27november

Två fina.

Kategori: Shopping

Två av mina favoriter just nu, från TopShop och H&M. Hade gärna matchat de två tillsammans men en kavaj och ett par tajta slitna jeans. Jamen jo tack.
 Peplumtopp:Topshop 39 pund, Skor: H&M 399 kr
 

Pinterest.

Kategori: Daglig Inspiration

Har gått av blivit beroende av den här sajten. Här kan jag hänga i flera timmar och bara leta inspiration, pinna träningstipts, samla på mig spännande recept, hitta sminktips, leta outfits och hitta snygga grafiska designer. 
Om ni inte redan har ett konto tycker jag verkligen att ni borde skapa ett, för det är superenkelt och en grymt enkelt att strukturera ens inspomapp. Som jag har på datorn ocksåååå.. men här kommer du alltid åt den vart du än är. Kika in och följ mig på pinterst här! 
 

Look for less – Boyfriend Jeans with Sequins.

Kategori: Look for Less

Känner mig så otroligt inspirationslös för tillfället för outfits. Antingen så är jag för trött för att ens bry mig om vad jag har på mig eller så är den uttänkta outfiten alldeles för kall för att kunna bära nu. Bläää.. kan inte våren komma nu. För att inspirera mig själv gjorde jag ett litet Look-for-less inlägg. Exakt så här vill jag bära mina egan boyfriend Jeans. Perfektion.
 
 
Kavaj: Nelly.com 799kr, Jeans: H&M 399 kr, Väska: Nelly.com 649 krSolisar: BikBok 79 kr,
Skor: Nelly.com 379 kr, Skärp: H&M 149 kr, Bildkälla: Denna bloggen
 

Milano Fashion Week.

Kategori: a/w-13

Igår var redan Milanos Fashion Week slut och redan idag startade den sista stora modeveckan i Paris. Här är mina favoritvisningar under föregående veckan som är en av de absolut bästa, och trendsättande.
 
Gucci är allltid en av de roligaste kollektionerna kolla in. De sätter ofta egna trender och går ofta All In på något. Den här säsongen ser jag inspiration från en regnskog i skymning. Guldiga blad som glänser mott en nedgående sol, skinn, fjädrar och mönster i spets som kan ha inspirerats av djur, är de absoluta favoriterna hos mig. Skinnjackan i peplum med snyggaste spetslikanande toppen får gärna flytta in hos mig.
 
Dolce & Gabbana är nästan lika roligt som att kolla på som Gucci. I den här aw13-kollektionen har Dolce & Gabbana inte sparat på krutet precis som i vanlig ordning, och i höst inspireras de av mosaikerna i Sicilys katolska Katedral i Monreale. Mycket metallic, pråligheter och spets, speciellt i rött. Jag tar gärna med mig den röda spetsklänningen överallt i höst.
 
 
Emelio Pucci är en oväntad favorit för mig. Jag brukar inte vara jätteförtjust i varken hans mönster eller stil. Men den här gången funkar det för mig, trots retroinspirationen från 60-talet. Är väl egentligen inte dödsförjust i de något svårburna bruna läderstövlarna som går upp till låren. Men jag älskar färggskalan och de transperanta partierna i alla plaggen. De partierna med prickar ger en fantastik konstrast till det andra pråliga, och dessutom blir jag sjukt sugen på att klippa lugg.
 
Roberto Cavalli är ett riktigt måste i Milano, och även här får jag lite regnskogskänsla. Blad, blommor och päls i härliga färgkombinationer. Dock matchas det även in metallic outfits som en kontarst till det hela. Inte en av mina aboluta favoritkollektioner men gillar plaggen med blommönster.
 
Prada är lite för galet och lite italiensk egentligen för min smak, och inte heller i år är de mina favoriter. Dock så kunde jag inte hålla mig för att posta kollektionerna här, för jag tycker det är kul att kollektionerna kan skilja sig så mot varandra. Här har vi också lite vi sett förr. Metallic-skärp i midkan på jackan, stora oversize jackor och mysiga pälsar.Nja, sen tar det nog stop. Inget Prada för mig i höst. 
 
