27november

Milkshake.

Kategori: Advertising

Please Copy Me.

Kategori: IP - KY Akademien

Idag hade vi besök av föreläsaren, copywritern och bloggaren Mattias Åkerlund i skolan, som lärde oss bland annat mer om reklambranchen och copywriting. En galet bra föreläsare och jag lärde mig väldigt mycket nya och nyttiga saker. Jag älskar när man har en föreläsare som man inspireras av. Mattias driver den inom reklambranchen den kända bloggen "Please Copy Me" som han berättade lite mer om. Den kan du läsa här:

bloggtips #2

Kategori: Bloggtips

Den här bloggen visar jag ganska ofta bilder från här på bloggen, Carolines Mode. Tycker Caroline har en grym stil med stil och trendsäkra outfits och kan få väldigt enkla plagg blir riktigt riktigt trendigt och snyggt! Precis så vill jag klä mig. Fina bilder, inspirerande och visar på hur man kan matcha och vända på många av säsongen starkaste trender. Läs Carolines blogg här:

iPad.

Kategori: IP - KY Akademien

Hej jag heter Moa och jag vill ha en iPad. Idag har vi i skolan lärt oss mer om iPad publikationer och hur man gör appar anpassat för iPad. Nu kan jag faktiskt göra en ePub alltså en e-bok och sprida den via nätet hur jag vill. Tycker det känns som en oerhört nyttig kunskap och jag tror absolut att iPaden kommer växa och bli allt mer populär. Tror det kan vara ett grymt bra sätt att sälja in sig själv på jobb med att man kan det också. Vad tror ni, vill ni ha en iPad eller är det bara en onödig grej?

Green.

Kategori: Shopping

Jag är så galet sugen på grönt just nu, knallgrönt. Hade gärna investerat i en riktigt grön väska jag kan matcha till alla mina svarta kläder. Den med remmar och spänne här nedan i kollaget hade ju inte suttit helt fel. Så snygg! Vad tycker ni om grönt?
Bilkällor uppifrån och till vänster: Shorts, Tygskor, Jacka, Väska, Skärp, ClutchKlocka, Pumps.

Black.

Kategori: Fashion

Var ute som sagt i lördags och det slutade med att jag (nästan, har använt en gång förut) invigde min klänning från Dry Lake (som jag såg var på rea på Nelly.com nu ... typiskt) Älskar ryggen på den och matchade med mina favorit kilklackar från Guess jag köpte i NYC. När vi väl gick ut fick jag slänga på mig ett par strumpbyxor också, förstörde min outfit lite grann ... men hellre det än att frysa.

En glad överraskning när jag kom hem från skolan idag förresten var att jag var på framsidan av blogg.se med mitt takeaway-tea koppar inlägg! (TakeAway Tea) Hur kul som helst med lite nya besökare! Hoppas några av er kommer tillbaka!

Plastic bag.

Kategori: Shopping

All respekt till Jil Sander, men jag förstår faktiskt inte riktigt varför jag skall köpa en plastkasse för 999 kronor. (net-a-porter) Jag kunde inte låta bli att le när jag såg igår att H&M har gjort en egen liknande kasse i en gul version, i den nya FAA kollektionen. (h&m) Var nära att köpa den bara för att. Men sen kom jag på att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med den. Men en härlig gul färg har den.


Bildkällor: orange & gul

Bloggtips #1

Kategori: Bloggtips

Jag som har bloggar och har har gjort i det i ungefär ett år och åtta månader nu, tittar stämdigt in på ett par bloggar om dagen för att finna inspiration och hålla sig uppdaterad på något sätt. Men mest för bara underhållningsskull och kolla på vackra bilder. En av mina absoluta favoriter är fashiontoast, som numera bloggar på samma bloggportal som Elin Kling som är en annan riktig favorit, och Bryan Boy.
Fashiontoast levererar ständigt vackra och inspirerande bilder och outfits, kanske inte alltid bärbara för en själv men inspirerande, javisst! Det är alltid värt att titta in ett par sekunder per dag för att få en dos av modeinspiration. Gå in på fashiontoasts blogg här:

White.

