27november

Shearling jacket.

Kategori: Shopping

Är riktigt sugen på en skinnjacka med fodring av fårull. Ser så himla gosigt ut. Behöver troligen aldrig frysa mer igen heller. Såklart står Acnes fina högt upp på önskelistan, men eftersom den ligger ett par (hmm.. många) tusenlappar för högt upp i pris behöver jag kolla på andra alternativ, dessa från Topshop och NLY trend som känns riktigt bra!
 
 
 
1. Topshop, 2. NLY Trend, 4. Acne, 4. Topshop.
 

Bokmässan.

Kategori: Livet

Idag stod bokmässan i Göteborg på schemat. Nuförtiden är jag inte någon bokmal vilket jag verkligen var i yngre ålder, men visst uppskattar jag en riktigt bar bok nuförtiden också. Men det bästa på bokmässan är såklart att det finns massa härliga typografiböcker och tidningar till extrapriser. BIG LIKE. Nu skall jag gosa ner mig i soffan med en kopp kaffe och lusläsa två av mina favvomagasin; ICON och DV Mode.
 
 
 

Issue 1.3 blir Notion 1.3

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Ni har väl inte att Issue 1.3 har bytt namn till Notion 1.3? Ingen större deal egentligen än att vi var tvugna att byta för att namnet var upptaget någonannanstans. När vi skrev den brifen var inspirationen Saint Laurents Lookbook för resort ss14, men på ett "Nelly-sätt". Location blev ett parkeringsgarage i Jönköping, Glammigt va? Men så bra det blev. Dels är modellen så snygg, och vem älskar inte motljus. Sen så är det kläderna. Maj Gadd, Madde vet vad hon gör. Grafiken gjorde jag så enkel som jag kunde eftersom jag ville att bilderna skulle komma fram, men få en lite extra touch av hårdhet med mörkblå bakgrund eftersom modellen var ganska söt istället för cool. HÄR kan ni sela hela lookbooken och shoppa lite när ni ändå är igång!
 
 
 
Se hela lookbooken här
 

Grey is the New Black.

Kategori: Livet

Älskar min nya stickade tröja från Gina Tricot som bara den. Tillsammans med nya favvokjolen från NLY Trend blir det en perfekt kombo. Grått är perfekta sättet att få en sammanhållande look utan att bli för svart och trist.
 
 
Stickad tröja: HÄR, Kjol, HÄR, Skinnjacka: Zara, Väska: Michael by Michael Kors.
 
 
 

Fall for these Booties.

Kategori: Shopping

Isabel Marant pour H&M

Kategori: Shopping

Dog just modedöden. November kommer bli en mycket fattig månad. Den 14 november släpps H&Ms kollektionsammarbete tillsammans med den fantastiska franska designern Isabel Marant. Vill typ ha allt. Dock har ett par plagg lite av ett överpris. Den fantastiska mönstrade jackan med röda detaljer för 2999 kr är inte riktigt värt, men snygg e den. Men den gråa kappan längst ner tillsammans med spetstoppen, med den svartvita mönstrade tunikan på tredje bilden måste jag nog ha i min garderob. Här kan ni se alla plagg!
 
 

The Nelly Outlet.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Förra veckan öppnade Nelly Outlet i Borås, och då snackar jag inte den som brukar vara på sommaren i Åhaga – utan faktiskt en riktig butik. Fast en outlet. Så man kan hitta lite vad som helst mellan galgarna, hur spännade? Idag besökte jag butiken på lunchen för att inspektera mina tapeter jag gjort till väggarna, och fyndade samtidigt en Designers Remix-tröja för 250 kr. Värt? Sure is. Om ni har vägarna förbi Borås någon dag tycker jag ni defintivt skall ta en sväng runt knallerian och Nellyoutleten. Om inte annat, så för att kolla in de utsnygga tapeterna ...
 
 

Get the EK for Marciano look.

Kategori: Fashion

Gina har visst inspireras av en viss bloggerska i sitt nya arbete med "Femeine Fall". Älskar dock att man kan få tag på ett alternativ av denna outfiten från Elin Klings sammarbete med Guess by Marciano numera, eftersom den kollektionen är närinpå omöjlig att få tag på i det här landet. Och klädera var för sig är väl inget superspeciellt. Men när det sträcker så lång att man bara spelvänder posen tycker jag man gått ett snäpp för långt. Sen så tycker jag väl att Elins kläder är sjutusen gånger finare. Men ändå. Den där stylingen. Dör. Vill se ut så hela hösten. 
 
 
Se EKs kollektion här, se Gina tricots kollektion här
 

Sparkly Gloves.