Bottega Veneta gjorden ågot som inte är jättevanligt i modebranchen. Han använde ull. Detta är stort eftersom ull inte är något speciellt spännande matarial utan rätt trist och svårarbetet och därför ovanligt att använda. Kollektionen är ju dock inte bara gjor av ull utan har komplement textiler. Jag älskar de tjusiga frisyrerna och de färgglada ljuspunkterma i kollektionen. 

Nellyfynd.

Kategori: Shopping

Igår var det löning och utförsäljning. Det är både bra och mindre bra eftersom jag har en tendens att shoppa upp min lön då. Det gick ändå ganska bra. Fick en pälsväst, tre kläningar, en paljettkjol, två par skor, en bikintopp och en topp för 460 kronor. Katchiiiiing. Tänkte visa mina fynd bättre lite längre fram med lite bättre bilder, här är bara några snapshots.
 

Samantha Barks.

Kategori: Fashion

Jag skall väl inte vara sämre än alla andra som skall hylla den fantastiska röda mattan till Oscarsgalan i år. Det ingår på nått sätt att beundra det där när man är intresserad av mode. Eller? Visst är det mycket vackra klänningar, men det är ju inget man inte sett förr? Glittriga, puffiga, smickrande och svepande. Det är ju sannerligen en show om vem som kan glittra mest. Min favorit är denna Valentino klänning som Samantha Barks bar. Egentligen inget speciellt, men jag dör vad snygg hon är i den där. Om jag någongång skall gå på Oscarsgala (Ah, det lär hända ...) så skall jag också bära en sådan. Bara en sådan sak som att den har fickor. Vem behöver fickor på en oscarsgala? Fantastisk är den iallafall. 
 

Loving IRO.

Kategori: Shopping

Sprang på Lookbooken för IRO´s vårkollektion. HERREGUD vad mycket fint! Hade kunnat tänka mig allt tror jag, men speciellt den första vita kläningen. Med en nudefärgad kjol under löser man det genomskinliga. Om jag inte minns fel är det denna kläning som också Tone Dalmi hade på sig på Melodifestivalen? Hade jag mycket gärna sett i min garderob i sommar, och resten av mitt liv. 
 

Turquoise.

Kategori: Daglig Inspiration

Längtar tillbaka till mitt vackra turkosa vatten på Los Roques. Varför inser man alltid i efterhand hur bra man egentligen hade det? Kanske är det för man inte hann smälta när man var på plats riktigt ordentligt. För Los Roques kallas inte för Karibiens svar på Maldiverna för inget. Jag har fortfarande yttepytte av min bränna kvar, och jag vill helst matcha den med turkost. Synd att jag inte hitta något turkost i garderoben bara. Så jag letade in i djupet av mina inspomappar istället. Det får räcka för tillfället.
 

Marc Jacobs for Coca Cola Light.

Kategori: Fashion

År 2012 fick bli Marc Jacobs tur att designa Coca cola burkarna efter både Karl Lagerfeldt och Jean Paul Gaultier. Marc Jacobs har gjort tre burkar, en för varje årtionde de funnits. Första burken är en hyllning till 1990-talet och sedan fortsätter det med 1980-talet och 2000-talet. Burkarna kommer till butikerna i vår, så håll utkik, för visst är de finare att gå omkring med än de vanliga?

Art Collage.

