27november

Red Carpet.

Kategori: Fashion

Det var oscarsgala i natt sägs det. Har aldrig sett en oscarsgala, man skall ju alltid upp tidigt dagen efter eller har något annat planerat. Men vem sjutton bryr sig att se det live? Man får ju reda på resultatet nästa morgon (precis som med sport) Det är ju faktiskt klänningarna som intresserar och dom fastnar ju oerhört bra på bild. Mina favoriter av alla de bildspel och rapporter jag sett från 2011 års oscarsgala är följande två, Gwyneth Paltrows Louis Vuitton guld klänning och Anne Heathaways röda fina Valentino haute couture klänning. No shit.

Ett annat New York.

Kategori: Livet

Vet ni vad. Nu är det faktiskt bara idag och 2 dagar till, tills det bär av till New York. På riktigt. Herregud, jag kan nästan inte förstå. Känns som det var igår jag fick mitt kuvert med restiderna från Jonas. Hur som helst, tänkte jag tipsa om en en webbsida jag har hängt på jättemycket det senaste för att hålla koll på lite grejer man inte bör missa när man är i staden. Webbsidan heter "Ett Annat New York" och är en blogg som uppdaterar ungefär 3 gånger i veckan om resturanger, outlets, frukostställen, barer, nattklubbar, secondhandaffärer, museer helt enkelt allt mellan himmel och jord i New York.
Jag har vill besöka det här våffelstället, den här utförsäljningen och det här museet "American Museum of Natural History"  (Ja det är där en natt på museet spelades in!) som jag bland annat fått reda på genom den bloggen. Nice.

Våffelbilen! Bildkälla:

rainbow.

Kategori: Fashion

Idag är det äntligen fredag. Oj vad jag verkligen har längtat efter helg hela den här veckan, även om den har gått ruskigt fort. Eftersom att det är mycket färg som gäller i vår och sommar, så bestämde jag mig för att göra en liten regnbåge med alla fina kläder från visningarna s/s11. Något skall man ju ha att göra. Jag tycker det är så himla fint den här våren med färg. Visserligen är väl jag inte den mest färgglada typen, har helst på mig svart, svart. Och lite svart också.

Bilderna kommer mest från style.com, men är även lite andra sidor. Kan inte säga exakt. Så kan det va.

interview.

Kategori: Editorial

I marsnumret av interview såg jag den mest fantastiska bildserien jag sett på länge. (Ja jag vet att jag säger det ganska ofta, men jag tycker det finns så mycket fint ...) Interview måste ändå vara bland de snyggaste magasinen i världen, tror jag skall investera i den här tidningen som kostar 129 kronor (!!!!!!) på presstop. Uh. Kanske skulle försöka leta i New York istället, borde ju finnas där. Det är förresten en vecka, en enda liten ynka vecka tills jag är i New York vid den här tiden. Tiden går fort när man har roligt. Har jag hört någonstanns.

newsletter w8.

Kategori: Praktik

Ja nu råkade det bli så att jag inte länkade till veckans nellys nyhetsmail igår. Hann likosm inte med dett, så det får bli ett inlägg idag istället. Mycket skor den här veckan, som jag skrivit om förut så har det släppts Lundberg skor, och vi har gjort galet massa sko banners. Veckans Nelly nyhetsmail kan du läsa <här:>

Den här veckan har jag gjort: Get the Catwalkstyle, Vårjackor, delvis Partydresses for Less och Nyheter på Accessorhyllan. Och kändis stilen.

lundberg.

Kategori: Praktik

Hur besviken blev man inte när man vaknade i morse och faktiskt insåg att det låg lutre mer snö på gatan än vad de gjorde när man gick och la sig? Men hallå våren, vart är du? Mer besviken blir man för varje gång det snöar nu.

På tal om något helat annat, så har det släppts jättefina skor från Anna Lundberg på Nelly idag. Gillar imagefotningen på den supermycket, speciellt den här bilden nedanför. Inte för att det skall bli nått köp för mig inte. För nu är det bara drygt 1 vecka tills jag sitter på ett plan till det stora äpplet (Med min egna Lundberg höhö) 449 kronor får man iaf betala för att få hem ett par.

most wanted w8.

Kategori: Wishful Thinking.

Som ni kanske vet älskar jag lite annorlunda ryggar på toppar, klänningar och tröjor. Most wanted den här veckan blir Naia denim Top från Acne. Med det sköna priset 1395 riksdaler. Jaaaah. Drömma kan man.

