27november

Måndag.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Yes, nu var det måndag igen efter en väldigt, väldigt, väldigt bra helg! Midsommar var toppen i Landvetter, och 31,5 timmar i Jönköping hanns med i helgen med, för ett födelsedagsbarn. Nu är man tillbaka i Borås och på Nelly, och det är måndag igen. Idag börjar i vilket fall REA:n på Nelly.com och det är mycket som skall göras, både i Sverige och till andra länder. Fullt upp med andra ord.

Ni som har fått veckans brev vet redan att lösenordet till VIP-rean är SUMMERSALE. Ni som inte visste det, vet det nu. Måste säga att det är en av de bästa reorna Nelly har haft på länge, så rekomenderar att ta er en titt! (Bilden länkar till rean) eller tryck här:

Ja eller så kan ni klicka på bannern jag gjort här precis till vänster ...

Midsommar.

Kategori: Livet

Regnet hänger i luften, men vad gör det egentligen, för idag är det midsommar och jag skall spendera hela min dag med vänner. Många som jag inte sett på länge, skall bli väldigt skoj. Tyvärr utan min Jonas dock. Men så får det bli. Hoppas er midsommar kommer bli lika bra som min skall bli!

Nostalgia.

Kategori: Daglig Inspiration

Jag älskar förpackningsdesign! Det är verkligen något jag skulle kunna tänka mig att jobba med i framtiden. När jag såg de här flaskorna med tvål, tyckte jag de var såå fina, skulle lätt kunna köpa dom bara för att dom bra för det. Något att önska sig i midsommar kanske ...?

Acne Summer Sale.

Kategori: Shopping

Om det är någon som har missat, så är det äckligt bra REA på Acne nu. Jag skulle helst vilja knö kundkorgen proppfull med massa grejer, betala och sedan gå och vänta på massa fina saker hemma. I wish. Visst kanske skulle man ha råd med en sak eller två. Fast då får jag leva på vatten och bröd resten av sommaren. Känner att det kanske riktigt är värt det. Men ni som har råd, eller helt enkelt bara ni precis som jag, tycker om att lägga massa fina plagg i kundkorgen och sedan stänga ner rutan och låtsas som att man köpte, kan ju besöka Acnes REA. Här.

Sex månader.

Kategori: Livet

Ännu en dag avklarad på Nelly. Dagen var en gnutta mindre stressig, vilket var väldigt gött. Men idag är en lite större dag än så, för idag har jag och Jonas vart ihop ett halvår, hela sex månader. Tiden har bara rusat förbi, och det har varit sex underbara månader, och jag hoppas det blir många många många månader till.

I bloggen Etiquette for a Lady publiceras det varje dag "regler" och råd om hur man kanske borde göra men inte alltid gör. Fick vetskap om den här bloggen från Cicci, för någon vecka sedan och älskar den redan. Den här regeln passar utmärkt för idag, för Jonas är verkligen worth keeping.

Design your Dress.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

En galen dag på Nelly, ja så menar jag galen. Trodde jag seriöst skulle få hjärtattack minst en gång idag. Det är mycket som står på spel när man producerar och publicerar på Nelly.
Hur som helst så skickades det veckans nyhetsbrev idag, blev en svettig kamp, som tillslut gick precis som det skulle. Idag lanserade vi också "Designa din Egen Klänning" kampanj, där du kan vinna upp till 30 000 kronor och man får sin designade klänning uppsydd och kommer säljas på Nelly.com. Plus att du får 50 kronor i rabatt bara du försöker dig på utmaningen och är med och tävlar. Det kan det ju vara värt. Så sätt igång att börja skapa nu!


H&M <3 Versace.

Kategori: Fashion

Fick reda på imorse att H&M minsann skall göra ett sammarbete med Versace. Kollektionen har skapats av varumärkets kreativt ansvarige Donatella Versace och bjuder på en exklusiv tillbakablick i mode husets historia, med läder, tryck färg, och glamour till bra H&M priser. Kollektionen innehåller dam och herrkläder accessoarer och vissa utvalda inrednings artiklar.


First Day.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Idag var första dagen tillbaka på designavdelningen på Nelly.com sedan praktiken, och ja det var nästan som vanligt. Fast den här gången fick jag ett stämpelkort och en mail. Visst har man glömt bort en del, men jag känner redan nu att jag snappar upp allting väldigt fort igen. Stressig vecka den här veckan –som alltid– och det finns mycket att göra. Det här kommer bli en bra jobbsommar, det känner jag på mig! Och jag har redan börjat lära mig klänningsutbudet bra.

Något som är roligt med Nelly är att det inte bara handlar om webb, Nelly har ju dessutom ett magasin. Även om jag inte jobbar med just det, skall ändå tidningen och webben stämma överäns. Och jag älskar ju tidningar ... Tidningen kan ni läsa HÄR

skärpningar.

Kategori: Fashion

Älskar den här accessoaren från topshop jag hittade på "5 inches and up". Gör en lite tråkig outfit hur cool som helst! Tyvärr verkar den vara slut på topshops hemsida, men tur för min ekonomi ...

Bloggtips #3

Kategori: Bloggtips

En av de bloggar jag också besöker med jämna mellanrum är bloggen 5 inches and up. Den innehåller fantastiska bilder från hela världen och mode i alla möjliga olika sammanhang och former. Otroligt inspirerande.

Piktogram.