Kategori: Art Collage

Ett tag tillbaka har jag kännt att det behövs något nytt i mitt liv, som får mig att tagga till lite, och att det måste hända något nytt. Då bestämde jag för att anmäla mig till en liten kvällskurs på Art Collage som heter Modeteckning. Där var jag första gången i torsdags och hade en tretimmars lektion. Det känns jättekul både att få träffa lite nya människor som är intresserad av samma sak som en själv, och få rita lite – att få använda händerna. Just nu sitter jag mest och klickar på en dator dagarna i ända, visserligen får jag vara kreativ, men alltid en helt annan sak att jobba med händerna. Första gången fick vi göra MoodBoards, som skulle representara våran stil och sedan som man skulle kunna tänkas bygga en kollektion av. Mina blev så här. Lite schizofren med tanke på att de är väldigt olika. Men jag älskar kontraster. Som att bära en t-shirt till en balettkjol. Eller matcha päls med spets. Jag kanske inte alltid bär det själv, men jag tycker det är såååå fint. Tänkte publicera allt jag gör och berätta om kursen här, tror detta kan bli både en kul grej och en utveckling för mig.
 
 

Fuck Cancer.

Kategori: Shopping

Världens finaste och bästa accessoar. 100 kr som går direkt till forskning Ung Cancer.

Storformat.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Om i råkar befinna er i Göteborg för tillfället, så har ni förhoppnings inte missat alla Nelly.com's stortavlor runt om i hela stan, på både reklampelare och i busstationer. Jag har gjort grafiken och varje gång jag går förbi en affisch vill jag vända mig om mot den som går närmast och berätta för dom att det "faktiskt är jag" som har gjort affishen/stortavlan. Tänk att jag för sex år sedan satt på Ale Gymnasium på Medieprogrammet och bara önskade att en gång få jobba med sådant där. Och helt plötsligt så var stan tapetserad med "mina" affischer. Det var första gången både jag och Nelly.com gjorde detta och jag lärde mig väldigt mycket, som jag skall tänka på tills nästa gång. Älskar när jag fortfarande kan lära mig roliga nya saker. Bland annat sitter afficherna på Avnenyn, Vasagatan och Odinsplatsen. Grafik: Moa Jansson Copy: Elisabeth Bäckström
 
 

London Fashion Week.

Kategori: a/w-13

London Fashion Week är över för denna gång och idag satte Milano igång med Gucci och Alberta Ferretti på första dagen. Här har jag samanställt några av de visningarna som ägde rum i London. London är inte min favvo-vecka, men jag blev mycket positivt överraskad av Vicktoria Beckham och Burberry Prorsum.
 
Burberry Prorsum är den klassiska trenchcoatens givna märke och varje säsong kommer det en ny trendig version av den klassika jackan. Chefsdesigner Bailey kallar denna kollektionen "Trench Kisses" men är inspirerad av lite mer kinkiga saker än pussar. En lite mer "nedsmutsad" men modern Burburry i höst. Jag bär gärna den beiga trenchcoaten med metallicbälte i höst!
 
Matthew Williamson chockade sina åskadare denna säsong med att inte gå "all in" på färglaga mönster och somriga kombinationer som han brukar utan hade skapat en mer ren och grafisk kollektion än i vanliga fall, då det brukar vara betydligt mer bohemiskt. Jag är inte störtförtjust egentligen, jag gillar nog den gamla Matthew Williamson bättre.
 
Giles gick all in på en engelsk grounge med stora slappa mössor kombinerat med överdådiga balklännigar och långt hår. Mycket metallic, och mycket smink, gärna så det ser ut som blåmärken, och jag kan tycka att det nästan modellerna ser nerknarkade ut. Jag tycker mössorna är balla, som en cool kontrast till de fina kläningrna, men nej. Jag förstår inte sminket.
 
Victora Beckham är en riktig överraskning för mig, då jag inte förväntat mig så här snyggt. Är absolut min favorikollektion fån Londons modevecka med maskulina snitt, en blandning av fabrikat och oversizade siluetter a´la Balenciaga aw12. Jag älskar det och kan gärna bära allting! 
 
Mulberry gillar rutigt i vår, gärna med en gul accessoar. Du får gärna hålla dig varm med stora mysiga jackor och kappor lite brittiska snitt. Jag tänker lite på Sherlock Holmes. Även här får du gärna matcha med päls. Jag gillar det rutiga som kommer i höst, så hade lätt kunnat tänka mig en ur denna kollektion!
 