Den finns att köpa här: på Acnes webbsida och på Nelly.com

Black Swan.

Kategori: Editorial

Åh så fint. Ryssarna vet tydligen vad dom gör. jag har ingen bekräftelse att det är inspiration från den aktuella biofilmen som det vart så mycket snack om, Black Swan. Men det känns så. Ganska tydligt på nått sätt.

stripes.

Kategori: Livet

Det blev randigt idag. Så kan det gå. Börjar inse nu här på sluttampen på nellypraktiken att jag måste börja välja kläder på kvällen innan istället för morgonen. Man är faktiskt blind på morgonen klockan 05:50. På tal om det, nu är det dags för att gå o lägga sig.

motljus.

Kategori: Editorial

I februarinumret av Italienska Vouge fanns den här bild serien med modellen Melissa Tammerijn och fortografen Sølve Sundsbø med. Hur fint var inte det här då ? Det är verkligen oslagbart med snygga motljusbilder med känsla.

måndag.

Kategori: Daglig Inspiration

Måndagar är verkligen inte min dag, speciellt inte när klockan står 05:50 efter att inte ha gått upp tidigare än 11 på hela helgen. Fy fasen var det var segt att gå upp imorse. Jag och Jonas låg och drog oss ut i det längsta, fick i stortsett springa till bussen. Men nu är det måndag och jobbet på nyhetsbrevet har börjat.

Vi firrar väl måndag med en snygg outfit ycker jag. London Fashionweek är i rullning och Olivia Palermos Outfit slår mycket jag har sett på länge. Hur söt outfit? och Ja tack till Mulberry jackan.


Jimmy Choo.

Kategori: Fashion

Jimmy Choo for H&M fick följa med mig igår på inflyttningsfesten. Min absoluta favoritklänning tror ja. Just idag och igår.

Are you Leaving.

Kategori: Musik

Erik Hassles nya singel "Are You Leaving" är helt fantastiskt. Och då menar jag verkligen fantastiskt. Lyssna på den på Spotify Här. Are you Leaving är första singeln från det fjärde minialbumet "Mariefred Sessions". Albumet är ett resultat av ett sammarbete mellan Erik Hassle, Jocke Berg och Martin Sköld från Kent. Albumet kommer släppas i Sverige den 23 mars.
Förresten har han lyckts 27 miljarder gånger bätter med skivomslaget den här gången också. Ni minns väl det förra? (Se den här) O herregud, tur att han har gjort något åt den saken.




Lördag.

Kategori: Livet

Blev en liten sväng till Jönköping för mig igår, resturnag besök och ett par glas vin, plus en liten utgång, och hade riktigt kul! Så skall jag tillbaka till Göteborg idag, ett jäkla flängande. Men ikväll blir det inflyttningsfest, skall bli hur kul som helst. Skall bara komma på vad jag skall ha på mig. Detta ständiga problem.

Men firar att det lördag med en fin bild tycker jag. Sommar, sol, solglasöögon och barbent, JA TACK.
En bild från Propers s/s11 Look Book.


Lättläst.

Kategori: Typografi

På Cap&Design hemsida läste jag en superbra artikel "Lättläst + snyggt =  sant", en intervju med tre grafiska formgivare, om layout och om att sätta texter, vad som är viktgast, att det är snyggt, eller att det är lättläst, eller om det går att kombinera. Som artiklen också säger, så tror jag att det hänger ihop, är det snyggt är det också ganska ofta lättläst, ett tecken på bra typografi. Men å andra sidan så är faktiskt det inte alltid fallet, men väldigt ofta.
Jag tycker det finns otroligt månag snyggt satta magasin texter, som ibland vara lite svåra att läsa, men då är det egentligen inte bra? För det är ju det som är meningen med en text? Eller är det känslan man vill åt? Jag vet inte, men jag tycker det är intressant.
Här är exempel på de tre grafiska designerna tycker är lättläst vs. svårläst.


svart & vitt.

Kategori: Fashion

Jag tycker den här kampanjen för Dolce & Gabbana s/s11 är väldigt fräck. Oväntad och intressant liksom. Man funderar lite liksom, finns mycket att titta på i bilderna. Inte som alla andra. Jag gillar att den är i svartvitt,  hade väl egentligen inte tillfört så mycket med färg eftersom alla plagg är i svart eler vitt. Till skollnad mot Dolce & Gabbanas andra blommiga kollektion. Här snackar vi kontraster.

skofotning.

