27november

Examen IPh09.

Kategori: IP - KY Akademien

Igår tog jag examen, nu kan jag faktiskt säga att jag är en färdig utbildad informationsproducent. För det säger många väldigt mycket. Men ja, jag har gått färdigt min utbildning på Yrkes Högskolan Göteborg, på Informationsproduktion–Prepress utbildningen. Känns helt underbart att ha en sådan bra utbildning, med ett sådant gott rykte. Jag har fått så mycket under de här två åren, erfarenhet, vänner, kontakter och kunskap. Finns knappt ord för det. Det känns helt enkelt helt underbart!

Vi började dagen med en jättefin frukost på Lindholmen, båt tur till Lillabommen för examens cermoni och lunch på Palace i brunnsparken, hem för tårta med familjen, sedan iväg till Ritz, för middag och fest. En riktigt lyckad kväll med mycket skratt, matt och glädje, men samtidigt en lite sorglig dag när man vet att man inte kommer träffa alla fantastiska lärare och klasskamrater alls lika mycket. Får bli ett par afterworks till hösten tror jag bestämt.

Fem versaltypsnitt.

Kategori: Typografi

För alla som är som mig så kan nog de hålla med mig om att man aldrig få för många typsnitt att välja på. Alla typsnitt talar ett eget språk, har en egen accent och man kan med typsnittet tala tydligare, skrika högre och tala mellan raderna. Det är något jag samlar på, typsnitt. Jag kan sitta i timmar och leta snygga typsnitt. Tyvärr så kostar många typsnitt, och därför blir man extra glad när man hittar grymma, snygga, coola och tydliga typsnitt.

Här har jag fem stycken snygga typsnitt som är helt gratis att ladda ner. Några av dom har fler varianter än den jag visar här, vilket alltid är lika trevligt. Min favorit bland dessa är Code, längst ner, som förutom den tunna har en variant i bold. Ruskigt snygg. Källorna där du kan hitta typsnitten, hittar du under bilden.

Regn.

Kategori: Livet

Jag vaknade på bussen från Jönköping av smattret på rutorna av regnet en halvtimme från Göteborg idag. Regnet var ingen chock, det känns som det är en typisk regnig dag idag, fråga mig inte varför. Jag tror det är mitt humör som spökar, mitt måndags humör som kom lite tidigare den här veckan. Det har bara vart mycket nu, och ibland orkar man bara inte. Men för att ta till Barney Stinsons citat igen; "When I get sad, I stop being sad and be Awesome instead". Jag blir alltid peppad att ta tag i sager och ting med nya krafter då.

Älskar bilden den här bilden från bildserien "Törst" från Rodeo Magazine vintern 2011, passar in idag.

Citrus.

Kategori: Fashion

När jag såg klänningen från GinaTricot för 149 :– med citrus print häromdagen så kunde jag inte låta bli att le när det är väldigt väldigt likt Stella McCartneys prints för s/s11 kollektionen. Tycker det är kul att de billigare kedjorna gör liknande plagg som vad som visas på catwalken, men ibland blir det lite väl likt? När är det inspiration och när är det plaggiat? Det är fler kedjor som hakar på citrus trenden, ex. Kappahl klänningen som blivit ombloggad och även Zara med flera olika modeller i ett liknande print.

Sista dagen.

Kategori: Livet

Idag var det sista officella dagen i skolan och i sal 356 på Yrkeshögskolan Göteborg. Nu är det slut. Finto. The End. Nu är det ju så att jag faktiskt skall till skolan igen imorgon och fixa lite grejer, men det är inom parantes och inget som jag MÅSTE göra. Nu är det bara examen kvar som är på måndag, (förstår inte riktigt hur de tänkte där) och sen är man .. jag vad är man? arbetslös är jag inte, men jagar ett heltidsjobb.
Det ordnar sig, skall ägna mycket av min sensommar till att söka jobb. Nu vill jag bara njuta av att jag har klarat av två års studier, fått bra betyg, byggt upp en bra portfolio, jobbat skarpt, fått arbetslivserfarenhet av två praktik platser, men främst av allt, så har jag lärt mig så otroligt mycket och fått träffa många fantastiska människor, min klass IPH09. Nu jäklar är det bara examen kvar, då kör vi.