Kategori: Fashion

Den här våren och sommaren tröttnas det aldrig på vitt. Net-a-porter publicerar varje vecka webbmagasin, med olika teman, här är the whites album. Fantastiskt! Här kan du läsa hela magasinet och se mer från the whites album: (länk) När jag blir rik så vill jag handla på net-a-porter. Kanske hade till och med vart värt att jobba där. Är det någon som vet vart kontoret på net-a-porter ligger?

Grillning.

Kategori: Livet

Har haft en blogg paus under massa lediga dagar över påsk här, som ni kanske märkt. Har varit skönt att ha lite ledigt, man får ju passa på medans det faktiskt är fint väder. Påskhelgen har bestått av Jönköping, Jonas, middag, påsklunch, utgång, Grill x 2, pressande i solen och promenad med Cicci. Kort och koncist. Ett par bilder från påskdagens grill i parken får det bli. Underbara vår! Vi underskattade solen dock en del och jag fick en kräfta till pojkvän. Ännu en ledig dag från skolan imorgon, får se vad man hittar på.

Utsidan räknas.

Kategori: Daglig Inspiration

Jag var på systemet igår och kände för att testa något nytt. Det är inte alltid helt lätt när man går där bland hyllorna. Men eftersom jag är som jag är väljer jag saker mycket påfrund av hur fina förpackningarna är så jag hjittade den här vinflaskan som jag bara tycker var AS-snygg med en kvadrat i magenta. Less is More så att säga. Sedan hittade jag också två nya x-ider som jag bara blev kär i utseendet. Plus att man måste smaka på nya smaker.

Holy Fool.

Kategori: Musik

Investerade just i att köpa Lady Gagas nya singel, Judas på iTunes. Ja hör och häpna, jag köpte den. Ja folk gör faktiskt sådant fortfarande. Jag tycker det är töntigt att alla tar det självklart att man skall få musik gratis. Jag tycker den e grym, kommer nog bli spelad väldigt måga gånger i vår/sommar.
Nog snackat om det, jag skall sticka till bussen för att dra till Jönköping nu. Glad Påsk!

Le Pain Francais.

Kategori: Livet

Det börjar ploppa upp fler och fler ställen från café-kedjan Le Pain Francais här i Göteborg. Jag klagar inte, tycker det är ett supermysigt café med en skön style och inredning. Det är väldigt sammanhängade och det spelar ingen roll vilket café i hela stan man går till, man får samma positiva intryck varje gång.

Det jag ville säga med det här är att jag vill slå ett slag för Chevré salladen med soltorkade tomater och oliver. Kan vara den godaste salladen jag någonsin ätit och jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har ätit den. Kanske inte riktigt den billigaste salladen i stan, men definitivt värd varenda krona.

Tomater.

Kategori: Illustrationer

Vem kunde ana att man skulle sitta och rita tomater i flera timmar bara för att fylla sin portfolio med lite mesh i illustrator. Men det känns faktiskt som väl investerade timmar att lägga på sin portfolio. Och jag känner mig dessutm riktigt nöjd, bara en sådan sak.
Bild: Moa Jansson.

take away tea.

Kategori: Daglig Inspiration

Om jag kunde köpa sådana här muggar hade jag nog blivit en te drickare. En fin kopp/förpacknig/påse vad det än är, kan lätt få mig att handla något. Vardagslyx på något sätt. Piffar upp en vanlig onsdag liksom.

prov.

Kategori: Livet

Har haft ett prov idag över 8 timmar. Man måste skriva upp sig på en lista för att få gå på toa, en lista för att gå och äta lunch. Alltså kan man inte ta lunchrast länge för att alla andra sitter i klassrummet och väntar på att du skall komma tillbaka och nästa person får gå på rast. Hm, Det hela känns en aning orealistiskt.