Kategori: Praktik

I förmiddags fotade vi lite skor här på Nelly till ett litet projekt här längre fram. Jag tycker alltid det är superkul att se sådant där helt från början, alltså rwedan när man väljer skor och poser, och sedan se det bli ihopsatt med text, eller göra det själv. Lite "Behind the Scenes" bilder blir det idag alltså ...

newsletter w7.

Kategori: Praktik

Onsdag blev det den här veckan också, tro det eller ej, visst går veckorna helt galet fort? Hur som helst var det då förstås dags att skicka ut brevet! Den här veckan blev det mycket färg i brevet, även om mina två följande delar här nedan inte är så himla färgglada. Nåväl. Hela nyhetsbrevet kan ni läsa här:

För övrigt har det vart banners för hela slanten idag. Banners i alla möjliga former. Snart ser ni nya här runt på bloggarna!


Mina delar den här veckan är: This season Little Black Dresses, Nyinkommet, Romantic Tops, Beach 2011, Vårigt rosiga kinder, Fixa stilen: Blake Lively.

What the Hell, It's Chanel.

Kategori: Editorial

Jag älskar det här omslaget för Elle UK februari 2011. Chanel Iman i Jil Sander. Galet snyggt. Nästan så fint att jag hade kunnat sätta upp det på vägggen här hemma. Vilket för övrigt hade passat väldigt bra här. Hm. Kanske skulle fundera på det seriöst.

Most wanted w7.

Kategori: Wishful Thinking.

Den här veckan blir the most wanted item, ett par röda byxor. Helst ett par Isabell Marant röda skinn-trekvarts byxor. Hade suttit fint i garderoben.

Our Lady of Pop.

Kategori: Editorial

När man ändå är innne på Lady Gaga spåret kan man ju lika gärna fortsätta liksom. Lady Gaga i marsnumret av Vouge US. Man vet likosm inte vad man skall tycka alltid om henne. Hon e ball, hon e annorlunda, och hon passar i Alexander McQueen. Inte alla som kan bära upp det minsann.

Valentines Day.

Kategori: Livet

Så får man sitta ensam på Alla Hjärtans Dag. Inte riktigt helt okej, nackdelen med att ens kille bor i Jönköping. Fast egentligen är det bara en helt vanlig måndag. En helt vanlig dag. Men å andra sidan så hatade jag den här dagen, redan bara för ett år sedan. Hur som helst. Jag firar min Alla hjärtans dag med brownie framför "vänner" och lite plugg. Sen kan jag ju inte låta bli att publicera den här bilden från net-a-porters magazine. Bara för att den är så fin. Och hjärtlig. Hoppas ni alla har en fin Alla Hjärtans Dag!

Born this way.

Kategori: Musik

Yes, då var det dags för en ny hit från Lady Gaga. Eller vad tror ni? En riktig plåga som kommer spelas alldeles för många gånger om dagen på RixFM? Jag tror på den. Jag tror dock på det mesta Lady Gaga gör.

color.

Kategori: Editorial

Den där omslagsbilden för Elle September 2010, trendguiden för A/W-10. Hej snyggt.

Haute Couture.

Kategori: Fashion

Det är något lite mer speciellt med Haute Couture visningar än med vanliga. Det finns inga regler, det får vara hur opraktiskt det vill, det är liksom inte riktigt meningen att man skall ha kläderna till skolan en vanlig tisdag. Drömmar får spela ut sin roll i kläderna och du kan vara vart som helst i världen, under vilka omständigheter som helst, i vilken tidsålder som helst. Diors haute Couture ss11 visning på Paris Fashion week tycker jag var sjukt fin. Helt plötsligt åkte man till Paris ett par årtionde tillbaka.

sommar.

Kategori: Fashion

Snön fortsätta falla ner som bara den. Eller falla och falla, snarare yr omkring som värsta ovädret. Alltså ... jag blir så trött. Det här är väl inte riktigt okej? Jag drömer mig bort till sommaren nu. Åtminstone vår. Monsoons ss11 kampanj får bli drömmen om sommaren idag. Älskar sådan här bilder där man jobba med motljus och mycket miljö.

3 weeks to go.

Kategori: Livet

Idag är det exakt tre veckor tills jag åker på semester i 8 dagar i den fantastiska staden New York. O herregud vad det skall bli skönt med lite semester och få se nått annat än Göteborg. Den här bilden tog jag förra gången jag var i New York, sommaren 2006 .
Bild: Jag

newsletter w6.

