man sig verkligen på lager, lagermasker, blandningslägen och filter väldigt mycket bättre.

Den här tutorialen hittade jag då den här sidan: abduzeedo.com och jag lärde mig om att montera in filter i lagermasker väldigt bra, hade inte riktigt koll på det innan. Så det rekommenderar jag. Sen är det ju en annan sak att göra det en gång och sedan göra om det igen utan att titta efter varannan sekund om vad man skall göra nästa steg ...

Men med ganska enkla medel gör man väldigt coola effekter och den här tutoralen tog väl ungefär en halvtimme om man är ganska van ändå vid photoshop. Om man vill lära sig Photoshop tror jag att tutorials är det allra bästa och "lättaste" vägen.

Här kan man ladda ner typsnittet man använder, och här är bilden jag använde för att definiera ett mönster till texten. Lycka Till!

sunday summer day.

Kategori: Livet

Bara för att jag inte bloggade alls något igår ( jag vet inte när det hände sist faktiskt ...) så får jag ta igen lite.
Söndagen var helt underbar dag, sol, bad (nej jag badade inte) glass, och grillning i slottskogen. Hur mysigt som helst. Snälla snälla kan inte hela sommaren bli såhär?

LADY GAGA: Critical Mass Fashion.

Kategori: Fashion

14 september 2010 under New Yorks fashion week kommer passande nog realesefesten för Lady Gagas nya bok LADY GAGA: Critical Mass Fashion att ske. Boken kommer att innehålla 120 fotografier från Lady Gagas mest spektakulära outfits att beundra/avsky/inspireras/faccineras/älska.

Den boken måste jag ju nästan bara ha bara, bara för att. Typ. Det är en bit av modehiatoria på allra högsta nivå.
Eller ja en nivå iallafall.

Ett urval av Lady Gagas alla outfits.

klassfest 2010.

Kategori:

Jag låter bilderna tala för det mesta. En trevlig kväll med IPh09 och Iph08 till ära för 08 eftersom de tar examen om en vecka. Herregud det är bara ett år tills jag är där. 5-kamp som för övrigt vi Didot-laget ägde totalt med bland annat med "potatis race", "apelsin looove" och "inte som jag".
En grym kväll som Elina och Pauline skall ha all ära för, utan dom hade det aldrig blivit någon fest.

det är sommar.

Kategori: Musik

Photoshop när jag har tråkigt.

Kategori: Photoshop

Photoshop tutorials är min grej när jag är hemma en fredagskväll. Alltid lär man sig något nytt.


long way home.

Kategori: Livet

Det tur att jag har en sån kort bit hem. Två timmar tog det att komma hem idag. Vaknade hemma hos Sofia imorse klockan halv 10, har mått bättre kan jag säga, men efter en stund rykte vi upp oss båda och jag hämtade mina grejer på Sould som jag lämnade där igår och sen blev det frukost på BK.


Festen igår blev helt kolossalt grym! Det regnade lite vid 17-tiden men sen höll det sig torrt hela kvällen. Bilder kommer på de senare, de krävs lite retuch på dom.
Festen i sig blev också riktigt lyckad maten var grymt god och räckte, drinkarna var goda, mycket folk kom och det blev helt enkel lyckat. Det blev en sväng till Lounge(s) med Öisare. En lögnare och ett stoneface. Men vilken minnesvärd och kul kväll de va. Vi gick barbenta hela kvällen och Sofia gick barfota hem pga. obekväma skor. Hej Sommar, inte en sekund för tidigt.


Jag och Sofia är lite bakis typ änna.

Nu är det dags.

Kategori: Praktik

Be till gudarna för min och Soulds skull, okej ?

upper garden.

Kategori: Praktik

Jajjamensan vi har en "upper garden" med. Massa gardens. Tänk vad man kan knåpa ihop på en halvtimme med lite free vector stocks. Jag gillar det. Gratis är bra. Likanande och samma frame hittar du på den här grymma sidan för vintage vector stocks. Lite garden känlsa på de va?

