27november

new haircut.

Kategori: Livet

Blev lite klippande i håret igår minsann. Behövdes fruktansvärt mycket. Ingen stor förändring direkt, men ville väldigt gärna göra en animerad gif som jag inte gjort på länge också, så passade på. Hihi. Så då gjorde jag det.
Ser fortfarande lite "page:it" ut men allt e snare jämnlångt. Sparar till lite längre längder till examen om 2 månader. Oooh inte långt kvaar!

whites.

Kategori: Fashion

I lördags var jag som sagt ute en sväng. Hade en vecka på mig att tänka ut vad jag skulle ha på mig, och naturligtvis bestämde jag mig i sista sekund innan vi var tvungna att gå. Slutade med att jag blev helvit, för en gångs skull. Jag lyckas alltid annars bli hel-svart. Och jag kan ju säga att man syntes ganska tydligt på krogen sen.

Jag ville ha min rosa necessär som väska, men insåg att jag hade tappat bort den med en gång eftersom det inte är nått snöre på dem, så fick bli en svart väska till tyvärr ... Men den rosa hade vart perfekt matchning som det knallrosa läppstiftet jag hade på mig. He, som inte syns på bilden ... Aja.

Tee-riffic!

Kategori: Illustrationer

I kväll har jag skickat in mitt New York tryck jag gjort till en amerikansk sajt som heter Thredless. Ni kan kika in på sidan här: Där kan man ladda upp sitt verk, tecknat, photoshoppat, illustrerat eller vad som helst, och har chansen att vinna 2000 dollar i kontanter och ett presentkort på thredless på 500 dollar! Rätt bra med cash trots att dollarn är låg.

Än kan man inte rösta på min T-shirt, men snart! Lova att ni röstar då? Rösta kan ni om ett par dagar göra HÄR: Ni kan vara lugna, jag kommer hinna påminna er fler gånger.

HTML, PHP, CSS.

Kategori: IP - KY Akademien

Idag har det vart en riktig kodar dag. Proppat in huvudet fullt med html, php och css. Börjar förstå mig på det lite gran, men det finns galet mycket att lära sig och förstå. Det är inget man gör på en eftermiddag direkt. Men känns bra att få ett hum om vad det handlar om och veta hur det ungefär fungerar. Man kanske skulle bli kodare? Nja.
Tror inte det är min grej riktigt. Men ju mer man kan dessto mer jobb kan man söka och få.

Dock är det skönt att man känner igen en del CSS koder härifrån bloggen som man ändå vart och rotat i en del när jag gjorde min design. Så helt bakom är man ju faktiskt inte. Plus att man har ju sett en del html på Nelly när jag hade pratik där.

Det har iaf gått åt en hel del koffein idag. Det är en sak som är säker. Dock ingen joltcola. Övergången till data nörd får ju liksom inte gå för snabbt.
Jag vet. Det är en superupphetsande bild.

26 mars.

Kategori: Shopping

Idag är det vår, jag är peppad på fest och jag har två män på besök i lägenheten. Den ena av dom har dreglat ner min hallmatta. Ni får själva gissa på vem av dom det är. Min största problem just nu är att jag inte vet vad jag skall ha på mig kväll. Ganska lamt problem i det stora hela. Önskar att jag hade beställt klänningen jag beställde igår på Nelly.com igår tidigare i veckan istället så kunde jag haft på mig den.

Klänningen är från Dry Lake och kostar 399 kronor på Nelly.com. De som känner mig vet att jag älskar annorlunda ryggar på klänningar, så jag kunde helt enkelt inte motstå den här. Nu håller jag bara tummarna för att storleken är rätt. Ni hittar den här.

These Streets.

Kategori: Illustrationer

Idag har vart en långsam dag. Det första som händer när jag kommer till skolan är att läraren inte anländer och man kunde sovit ett par timmar längre. Åååh. Fick gjort lite nytta ändå innan jag vandrade hemmåt. Sedan blev det ett sjukt tungt och jobbigt MRL -pass. Hade glömt hur fruktansvärt jobbigt och roligt det passet är.

Gjorde en liten redesign av min New York inspirerade grej. En lite mer "clean" version. Jag gillar nämligen New York om det någon som inte visste det. Text av Alicia Keys.

E sugen på att göra nått med den. Funderar på att skicka den till nån typ av t-shirt trycks webbsida (har fått den tipsad för mig, men ligger för tillfället nere pga. omstrukturering ) där man tävlar om att bli veckans t-shirt. Cool. Kan va en kul grej.


Av: Moa Jansson

My Blue Shoes.

Kategori: Skor

Ännu ett fynd från New York City, kan vara ett av det allra bästa köpet. Ett par blåa mockapumps för 20 dollar, alltså cirka 130 kronor från den amerikanska butiken Accessories. Värt. Och skor kan man ju som sagt inte få för många. Bekväma är dom ockå, kan det bli bättre?

The Big Apple.

