27november

Jahopp.

Kategori: Livet

img_7077 (MMS)

Jaha som det blev. Det var ju lite surt, vi är fortfarande kvar på Säve flygplats kan jag säga. Igår kväll när vi satt på planer fick vi reda på att det är en strejk i Frankrike. I Frankrike. Då kan inte vi åka till Spanien om vi är tvungna att nödlanda. Jahaop. Så det var bara att gå av planet igen och åka hem och komma tillbaka idag då planet preliminärt skulle gå 11.50. Nu är klockan 12.05 och vi dricker, vad mer kan man göra liksom? Fast jag har sällan skrattat så mycket på så kort tid, vi har riktigt roligt iaf! Finns ju inte särskilt mycket man kan göra... En rolig grej är ju att det är strejk på onsdag fast i Spanien då. Vet inte hur eller när jag kommer hem, men det löser sig! Vi skall göra det så bra vi bara kan. Men jag kan säga en sak, det krävs mycket shopping för att ta igen det här.

Bye Bye Sweden.

Kategori: Livet

Nu åker jag iväg en vecka till Barcelona. Jag vet att ni är avundsjuka. Jo då. Dett är ni. Jag , Cherie och Sara skall ha så roligt man bara kan ha på en vecka. Det kommer bli händelserikt det slår jag vad om. Därför blir det inget bloggande för min del. Upp med hakan, ni klarar er nog ändå. Bye bye sweden, Hello Barcelona!

@Nelly.

Kategori: IP - KY Akademien

Idag var jag på en praktikintervju i Borås, på nelly.com som ligger där. Intervju är väl egentligen inte rätt att kalla det, men vi gör det ändå. För tekniskt sett så var det de. Där visades jag runt av Elina som är webbredaktör och jag fick träffa olika människor med en massa olika positioner på företaget. Det kändes väldigt bra när jag var där och kan mycket väl tänka mig att ha min praktikperiod där.
Ända kruxet är nu att det faktiskt är en bra bit att åka till Borås varje dag. Skall fundera på det där över en vecka i Barcelona tror jag bestämt. Hihihihi för nu lämnar jag landet om sex timmar. Jag tycker det är väldigt rättvist.

Idag lyckades jag med pricka in en photoshoot med bloggaren Kenza (hennes blogg kan ni läsa här) när jag var på nelly. Det var roligt att se henne i "verkliga livet" eller vad man nu skall säga. Och svar ja. Hon är lika snygg i verkligheten också.På väg från Borås

Kategori: Livet

img_2166 (MMS)

På väg från Borås ... Det är därför man har en iphone, för sådana här långa resor. Är nu i metropolen rävlanda. Man kan spela angry birds, kolla mailen, facebooka. Sen kan man ju plugga också, men hur kul är det? Men borde nog. Ju mer här dessto mindre att göra i Barcelona. Berättar snart  mer om min lilla vistelse i Borås .

Packa.

Kategori: Livet

Idag hade jag en hejdå-lunch med Marcus som skall till Asien och Australien och Back-packa tillsammans med Christopher i Asien i ett halvår! Jag är inte alls avundsjuk ... inte alls ... Men känns konstigt att inte träffa de båda på ett helt halvår. Men de kommer ha grymt kul och Live the Dream. Man kan följa dom på deras resa på deras blogg: http://thebrotrip.blogg.se/ Det skall jag göra.
Saken är ju att de egentligen inte åker förrän på måndag, men då råkar ju jag vara i Barcelona, så det är ju inte ultimataste planeringen direkt, jag kommer missa vad som det ryktas om , kommer bli en epic avslutningsfest. Jag skall se till att festa ikapp i Barcelona tror jag.

Nu händer det mycket nu! Skall hem idag och färdigställa min packning och sen blir det en spännande äventyr imorgon på morgonen. Nu skall jag packa färdigt lite till innan jag åker! Och jag kan verkligen inte konsten med att packa ... hur svårt kan det vara?

Vogue.