Helgen har för övrigt vart grym. Myskväll med Sofia, Träning, fika med Mamma på stan, Tapas knytkalas, jobb och promenad med Cicci. En riktigt bra helg! Idag blev det en fika med Elise efter provet. Kändes riktigt skönt med avslappning och lite snack efter ett sådant prov.
Tapas buffén!

Robyn.

Kategori: Livet

Jag tror ändå att det kan vara en av 2010 års bästa låtar, och jag kan inte släppa den. Så otroligt bra. Tror ändå att iallafall hälften av Sveriges befolkning kan sjunga med raden "Just don´t Fall Recklessly, Headlessly in Love with Me". Okej kanske inte riktigt hälften. Så därför fick det bli en testa-effekter-och-filter-i-photoshop-bild.

Hade genomgång i skolan idag om alla nyheter i cs5 versionerna i Photoshop,, InDesign och Illustrator. Mycket bra fick man lära sig som gör att arbetet kan förkortas betydligt, sådan kunskap är alltid välkommen. För överigt har jag hela kvällen suttit och illustrerat av tre tomater med mesh-funktionen, vilket kanske inte säger alla så mycket ... Men ritat tomater i datorn typ. Skall ha det till portfolion jag så småning skall söka jobb med. Det börjar liksom dra ihop sig nu.

Bild: Jag, Moa Jansson

Snow?

Kategori: Fashion

Så fint. Även om jag vill göra allt annat än att tänka på snö just nu. Men det kommer väl innan man vet ordet av.

100 logos.

Kategori: Daglig Inspiration

På 100 dagar har Robert Butkovic skapat 100 logotyper, som han max har lagt 100 minuter på att göra. Ett "litet" projekt han visar upp på sin profil på Behance network. (länk). Coolt! Jag blir så inspirerad ... men ja de är klart att det är enklare att göra en bra logotyp om du får besämma vad det för företag du skall göra åt, då kan du tilloch med anpassa företaget efter logotypen du har gjort. Men ändå, Grymt jobb! Se fler av hans logotyper här:

Conscious Thursday.

Kategori: Fashion

Det är väl ingen som har missat att H&M´s "Conscious Collection" släpps på torsdag den 14 april antar jag. Har ni hittat nått ni vill ha? Jag älskar verkligen att allt är vitt. Hu vad fint. Allt känns så fräscht dessutom med den blåa härliga bakgrunden. Jag som skall till Amsterdam och Sensation White till sommaren, tycker jag har en fantastisk anledning till att shoppa av den här kollektionen. Personliga favoriter är de vita byxorna på andra raden och klänningen med djup v-ringning på översta raden. Kul att det kommer killkläder med kollektionen, killarna kan behöva lite mer fashion. Kommer ni shoppa något av kollektionen?

we heart it.

Kategori: Daglig Inspiration

Måndag idag. Efter en helg med tapas, Jonas, jobb och promenad med Cicci är jag väl lite taggad för en ny vecka. Mja. typ.
Inspiration och inspirations sidor är jätte viktigt för mig, och då menar jag inte bara design, bokstäver och mode kampanjer på bloggar som man kanske kan tro ... Utan inspration där man förmedlar känslor, vilket är galet svårt. Men min och även tusentals andra favorit inspirations sida är: weheartit.com. (länk) Där kan man bli medlem gratis och på ett liknande sätt som man på facebook "like:ar" en bild så kan man "heart:a" en bild. Jag kan personligen sitta i timmar och bara bläddra bilder på den här sidan. Och fyller min inspirationsmapp till bredden.

Här är några av mina favoritbilder. Jag kan liksom inte sluta titta på dom. Fast som sagt så har jag 9273562935 miljarder bilder till.


Bazaar.

Kategori: Fashion

Har jag sagt vitt i vår nån gång än eller? Vitt är verkligen det nya svarta. Så himla fint. Katrin Thorman av Horst Diekgerdes från Harper's Bazaar UK Maj 2011. Jag vill ha de. Se fler bilder från bildserien här:

View.