Nu är det dags för lunch tror jag bestämt.

Nu är det upp till vädergudarna.

Kategori: Praktik

Jag är beredd att dansa soldansen, lite vad som helst för att det inte skall regna. Festföreberedelserna är i full gång, och det går bra. Det kommer bli grymt! Inte mycket datorsittande idag minsann. Jag har städat än så länge. Surprise. That's what I do. Men det ser bra ut, än så länge.Kate Moss – Topshop. SS10.

Kategori: Fashion

Idag släpps nya spring/summer kollektionen på Topshop med Kate Moss. Jag vill nog nästan ha allt den här gången, av vad jag kan se iallafall på den här videon. Synd att man inte har råd med något bara. Man sår väl gå in och titta på det lite kanske. Det kostar ju inte att titta.

Inte än iallafall.

förberedande.

Kategori: Praktik

Detta är vad jag gjort bland annat. Idag är det ganska mycket festförberedelser Bland annat skall vi spraya lite Sould loggor på utvalda ställen. Det kommer bli awesome. Nu skall jag ut i det fina och varma vädret och äta glass. Jojjomensan. Glass skall jag festa till det med idag. Det är ju inte onsdag varje dag. Alltså lill-lördag.Just nu ser det en aning tom ut, men ni skall få se imorgon. Nu vet inte vilket grymt ställde det här är att ha ett garden party på.


Shorts premiär.

Kategori: Livet


Nu är det sommar! Jo, jag lovar. Den är äntligen här! Premiär för jeansshortsen blev det idag, dock med strumbbyxor under, man är ju fortfarande lite feg. Jag menar vi bor ju faktiskt fortfarande i Sverige. Tog en liten lunchpromenad längs avenyn för att få lite (frisk?) luft och röra på mig lite, men det känns extremt motigt att gå in igen nu när man vart ute. Suck.

Gucci SS09

Kategori: Fashion

Otroligt snygg kampanj från Gucci förra året. Ja, förra året. Och skitsamma, jag tycker den fortfarande är ursnyggt fotad,komponerad och har fantastiska kläder. Som att man inte redan hade sommarkänsla av det här underbara vädret vi har i Göteborg idag. (Och den som känner sig på bra humör kan ju leta lite i plånboken och köpa de där skorna till mig)

Foto: Inez & Vinoodh
Modeller: Lily Donaldson, Abbey Lee Kershaw, Natasha Poly, Mathias Bergh, Jonatan Frenk


springa springa.

Kategori:

Jag var hurtig nog att ta mig ut på en löprunda efter jag kommit hem efter en liten pratstund med Sofia (efter praktiken efter jag hade provar hela min garderob ungefär, fråga mig inte varför , det kändes bara kul idag att göra det).
En mil blev det, på 55 minuter, känner mig riktigt stolt faktiskt. Alltid när jag är ute och springer tänker jag att jag inte skall springa så längt, och när jag väl kommit ut, så fortsätter jag längre, längre och längre ... Men det är väl ett ganska litet problem egentligen. Värre om det vart tvärtom.
Nu blire duchen och sen hopp i säng medetsamma.

OwlCity - Fireflies

Kategori: Daglig Inspiration

polaroidbilder.

Kategori: Livet

Jag har fastnat för polaroid bilder nu när jag hållt på en del med flyern till Nääs. Bestämde mig för att experimentera lite med bilder jag tog lite snabbt idag. Det är ganska kul att sitta och klistra ihop och fejka "allt" i photoshop. Det är ett underbart väder idag, eller var iaf på lunchen, varmt och skönt. Blev en promenad ner till Nordstan på lunchen för att köpa lite fest tjofräs-grejjer till på torsdag. Varför är det inte sånt här väder varje dag?
fyra veckor kvar.