Kategori: Shopping

I höst skall jag jag hålla händerna både varma och piffiga med mina nya glittra fingervantar! Kunde verkligen inte låta bli att ta med mig dom hem fråm H&M igår när jag och mamma tog en tur där. Jag tror att mitt maraton av Gossip Girl har gett vissa influenser att äga av piffiga och glittriga saker. Nu finns det ingen anledning alls att frysa om händerna i höst för mig. Här finns dem att köpa.
 
 

Spend or Save? – Tibi.

Kategori: Spend or Save?

Minns ni att jag hittade min favorithöstsko med stort S? Bootsen från Tibi som jag faktiskt kunde tänka mig att lägga ett par tusen på. Men när dessa look-alikes från Notion 1.3 (gammla Issue 1.3) kom in på Nelly, insåg att jag kunde få ett par nästintill likdana för en tiondel av priset. Tycker nog inte det är riktigt lika snygga som originalet, men man får vad man betalar får. Vad tycker ni, originalet eller look-alikesen? 
 
Tibi: $598.00             Notion 1.3: 499 kr
 

The motivation.

Kategori: Livet

Har inte hängt på mycket på bloggen det senaste. Så kan det vara ibland. Har hänt mycket det senaste, men framförallt har det varit så otroligt mycket jobb. Nästan lite too much. Man tror man kan och klarar allt, men tillslut tar det stop och man inser att man inte har någon som helst energi eller motivation kvar. Jag är inte särskillt orolig att den skall komma tillbaka, det gör den alltid. Ibland får det liksom bara vara så, och man får ta ett steg tillbaka och reflektera lite över det man gör varje dag. När jag blir omotiverad går jag in på pintrest eller bloggar och bara glider runt. Tittar på fina saker, funderar och tänker. Utvärderar, analyserar och disskuterar. Sen ser jag sådana här bilder som nedan, och inser att jag gör precis det jag vill göra. Eller jag är på väg di, precis dit jag vill.
 
 

The september hitlist.

Kategori: Shopping

Detta hade jag gärna sett i min garderob denna september, som aldrig tycks bli kall. Inte för att jag klagar, men jag är sjukt sugen på höstkläder! Stickat, skinnjackor, boots och halsdukar. Dagmarklänningen (nr.2) är just i detta nu påväg hem till mig. Jag var tvungen, så jäkla snygg! Får se om den är lika snygg i verkligheten. Kritstrecksrandigt står också högt på min önskelista, känns verkligen helrätt i höst. Detta kommer bli en dyr månad ...
 
 
Köpställen: 1. NLY Trend, 2. Dagmar, 3. NLY Trend, 4. River Island, 5. Zara, 6.H&M, 7. Zara, 8. TopShop.
 
 
 
 

I'am a #nellyholic.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Den här veckan tror jag har vart den stressigaste i mitt liv. Nära inpå åtminstone. För en och en halv vecka sedan fick vi reda på att det skapats en ny kampanj som vi skulle producera sinnesjukt mycket materail till. Mer material an vad min webb-avdelning någonsin producerat på Nelly, med ett nytt utseende. Inte nått man bara gör i en handvändning. Det är storsatsning med utomhusreklam, TV-reklam, 1 miljard banners, (Ja. Det kändes som det) och massor av grafikt material till siten som skulle uppdateras. Vi slår på stora trumman på måndag. Stay Tuned! Det blev både 11 och 12 timmars pass denna veckan, så nu när det är fredag kan jag bara lungt luta mig tillbaka i soffan och stirra på tv:n till ögorna ploppar ut. 
 
Kolla in vår nya kampanj vi kämpat med stenhårt HÄR
 
 
 

Kuler.

Kategori: Graphic Design.

Som jag skrev för ett par veckor sedan håller jag på projecktet med att göra en ettikett åt ett företag som skall importera vin. Jag är fortfarande lite idéprocessen eftersom jag jobbat 12-timmarsdagar de senaste dagarna på Nelly, och inte riktigt har orkat jobba när jag kommit hem efter en sådan dag. Nåväl, No need for explanations. Det jag tänkte komma till var att jag tänkte tipsa om ett "webbsida" som är en designers dröm, när man skall ta fram ett färgschema att använda sig av. Man antingen skapa ett schema från ett "färghjul", från en bild, då kuler väljer färger där du bara kan flytta "duttarna". Eller bara helt enkelt sno någonannans som de laddat upp på Explore-fliken. Himla fiffigt. Gå till kuler HÄR
 
Du måste dock ha ett Adobe ID för att kunna spara dina färgscheman. Men sen kan du ladda ner de rakt till Illustraitor. Finns också som plugin till Illustraitor. 
 
 
 

NLY Trend AW13

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Idag släppte vi på NLY Trends Lookbook för AW13 på Nelly.com. Det här kan jag nog säga att det är nått av de jag vart mest stolt över på länge. Den här lookbooken har jag väldigt engagerad i då jag både har vart delaktig i att skriva briefen, planerat upplägget och producerat det grafiska utformandet. Jag känner mig väldigt nöjd med min del, och bilderna blev fantastiska som Rami Hanna fotade. Jag vill ha typ allt. Speciellt den svart spetsklänningen längst ner. Döör. 
 