TopShop Unique har vuxit och blivit något att räkna med. Topshop Unique visade framtiden med ett Google+ sammarbete därvisningen streamades till topshops hemsida i alla vinklar, där t.o.m vissa modeller själva bar på kameror. Topshop visar att du kan materialmatcha med lack, päls och stickat, och inte vara blyg för att visa en bit av magen. Jag gillar det, frågan är hur bärbart det är? 
 

Mirrors.

Kategori: Musik

Jag publicerar sällan musik eller videos på min blogg, men nu var de dags. Låten jag satt på repeat 200 ggr redan idag. Hoppas att resten av albumet är lika bra som den här låten, för då skulle jag lätt kunna tänka mig en repeat från 2009 i Scandinavium. 
 

I´m in love with Zara.

Kategori: Shopping

Om man känner mig någorlunda, behöver inte ens känna mig alls bra, så är det svårt att missa att jag älskar butiken Zara. Jag kan inte gå in där och inte spendera pengar, det är nästintill omöjligt. Så undrar jag varför lönen är slut. Nu har de gjort de igen. Älskar hela vårlookbooken, och hade kunnat hänga in allt i gareroben på en gång. Och nu måste jag träna järnet dessutom, så jag skall kunna ha på mig den där ursnygga bustiern i sommar. 
 
Bildkälla: Damernas Värld

Asymmetri.

Kategori: Dagens Look 2013.

Idag var det väl en ganska vanlig dag på jobbet. Servern som legat nere i ett dygn kom till liv igen och man låg ett dygn efter sitt vanliga arbetstempo. Som om man inte hade mycket att göra innan. Nåväl. Så här såg jag ut idag, var så trött imorse så tänkte passa på att piffa upp mig lite så jag skulle känna mig finare än vad jag kände mig, – lätt bästa knepet mot trötthet. Här kan ni se min nya hårfärg ordentligt också, är verkligen supernöjd! 
 
 Kjol: Minusey, Linne: H&M, Skor: Acne, Halsband: H&M, Väska: Zara, Kavaj: Gina Tricot.
 
 

One more jacket.

Kategori: Shopping

Jag älskar jackor, men har redan alltför många egentligen. Men vi pratde om det på jobbet, jackor är ju ultimata plagget att ha många av när man bor i Sverige. Tänk vad bra, det finns alltid bortförklaringar till att shoppa mer. Den här jackan från Zara är helt förtrollande, älskar aztecmönstret tillsammans med skinnkragen och den strama toffsen. Jomen ja tack, hade suttit fint på mig i vår!
 
 
 

One Sunday Brunch.

Kategori: Livet

I söndags var jag på lyxbrunch med Sofia på Hagabadet här i Göteborg. Jag tyckte om stället. Mycket fisk och lite nyttigare goda alternativ, om man höll sig från det galet goda skaldjurssalladen då, som jag gissar inte var fantastisk nyttig. Sedan kom ju efterättsbordet. Med en fantastisk cheesecake och massa fräch frukt var jag riktigt nöjd. För 250 kr tycker jag ju att åtminstone någon typ dricka kunde ingå, men jag nöjde mig med vatten och kaffe. Jag var inte heller äckelmätt när jag gick därifrån, – ett tecken på att det var bra mat. 
 
 
 
Jag och en vän gick till Hagabdet för en brunch en regnig söndag och jag blev inte besviken trots priset. Dock ingick inte dryck vilket jag tycker det kunde gjort. Men en någorlunda nyttig brunch och ett fantastisk efterättsbord resulterade att jag var mycket nöjd.
 
 
 

Två från Gina.

Kategori: Shopping

Sladdade in Gina Tricot en sväng efter ett par ärenden i stan efter jobbet eftersom jag aldrig där inne längre. Hittade två fina saker jag hade med glädje kunnat ta med mig hem. Inte idag, och inte innan lön. Funderar dock ändå på att slå till på den där New York-tröjan fast jag verkligen verkligen verkligen inte borde. Finns på Active avdelningen, men hur snygg är inte den oversize till bara ben? Jo tack. Eller Sci-Fi tröjjan al á Balenciaga aw12? Så ball! Båda kostar 299 kr.
 