Kategori: Praktik

Igår var det onsdag och det var dags för Nelly nyhetsbrev för att skickas igen. Men kände mig väldigt krasslig/ förkyld igår så åkte hem tidigare och kurrerade mig och höll mig bort från bloggen.. Så kan det va. Den här veckan publicerar jag bara två delar från nyhetsbrevet, kom fram till att det är för långt för att publicera ett helt nyhetsbrev. Om ni vill läsa hela kan ni göra det här istället.

Den här veckan har jag gjort: Vit i vår, Rock your style, Statement pieces, Disco Hair, Wonderland news, och Fixa Stilen: Milla Jovovich.


most wanted w6.

Kategori: Wishful Thinking.

Most wanted vecka 6 blir de här skorna från Asos. Jag har alltid förkastat strumpor i skor förr.. men som alltid så ändrar jag mig när jag börjar bli van vid tanken liksom. Ett par söta sockar i de här skorna tror jag hade suttit fint. 939 kronor plus frakt får man betala för att få dessa i sin ägo. Åh vad jag längtar tills jag får shoppa. Men snart, närmare exakt tre veckor och en dag, är det kvar tills jag sitter på planet till New York för en veckas semester.

mad men.

Kategori: Advertising

Längesedan nu det var en reklamkampanj i bloggen om något annat än mode nu. Lite dåligt ändå, eftersom det intresserar mig lika också. Blir så mycket mode här på Nelly. Ta inte det här som att klagar, verkligen inte. Hur som helst.
En jättesnygg reklamkampanj för Mad Men i Nya Zeeland, som för övrigt är en av mina absoluta favorit tv-serier. Sträck-såg första säsongen, och väntar på att jag kan hitta andra säsongen till ett rimligt pris någonstanns. Älskar det stilrena i kampanjen, med precis samma känsla som Mad Men, och man fattar dessutom kampanjen bättre om man har sett det snygga introt till varje avsnitt, som jag bloggade om för ganska längesedan, det kan du se här:

Nu skall jag och Elina göra slutfinnishen på veckobrevet här på Nelly. Alltid lite småstressigt på onsdagar.


models.

Kategori: Fashion

Det är något speciellt med models off duty. Att se på vad modeller har på sig och hur de klär sig till vardags. Det är faktiskt de som får se alla kläder innan visningarna i Milano, Paris och New York, som får inspireras av Dior, Chanel, Wang och Jil Sander, innan alla vi andra får. Därför är det lite speciellt. Och streetstyle bloggar, inspiration och bilder råkar ju faktiskt vara nått av det bästa tidfördrivet som finns.

Bildkälla: här och här

solen.

Kategori: Fashion

Idag får man en helt galen vårkänsla med det här vädret. Känns som jag inte sett blå himmel på alldelels för länge. Det får nog bli en liten promenad på lunchen. Något annat som får mig att skrika efter vår, sol och sommar är den här bilden från Marc by Marc Jacobs s/s11 kollektion. Jag vill med stå i en hög apelsiner med en färgglad klänning och le. Eller nått.

<Jag gillade den här bilden från kampanjen bäst, den och resten av bilderna från kampanjen kan du hitta här:>


Bildkälla:

romantic.

Kategori: Fashion

Lite lagom till Alla hjärtans dag här nu ( Ja, jag inser att det är en vecka kvar, men här på nelly har vi hållt på med den högtiden i två veckor nu, den känns redan gammal) så tycker jag det var fint att visa den här kampanjen för Herve Leger. Så galet fint. Sånna här bilder och image fotningar vill jag också arbeta med. Måndag idag. Måndagar är ju som dom är. Inte favoritdagen på veckan direkt.

Bildkälla:

en grå dag.

Kategori: Fashion

Det är en grå dag i jönköping idag. Jag och Jonas har gjort precis det man skall göra på söndagar, nämligen inte så mycket alls. Imorgon är det måndag igen, hu vad dagarna går fort. Men är ganska taggad inför en ny vecka på Nelly. Det är faktiskt bara 3,5 vecka kvar nu. Sen sticker jag över Atlanten i 1,5 vecka. Gud vad jag längtar.

Idag tyckte jag Givenchys s/s11 kampanj passade, med tanke på att det är en ganska gråa dagen. Typiskt söndagar. Men jag gillar kampanjen ändå. Leopard mönster i svartvitt skall vi ha i vår.

vitt.