Kolla in hela lookbooken här och de fantastiska bilderna, ni kommer inte bli besvikna! 
 
 
 
 
 
 
 
Copy: Elisabeth Bäckström, Grafisk Formgivare: Moa Jansson,
Fotograf: Rami Hanna, Modell: Isabel Cañete, Styling: Anna Röjland
 
 
 
 
 

En AW senare.

Kategori: Livet

Mötte upp, Liz, Christopher och Malin igår för en AW på Post hotellet istan. Har aldrig vart där innan, men det är ju fantastiskt vackert där. Dessutom får man köpa världens godaste Pulled Pork-wraps för bara 39 kronor på AW:n. Bara en sådan sak. Malin och jag drog vidare och slutade på Glow, lite för länge, med massa dans, med lite för många drinkar. Och jag mådde som jag förtjänade imorse. Nåväl, kul hade vi iaf, och vad gör lite huvudvärk dagen efter då? 
 

Jag väntar fast jag redan vet.

Kategori: Dagens Look 2013.

Hittade världens mysigaste halsduk på Gina Tricot förra helgen, men har inte kunna använda den förrän nu eftersom det varit alldeles för varmt. Konstigt problem, tror jag aldrig haft det förut. Detta är bästa sättet för mig att bära den rutiga-grunge/punk-trenden, eftersom jag inte gillar rutiga skjortor på mig själv av någon anledning. Supermysig, och kostade bara runt 200-lappen dessutom.
 
Kavaj: H&M Trend, Halsduk: Gina Tricot, Hatt: H&M Divided, Jeans: Dr. Denim, Skor: Zara (Gammla)
 
 
 

Paris Show Collection.

Kategori: Shopping

Imorgon släpps H&M´s Paris Show Collection, både online och i butik. Jag är sugen på både stövlarna och tröjan som är överst. Kollektionen som blivit väldigt omtalad både bland bloggerskor och redaktörer, så det kommer bli svårt att få tag i de mest hypade plaggen ... Vi får se om det blir nått. Blir det nått i kollektionen för er?
 
 
Bilder: H&M.se
 

Spend or Save? – NLY Trend.

Kategori: Spend or Save?

Ganska nyss har dessa fina boots kommit in på siten, men tyckte jag kände igen de från någon annanstanns. Jomenvisst. Här har vi en skitsnygg look-alike från Givenchys kollektion, av NLY Trend. Priset är ju ganska så mycket bättre dessutom. 9 166 kr vs. 499 kr, känns ju kanska övertygande, och måste nog säga att jag föredrar NLY Trends mer. Vilken föredrar ni?
 

Colour Run.

Kategori: Shopping

 Förra helgen drog jag och jonas ner på stan, och kom med dessa färgglada snyggingarna. Igår gav jag mig ut med dom för första gången på en PW tillsammans med min spotify playlist. Japp. Bekväma var de också. Men framförallt fina att titta på. Vad händer med än när man skall träna? Helt plötsligt kan man matcha alla färger ihop och allra helst så starka neontoner som det bara går. Grym färg+bra pris+bekvämlighet=Nöjd tjej.
 

The MoodBoard.

Kategori: Graphic Design.

Jag har en sjukt rolig grej att berätta för er. En sådan där sak man är lite skraj för, att man tagit sig vatten över huvudet och undrar hur man skall sig ur snabbast möjligt. Men jag gillar känslan att vara lite rädd, det är ju då man växer, och jag blir en lite bättre Moa. Jag har fått en fantastisk möjlighet, att för ett företag desgna deras "label" eller ettikett på deras importerade vin och mousserande. Hur många fler än mig väljer vin efter ettikett? (Räck upp handen nu!) Så med en gång ställs det höga krav, jag vill ju att alla skall köpa bara för att det är en fin ettikett. Idag har jag börjat jobba på det på allvar och satt ihop en moodboard för känslan det skall förmedla. Det är alltid en bra start, så man får in "flowet". Skall försöka hålla er uppdaterade med arbetet, men kommer förmodligen inte kunna avsöja allt för mycket. Men är sjukt peppad, och jag hoppas att jag och ni kunna se min vinettikett på systembolaget om ett par månader, som jag är sjukt stolt över. 
 
 
 

One more day.

Kategori: Dagens Look 2013.

Fortfarande kan man gå med bara ben, kanske några dagar kvar nu. Och jag utnytttjar det så länge jag bara kan. Igår var ju ute och käka tapas med lillasyster – en mycket trevlig kväll i den här stassen. Idag har jag liksom noll planer. Skall försöka lägga ut lite saker på tradera och förbättra garderobslogistiken en aning. Vi får väl se hur det blir med det.