27november

Sol och göra ingenting.

Kategori: Resa

Imorgon reser jag iväg ett tag. Och vet ni vad? Det skall bli förbannat skönt. Att bara få slappa, läsa, sola och bada, är exakt det jag behöver just nu. Lite ljusterapi typ. Efter en MUCHO stressig idag på Nelly efter teknikstrul och andra typiska stressmoment är det extra skönt, även om det inte är förrän nu, 4 timmar innan jag skall vara på plats på flygplatsen låtit det sjunka in. Så nu mina vänner kommer ni inte höra från mig på ett tag. Men jag lovar, det går snabbt, jag är tillbaka snabbare än vad man kan tro.

Randiga ränder.

Kategori: Shopping

Har vart så sugen på den perfekta randiga tröjan en längre tid nu och har letat runt på alla webbbutiker för att hitta the perfect one. Jag börjar bli riktigt kräsen för jag hittar alldlles för många som har för smala ränder, för breda ränder eller för blåa ränder. Här har jg iaf valt ut 6 stycken tröjar jag hade kunnattänka mig att klicka hem. men min absoluta favorit tror jag är den från Zoe Karssen.
 
 
 
Köpställen från vänster uppefrån: 1, 2, 3, 4, 5, 6
 
 
 

Laurita by Pablo Curto.

Kategori: Fashion

Här i Borås har snön just fallit färdigt och solen har börjat titta fram. Jag som just tänkte att våren var påväg. Jaha. På med vinterskorna igen och tjocka jackan. Tur för mig att jag bara har ett par dagar kvar till värmen. Tills dess längtar vi efter våren och att få lite tunnare klädd. 
 

Helmut Lang.

Kategori: Shopping

En av mina favoritdesigners som jag upptäckt på senare tid är Helmut Lang. Vardagsplagg med en twist och sköna tyger med drapering så det inte är alltför avslöjande för figuren. (den figuren man byggt på sig över jul). Jag storgillar den mossgröna som är lite mer festklänning än de andra och jag hade gärna strapserat runt i den på min sommarsemester om en vecka.Den ser ju bara så skön och sval ut!  Kjolen hade jag kunnat använda varje dag tror ja, både till jobbet med en slapp t-shirt och på fest med en finare topp över. jag har ju fått engrej för svarta kjolar det senaste, kan inte få nog av dem! Det är inte så många webbshoppar som säljer Helmut Lang i Sverige tyvärr, men det går att beställa härifrån då man slipper dyr frakt och tullar och sådant annat där tråkigt, som man får göra om man beställer från de amerikanska eller engelska sidorna. Gillar ni Helmut Lang?
 

The Latest.

Kategori: Shopping

Har ni hittat något på mellandsrean? Här är några av mina senaste fynd. Såklart blev det inte bara reaplagg utan man vill ju gå och pilla på det där andra också. Fyndade finaste stickade tröjan tillsammans med svarta glittrande klackar från Zara (båda på rea) och en spets topp från Issue Intimates, perfekt topp att ha under en halvtransperant t-shirt. Både den stickade tröjan och skorna är slut nu såg ja, men toppen finns att köpa här:
 

Colour Burst by 35mm.

Kategori: Fashion

Just nu bara längtar jag till sommaren, och samtidgt räknar jag dagarna till att jag åker på semester. Hur vore det med en oändling sandstrand, palmer som vajjar i vinden och en riktigt bra bok liggandes i solstolen? Ganska bra tack. Jag är så trött på det här mörkret nu, och  vintern har knappt börjat. Så här kommer lite välbehövlig sommarinspo.

Tre fina.

Kategori: Shopping

Kikade in på h&m idag för att se lite vårnyheter, behöver det just nu, är så deppigt när det är mörkt hela tiden. Hittade dessa fina miltärjackor som jag mycket väl hade kunnat tänka mig i vår tillsammans med ett par boyfriend-jeans och ett blingat statement halsband. Men nja, jag måste spara lite, har ett par resor framför mig nu som jag måste spara till.
 

That Yellow Dress.

Kategori: Illustrationer

Har riktigt kommit igång med illustrerandet nu, och tycker för tillfället det är mycket roligare med en penna än med datorn. Som jag gått och väntat på de. Den här 2:a bilden i min lilla mini serie, där denna är första. Nu skall jag se vad jag komma på som tredje bild också. Bilden är avtecknad från denna bilden av blyerts, är inscannad och sedan är färg tillagd i Photoshop. 

Thoose Sport T-shirts.