Inga mer luncher på bryggan på Lindholmen längre. Världens bästa lunchställe!

Bild: Moa Jansson

jobbhelg.

Kategori: Livet

Hela helgen fick den här veckan bestå av jobb. Rätt trist att jobba extra på helgen när man gått i skolan hela veckan, men pengarna behöver man ju trots allt. Speciellt nu i examnstider. Hu. det blir en del pengar som går åt. Men det blev inte bara jobb i helgen som tur va, lite Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides tillsammans med Jonas livade upp helgen betydligt. Jag gillade den, om man gillar alla andra Pirates-filmer kommer man gilla den här också.

Check-in Music.

Kategori: Livet

Hallå där. Är du trött på att göra spellistor själv? Hittade en grym sida av en slump häromdagen. Check-in Music är en webbsida du blir medlem på gratis där du kan få tillgång till spellistor för vartenda tillfälle. Man kan tävla om konsertbiljetter utan kostnader och få förhandsvisningar på nya låtar och videor. Supervärt!

Det finns dessutom just nu en tävling där man skall värva vänner så kan man vinna en iPad, ett par grymma hörlurar och en signerat ex av Veronica Maggios nya platta. Så hjälp mig vinna en iPad ( för jag vill verkligen väldigt gärna ha en ... ) och bli medlem på Check-in Music och få tillgång till massa kul, och kanske själva vinna en iPad! Bli medlem här:

Veronica Maggio.

Kategori: Livet

Ikväll hade Veronica Maggio spelning på Liseberg, och givetvis ville jag dit för att ta mig en titt, och jag kan säga att jag inte ensam där. Herregud vad folk, man skulle nog kunna jämföra det med en anstorming alá Håkan Hellström på Liseberg en sommarkväll i juli. Men mycket bra var det och det var värt den där tiden man fick stå i kö för att komma in. Hon är grymt duktig hon den där Veronica.

En del foton blev det såklart också, trots väldigt långt avstånd från scenen. Därav blev bilderna väldigt brusiga, men jag lade på en lite vintage effekt på det så fungerar det lite bättre. Nu är det goläggdags för min del. Jobb och slit imorgon står på schemat. Hu. 

Copyright: Moa Jansson

Pink Panthers.

Kategori:

Idag är det ÄNTLIGEN fredag. Och jag har redan nu haft en grym dag. En sväng i skolan för betyg och portfolio snack och återigen lite fixande och trixande med den. Hem för lunch och sedan skrev jag på ett väldigt speciellt papper. Ett sådant där kontrakt för ett förstahands hyrande av en lägenhet. Känns underbart. Jag borde fira det med nått. Får se vad jag hittar på.

Bara för att det är fredag pillade jag ihop ett litet collage av rosa pants. Jag tycker det är så fint med färg nu på sommaren. Så nu kan alla gå runt som rosa pantrar där ute. Jag hade gärna dragit på mig de där rosa jeansshortsen längst till vänster från Victoria Secret i sommar, det hade inte alls suttit fel.
Bildkällor från vänster, Långa byxor: Sportmax, Jil Sander, Ralph Lauren, Ralph Lauren, Luella.
Bildkällor från vänster, Korta byxor: Victoria Secret, H&M, Tara MatthewsVivienne Westwood, H&M

Mag+

Kategori: Livet

Fortfarande är dte en del att stå i, det är en del jag vill hinna med innan jag tar examen, typ hinna utnyttja min lärares kunskap att göra iPad-appar (och hennes iPad hehe) vilket inte är den lättaste informationen att hitta på nätet heller. Men det rullar. Har laddat hem en plugin till InDesign, Mag+ där man layoutar redaktionella appar. Skitkul men ganska lurigt. Men det tveklöst bästa är Mag+ alla instruktionsfilmer där man får se det live och man får ett helt annan grepp om saken. Här kan ni ladda hem Mag+ pluginen (länk). och nedan ser ni en liten  film om hur man layoutar en app.

True Story.

Kategori: Min Design

Har hamnat lite på efterkälken med bloggen nu det sista , har otroligt mycket att stå i just nu precis innan examen. Men nu är det bara 2 veckor kvar. Håll ut! Nu när allt känns lite jobbigt så känns uppmuntrande ord ganska bra, som Barney Stinsons citat från How I met your Mother. Jag tror det är något jag skall försöka leva efter hädanefter. Älskar det. Får en motiverad till att erövra världen när man är lite nere och känner sig sämst.