Kategori: Editorial

Magasins-nörd som jag är, budade jag hem två stycken ursnygga voguetidningar på tradera igår. 20 kronor. Är väldigt nöjd med det priset kan jag säga.
Dessa två tidningar är ""The Mellenium Issue" från december 1999 helt folierad i silver, och "The God Issue" från december 2000, folierad i guld. Kommer se väldigt fina ut i min bokhylla.

För övrigt har jag utvärderat pdf:er idag. Disskuterat viktiga saker på Facebook. Och har funderat över min praktikplats. Det finns ett extremt lockande erbjudande. Vi får se hur detta slutar. Nu funderar jag strax på att gå ut att ta en joggingtur. Hade vart skönt, men det regnar ju så förbaskat. Och det är inte alls lika kul.

buger king typografi.

Kategori: Advertising

Buger King printreklam på tyska. Tydligen så beskriver orden som står smak, koncistens etc. på de olika ingridienserna, snyggt! Bilkälla: http://adsoftheworld.com/Pluggsöndag.

Kategori: Livet

Man kan nog nästan tro att det enda jag gör är att plugga. Och ja då tror ni rätt. Faktiskt.  Det är riktigt bra nära jämt iaf. Idag är det att göra en pdf som stått på schemat. Idag har jag ändå vart iväg och handlat en liten snabbis och iväg på ett hurtigt bodypump pass.

När jag ändå var påväg för att handla, passade jag på att testa applikationen på Iphonen "Tilt Shift" som både Måns och Rickard hade använt i sina kalendrar som jag fick se på redovisningen i fredags. Jag tror jag hade lite för mycket "blur" dock. Men jag gillar den där effekten faktiskt när det nästan ser ut som miniatyrer, dock tror jag att jag inte hade världens bästa motiv heller för att effekten skulle komma fram helt ordentligt. Göteborg är ändå fint trots att det hänger gråa tunga moln. Det är ändå mysigt! Såvida man sitter inomhus.

kalender.

Kategori: IP - KY Akademien

Idag var det redovisning av kalendern jag suttit med i någon vecka nu. Shit vad mycket detaljer det finns att jobba på? Men jag kan stolt säg att jag inte har en enda avstavning på någon utav texterna! Men så har jag jobbat ganska hårt på det också. Jag har dessutom satt in alla namnsdagar manuellt och frilaggt jättemånga bilder. Och skrivt en ganska lång text om varje designer egentligen. Långt för att vara mig. skriva är inte riktigt det kag är bäst på om jag skall utrycka mig milt.
Ja, inte konstigt att det tar sin lilla tid egentligen.
Så här blev resultatet iallafall, här blir det ju lite mer översikt, men ni hajjar ju stilen. Temat är: 12 svenska mode designers eller modemärken. Jag är faktiskt riktigt nöjd med mitt resultat. Men nu har jag lite tankar från lärare och klasskompisar jag tar med med mig, så skall göra om lite saker. Men i huvudsak är jag nöjd med resultatet.

studiebesök.

Kategori: IP - KY Akademien

Jag var vart helt off här på bloggen det senaste. Det är mycket nu nämligen. Imorgo skall kalendern vara klar, en utskrift och en färdig pdf. Jag har inte skrivit ut. Kände inte att jag ville åka till skolan klockan 22 och göra det. Så jag tänkte åka in lite tidigare imorgon bitti och göra det istället. Egentligen det sämsta man kan göra eftersom man vet att utskrifter alltid krånglar. men men, vi får väl se hur det går.
I tisdags var det studie besök i Helsingborg på schemat. Riktigt roligt var det med många skratt och späckat med väldigt nördiga saker. Fick till och med köpt med mig lite blytyper och nördiga saker. Ah jag gillar det ändå.

(nej bilden är inte spelvänd för de observanta, de är bokstäverna som är spegelvända eftersom de trycks på papper...)Fika gör en glad.