 
 
 
 

Heel Me.

Kategori: Shopping

Ny kampanj på Nelly där vi ha massor av skor från 99 kr, jag har åtminsone ett par jag tänker klicka hem för fyndpriset 199 kr, kanske två. Möjligen tre par. Översta raden av skor hade jag gärna sett på mina fötter.
Klicka hem dina nya nya klackar här:
 

Red and Aztec.

Kategori: Dagens Look 2013.

Efter en vinterdepression i outfitväg tänkte jag att jag skulle försöka än en gång att tag i det där med att ta outfitbilder. Jag kan inte låta bli att känna mig en aning töntig, jag vet egentligen inte varför. Men skit i det, det är min blogg och jag skriver och publicerar vilka bilder jag vill. Idag såg jag ut så här på brunchen med Sofia, som även fick äran ta dessa bilder. Haha, kräver nog lite öving med att stå snyggt och avslappnat när någon skall ta en ball bild på ens outfit. Nåväl.
 
 
Kappa: Zara, Väska: Zara, Byxor: Minusey, Skor: Zara, Halsduk: Acne

Elle Morning.

Kategori: Livet

Bästa som finns en söndagsmorgon. Senaste ELLE, en kaffe och massa tid. Nu: Brunchtajm på Hagabadet med bästa Sofia. Mina förväntningar på denna brunchen är höga, skall bli spännande. För brunch är ju bland det bästa man kan göra en söndag. 

NYCFW Part II.

Kategori: a/w-13

I torsdags var New York fashion Week slut för denna säsogen och jag tänkte fortsätta med att presentera några av mina favoriter från veckan. London Fashion Week har redan börjat och är i full gång, och jag ser framemot Burburrey, Matthew Williamson och Mary Katrantzou. Men först skall vi se vad NYCFW hade att bjuda på.
 
Phillip Lim har inspirerats av biker till hösten 2013 som visas tydligt med både bikerjackor och bikervästar. Även här är det för den starka coola tjejen och den del lappteknik där man blandat material. Här får även sammenten som funnits bland fler visningar se ljuset. Jag älskar den bruna skinnjackan med en liten peplum-tendens i passformen. Den får gärna bo i min garderob till hösten. 
 
Calvin Klein har denna aw13 kollektion inspirerats av en rysk film som utspelar sig under andra världskriget om en hemlös pojke (Ivan's Childhood) Den inspirationen visade sig i stora jackor och åtsnörpta skärp i midjan. Även här ser vi en materialmix av lack, läder och ull samt päls. Jag hade gärna kunnat tänka mig Calvin Kleins stora randiga kappa till alla outfits till hösten.
 
DKNY har storsatsat på att ta tillbaka bombarjackan, som vi redan kommer se massor av i vår. Matcha den gärna med en vippig kjol och en mysig mösa och du är hetast i höst. De fanns även med skitsnygga jackor med lappteknik med ull och skinn och stora kappor al á Calvin Klein. Jag tar görna det mesta från den här kollektionen och stoppar i min garderob!
 
Detta påstås varaRalph Laurens bästa kollektion på länge, då även han tar oss på en resa till Rysslands kalla vintrar. Höga pälshattar, gubbkepsar, päls och stora juveler är nuckeln till looken. Här är även sammenten stor och är ett materal att räkna med till hästen. Jag hade gärn klät mih i den blå sammets klänningen med en krage av juveler på alla fester i framtiden.
 
Marc Jacobs lekte mycket med svartvitt och brunt och mycket metallic matchat med päls. Detta är inte egentligen en favort kollektion, men paljettklänningrna matchat med päls är helt fantastiska. Även här ser vi också en vit pälsjacka, nästa säsongs IT-plagg kanske? 