Kategori: Praktik

Kan ni förstå att jag redan vart här på min praktik på Sould i sex veckor? Det är helt sjukt. Just nu är vi i full gång med att planera fest, men tyvärr ser väderleksrapporten inte allt för lovande ut. Det är ju typiskt va. Påminn mig igen varför vi bor i Sverige. Men vi håller fortfarande tummar och tår och jag tror att det kommer bli väldans bra ändå.

Idag har jag jobbat med de sista detaljerna på Stavdal Produktkatalog, filat mer på flyern för Nääs, det håller på att bli riktigt bra tycker jag själv. (hehe) Det kommer bli sorgligt när den här perioden är slut, det känner jag redan nu.

Revolution, Baby.

Kategori: Musik

Sonic Syndicates nyaste musikvideo på låten Revolution, Baby har nu släppts på bandets myspace (http://www.myspace.com/sonicsyndicate). Jag tycker den är bra, men jag kan ju inte säga att det är bättre än de "gamla" Sonic Syndicate med sångaren Roland, verkligen inte. Men Nathan J. Biggs gör vad han kan, han är ju inte dålig. Antagligen har man problem med det hela bara för att man är van vid det gamla. Och för att jag tycker det var bättre.

Förhoppningsvis kommer jag iväg på Metaltown, där Sonic Syndiate skall spela, frågan är om det är värt att kämpa sig långt fram? Jag vet faktiskt inte, men jag tror det.

Robin Hood.

Kategori:

Som inlägget från igår antydde, har det vart en intensiv helg. Då är bland det bästa som finns att bara landa framför datorn med en kaffekopp och bara surfa runt och prata med lite kompisar. Så jäkla skönt.

Igår såg jag Robin Hood på bergakungen, men jag tyckte faktiskt den var sådär. Hade ingen speciell känsla när eftertexterna rullade, mer än "Jaha." (Om det nu är en känsla då) Ganska ogivande film, lite samma sorts film som Sherlock Holmes. Sen kan det har berott på att jag tycker som jag tycker var att jag var sanslöst trött och nästan somnade i mitten på filmen. Kanske. Men det kanske säger en del om filmen också.
Det är helt klart en biofilm. Men frågan är om den är värd det ändå.


städa.överraskningsfest. städa. bio. städa

Kategori: Livet

Städa. Överraskningsfest. Städa. Bio. Städa.
Det här kommer sammanfatta hela min helg. Stressig värre, men roligt roligt. Nu skall jag iväg snabbt som ögat tillstan och se Robin Hood. Den är bra har jag hört. Det blir nog bra. Är lite trött efter dagen, så om den är tråkig riskerar jag att somna ...
Allt som hinns med är PhotoBooth Bild,  bara en sak liksom. Men man måste ju ha en bild.

tattoooooo.

Kategori: Livet

Börjar bli riktigt riktigt riktigt sugen på att tatuera mig. Ju mer jag tänker på det desto säkrare blir jag. Man lever ju bara en gång, eller hur ? Skitsamma liksom, får ju tatuera sig på ett ställe man kan gömma om det skulle bli så fult sen att man måste gömma det. Låt oss inte hoppas på det.
Sen började Anna prata om det häromdagen och jag började fundera på det ytterligare. Jag är sugen på text, i svart, "What doesen't Kill you Makes you Stronger" På samma plats Megan Fox har sin snygga, vid revbenen vänster sida tror jag.

Jag älskar Megan Foxs tatuering med dem texten "There Once was a little Girl who never knew Love, until a Boy Broke hear HEART." Men det känns väl lite B att "ta" en kändis text, eller är det okej?teckna typsnitt.

Kategori:

Och hur snyggt är inte det här? Nya tecknade typsnitt är nu ute på T26.com De här typsnitten levereras tydligen alla var för sig i psd. format och får monteras in i Photoshop eller InDesign.

260 dollar går hela kalaset på får du tillgång till 20 stycken tecknade typsnitt alla på dvd skiva. Jag gillar det riktigt mycket, synd att det inte är ett färdig kernat typsnitt och fungerar som ett vanligt bara, men man kanske inte skall skriva en brödtext i det här heller, utan bara en rubrik. Då kan det ju vara värt mödan. Man kanske själv skulle sätta sig och rita ett sådant typsnitt. Det hade vart coolt.