Kategori: Livet

Lite trist i skolan idag, men sådant händer. Ganska ovanligt att höra mig säga det, men det är faktiskt sant. Sådan tur var, hade jag bestämt träff med Cherie efter skolan, som var på lika gott humör som hon brukar och dagen blev genast mycket bättre! Vad skulle man göra utan sina vänner? Ja Pauline, jag menar dig med!

Jag och Cherie gick och peppade Barcelona som det nu endast är 8 dagaar kvar till! Helt otroligt snabbt har det gått. Vi har kollade in allt vi vill ha och vill köpa i Barcelona, planerat hur vi skall få med oss allt hem, och framför allt, hur vi skall ha råd med allt vi vill göra. En fika på det och dagen var lyckad.
Är det någon som har något bra tips på Barcelona så är jag mycket tacksam, jag vill uppleva allt och lite till! Så nu gäller det alltså att plugga gärnet innan Barcelona så det inte allt en för stor förlust i skoltid när jag är borta.

WWF.

Kategori: Advertising

WWF är galet bra på reklam har jag märkt. Man fattar ganska fort vad det försiggår på den här bilden. Tror dock att texten behövs där, man hade nog inte förstått annars riktigt. Inte alla iallafall.

Idag har jag städat lite här "hemma" så nu hittar jag lite bland mina kläder och jag har lagat middag och jag har visat Sofia och Anna mitt nuvarande hem. Mycket gjort idag minsann. Och jag har pillat på min kalender. Lättare sagt än gjort det där med att göra en kalender. Snart blir det iaf sängen. Skola imorgon klockan tidigt. Fast jag kan ju gå upp en timme senare än vad jag brukar. Fasen va gött.

Acne.

Kategori: Fashion

Så vill jag med klä mig. Just nu vill jag ha en röd jättehalsduk med matchande röda skor till. Farligt att jag fick mitt csn-bidrag idag. Väldigt farligt.
Den här outfiten hittade jag på Acnes lookbook på deras hemsida dom jag refererades till när jag mailade om tillgång till bilder till min kalender. Jag fick ett jätte trevligt och personligt svar så då blev jag glad. Så nu tycker jag om Acne. Gjorde jag visserligen innan också, men ännu mer nu.

bildkälla: Acne Lookbook.

Still In My Blood.

Kategori: Musik

Han gör det igen. Alltså den här killen är ju helt fantastisk? Erik Hassle måste vara en av Sveriges begåvade låt- och textskrivare. Helt asgrymt. Texterna är så träffsäkra och exakta så det är läskigt. Man känner igen sig. Det här är den nya låten "Taken (Still in my Blood)" som du kan lyssna på spotify här. Jag råder er att lyssna, ni lär inte ångra er. Jag tycker att det skall få bli en konsert snart igen här i Göteborg. Jag hade kunnat betala många hundralappar för det.

Så var man lite ensam då.

Kategori: Livet

FY FASEN vad skönt! jag datorn och tv:n. Jag skall vakta min vän Jim´s lägenhet i 4 veckor när han är i Kina och hälsar på släkt och super sin mosters man under bordet. Tydligen. Så nu bor jag 100 meter från nordstan och kan gå till allt. Nästan. Oj vad skönt. Och jag kan laga min egen mat.
Mamma och pappa har lyssnat lämnat av mig, fick hjälpa mig att bära lite. ja. Det är ju fakstiskt en del grejer man använder på en månad, minus en vecka. men känner erkligen inte för att packa upp det där nu, tar det sen.

Snart kommer Elise och hälsar på mig också. Det tycker jag är bra. För örigt har jag fixat färdigt hela min portfolio idag, skall använda den så snart som imorgon faktsiskt. Spännande!

Detta kan vara världens snyggaste bild, hoppas ni öerlever.

Daglig inspiration.

Kategori: Daglig Inspiration

Inspiration är bra. Vad hade man gjort utav de där tusentals inspirations hemsidor och idoler man mara kan drömma om att ens komma i närheten av? Målet är såklart att bli bättre, men man måste ju börja någonstans, att inspireras. Alla inspireras utav varandra, vissa kopierar rakt av från andra och kallar det att de har inspireras.