Jackets.

Kategori: Shopping

Nelly har vi en grym kampanj nu, där de säljs utmassor av fina jackor till 30-70% Rabatt! Jag hittade en hel hög jag gärna hade klickat hem, särskillt paljettjackan i grönt från Gestuz, som är hur fin som helst till ett par slitna jeans, klackar och en vanlig enkel vit t-shirt. Här hittar du alla jackorna.
 

Rebelliskt.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Denna plåtning är nog en av mina absoluta favoriter på Nelly någonsinn. Riktigt cool tjej som annars modellar mycket för Nasty Gal och bär kaxiga outfits. Jag ville låta bilderna tala och gjorde ett väldigt rent bildspel där man kan trycka fram alla delar av outfiten genom att trycka på "SHOPPA LOOKEN HÄR" och du kan shoppa alla delarna ur looken. Se alla fina bilder här.
 

Johanna Ankle Cuff Sandals.

Kategori: Wishful Thinking.

Fick syn på dessa Alexander Wang skor på Shopbop idag. Dog lite. Hade jag gärna sett på mig själv hela våren, vid alla tillfällen. Är du också sugen får du hosta upp 3,233.15 kr/ $495.00. Är man galen om man kan tycka att det är värt det? 
 

Snowy Streetstyle.

Kategori: Fashion

När snön ligger på vägarna är iaf inte jag superinspierard att klä mig i fantastiska kreaktioner när första prio ett framförallt är att hålla sig varm. Det i dessa tider jag behöversom mest outifit-inspiration, för det måste ju gå att klä sig både varmt och snyggt? Därför var det ju väldgt passande att Nemo drog fram över New York lagom till Fashion Week, och alla streetstyle-bloggar svämmar över med snygga, varma och vintriga outfits. Min favorit är Elin Klings päls, den hade jag gärna drait på mig redan nu ...
 

Get a Panda.

Kategori: Shopping

Det är väl få som missade streetstyle-trenden med bunny-öronen som syntes runt om på varenda streetstyle-blogg från nått år sedan (exempel). Nu har H&M har gjort ett finare alternativ enligt mig, som inte heller är lika opraktiskt. (Långa öron måste ju ha fastnat i typ allt och alla?) Den supersöta pandan i mjuk gummi, skojjar till den där telefonen som man ändå skall släpa med sig överallt. Du kan köpa den här för bara 59.90, Jag är själv väldigt sugen på ett klick.

Trendguiden@Nelly ss13.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Precis i början av året gjorde jag den här trendguiden på nelly.com, för att visa och inspirera med sex vårtrender som kommer vara riktigt stora i höst. För att få en riktigt vårig känsla avnände jag en pastellig lila bakgrund med blommor. Mitt mål var att det lätttillgängligt att bli inspirerad att klicka sig vidare av att shoppa trenden. Elisabeth stod för texterna, jag för grafiken och Kim för den tekniska biten. HÄR kan ni se alla trender.
 

NYCFW Part I.

Kategori: a/w-13

 Nu har som sagt drygt hälften av New York Fashion Week avverkats och jag har tittat igen ett par och redan hittat ett par favoriter. Fokus har vart starka power-kvinnor med både boxning och militär som inspiration, och helst matchat med en snygg stor fluffig päls.
 
 
Jason Wu kallar sin kollektion för "Extreme Femininity" och kallar den också som sin både mest kvinnliga och mest vuxna kollektionen hittills. Sedan så har ju också Michelle Obama burit Jasons kreaktioner till ett flertal event. Axlarna andas makt, midjorna är hårt strypna och skjortorna är knäppta upp till hakan. Kollektionen är inte återhållsam med tanke på pälsarna, men med bara ett par färgklickar med rött och blått i kollektionen så börjar Jason Wu bli vuxen. Min favorit är den vita jackan med svart pälskrage, den bär jag gärna nästa höst!
 