Fast ... Jag borde nog städa upp mitt tredje världskrig som brutit ut i mitt rum först kanske.


2010 års logotyp trender.

Kategori: Daglig Inspiration

Cap&Design kan man läsa om Bill Gardners undersökning om 2010 års trender för logotyper. Det kan ju faktiskt vara bra att hålla koll på dessa trender, när man skall göra loggor även om man inte följer trenderna, vilket säkert både kan vara bra och dåligt.
Genom att titta på de loggor som laddats upp på logolounge.com (som för övrigt är en grym inspirationshemsida) har Bill Gardner skapat sig en uppfattning om dagens trender.

Jag gillar verkligen de loggorna som är uppbyggda av massa smådelar. Frågan är hur praktiskt det är i verkliga livet.


I can build a big blue wall, No way in and no way out.

Kategori: Fashion

Dagens favoritlåt är helt klart Agnes Carlsson "Big Blue Wall" Riktigt bra.

Jag vill ha sommar, jag vill ha klänningen, jag vill vara brun. Agnes är inget ful hon inte.
Klänningen är från Topshop sommaren -09, är det någon som vet hur man kanske skulle kunna få tag på den där utan att betala en halv miljard någonstans?

En "manlig fika" idag med Sofia på BK och sen blev det en promenad hemma ner till havet på 45 minuter. Riktigt härligt att både tänka lite i lugn och ro samt röra på sig. Gör det alldeles för lite.miin lilla flyer.

Kategori: Praktik

En flyer för Nääs till gymansieelever. Inte färdig än dock, bara en skiss till att börja med, men den har potential. Det har den. Jag är rätt nöjd ändå. Men imorgon skall jag utveckla den lite mer.
Läs inte texten så noga bara, det är mest bara ordbajs för att fylla ut det, men något liknande skall det bli.Att twittra eller inte twittra.

Kategori: Livet

Jag har aldrig riktigt förstått mig på twitter. Jag har egentligen alldeles för mycket att säga för att vara hålla mig till 140 tecken per meddelande. Men nu på praktiken skulle jag göra en lite större undersökning om vad twitter är bra för och hur man bör använda det, och det är rätt smart ändå. Man får använda det som en plats där man bara vidarebefodrar människor till en annan plats typ. Som att jag länkar till min blogg, där jag berättar mer, kanske bara skriver rubriken i twitterflödet.

Twitterflödet fungerar nästan precis som "Facebook feeden" och de många använder sin Facebook status som twitter, med undantaget att på facebook ser bara dina vänner och man blir irreterad när någon okänd vill bli vän med en. På Twitter fungerar det inte så, där följer människor varandra kors och tvärs. Lite kul ändå. Det fungerar lite som ett komplement till ett RSS-flöde eller som ett RSS-flöde helt enkelt. Många nyhetssidor som smashar in de senaste nyheterna där fort som fasen.

Jag registrerade ett konto bara för att testa, https://twitter.com/tjugosju om ni vill kolla lite mer på de, man kanske skulle göra sig en karriär på twitter? Synd man inte så finns man inte. Eller?

Hon har nått inte jag har.

Kategori: Skor

Jahaja. Det är bar att börja samla, nu är ribban satt. Och jag trodde jag ändå låg lite i framkant med skor. Men nej nej.
Idag har det blivit lite smått och gott här på praktiken under tiden har lyssnat på min andra grymma spelningslista, twentyseven good songs. II. En bra lista för att göra lite smått o gott.

bildkälla:

We're gonna be Carried Away the 28th of May.

Kategori:

Hur många mer än jag kommer att gå o kolla den på bio? Med Manolo Blahniks på fötterna, en cosmoplotan i handen ,en Dior väska på axeln och med sina allra bästa tjejkompisar skall man gå o se den.