Kategori: Resor 2011

Äntligen så har jag lycktas redigera färdigt ett antal bilder från New York! Ganska många faktiskt. Men jag tänker inte publicera alla påen gång i min blogg. Det blir lite väl många bilder på en gång ... Men jag börjar med att publicera bilder från de två första dagarna, då vi var och tittade på Frihetsgudinnan och Brooklyn Bridge.
Första dagen när vi besökte frihetsgudinnan var det galet kallt och jag frös nästan hela resan, men det var fantastiskt kul att se henne, och faktiskt se hur stor hon är. Dagen under Brooklyn Bridge var helt fantastiskt, varmt väder och mysig. Det var en av de bästa dagarna på hela resan. Även en bild från Trinity Church som ligger på Broadway fär National Tresure spelats in i!
Bildserien fortsätter ...

striped.

Kategori: Editorial

Vårens färger och randigt, Härligt! Vår, vår, vår! Vill ha vår! Eller nja snarare sommar kanske. Åh jag måste köpa lite färger att ta på mig. Jag har ingen vårig färg garderob jag inte.

tisdag.

Kategori: Fashion

Nu skall jag vara jättehurtig och åka iväg och träna på den här härliga lediga tisdagen. Jo man kan träna och ändå vara Fashion. Bra va?

Pantone.

Kategori: Livet

Väldigt väldigt väldigt fint Iphone skal. Något för alla nördar som typ jag och alla de som går i min klass på IP. Hey vart hittar man ett sådant där skal? Någon som vet så säg gärna till. Hittade bilden på den fantastisk inspirerande bloggen "5 inch and up"

För övrigt kan jag berätta att min redovisning gick fantastiskt bra och jag är supernöjd. Varför skall jag alltid nojja så fruktansvärt mycket? Fick dessutom göra den först av alla på morgonen så slapp sitta och vara nervös. Kom dessutom äntligen iväg och ta ett lungt pass på gymmet. Träffade också Maral, en gammal klasskompis på gymmet som man alltid blir lika glad av att träffa. Det har varit en bra dag idag.

Söndag.

Kategori: Livet

Alltså. Hur kan det vara söndagskväll igen? Det var ju nyss fredag? Tycker det borde införas en helgdag till, för 2 dagar är fasimej inte mycket och man hinner ju ingenting. Har vart en väldigt lugn helg i Jönköping med Jonas. Har inte gjort särskilt mycket alls faktiskt.
Fast väldigt skönt det med, men kan ju vara anledningen till det gick väldigt fort också. New York bilderna går det halvbra med fortfarande. Har som sagt inte varit hemma och de senaste timmarna har jag suttit med den kommande redovisningen imorgon. Ugh. Skall bli så skönt när den är över.

Det får bli en bild från New York. Från kanske hela resans bästa dag.

19 mars.

Kategori: Livet

Lördag pch vår väder!! Yes!. Synd att jag bara än så länge har suttit och tittat på det innefrån lägenheten genom fönstret dock. De två männen i den här lägenheten är nämligen lite trötta. En av dom har bestämt sig för att sova i soffan efter frukosten och sen andra ligger och drömmer och drar djupa suckar och drömmer om att jag katter. Eller nått.
Fast lite tråkigt att sitta och vänta ...Vill ju ut och få lite vitaminer i ansiktet. Gör det själv snart. Risken är väl att jag virrar bort mig i den här jäkla staden som dom kallar Jönköping. Men man kan ju alltid blogga lite. Så vad skall man hitta på när man har bloggat då? får väl plugga. Som jag VERKLIGEN känner för. Gah jag verkligen längtar till den här redovisningen som jag har på måndag är över.

Style By.

Kategori: Editorial

Var mycket trevligt att komma hem en sväng igår, men lika skönt är det faktiskt att komma hem till min lägenhet igen imorse. Och det känns väldigt skönt att jag känner så. Väl hemma hos föräldrarna så fick jag min Style By tidning som jag gått och väntat på att få ända sedan i måndags. Har nämligen inte fått tummen ut att adressändra än. Hehe. Men nu skall jag plugga en halvtimme till, sedan städa färdigt och sedan bär det av till Jönköping med StyleBy i högsta hugg till att läsa på bussen. Mysigt.




19 år.

Kategori: Livet

Nu är min lillasyster stor. 19 år för att vara exakt. Oj oj vad hände. Det firar vi med middag, tårta, presenter och en sväng hem för min del.  Nä nu tänker jag inte blogga mer för Annas skull. Hih. En fin bild på min bästa älskade syster bara för det.

The Street.

Kategori: Fashion

Idag är det inte lika vår ute. Såg på Nyheterna att det kunde komma snö imorgon. Låt det inte göra det, då börjar jag nog nästan gråta. Somnade i soffan efter frukosten också, när jag hade planerat att plugga på morgonen idag eftersom jag har lektion 13–16 idag. Well well. Sova bör man.

För att kanske framkalla våren lite iaf så publicerar jag den här fina bilden från Stockholm StreetStyle. (Bästa streetstylebloggen ever med megastora bilder.) Gillar att hon använder baggybyxor till pumps, och matchar med världens finaste skinnjacka.

Vouge på väggen.