 
Alexander Wang har fått inspraion från boxning för denna aw13-kollektion men har också inspirerats av de modehus han nu också blivit chefdesigner för - Balenciaga, med de nya runfa silutterna. Han har fokuserat mycket på olika strukturer och material som päls, lack, skinn, stickat och siden. Favortplagget i denna kollektionen är helt klart den silvriga tröjan med bar rygg, den får gärna flytta in i min garderob! 
 
 
Helmut Lang har gått All-In på lappteckninken i flera olika material och i flera olika grafiska kombinationer som finns genom hela kollektionen. Matchat med dressade plagg och även päls blir det en rolig kollektion, men inte alls min stil. Min favorit är festlinnet med lapptäcke av transperant och glittertyg.
 
 
Probal Gurung har gått att blivit ett välkänt designernamn på röda mattan, och absolut en skräddare att räkna med. Vackra peplums tillsammans med en sorts lekfull army och inspiration från Ukrainas Asgarda stam, som också kallas dagens moderna amasoner. Kvinnor i utskurna klänningar med matchat med armybälten visar på starka kvinnor, men framförallt modiga. Detta är en av mina favoritkollektioner hittills, där alla de gröna plaggen med mönster kan få flytta in i min garderob - gärna på direkten. 

Sitt på Front Row.

Kategori: Fashion

Redan nu har ju hälften av New York Fashion Week avverkats och eftersom jag själv inte har nöjjet att få vara där, hänger jag en hel del på Style.com för att kika in de senaste bilderna och recensionerna. Men det allra bästa är att man knappt behöver vänta på att bilderna kommer ut på Style.com eftersom du du själv kan sitta frontrow framför skärmen eftersom hela modeveckan live-streamas på Mercedes Benz Fashionweek hemsida, HÄR. Hur bra!? Du kan också lägga till modevisningen i din kalender, då du laddar ner en iCal-aktivitet som läggs rakt i din kalender. 
 

Mello 2013.

Kategori: Livet

Igår var jag i Svandinavium för att för första gången se Melodifestivalen live. Jag har älskar Melodifestivalen sen jag var en liten skit och har nog kollat på alla deltävlingar och finaler, utan något enstaka undantag kanske. Artiserna igår var av blandad rang och kvalitet men det var inga tvivel om vilken som var min favorit, – Anton Ewald medlåten Begging. (Finns på youtube här) Fantastisk låt som skulle gå kanon i Eurovision enligt mig, plus att grym röst och dans. Allt som en vinnarlåt skall innehålla. Sedan är det väl få som missat att Sean Banan gick vidare. Jag vet inte om jag skall gråta eller skratta – men jag skrattar mest. Han är ju verkligen en karraktär, och han bjuder sannerligen på en show. 
 

True Blues.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Jag har vart lite dålig det senaste på att uppdatera på bloggen med det jag sysselsätter mig med på dagarna så tänkte köra ett litet sådant race ett par dagar där jag visar upp de senast egrejerna jag gjort tänkte jag. Den här kampanjen modellas av den vackra och unga modellen Kelly Gale, där vi frontade vårt denimsortiment.
Grafik&Layout: Moa Jansson, Copy: Elisabeth Bäckström Se hela bildspslet och kampanjen här:
 

Håll koll på: Mie Juel.

Kategori: Style Crush

En ganska nyligen upptäckt stilinspiration för mig är den danska chefredaktören för danska Elle - Mie Juel. Med båda trendiga stilrena outfits blandat med lite mer avslappnad boho med hatt och leopard inspirerar hon mig, det här är precis min stil! Outfiten längst upp till vänster är min absoluta favorit och vill sno allt rakt upp och ner. 
 
 
 Bildkällor: här, här och här 

Los Roques part II

Kategori: Resor 2013

Då fortsätter jag med mina bilder från min 2-veckor semester i Venezuela och här på Los Roques. Där hade jag hade ett litet projekt – att fota de vackra färgerna på kolonihusen och om det blev bra, göra tre fina canvas tavlor och sätta upp på min vägg. Här är några bilderna och faktiskt tycker jag att färgerna är helt fantastiska och det kan mycket väl bli ett par tavlor. Vi besökte ocjså en slags anläggning där de skyddade sköldpaddor, och jag fick fotat en massa små söta saker. Jag behöver väl inte säga att jag längtar tillbaka? Alla bilder fotade av mig.
 