NK American Bakery.

Kategori: Livet

Igår när jag och Sofia lunchade på NK Espresso House tog vi oss samtidigt en rundtur i NK för att drömma och klämma lite på alla fina dyra saker som finns där. Vi upptäckte också då NK American Bakery på nedre våningen bland alla inredningsdetaljer. Har aldrig vetat att det fanns något sådant där! Bagels, Cupcakes, pannkakor och tårtor American Style, allt du kan tänka dig mellan himmel och jord. Nästan. Det blev ingen fika där, men det skall jag se till att det blir av snarast!

Metallic White.

Kategori: Shopping

Igår var det Eorovision Song Contest, vilket upplevdes hos Elise och Andreas framför tv med surroundljud och en jäkla massa godis. Det blev för en gångs skull också spännande när Saade faktiskt låg i toppen hela röstningen. Det blir alltid lite mer spännande när Sverige gör det. Idag kommer det bli en typisk söndag. Ligga och titta på film och bara njuta av att vara ledig, för förra veckan var fasimej hysterisk.
Darför blir det glitter och glamour collage.

Annas Bal.

Kategori: Livet

Nu är det mitten på maj och det börjar bli baltider här i stan. Igår var min lillasyster på bal och naturligtvis var jag där för att ta en titt på henne och pojkvännen uppiffade till tusen. Får mig att komma och tänka på min egna bal, som jag tycker var lite överskattad, men det är att kul att klä upp sig riktigt mycket någon gång ibland. Som jag skall göra på min examen. Bara för att jag får och kan.

Gienchi.

Kategori: Skor

ÄNTLIGEN är det fredag. Det firar vi med ett par Gienchi sneakers som jag bra allt gärna hade velat ha i min garderob. Bilden kommer från Stockholm StreetStyle, en av de allra bästa inspirationsbloggarna på streetstyle!

ePub.

Kategori: Min Design

Ikväll har jag suttit i flera timmar med att fixa iordning en epublikation som man kan läsa i iPads och i iPhones som jag hade tänkt ha i min portfolio, för att visa att jag kan det här. Kan säga att jag lärde mig extremt mycket på att göra en för det har krånglat som bara den.
För att få det trovärdigt har jag hittat på en titel och kapitelnamn men dock bara satt Lorem Ipsum text (platshållartext) i brödtexten. Dessutom gjorde jag en omslagsbild till min ebok. Tycker det blev rätt shysst.

copright: Moa Jansson

Raspberry red.

Kategori: Shopping

Rött som smultron, hallon och jordbubbar. Sommar-rött! Jag skulel gärna stuva in de röda shortsen och sandaletterna in i min sommargarderob. Kan ni tänka er att det bara är torsdag idag. Har inet den här veckan gått extremt långsamt. Och det känns som skoldagen kommer vara extrem lång imorgon. Nu är det på skol-plugget igen. Gah bara 2 veckor kvar nu. Peppa!

Mad smokin ad.

Kategori: Advertising

Kollade igenom guldäggsvinnarna från 2011 och fastnade direkt för den här annonsen när jag såg den. Känner man till tv-serien Mad Men så fattar man direkt poängen med den här, som är en tidningsannons för Non Smokin Generation. Tycker den är klockren.

För er som inte vet vad guldägget är, (Shame on you) Så skulle man väl kunan säga att det är SM i reklam och design. En tävling för de allra bästa designerna, AD:arna etc. Hade inte tackat nej till ett guldägg en dag nån gång i framtiden.

Estradeur.

Kategori: Min Design

Fick en väldigt trevlig länkat postat till mig idag av Elina från Nelly.com idag. På praktiken på nelly.com gjorde jag en logga till ett nytt klädmärke på nelly: Estradeur. Idag har det börjat säljas kläder därifrån och min logga finns i kläderna på tagsen och på internet. Sweet! Funderar på att köpa ett plagg bara för att. Klänningen kan ni hitta här: och den finns i blått och rosa också.

(Man ser loggan till höger om priset om man nu inte skulle se det ..)

Couture.