Synd att man varken har ett par Manolo Blahniks , en Hermés väska och förmodligen inte kommer att ha råd att gå på V.I.P bion på Bergakungen så man har möjlighet till en cosmopolitan heller. Men man kan ju drömma?

peacock & städa.

Kategori: Livet

Ja vart skall man börja. Blev ut en sväng igår kväll till peacock, där jag och Elise betalade inträde gick in och sen vände. Jag har betalat för bättre grejer kan jag säga. Var dessutom totalt nerkyld hela vägen hem, vägen hem som tog TVÅ TIMMAR. Exakt hur sjukt är inte det?

Hej jag bor 25 min från stan med bil, men det tar två timmar med buss. Galet sugen på att flytta nu, jag skiter i det jäkla studielånet, det är fasimej värt det. Eller? Jo. Nej. Ja. Ne. Jo. Jo.
Jobbat idag med. Var halv-party. Men hade mycket trevligt folk runt omkring mig som gjorde det till en galet rolig dag ändå, vad hade man gjort utan sina arbetskamrater? Grubblat ännu mer förmodligen.

Jag vill med se Gaga …

Kategori: Musik

Jag börjar bli riktigt avundsjuk på de som skall till Globen idag och kolla Lady Gaga. Om jag hade haft råd han jag inte väntat en sekund med att boka biljett. Men men. Prioriteringar måste ske. Det kommer nog blir hur fräckt som helst och något man sent kommer att glömma. Jag skall nog försöka glömma det här så fort jag bara kan.


bildkälla:

ibland får man ha lite tur.

Kategori:

Okej det är inte Lanvins klänning kanske, men en liknande från Gina Tricot för 299 är helt klart godkänd för att vara såpass nära. På Garden Partyt skall den bäras.
Eftersom jag inte får gå på Lady Gaga konsert idag fick jag tröst shoppa lite. Det är okej då. Eller hur? Det blev ett par skor på REA på Bianco med. Men som sagt. Jag hade ju en anledning. Nu är det partylistan: "Ultimate Pre-PartyPlaylist !!" på och drar strax till Elise, ses i dimman!

I see You.

Kategori:

En väldigt soft fredagskväll blev det med Avatar med en kopp kaffe samt med mor som sällskap. Satan så bra Avatar är. Jag hade glömt hur bra den var. Galet bra. Den har det mesta inbakat, kärlek, action, drama, komik då och då och tragedi. Men jag tyckte att det fattades ett par scener från när jag såg den på bio, eller är det bara jag som inbillar mig? Mycket möjligt.

Men det är ju inte alls samma grej att kolla på en liten tv med sämsta ljudet ever jämförelsevis med att kolla på Största salongen på Bergakungen med 3D och världens ljud system.  Låååååååååååååååångt därifrån.


Lanvin SS2010.

Kategori: Fashion

Jag dör. J A G.  V I L L.  H A.  D E N.  N U.
Som att den inte hade passat på ett Garden Party liksom? Jag har en anledning att köpa en klänning iallafall, dock kanske inte en för flera tio tusentals kronor. Men nån gång skall jag ha råd att köpa precis det jag vill. Det SKALL jag.

Om det nån som har ett sådär par tusen över kan de ju handla lite för mig. Snälla? Mamma? Pappa? Anna? Cicci kanske ? Eller vem som helst. Snälla?

Unplug to save Bags.

Kategori: Livet

Unplug to save the enviromanet. På påsarna fanns tips om hur man kan spara el, och fick en jäkla bra respons. Lite inspiration sådär när den börjar tryta lite smått på fredags eftermiddagen. Snart är det helg.

Modebloggare på Frontrow?

Kategori: Fashion

Jag tycker mode, modevisningar och hela jippot runt modevisningar är väldigt facinerande. I alla år har det suttit modelller och viktiga personer inom modebranchen på frontrow, men som alltid från decenium till decenium ändras saker och ting. På Dolce&Gabbanas vårvisning 2010 var det modebloggare som fick sitta på frontrow med sin datorer framför sig istället.
Vem sa att modebloggar var på väg att försvinna?