It's Always Fashion Week Somewhere.

Kategori: Daglig Inspiration

Gillar skarpt grafiken på den poster. Och ja - tydligen är det alltid modevecka någonstanns i världen. 

Vi kör vi!

Kategori: Träning & Hälsa.

Egentligen kände jag inte alls för att gå till gymmet när jag kom hem efter jobbet idag. Men jag hade bestämt mig för att gå dit och så blev det. När jag väl var där kunde jag inte sluta, hur kan det vara så att det svåraste är att gå utanför dörren? Och det roligaste är det jobbigaste på hela dagen och det man blir lycklig av. Jag har bestämt mig för att leva en sundare livsstil i vår - och förhoppnigsvis ett bra tag franöver, med Bodylicious! jag fick i julklapp, som min bibel. Men jag är peppad, taggad och inspirerad!
 

Melissa Bailey Illustration.

Kategori: Daglig Inspiration

Eftersom jag har ett lite projekt på jobbet just nu som involverar kartor, googlade jag runt på lite inspiration på snygga kartor och översikter med en "fashion-känsla" och hittade dessa helt grymt snygga översikter/illustrationer över de fyra störta modeveckorna – Paris, Milano, New York och London. Illustratören heter Melissa Bailey, och skapade illustrationerna för brownsfashion.com under deras bevakning av modeveckorna. Här kan ni se hela hennes portfolio samt störrebilder på kartorna. Jag älskar när man blandar kontraster med detaljerat/"slarvigt" och jag gillar verkligen färgskalan hon har arbetat med.
 
 

Los Roques - part I

Kategori: Resor 2013

Har lite smått börjat redigera lite bilder från min semeser i Venezuela. Här är första delen av den första veckan vi spenderade på Los Rouques som ligger i Karibiska havet utanför Venecuelas kust. Los Roques kallas också Karibiens svar på Maldiverna - och av bilderna förstår ni säkert varför. På Gran Roque - den största ön i ö-gruppen där också de flesta bor finns det tre bilar och bara gator av sand, och det består mest av turkost hav , vita stränder, pelikaner, färgglada kolonihus och en och annan hund. Alla bilder är fotade av mig. 

Mini Shark Teeth Double Chain

Kategori: Shopping

Nu har det hänt igen. Ni vet när man bara måste ha något, kan inte riktigt släppa tanken, – en riktig Hang Up. Och naturligtvis inser man att man skulle bära det till allt, och att det skulle passa till allt. Den här gången är det detta halsbandet från Givenchy, Mini Shark Teeth Double Chain. Tyvärr ligger det ett par gånger över min budget för shopping just nu, men man kan ju alltd drömma, eller hur? Alternativt hitta en budget-variant, så operation Hitta-shark-teeth-halsband har just startat. Har ni den ekonomin så kan ni hitta halsbandet bland annat här, här och här.
 

I´m Back.

Kategori: Resor 2013

Så var jag hemma igen efter drygt två veckor semester i Venezuela. Egentligen har jag vart hemma sedan i onsdags, men eftersom tidsskillnader och jobb var tvunget att tas tag i ligger jag efter lite i min uppdatering på bloggen. Men eftersom jag har ungefär 4 gigabyte med bilder från de två veckorna kommer jag troligen ta igen detta med råge. Så nu skall jag bara sätta mig ner att redigera och välja ut mina favoriter, vilket kommer vara lite jobb. Hur som helst har jag haft en fantastisk semester. Jag har läst ut 4 böcker, ätit gott och slappat järnet på stranden. Medans jag bearbetar mina bilder så får ni lite bilder från instagram sålänge – följ mig där på @moajan