Kategori: Fashion

Härligt med alla vårkläder som släpps nu! Älskar klänningen på översta bilden. Läste på blogg.se framsida på Fanny Simones blogg att h&m skall släppa en kollektion likanande den som släpptes förra året på H&M, garden collection. Image bilderna till den här "Conscious Collction" ,som den kallas, har super härliga image bilder som både jag Elina fastnade för. Inspiration! <Läs mer här på H&M´s hemsida>

Damplaggen är inspirerade av en uppdaterad romantisk stil där blusar, tunikor och T-shirts med Broderie Anglaise är en stark trend. Klänningarna med volanger är perfekta till vardags, medan mer dramatiska grekiska modeller kan bäras till fest. Den böljande långkjolen är ett nyckelplagg, liksom avklippta shorts. Kollektionen innehåller även den perfekta vita blazern och byxor med pressveck för ett mer avskalat uttryck. Inom Conscious Collection finns dessutom underkläder med Broderie Anglaise och spets.

banners.

Kategori: Praktik

Idag är det torsdag. Det är en sån där dag allt går lite segt, men man är ändå glad för man vet att det är fredag imorgon och sen är det helg. Idag har jag gjort bloggbanners för Nelly på TradeDoubler. Massa banners. Tex den här ni har till vänster på min blogg här, plus ungefär tio andra varianter av bilder från reklamfilmen. Så om ni ser Nelly banners på bloggar runt omkring är det mitt work. hihi.

fashionweek.

Kategori: Fashion

En av mina drömmar och något jag har bestämt mig för att jag någon gång skall få uppleva, är att få gå på en Fashion Week. Allra helst New York Fashionweek. <Mercedes-Benz Fashion Week>. Få gå och inspireras och faccineras av fantastiska visningar, uppleva stämmningen och känna modepulsen slå. Mäktigt.
Här på Nelly har alla inköpare åkt till Copenhagen Fashion Week idag och över helgen, och jag är inte alls avundsjuk. Notera ironin. Varför tog de inte med mig?

newsletter w5.

Kategori: Praktik

Ja det blev onsdag den här veckan igen, och som de alla de andra onsdagarna skall Nellys veckobrev skickas ut. Den här veckan är det en det en del Alla Hjärtans Dag grejer inblandat i brevet eftersom den högtiden närmar sig om du skall hinna beställa en present eller en klänning. Jag och Elina har jobbat på bra den här veckan och det blev ett väldigt långt och fint brev, lite för långt att publicera här. Men HÄR kan du läsa hela brevet med alla länkar. Visst blir man sugen på alla vårnyheter!

Den här veckan har jag gjort dessa delar: The Romantic Movie Look, Den Lilla Presenten som Betyder Mycket, Underklädes delen, Gåvor till Honom, Dofter till Honom, Bloggaren Niko tipsar, och Fixa Stilen: Drew Barrymore.

Blowin' In The Wind.

Kategori: Editorial

Som ni kanske märkt har jag bytt header. Jag tyckte det behövde fräschas till nu när det är nytt år och allt. Har det dock varit i en månad redan, men bättre sent än aldrig. För övrigt är jag på blogg.se framsida idag! Superkul!

Jag blev helt kär i den här bildserien så fort jag fick syn på den. Helt underbart fin. Bildserien publicerades i magasinet L'Officiel Paris för februari i år. Bildserien heter onte helt oväntat "Blowin' In The Wind".

Model: Sophie Srej, Fotograf: Camilla Armbrust, Stylist: Alexandra Elbim

The Nelly closet.

Kategori: Praktik

Idag släpps Nellys nya reklamfilm! Kommer bland annat visas på tv3 och tv6. Nice. Kolla in videon här:

färg & mönster.

Kategori: Fashion

Miu mius kampanj för SS11 är färgstark och mönstrig. Jo men visst. Jag tycker ju inte att det är en rolig kampanj direkt, men man får ju se plaggen från alla håll och kanter. Men nja, skall man inte bygga mer på känsla?

blogg tävling.

Kategori: Praktik

Till Alla hjärtans dag har Nelly tillsammans med ett visst antal utvalda bloggare ett sammarbete med en tävling där man skall gå in på Nelly och välja ut tre olika produkter, som kan göra din outfit på Alla hjärtans dag, så kan du vinna den! Jag harfått göra dessa bloggbnnersen som ligger ute nu, superkul med tanke på att tex. tyra och Angelicka blick har ett ganska bra antal läsare per vecka, så det är många som ser dom. Gå in på någon av deras bloggar och tävla vettja, super enkelt och bra vinst!