Kategori: Resor 2011

Lite fler New York bilder. Bara för att det är lördag idag. Längtar inte alls tillbaka. Nej inte alls. (Observera grov ironi) Blir lite bilder från dagen vi åkte upp allra högst upp i Empire State Buildning där man får en fantastisk utsikt över hela Manhattan, åtminstone Lower Manhattan. Finns inte mycket som slår det här!

Orange Nails.

Kategori: Daglig Inspiration

Asså jag måste nog sprinag och köpa ett oranget nagelack typ .. nu. Råkade återigen trilla in på bloggen "5 inches and up" och hittade den här bilden bland andra inspireande bilder i det här inlägget. Jättefint att matcha till allt vitt som är inne nu, verkligen lysa upp en sådan outfit. Accentfärger i accessoarer är ju superläckert! så varför inte ett neonorange nagellack. Måste finna billigt någonstanns. Tips?

tattooing.

Kategori: Livet

Jag har länge funderat över att skaffa en tatuering. Ska jag eller ska jag inte? Vad skall jag ha i sådana fall. Jag tror på att göra sådana saker som betyder något för än, lite mer än att bara skaffa en bara för att det är snyggt iallafall. Just nu har jag inte ens råd så det har inte varit möjligt, men när jag skaffar mig ett fast jobb och har en lite bättre inkomst än barastudiemedel, då kanske, då kanske man skulle slå till.
Såvida jag kommer på vad och vart jag vill ha det då. Men om man skall gå och vänta på någon slags uppenbarelse kan man nog gå och vänta på länge. Det kanske bara är att bestämma sig och köra på de, innan man hinner ångra sig. Igen. Visserligen bättre att ånga sig innan man har gjort den än efter.

Men något som alltid legat nära hjärtat och som jag tycker är oerhört fint är svalor. Svalor skall stå för frihet, tur och lycka har jag läst och är en gammal sjömans tatuering. Sedan får man ju lägga sin egen mening i det också. Så om det skulle bli nått inom den näsrmaste framtiden, så tror att det kommer bli en svala.

Älskar texten om taureingar, får mig nästan att övertygas om att jag vill ha en nu.NU.nu.

Shoes.

Kategori: Fashion

Idag lär vi osss göra hemsidor i photoshop. Helt plötsligt behövde man inte alls kunna kodning i html,css och php för att kunna göra hemsidor. Mah, lätt värt. Måste sätta mig att göra en egen hemsida snart, känner att jag börjat få större och större behov av det nu. När man nu skall få tid till det ...

Fint fint fint. Skulle jag kunna tänka mig ha på väggen. Konst från Etsy.

6/4

Kategori: Livet

Ett extra grattis till Sara idag som skulle fyllt 23 år idag. Det är nästan 4 år sedan hon lämnade oss nu, men det känns nästan som igår vi satt och pratade om livet, drömmar och framtiden. Det blev liksom aldrig så. Därför skall jag leva ut livet som aldig förr, det känns bra att tänka på det där ibland. Man får upp ögonen vad som är viktigt och man bör värdesätta och uppskatta mer och vad man faktiskt har. Det här får bli officiella Sara-dagen.

Light.

Kategori: Daglig Inspiration

Precis som förra året har Karl Lagerfeldt formgivit och designat coca cola light flaskor. Minns ni hur förra årets såg ut ? Dom kan ni hitta här. Jag tycker personligen om 2011 års flaskor mycket bättre. Dom är liksom lite roligare och glada! Vilka gillar ni bäst?

Fika med Erica.

Kategori: Livet

Hade en lång, rolig och givande fika med den här tjusiga tjejen idag. En fika som råkade bli över sju timmar lång. Hm, hade visst en del att prata om. Det blir så när man ses alldeles alldeles för sällan! Förut träffades vi i stort sett varje dag. För två år sedan med den tredje tjejen Malin i våran kompletta trio. Sedan dog det ut. Bu? Man får olika liv, jobb och pojkvänner (haha). Som egentligen är riktigt dåliga ursäkter.

