27november

2013.

Kategori: Livet

Nu är jag redo för festen. Hoppas ni kommer ha ett lika fint nyårsfestande jag tänker ha! Gott nytt år på er!

En sådan dag.

Kategori: Livet

Har hittills inte haft min bästa dag på 2012 direkt. Försvunnet id, lång kö på systemet, regnet öser ner, hann inter träna ... etc. Jag har en sån där bitterdag ni vet. När inget riktigt går som man vill. Jag hoppas att en lunch och ett par timmar i lugn och ro att göra mig iordning till festen ikväll kommer göra underverk. Jag håller tummarna på att 2013 kommer starta bättre än vad mitt 2012 slutar.

The Clutch.

Kategori: Fashion

Jag har redan tjatat om den här fina clutchen från Yves Saint Laurent ett par gånger för mycket, men detta kan bli sista gången. Eftersom YSL:s nytillträdde designer Hedi Slimane vill att byta namn på modehuset från Yves Saint Laurent till Saint Laurent Paris. Detta betyder just att dessa kommer sluta produceras. OhNo! Hedi vill använda namnet som Yves Saint Laurent betitlade sin första pret-a-porter-linje på 1960-talet: Saint Laurent. Så nu måste jag ju typ köpa en innan de blir legendarsiska och svindyra istället. Eller ..?

White on White

Kategori: Daglig Inspiration

Efter all snö och längtan till varmare breddgrader vill jag bära vitt på vitt – allra helst mott brunbrända ben och armar. Här är min inspiration jag har på min näthinna just nu. Alla bilder kan du hitta på min pinterest här:
 

Sale Favourites from Net-a-porter.

Kategori: Shopping

Mitt hjärta slår alltid ett dubbla slag när jag ser att Net-a-Porter har rea. Jag vet ju innerst inne att jag förmodligen inte komme rhitta något i min prisklass. Men den där förhoppningen att att hitta något riktigt fint till ett helt okej pris finns alltid där, och den förhoppningen kan få mig att bläddra igenom rean i timmar. Jag hittade ett par godbitar – några jag bara skulle kunna önska att jag kunde klicka hem, och några som jag faktiskt funderar på. Här är mina favoriter, har ni några? Allt i kollaget finns att klicka hem här:
 

My Christmas 2012

Kategori: Livet

Tog ledigt över jul från bloggen för att mysa, dricka julmust, äta chocklad, julmat och allt det där andra man skall göra. Två julaftonar blev det till och med eftersom jag och Jonas inte firade tillsammans på julafton, därav
en av dem firades på en båt vid Marstrand. Inte illa va? Julmat i mängder, och massor av fina julklappar resulterade båda i. Det har vart en grym julhelg, men jag måste säga att jag tycker det är liiiiiite skönt att det är över. Nu är det inte okej att proppa i sig två lager av paradisasken mer. Har ni haft en bra jul? 

Spend or Save? – Givenchy.

Kategori: Spend or Save?

Jag är inget stort fan själv av dessa Givenchy stövlar, (Leather wedge knee boots) men de riktigt hypade i mode och bloggvärlden och de flesta fashionisor har promenerat runt i ett par hela hösten. Som sagt är det inget jag skulle lägga pengar på, men månag som skulle. Här är ett par ruskigt lika par från Choies för under halva priset. Hur bra kap? Så i det här fallet skulle jag valt de billigare, men jag tycker nog att de äkta är ett strå vassare, men inte 12 000 kr vassare, nä det tycker jag nog inte.
 

Guide to Manhattan.

Kategori: Inredning.

Idag fick jag min älskade beställda affisch "Guide to Manhattan av Ehrenstråhle & Wågnert. Ända sedan jag såg den på nån bild på pintersest har jag letat och letat efter den här gudomligt snygga, som också finns i versioner om Paris och Bombay. Hade gärna sett en på Paris hänga bredvid denna ... Jag beställde den härifrån, och rekomenderar verkligen shoppen, jag fick den på 2 dagar! Jag valde den stora affichen 59x100 cm, och nu skall jag bara hitta en fin ram att sätta den i. Jag är så lycklig att jag fick tag i den! Visar bättre bild på affichen när jag har satt upp den .
 
 

The Shoe Series.