Jag har vissa bloggar jag besöker varje dag för att inspireras och att motivera mig själv till att bli bättre. Eller att bara googla bilder, tutorials, fräsiga logotyper eller fräcka outfits. Har ni några tips på inspirationssidor får ni gärna kommentera! Jag älskar dom alla. Eller ja, nästan iaf.

Och vad hade reklamare gjort utan Ads of the world ? Antismoking reklam är väldigt ofta bra och träffande. Om jag hade rökt hade jag nog slutat när jag såg den här. Eller ja. Jag hade nog slutat för längesen, men ja. Ni hajjar.

"It´s called suicide because it´s your choice"
Bildkälla: Ads of the world

Business Card.

Kategori: Daglig Inspiration

Visitkort finns det miljontals av. Det finns ruskigt många ful a och det finns alldeles för få som är riktigt snygga. Men det finns en del. Det här är en utav de riktigt snygga. Stilrent enkelt och det fyller sin funktion. Man förstår vad den här personen håller på med innan man man läst på kortet. Effektivt!
Idag är det ingen lektion på schemat men det blir till att plugga lite smått och gott i vilket fall. De latinska grammatik korten tar visst aldrig slut. Dessutom skall jag pilla lite på min portfolio, den behöver verkligen en uppfräschning. Och sen är det färglabbs-mojjs dessutom. Och kalendern. Åååh, sa jag ledig?, jag menar plugga.

Detta kortet är för en jazz sångerska från Valencia, Sandra Boïls.

En kalender.

Kategori: IP - KY Akademien

Hm. Baka in storytelling i en kalender? Svårt. Det är vår nästa utmaning i ämnet Grafisk Design. Jag har ett flertal ideér , men just nu är det "12 Svenska modemärken" som vart den bästa. "Jag gör en moodboard!" tänkte jag. Och är man en sån som jag är , lägger man alldleles för mycket tid och kraft för att moodboarden skall bli snygg. Jag vet inte alltid vad jag håller på med. Men jag gillar den faktiskt själv. Vet inte om ideén funkar på det de är tänkt till än dock.

Latin istället för bowling.

Kategori: IP - KY Akademien

När man går i skolan och är student får man offra vissa saker, fast det är helg. Speciellt när kontot är tomt eftersom CSN-bidraget inte har tyckt det är dags att komma än. Så ikväll blir det tyvärr så att jag får sitta och färga imperfekt indikativ verb former i flera olika characterstyles istället för att dra med vännerna för att bowla. Sen har det inte bara att göra med skolan. Bussar, färjor och skjuss har också ett finger med i spelet.

Sen har jag alltid vart urusel på att säga nej. Jag kan i stort sett inte tacka nej till någon som frågar om jag skall med på något kul. Stor kraftansträngning faktiskt att säga att jag inte kan, har råd eller inte har lust. Det finns på något sätt inte i min värld. Jag ser alltid till att ta mig råd eller ta mig tid såvida jag inte har något annat planerat. Tror att det är så att jag är rädd för att inte få frågan igen.
Så min dejt i kväll blir dataskärmen, men byter säkert ut den till en film senare i kväll när jag tröttnat på verb.

Ett oväntat studiebesök.

Kategori: IP - KY Akademien

Igår var jag och Sofia på besök på tryckeriet som skall trycka spelet vi håller på att formge. Tryckeriet är Göteborgstryckeriet (ett oerhört kreativt namn) och när vi berättade om vad vi skulle trycka och att jag och Sofia var studenter från KY-Akademien fick vi och Julia , vår projektledare oss nästan en timmes rundtur i tryckeriet.
Vi fick se både en offset tryck, digtal printen, äldre bokbindare och en stansare. Jättekul att få se hur det faktiskt verkligen ser ut på riktigt! Vi fick också se det väldigt få ögon har sett, nämligen Victoria och Daniels vigselbevis som göteborgstryckeriet tryckte, på ett speciellt papper av bomull som skall hålla i tusen år, eftersom att det är ett historiskt dokument. Fick även se Koungens sigill de trycker med och kuverten som inbjudningskorten till Victorias bröllop låg i. Tyvärr fick man inte sno med sig något …

Vi fick iaf ett riktigt grymt bemötande på göteborgstryckeriet och killen vi snacka med var väldigt duktig och visste verkligen vad han höll på med, imponerande! Det skall bli spännande att få se spelet när det väl är tryckt. En bit kvar tills dess dock.