Varför ser man inte sina vänner så ofta? Eller jag iaf. Så mycket har man faktiskt inte att stå i? En fika nån gång sådär är ju inte så mycket. Hm, jag får nog börja bli bättre på det där. För quality time med vänner är mycket värt. Får typ bli ett försenat nyårslöfte.

Bildkälla: Foto: Emelie Lager

Harper's Bazaar.

Kategori: Editorial

En foto editorial från Harper's Bazaar Korea från October 2007. Ett ganska bra tag sen, men jag tycker det är galet snyggt så det spelar mindre roll. Model är Lily Donaldson och fotograf är Anthony Ward. Nu sticker jag och träffar en person jag inte träffat på alldeles alldeles för länge.

Project runway.

Kategori: Livet

Förra veckan började en av mina min favoritserier igen, Projekt Runway. Tycker det är en inspirerande serie där de tävlande måste skapa något av nästan ingenting och måste hålla sig till sin egen stil och dessutom skall det falla andra i smaken. Inte ett helt helt enkelt uppdrag. Verkligen beundransvärt att vara så kreativ under press. Men det kanske är då man är som bäst, under stress och press.

Project Runway går på tv3 klockan 20.00


Qr kod.

Kategori: Livet

Har har ni den nya grejen. Eller nya och nya, men det växer! QR koder. Jag har vart lite tveksam till det här ganska länge, jag har liksom inte ens vetat hur det fungerar. Men nu vet jag, och det är faktiskt jäkligt coolt.

 

Tänk vad mycket man kan använda det på? Jag slår vad om att alla har sett en sådan här kod innan, om inte i tidningar så på affischer eller något annat tryckt material. Efter min 4-bilds instruktion har jag min egen QR kod som länkar till min blogg! var ju tvungen att testa. Det finns QR läsare för både iPhones och Android.

 

Testa min egna QR-kod!

qrcode

Alex Roman.

Kategori: Daglig Inspiration

Något som jag verlkigen vill lära mig mer om är 3D och att skapa 3D animationer. Det är något som bara kommer mer och mer. Säkert halva IKEA katalogen bara den är ritad av 3D och det blir bara mer och mer. Den här killen, Alex Roman är en helt otrolig 3D skapare. Tidigare har jag publicerat en film av honom som ni kan hitta här. Faktiskt publicerat för nästan exakt år sedan. Se den, den är bara en minut och tänk på att inget är foto eller filmat, allt är skapat i 3D!

Silestone -- 'Above Everything Else' from Alex Roman on Vimeo.

April april ...

Kategori: Fashion

Första april har jag hört. Har ni blivit lurade än? Det har inte jag blvit, vad jag vet. Än. Jag vet inte men finns det folk som faktiskt lurar varandra extremt mycket idag? Känns lite ... Old School.
Nu är det inte minsann många timmar till helg. Men skulle inte den riktiga våren komma idag? Hos Jill Stuart är det vår åtminstone. 50 tal, strumpor i skor, stora hattar och vippiga kjolar är väldigt hett hos Jill. Jag däremot matchar våren med en ny förkylning. Yes!

Against AIDS.

Kategori: Fashion

H&M skall visst i år igen göra en Fashion Agains AIDS "grej" där 25 procent av försäljningsintäkterna går till DAA och flera andra internationella HIV/AIDS förebyggande projekt. Hittills har tydligen detta projekt gett över 41 miljoner svenska kronor... imponerande.
Selma Blair, Penn Badgley, Keri Hilson, Sky Ferreira, Akon, Nikki Reed, Ginnifer Goodwin, Scissor Sisters, Shiloh Fernandez och The Misshapes är de kändisar som medverkar i 2011 års FAA-kampanj, bestående av unisexplagg. Jag vet inte om kläderna är någon direkt hit, men gillar verkligen kampanjmaterialet!