En av världens mest kända modebloggare, om inte världens allra mest kända, är Scutt Shuman som har bloggen, The Sartorialst, (som för övrigt är min absoluta favoritblogg) är en stor inspirationskälla för många och är väldigt inflytelserik i modebranchen. Scutt Shuman har också givit ut en bok som heter just The Sartorialist (en av de bästa julklapparna jag någonsin fått). Tommy Ton som är fotograf för bloggen Jak&Jil har nästintill samma position i modebranchen som The Sartorialist och har ganska nyligen fått jobb på style.com, och det är han som blir intervjuad i videoklippet.

Hm, man kanske skulle kanske bli modebloggare istället då? Frontrow hade ju inte suttit fel.


inspiration.

Kategori: Daglig Inspiration

Foto och illustration i kombination är inte helt fel om man säger så. Mönster, färger, verkligt och overkligt. En kul idé som säkert skulle funka i en del reklamkampanjer av klädmärken.

Konstnär / designer är Nikki Farquharson
bildkälla:

Nu är det klippt …

Kategori: Livet

Det hände en grej efter praktiken idag.

Jag kände för nått nytt, men jag tror att jag nästan tycker att de skulle ha klippt lite kortare faktiskt. Jag tror det är första gången i hela mitt liv jag säger så. Jag är fruktansvärt nojjig med mitt hår, och jag har lipat många gånger efter det har blivit "fel" (läs: inte exakt som jag hade tänkt det). Men nu är jag supernöjd. Lycka.

Garden Party.

Kategori: Photoshop

Funderat på det kommade Garden Partyt idag en del här som sker om cirka två veckor här på Sould. Hur svårt på en skala kan det vara att hitta mysig utebelysning som inte går på ström? Man tycker inte dte borde vara det, men när man väl bestämt sig för att man vill ha något så vill man ju oftast inte ge sig.
Jag har också under lunch och lite under eftermiddagen jobbat en del med den här photoshop bilden och försökt få lite 3D effekt på texten, men shit va svårt det är …

Nu skall jag strax dra mig, lite tidigare idag … börjar nästan bli nervös.

Bara en månad kvar till den gröna dagen.

Kategori: Musik

Jag blev helt överlycklig igår kväll när Marcus påminde mig om att det faktiskt bara är en månad kvar till Green Days konsert på Ullevi idag! Kommer bli galet bra, det är jag säker på. Tiden går så jäkla fort, jag tyckte det var igår som vi bestämde oss för att köpa biljetter.
Jag måste plugga mer på det nya albumet, 21st Century Breakdown dock.

Bloggtips! – Street Style 46.

Kategori: Livet

Jag har ganska länge funderat över varför det inte har funnits någon liknande Stockholm StreetStyle, The Sartorialist, eller Trendy Crew i Göteborg. Jag har till och med funderat på att starta en "Gbg got style" blogg själv. Men nu har jag hittat det, Det finns redan, och den är inte det minsta B heller, skitsnygg och cool.
Det roliga med den här bloggen är ju att det absolut finns chans att känna igen någon, man känner igen sig i miljöerna, och faktiskt, så finns det en chans att hamna med på bild själv. Hm kanske skulle anstränga mig lite mer till då vad jag har på mig när jag är i stan då.
Bloggen heter StreetStyle46 och det är också därifrån följande bilder kommer ifrån.

Fotade lite vår.

Kategori:

Gick och fotade lite vår på luncrasten, tycker om de här färgerna så mycket i den här kombinationen. Nu bär det av till gymmet, det skall bli riktigt skönt att få springa och träna bort lite av de två senaste veckornas stress.

Xtina eller Lady Gaga?