Kategori: Editorial

Efter en löprunda och en promenad är jag helt slut efter den här dagen. Allt jag orkar med är stunning inspiration. Blir sängen alldeles strax kan jag lova, alldeles för lite sömn på för många dagar.

Kungsparken.

Kategori: Livet

Efter en inställd eftermiddags lektion i skolan blev det en oväntad underbar ledighet ute i solen i kungsparken med sol och lunchande med klasskamraterna. Det är inte långt kvar i skolan nu. 3 veckor och sen är det över. Konstigt. Men innan det är över skall jag njuta av de sista veckorna jag går i skola!

flowering.

Kategori: Shopping

Med det här nya härliga vår/sommar vädret så blir man ju sugen på att klä sig sommrigt! Därför får det bli ett collage med blommig, för nu är det faktiskt dags förlite fler blommor än maskrosor och vitsippor att visa sig. Är väldigt sugen på de där blommiga pumpsen.

A-Z.

Kategori: Editorial

Har hittills haft en grmy vecka i Jönköping med min man och skall vara här ända tills på söndag. Känns som semester nästan när man inte är hemma på så länge. Men jag kan ju faktiskt inte hålla mig borta från att publicera ett inlägg om netaporters nya a-z magazine för sommaren 2011. Nästan ännu snyggare än det förra! jag rekomenderar att kolla på det som ligger på webbsidan här: för där kommer alla flash animationer att synas vilket du inte gör här. Bu.

Det här magazines innehåller likosm allt jag är intresseradav, typografi, mode och kreativitet.
Favoritbokstäverna den här gången får bli H, Q och U. Vilken är eran favorit?

Black&White.

Kategori: Shopping

Blev ett par inköp häromdagen i staden. Det är trendigt med färg i vår ja. Hm, lyckades inte särskillt bra med det, men vad sjutton. Den svarta klänningen är från Lindex sammarbete med Narciso Rodriguez (Läs mer här:) endast 75 kronor, Det stavas FYND! När den tidigare sålts för 599 kronor.Jag tycker den är supersnygg, en aning lång är den, men går att fixa lätt med en sax, nål och tråd.

En vit fin korsett-topp har jag letat efter hur längesom helst till ett vettigt pris, och sprang bara snabbt in på Kappahl för utesluta det i stort sett, och där fanns den, helt perfekt! 249 kronor fick jag betala för den. Kommer passa till allt fint vitt, typ mina vita jeans i sommar, matchar med en brunbränna. Så. Usch. Nu har jag gjort slut på min shoppingbudget för den här månaden. Typ.

Orange.

Kategori: Shopping

Sitter fortfarande kvar i skolam, och det lär bli etttag till. Hu. Just nu längtar jag tills det här är över. Piggar upp mig själv med lite pigga orangea plagg och accessoarer. Oranget till en härlig brunsolbränna. Nu ja tack.

Bildkällor från ovanifrån vänster: Klänning, Nagellack, ScarfSkärp, Heel, Converse, Väska, Topp, Kjol.

intermix.

Kategori: Fashion

Yes då var det måndag då. Råkade sitta uppe lite för länge igår kväll (natt) och jobba med min portfolio som skall vara färdig för inlämning snart. När man startar med något sådant så är det givet att man fastnar framför datorn.
Så med ett par för få timmars sömn sitter jag här åter bakom PleaseCopyMe föreläsaren Mattias som även var här i fredags. Imponerande nog så lyckas han hålla en sådan intressant föreläsning att jag inte somnar. Men en kaffe på det på den här förmiddagsrasten.
Lite måndags inspiration från en galet snygg kampanj från Intermix s/s11 kollaktion på det så kommer den här veckan bli kalas. Jag tycker den är galet vacker!

Valborg.

Kategori: Livet

Efter en härlig helg, med sol, träning, valborgsfirande, jobb och städande är jag väldigt nöjd. Nu är det snart måndag igen och det är bara att tagga igång för en till vecka. Kan ni tänka er att det är första maj idag? Det är alltså 30 dagar från och med idag tills jag tar min examen. Sick!
Valborgsforandet blev en sväng i slottskogen med lite grill med klasskompisarna. Mycket trevligt! Men ensamma var vi inte, galet mycket folk var det i slottskogen .. men kul att så mycket folk rör sig ute på gatorna nu när våren är här!