Kategori: Daglig Inspiration

Jag tycke rom att hänga på ett nätverk som heter Behance, där massor av illustratörer, designer och fotografer håller till och visar på sina projekt och alsterpå, som ett stort portfolionärverk skulle man nog kunan säga. Allt som oftast hittar man supersnygga och inspirerande verk och personer och vill jag bli inspirerad sätter jag mig ofta och bläddrar på denna sidan, Idag trillade jag för bi en tjej som kallar sig T.S Abe, som gillar att teckna. Här är ett projekt där hon har ritat skor. Helt makalöst! Varenda struktur och rörelser i skinn och tyg är så fantastiskt. Titta gärna in på fler av hennes projekt här, som lika bra dom. Jag vill vill vill också rita.
 

Evening Elegance.

Kategori: Fashion

Här är en mycket fin bildserie från Harper's Bazaar i Vietnam. En av tjejerna är fruktansvärt smal, (eller ja en, alla är ju ruskigt smala) men i övrigt tycker jag det är riktigt riktigt vackert. Här är mina favoriter, och här kan de se alla:
 
 

Last minute Xmas Gifts.

Kategori: Shopping

Även fast vi bestämt i min familj att vi knappt skall ge varandra julklappar i år eftersom vi har två resor framför oss i vår, så kan jag inte låta bli att drömma lite. Man kan väl ändå får önska sig? Man kan alltid önska sig! Dessa saker hade jag gärna funnit i en julklapp jag öppnat på julafton. 
 
 
 
 
 

Happy New Nelly Year.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Idag är jag ledig, och redan nu klockan halv 12 hunnit göra en massa saker, helt underbart! Nu skall jag iväg till gymmet ett stund och sedan blir det lite julklapps fix. Jag ville passa på att visa Bildspelet jag gjorde med Nyårsbilderna Kenxa var med och fotade för nelly. Den fina nyårsloggan har Janko gjort  och övrig grafik plus plocken blev min upgift. Jag tycker det blev ganska bra trots lite problem vi stötte på under vägen. Här kan du se hela nyårsbildspslet där du också kan filtrera på vilken typ av nyårsklänning du letar efter.
 

Party Shoes from Asos.

Kategori: Shopping

Det blev mycket skor nu. Men vad gör det, skor är fantastiskt. Gick in på Asos för att leta efter lite nyårsinspiration, och fann att de har upp till 50% rabatt på massor av fina skor, både till fest och vardag. Hittade 9 par riktigt shyssta dojjor jag gärna hade bärt då vi inviger år 2013. Dock passar inte några av dessa till min redan uttänkta outfit, så det får bli pass för mig. Men visst är de fina? Alla skorna hittar du här:
 

Sonya.

Kategori: Shopping

Ända jag såg dessa fina klackar på kontoret har jag velat sätat de på mina fötter. Visserligen farligt nära Louboutins populära nitklackar .. och jag måste säga att de äkta är snyggare. Men för min ekonomi just nu och för den här månaden passar dessa alldeles utmärkt. Här hittar ni dom:
 

Ice Iceberg.

Kategori: Shopping

Det har vart dåligt med bloggandet det senaste. Men jag är både trött och oinspirerad för tillfället för mer än att klara dagarna på jobbet nuförtiden. Nu börjar det ordna upp sig igen i vilket fall, och jag kan nog snart ge lite mer energi till det här. Hur som helst vill jag tipsa om den här godbiten från Ice Iceberg. Jag gillar verkligen sådana här typer av väskor, så söta! Kanske nått att önska sig i julklapp? Finns här.
 

H&M Magazine Winter 2012.

Kategori: Fashion

Saskia de Brauw, Toni Garn and Magdalena Frackowiak Star in H&M Magazine Winter 2012 by Camilla Akrans.

Vila for Nelly

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Här är en kampmanj som efter mycket om och men faktiskt blev ganska bra till slut. En kampanj där vi faktiskt hade lite tid att vara kreativa och göra det vi är bäst på. Jag bestämde mig för att inspireras av facebook-places när man var på de olika platserna i hotellet och när man trycker på en plats visar man antingen upp bilder på platsen eller en liten kortfilm som Jimmy från PhotoAgency filmat. Visst blir man sugen på nyår?
 
Gå till kampanjen här

Winter

Kategori: Livet

Hade tänkt posta ett inlägg om nyårsklänningar idag. Tji fick jag eftersom mitt internet har fått något typ av ryck och tagit julledigt mitt i julstressen. Inte passande, eftersom jag varken kan jobba med det jag skulle eller göra annat kul. Typiskt. Nåväl. Det får bli ett par bilder jag tog i helgen istället på det härliga vädret. Nu börjar julkänslorna smyga sig på mig, är det likadant för er? 