Kategori: Fashion

Jaha, och sedan när blev jag jag så oerhört sugen på att köpa en vanlig enkel nike eller adidas tröja då? Jo ungefär för 2 minuter sedan när jag stötta på dessa bilder på Pinterest. Fashion när det är som bekvämast! Vill gärna få tag i en liknande mörkblå Nike-tröja machat med klackar snarast! 
 

Håll koll på: Caroline de Maigret.

Kategori: Style Crush

Ni har säkert sett henne på alla de där 100-tals streetstyle bloggarna som det numera finns, eller kanske inspirationssidorna i ditt favoritmagasin. En personlig favorit för mig är den fransysskan Caroline de Maigret, som är så där franskt chic och cool i plagg jag bara hade sett töntig ut i. Typ. Avslappnad stil med stora oversizeade jackor med en finess. Sportiga detaljer eller avskalat är det som gäller. När jag ser Caroline vill jag springa till frisören och be dem klippa lugg på direkten. Tåls att funderas på. Kan bli Loreen-effekt om man inte passar sig. Caroline är modell och musik producent i Paris och har vart ansiktet utåt för de allra flesta av modehusen som Chanel, Balenciaga, Karl Lagerfeld etc. Har ni inte lagt märke till henne än, så kommer ni se lägga märke till henne nu.
 
 
Bildkällor: Här, här och här.

Mitt 2012.

Kategori: Livet

Jag satte mig för att fundera lite på vad jag egentligen har gjort 2012. (... tystnad ...) Blev helt förskräckt av mig själv att jag nästan inte kom på någonting. Förutom ett par resor då. Sånt glömmer man inte. Gick igenom min instagram jag nästan använt i ett år, och insåg att det var en guldgruva för minnerna att återhämta sig. Det blev ganska mycket gjort ändå år 2012. Har blivit "ägare" till två stycken hundar (VEM trodde det skulle ske någonsin?) Jag har haft semester i både Berlin och Barcelona med underbara människor, jag har kommit igång med min träning, var på 20-tals fest på CDON-awards, njutit av att se Loreen vinna ESC, sett Lady Gaga i Globen, rockat loss till både "Don´t you Worry Child" och "Gangnam Style" på dansgolvet, vart på ett fantastiskt NLY Awards etc etc. Jag känner mig nöjd med 2012 måste jag säga ändå.
 
Följ med på instagram för att se mitt 2013, @moajan

Jason Wu ss12

Kategori: Illustrationer

En av min absoluta favoritlooks ever är denna vackra princessklänning från Jason Wu's RTW vårkollektion 2012. Den magiska rosa klännigen i flera volanglager är bara helt fantasisk och man kan ju bara drömma om att få bära nått liknande på sitt bröllop. Jag bestämde mig för att återuppta mina tecknarskickligheter jag inte använt på ett par år och ritade och ritade och ritade. Jag hade en vision och det blev nästintill som jag ville. Nöjd är man ju aldrig. Men jag har nog bestämt mig för att jag borde göra det här oftare, perfekt av slappning för hjärnan, som inte innefattar en dator. Så mycket iaf. Originalbilden jag utgått ifrån kan ni hitta här
Bild: Av mig.

Det där med löften ...

Kategori: Livet

Hade en fantastisk nyårskväll och ett fantastiskt firande igår kväll med massor av fina vänner. 2012 har vart ett bra år, men bitvis tufft också. Mycket jobb har det vart, men också resor både till Berlin och Barcelona med härliga vänner har jag lyckats klämma in. Jag har också blivit "hundägare" två gånger på ett år, först till Zumbi och senare en Juma. Jag tror på 2013. Jag skall inte komma här med nyårslöften, för det är som gjort för att inte hållas, men visst har jag ett par mål jag gärna skulle infria.
 
 – Jag vill verkligen leva ett sundare liv med träning och god och nyttig mat. Jag vill öka min träning till minst 3 gånger i veckan, och inte äta onyttigt bar aför att man borde, utan bara när jag själv vill.
Hålla mig närmare mina vänner. Alltför många gånger har jag prioriterat mitt jobb före mina vänner. Skärpning.
Fota mer. Det kommer en dag då jag kommer ångra att jag inte hade med kameran den där vanliga tisdagspromenaden i maj. 
Spara pengar till den där väskan. Den där jag gått och dregglat efter i över ett år nu. Skärpning. Spara pengar, du behöver inte de där sju topparna på h&m.
 
Så, nu kanske jag måste hålla "löfterna" eller målen bättre om jag har de nedskrivna här. Det återstår bara att se. Har ni några mål under 2013?