Kategori: Daglig Inspiration

Med ett väder som är ganska söndig-t och ensam i min lägenhet igen så laddar jag för imorgon, min första dag på Nelly.com sedan min praktik i vintras. Börjar till och med bli lite nervös, men det tror jag bara är en bra sak. Lite inspiration på minimalistiska piktogram filmafficher på de så skall det nog gå bra. Supersnyggt!

18 juni.

Kategori: Livet

Efter en vecka med manligt sällskap så blev det en kväll ute med Cicci, Malin och Malin på Vasastan. Hade en riktigt rolig kväll med många skratt och riktigt tjejsnack. Det behöver man det också.

Semester.

Kategori: Livet

Den här veckan har varit en galen slapp vecka, om man jämför med min andra ganska hektiska veckor. Jonas och Gibbie har vart här hela veckan. Mycket fint sällskap. Nu skall jag fortsätta min semester och på måndag börjar det galna igen på Nelly.com. Då jäklar kommer bloggnigen igång igen, det kan jag lova.

Tjejkväll.

Kategori: Livet

Ja jag vet att det redan är tisdag och jag vart ut usel med uppdateringen det senaste. Har haft fullt upp med att ha ledigt, ha semester och umgås med min kära pojkvän. Men i lördags hade jag en tjejkväll med Erica och Malin, en liten nostalgi kväll med gamla arbetskamraterna typ, fast de allra allra bästa arbetskamraterna. Galet kul hade vi, fler sådana kvällar! Skall lägga till att det här är Ericas fina bilder, eftersom jag klantigt nog glömde ta bilder. Tack tjejer för en grym kväll!

Åhaga Outlet.

Kategori: Livet

Igår blev det en sväng till Borås med Cicci och Sara till Nellys outlet på Åhaga Quality Outlet i Åhaga. Mycket kläder, och vissa plagg med riktigt bra priser, och vi fick allihop någonting med oss hem. Jag blev en träningstopp rikare från adidas för halva priset. Jag rekomenderar att ta en sväng dit!
Nu gör jag mig redo för en riktig tjejkväll mer Erica och Malin, återuppleva minnen från den forna arbetsplatsen och alla äventyr vart ute på. Ha en bra lördag!

Sasha Pivovarova.

Kategori: Photoshop

Tänk vad lite tålamod, photoshop och vilja kan göra tillsammans på Sasha Pivovarova. På nått sätt är det skönt att se att modeler ändå inte är perfekta innan retusch. Har lagt ett antal timmar på den här retuschen nu och jag måste säga att jag börjar bli nöjd. Har tänkt lägga den här i min portfolio, därför jag laggt ner så mycket tid. Vem sa att jag hade slutat skolan? Man slutar aldrig skolan när man har pluggat till att lära sig mer om sin hobby tror jag.

Tekniker jag har använt är; "splita" med hög- och lågpass, Dodge & Burn tekniken, klonstämpel och lagningspenseln.


Paris vs. NY

Kategori: Daglig Inspiration

Paris vs. New York bloggen skrev jag om för 7 månader sen, närmare sagt i november förra året första gången (Läs inlägget här:). Bloggen fortsätter uppdatera massa snygga illustrationer av skillnader/likheter på Paris och New York och man slås av den snygga minimalismen i det hela. Man kan också faktiskt beställa de olika bilderna som tavlor, (vilket jag gärna hade gjort) Här:

Sjätte juni.

Kategori: Livet

Idag är det Sveriges nationaldag. Hm, kan inte påstå att jag har firat det på något speciellt sätt än att jag vart hemma hos mamma och tagit det lungt , solat, haft ledigt och varit med Cicci en stund på kvällen. Vi satt jättefint vid utsiktsplatsen i Lunden och såg ut över hela Göteborg. Såå fint! Kan verkligen rekomendera åka dit och ta en picnic eller liknande.

Igår var min pappas födelsedag och vi var ute med båten för att komma ifrån hetsen till badstränderna och komma ut och få lite frisk luft. Superhärligt.  Har blivit lite sämre med uppdateringen på sistone eftrsom jag har tahit lite semester nu efter examen och har inte speciellt mycket att skriva om, förutom vad jag pysslar med när jag är ledig.

Marrimekko & Pantone.

Kategori: Livet

I måndags när jag tog examen fick jag superfina presenter av min familj. Två marrimekko skålar färgmatchat med två pantone muggar som jag önskat mig länge. Nu kan jag fortsätta att önska mig alla anda färger på muggarna nästa födelsedag, eller vem vet, kanske nästa examen om det blir någon nångång. Superfina, kunde inte ha blivit bättre!

Purple Rain.

Kategori:

Kollade genom min garderob och insåg att jag har väldigt få lila plagg. Vilket är ganska trist eftersom lila är en väldigt fin färg på sommaren till lite brunbränna. Och det kan väl inte vara så att någon har undgått att det är färger som gäller i sommar, så det kanske blir mitt nästa mission. Lila. De lila mockapumpsen från MiuMiu hade jag inte tackat nej till. Vilket min plånbok gör. Vi kommer inte så bra överens.

Annas Student.

Kategori: Livet

Igår var det min lillasyster; Anna, studentdag som stod på schemat och det var bara att njuta av en till dag med kalasande på tårta och massa annat gott. En toppendag, det tror jag även att Anna tycker. Nu är examensfester studenter och firande slut för den här gången och nu skall jag försöka komma in i mitt vanliga bloggande igen. Vi får väl se hur det går.

Bilder: Moa Jansson