Lou Long Sweater.

Kategori: Shopping

På nelly har vi en julkalender varje dag, riktigt bra erbjudanden måste jag själv säga, och idag är det Lou Long Sweater från Issue 1.3 med 50% rabatt! Funderar själv på att klicka hem den, då man kan gå och mysa i den i mellandagarna. Finns både i svart, vitt och grått. Själv är jag riktigt sugen på den gråa. Här kan du kika in erbjudandet!
 

rum21fynd

Kategori: Inredning.

Igår var jag på en utförsäljning av RUM21 prylar. Hade gärna kunnat dra med mig en massa prylar om jag haft ett par tusenlappar extra på kontot. Jag fyndade iaf den här fina ittala skålen på 50% rabatt, passar perfekt i mitt kök! Hittade också ett bord jag gillade i plexiglas för 580 kr ... ångrade lite att jag inte köpte det. Nåväl. Det kommer fler bord.  
 

Återanvändning – H&M

Kategori: Fashion

Rensade min garderob lite smått igårkväll. Inser att jag använder ungefär en tredjedel av kläderna i den, och beslutar mig för att jag skall total rensa garderoben i helgen för att så plats för de saker jag faktiskt använder och ge bort och sälja de saker som bara tar plats. Precis i lagom tid till detta läste jag idag att H&M har startat en klädinsamlingskampanj i alla sina 48 länder, där du kan lämna in en kasse kläder och få 50 kr i rabatt när du handlar för 300 kr. Visserligen uppmuntrar de till att köpa mer, men jag tor ju definitivt folk kommer att leta fram kläder i sina garderober de aldrig använder för att skänka för att få en 50-lapp i rabatt, istället för att slänga plaggen för att man inte "pallar" gå och sänka de någonstanns. De insamlade kläderna tas om hand av H&M:s partner I:Collect, som har det som krävs för att återvinna kundernas textilier så att de kan användas på nytt. Målet är att hitta tekniska lösningar för att återanvända och återvinna textilfibrer i större skala, vilket är skälet till att H&M har startat Conscious Foundation. Jag tyckerr detta är ett grymt intiativ av H&M. De visar att de vill, även om de och hela klädbranchen har mycket kvar. 
 
 

Bodylicious.

Kategori:

Har återigen nu kommit igång med träningen efter ett uppehåll förra veckan då jag hade så sxtremt mycket att göra på jobbet. Nåväl. Därav var ag var tvungen att springa till gymmet igår för att inte bli avvänjd att gå dit. Det går så fort det där. Och när jag ändå pratar om träning och träningsmotivation, hade gärna sett den här boken i min bokhylla. Har mycket bra recentioner, och att det är en riktigt Feel-Good bok – INTE en bantningsbok. Hur bra låter inte det? Har någon läst och kan rekomendera den? 
 

Wishful thinking - Chloé.

Kategori: Wishful Thinking.

Skulle så gärna köpa (Som jag så länge tjatat om ... ) en ny fin vardagsväska. Just nu är jag riktigt sugen på den här skönheten från Chloé. Snygg i alla färger, och skulle mycket väl kunna tänka mig denna i burgundy. Men kommer säkert bli i svart om jag nu någongång köper den. Gillar ni den? Finns att köpa på Net-a-porter för €1,295 här

Nelly Awards 2012

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Igår hade julfest på Nelly, och det årliga Nelly Awards hölls på Grand Hotell i Borås. Priser delades ut, spexandet tog aldrig slut och folk bjöd rejält på sig själva. Vi smaskade i oss både julmat och efterrätter så de sprutade ur öronen och dansade sedan hela natten. En fantastisk kväll med bästa kollegorna och härligaste gänget någonsinn. 

The replacement of Ghesquière.

Kategori: Fashion

Sedan Nicolas Ghesquière, chefdesignern på Balenciaga, uttaladae sig om sin avgång så har det spekulerats vilt om vem som skall ta över hans post. Det är nu bekräftata av PPR (Pinault-Printemps-Redoute, ägare av Balenciaga, Gucci, Stella McCartney, YSL mfl.) att Alexander Wang skall ta över posten. Ghesquière har gjort det frånbörjan spanska märket större än någonsinn sedan han tog över som chefsdesigner och Wang har stora skor att fylla ut. Men jag som tycker Att Wang mest gör fatastiska saker, tror det kan bli riktigt riktigt bra! Ser framemot nästa kollektion för att se vad Wang kan ha hittat på.