Kategori: Musik

Christina Aguileras nya video och låt, "Not myself tonight" som jag läste om på Saras blogg igår kväll gjorde ett intryck på mig. Går det att se på den där filmen utan ett intryck? Det är väldigt Lady Gaga, över Christina Aguilera, men vem var först med det där – konstiga, snygga, sexiga, vad det nu är –  Eller är det bara massa inspirerat av Madonna. Jätteblond, jättekonstig dans, jättekonstiga kläder, jättemycket av allt. Vem kom först, ägget eller hönan liksom? Hur som helst är det modernt snyggt och jättepopulärt. Det funkar helt enkelt jäkligt bra.

Lyssna på låten och se videon här, eller på Saras blogg.


BloggResearch part II.

Kategori: Praktik

Okej nu skall min modesblogg research bli lite mer komplett, och mer noggrann. Jag skall hitta de allra coolaste, hippaste och bästa göteborgsmodebloggarna ever. Inte nån Kenza, Blondinbella eller Kittie, utan modemedvetna grymma tjejjer och killar med grym stil coola outfits och snygga bilder. Jag ser det lite som mitt mission.

Med Kanye West – Homecoming i hörlurarana skall jag nog lyckas.


Har du någon bra Göteborgsblogg du brukar läsa? tipsa mig gärna !?

En promenad genom stan.

Kategori: Livet

En promenad genom stan efter praktiken blev det idag. Jag, Sara, Jocke, Robin och självklart Donna. Sara hade fart i benen och traskade i förväg under i stort sett hela promenaden, man kunde nästan tro att det var hon som var hunden och inte Donna ... haha.
Efter det lite matlagning och matkoma i världens skönaste soffa framför two and a half men. En bra dag.

Våren har kommit till staden Göteborg. Bild från 08:25 imorse .

Advertising – National Foundation for the Deaf.

Kategori: Advertising

Sjukt smart. Den Nya zeeländska national fonden för de döva. Man fattar på en gång vad det här ungefär handlar om och man kan nästan höra hur motorsågen låter, fast det bara finns en bild och inget ljud. Jag tycker det är oerhört effektivt och man blir berörd.

"Power tools can cause hearing damage after only 30 seconds. Always wear hearing protection. Visit nfd.org.nz"bildkälla:

Caroline Winberg elle cover

Kategori: Illustrationer

Jag skulle nog kunna hålla på med den här i typ två veckor till, men någonstans får man dra gränsen. Jag är inte helt nöjd, det är ett par grejer jag önskar jag kunde ändra, men då måste jag sudda ut halva ansiktet, så känner att det inte riktigt är värt det. Men jag är nöjd allt som allt. Bättre skall det bli nästa gång.
Vad tycker ni ?

The Last Bounce.

Kategori: Resor 2010

Tre stycken filmer jag filmade på bounce, som var riktigt bra, även om jag inte blev blåst av stolen direkt … Men resan till Stockholm var riktigt värd och jag och Sofia hade riktigt kul. Längesen jag skrattat så mycket.
Sofias förtjänst att de ligger på youtube.

Första grillet.

Kategori: Livet

Sedär ja. Då fick man första grillmiddagen överstökad också. Den andre maj blev det i år alltså. Igår kväll blev det en sväng till Vasastan med Elise och vi drack varsin Strawberry Daquiri, det är ett sommar tecken.
Sen en sväng för att kolla inredningen på Valand och därefter Johanneberg för att ansluta oss till Youtube truppen. Lite udda kväll blev det.

Bättrade på brännan lite när jag somnade på verandan här hemma i solen efter en hård helg. Men en riktigt bra helg.

cosmopolitan dimman var en bra dimma.

Kategori:

Sikken kväll det blev. Det behövde jag, In i cosmopolitan dimman så snart jag kan igen , för det var en mycket trevlig dimma! Fick diskuterat min "Victoria haka" Metaltown, Chalmers studenter, ett röst meddelande med trelåten, att det är galet hett när killar kan sjunga,  och det hela sluta med att jag är fruktansvärt sur och frustrerad på mig själv. Men en grym kväll det var det!
Orsaken till mitt dunkade huvud denna morgon.Cicci , Emilie och Jag.