Dramarturgi.

Kategori: Daglig Inspiration

Idg har den grafiska design lektion gått ut på att dramarurgi. Alltså film dramturgi och vi har fått en föreläsning om deallra frsta filmerna och hur dramarturgin har utvecklats genom tiden från Edison, Lumiré, Edwin S Porter och Melies. Vi har tittat på urgammla filmer bland annat en av världens mest kända "The Great Robbery" från 1902, där den allra första panoreringen syns.
Såklart har vi också pratat om formgivning i film, mycket handlar om introt på en film där många jobbar med grafisk tema. Vi fick se riktigt bra exempel bland annat Mad Men introt, som var otroligt snyggt. Nu är jag ännu mer taggad på att faktiskt köpa Madmen boxen för attt få inspiration. Den verkar om inte annat otroligt bra! Introt till "Catch me if you can" var även den riktigt bra.

Mad Men.

Catch me if you Can

Lite fisk till frukost?

Kategori: Advertising

Lite fiskreklam såhär på morgonkvisten. Lite svårsmält kanske, men jag tycker den var lite rolig faktiskt.

Lanvin <3

Kategori: Fashion

Så var det Lanvin iallafall. Jag gråter inte. Herregud vad jag kommer vilja ha saker från den här kollektionen.
För övrigt kom jag hem från skolan klockan 22:00 idag. Jag har formgivit den där jäkla översikten till grammatik spelet. Och är jag färdig? Nej. Det är så mycket att jag inte riktigt vet vart jag skall ta vägen. Imorgon är det iallafall möte med tryckeriet, skall bli spännande faktiskt. Så nu blir det till att hoppa i säng meddetsamma om jag skall få någon sömn. Börjar 08:30 i morgon igen. Härligt.

Alber Elbaz -
"When H&M approached us to do this collaboration, they asked if I could actually translate the dream that we created at Lanvin to a bigger audience. It wasn´t a project about dress for less. I think I loved the idea that H&M was going luxury rather than Lanin is going public. I thaught it was a smart concept, so I said "I do"

Asså, fasen hur många är de?

Kategori: IP - KY Akademien

Alltså nu får dom nästan ta att ge sig H&M? Hur många designers skall de ha? Är det ledtrådar från alla? Skall alla designa för H&M? Eller? Hetaste ryktet är just nu Lanvin i mode världen, bland annat från Vogue.

Jag och Sara spekulerar just nu, eller ja har en allvarligt djup diskussion angående vilken/vilka designers som samarbetet gäller. Spekulationerna är följande just nu att alla videoklipp har ett band eller är den designers som redan har samarbetat med H&M. Kanske är det något nytt att alla har med nått plagg? Vet inte men smart är det. Och spännande.
Den nionde får vi veta hur det hela ligger till iaf.  Vi är verkligen så engagerade som H&M vill att vi skall vara. Jag går ju typ igång på det här. Ordentligt. Här kan ni se alla filmerna.

Image and video hosting by TinyPic

Matthew Williamsson?

Idag har det vart Powerpoint, powerpoint och sedan lite mer powerpoint. Seg dag endast med powerpoint redovsningar och presentationer om vår praktik plats vi hade i våras. Det var kul att höra hur alla har haft det , men det var otroligt segt i slutet.
Jag presenterade inte helt oväntat om min otroliga bra praktik på Sould och fick till en riktigt bra presentation. Är mycket nöjd. Men nu kan jag powerpoint. Det räcker nu så att säga.
Image and video hosting by TinyPic