Kategori: Shopping

Yes yes då var onsdag snart avklarda den med. Idag blev det sovmorgon, pluss en sväng på stan med syster, och sedan kom Sara och Cherie och hälsade på. Cherie åt sjukt mycket bulle. Förstår inte hur det där går ihop, hur går det i den tjejjen? Riktigt roligt hade vi iaf. Liksom hela Barcelona gänget all togheter igen.

Eftersom jag e lite jobbig när det gäller att redigera bilder.. så är jag fortfarande inte färdig med mina New York bilder så tänkte visa en sak jag faktiskt köpte i New York som jag e sinnessjukt nöjd med istället. Det är de här tre vintage Vouge tavlorna jag köte i ett litet gatustånd längs Broadway. 65 kronor styck, inramat med glas. Lagom pris sådär. Dom skall jag sätta upp på väggen någonstanns. Skall bara klura ut vart.

Men visst är de fina? Det finsn så otroligt många fina omslag och covers till modemagasin så jag hade nog kunnat täcka min lägenhets väggar med det.

Vår.

Kategori: Livet

Om ni var i Göteborg idag så vet ni vilket fantastiskt väder vi hade idag. Det är liksom dags nu, vi vill ha vår nu. Ett tydligt vårtecken också är ju faktskt att jag invigde mina vita converse idag. Satt och myste i solen med en smoothie och njöt av värmen i ansiktet. Hoppas att våren är här för att stanna.

Tvätt- & Pluggdag.

Kategori: Shopping

Yes idag är det en sådan där nyttig dag där man får gjort massa och man är jättenöjd på kvällen. He. Det är tanken att den här dagen skall vara en sån dag iaf. Andra omgången tvätt är i tvättmaskin, så än så länge går det väl ganska bra. Men det är många timmar kvar.
Passar på att testa att lägga upp en bild som jag har tagit med en ny app på min iPhone med ett OPI nagelack jag köpte i NY för 50 kronor i en corall-röd färg. (Hade nog kunnat köpa hur många OPI nagellack som helst för det priset) Älskar ett vintageutseende på bilder.

Höst och vinter.

Kategori: Fashion

Dålig uppdatering just nu, jag vet. Har vart krångel med både det ena och det andra och råkade bli spårlöst försvunnen i några timmar. Håller också på att redigera New York bilder som en galning. Det kommer, det kommer. Hur som helst. Det får bli lite höst och vintermode på det.

Nu när man äntligen kanske kan känna smått smått att våren är påväg för man inte behöver dunjacka på sig längre, så är det ju faktiskt ett bra tag sedan höst och viter visningarna ägde rum, i New York, Paris och Milano. Japp men då börjar vi väl med a/w11 visningarna då. I Paris hölls Miu Mius visning. Jag vet inte om jag är så förtjust i den, eller så är det bara att jag är fruktansvärt osugen på höst och vinter just nu. Men man kan ju se att orange, gult och blommigt håller sig kvar från s/s11 dock i en mer höstig ton. Och såklart de numera klassiska miu miu svalorna.

Back to reality.

Kategori: Livet

Guess what?, I home. Tillbaka till verkligheten och ett grått och snöigt Sverige. Nej jag har inte saknat det kan jag tala om för er. Nu älskar jag nog New York ännu mer än vad jag gjorde innan jag åkte. Det är en helt fantastisk stad. Som ni kanske förstår, och om ni känner mig så vet ni att jag fotade sisådär 20 miljoner foton, så ja det kommer komma en riktig bildbomb inom kort. Men nu orkar jag inte. Har sovit 4 timmar på 2 dygn och är till råga på det dunderförkyld, ingen bra kombination. Så ikväll det blir jag och tv:n på date ensamma. Ganska mysigt ändå.

NY.

Kategori: Livet

Nu är allt packat och om sex timmar skall jag och Jonas hoppa in i bilen till Landvetter och New York. Resekläderna är planerade, minneskorten är tömda alla möjliga sorters batterier är laddade. Dock ser resväskan en aning för full ut, för att vara på väg TILL New York. Kanske får ta en tömmning till. Men nu händer det. Nu drar jag. Ses om 1,5 vecka. Nu skall jag ha lite semster, för det är jag värd.

That jacket.

Kategori: Fashion

Vem längtar inte efter våren? Hade gärna haft på mig den här skinnjackan från Celine SS10 kollektion nu i vår. För enligt mig så kan man ha hur många skinnjackor som helst. För övrigt är det sista dagen för den här gången på Nelly idag. Konstig känsla.

newsletter w9.

Kategori: Praktik

Lite otippat den här veckan så bytte nyhetsbrevet dag den här veckan och skickades ut idag istället. Stressigt på Nelly nu, mycket som händer och planerna fick ändras, vilket de gör mest hela tiden. Hur som helst så har jag inte haft så jättemycket med nyhetsbrevet att göra den här veckan. Har haft massor av annat för mig, så Elina har gjort nästan hela. Men jag fick gjort den här följande delan ändå (plus t-shirtdelen).
Nu skall jag fortsätta mitt packande. Snart bär det av.

Här kan ni hitta hela veckan nyhetsbrev, jag vet att det vart krångel med hela maiprogrammet idag så ni som inte kan läsa ert brev på mailen kan läsa det på samma ställe.