27november

30 timmar.

Kategori: Livet

Man hinner med mycket på 30 timmar med Sofia. På två dygn har jag hunnit med följande: Shoppa för Replay presentkort, gå i stan, köpa salladslunch med Sofia, Bada på Saltholmen, glass, fika på Kosmos, hämta en auktionsvinst, käka Thaimat, Rosébaren på Parken, dansa fuldans, flumma runt på lekplatsen vid näckrosdammen klockan 2 på natten, sova, bli väckt av hantverkare som skulle byta Sofias ytterdörr, köpa frukost på bageriet runt hörnet, en heldag på Lseberg, och sen sova en stund på bussen.
Det har minst sagt varit intensivt, men jag älskar det! Det här är vad jag kallar semester, jag har aldrig stressat jag har bara haft mycket att göra och jag har haft så otroligt roligt hela tiden. Vi kan sannerligen flumma tillsammans jag och Sofia.

En liten bildbomb på det.

hardrock.

Kategori: Livet

Idag blev det en liten spontanmiddag på hardrock med Cicci, egentligen var det väl inte allt tänkt så, men vi insåg att  vi behövde något som gjorde att vi kunde sitta länge för att prata och ja, med fint sommarväder och sommarkänslor blev det några timmar på HardRock. Vi fick snackat igenom både det ena och det andra, och framförallt pratat igenom mycket. Tillslut blev det väldigt bra på flera olika sätt, det gillar vi.
Nu blir det hopp i säng fort som attans för en ganska tidig morgon imorgon, då bland annat Replay står på schemat, och jag skall äntligen få träffa min Sofia, för första gången på flera veckor. Jag längtar!

sommardag.

Kategori: Livet

Det här är livet. Det är det här som får en att stå ut resten av året i det här eländiga landet. Okej nu kanske jag överdriver en smula, men bara lite. För att det är dessa dagar som får mig att stå ut med vädret i Sverige. Jag är liksom inte gjord för snö, mörker och vinter, det är inte min grej. Men det är det här. Jag älskar sommaren!
Läser den fantastiskt bra boken Snabba Cach, längesen jag läste en sån spännande bok, längtar tills jag får läsa nästa gång! Nu blir det stan en stund med Cicci!

bada i Åsa.

Kategori: Livet

Idag sa Yr att det skulle bli en dag med strålande sol! Ja, vi kan väl säga att Yr tydligen inte alltid har rätt. Det var molnigt, mulet och riktigt kallt nere vid stranden i Åsa. Vi gav oss tillslut och bestämde oss för att åka till IKEA för att inhandla nödvändigheter ( där naturligtvis glass ingår ) Vädret klarnade helt plötsligt upp och vi bestämde oss för att åka till en liten sjö i närheten. Jag och Elise badade tillochmed länge (och blev 5 år igen och började hoppa om och om igen ned för klipporna), och dagen lyftes 20 snäpp till det bättre. Efter en snabbis in på BK för att ladda upp batterierna, åkte vi till härlanda för en fotbollsmatch där jag hade skor för en gångs skull, men jag kan inte säga att det gick bättre ändå. En härlig sommardag helt enkelt!

midsommarsyster.

Kategori:

Eftersom det var midsommar redan i förrgår  så tycker jag att vi förlänger midsommar med en bild på min lillasyster från midsommar, bar för att hon är en sån himla rolig, bra och fin syster! Hennes blogg kan ni hitta här:

midsommar 2010

Kategori:

Fredagens högtid blev riktigt riktigt lyckad. Det blev fruktansvärt mycket spring för min del, eftersom det var jag som anordnade det hela, (med Elises hjälp att planera maten) och jag fick fixa och trixa med mesta. Mycket mat, roliga lekar tack vare Sofie alias Proppen, och framförallt var många av mina bästa vänner med!
De hela blev sedan ett sleepoverparty eftersom jag nästan bor vid världens ände och bussar inte exsisterar på denna plats. Sedan blev den en heldag idag i trädgården med sol, kubb, fotbollstrixning, (som jag verkligen måste öva mer på) och äta sill, sill och lite mer sill. Jag tror jag aldrig sett så mycket sill på en och samma gång i hela mitt liv faktiskt.
En liten bildexplosion på det så är det hela ultimat.

Animerad Gif.

Kategori: Livet

Jag har länge funderat på hur man gör en sån där animerad gif-bild som är lite smått störande, men jäkligt effektiv om man använder det på rätt sätt. Jag vet inte om det här är det rätta sättet, men, ja det var ganska kul. Och det är väl huvudsaken? att man har roligt? Eller? Fast det ser lite smått stört ut.

Var i stan idag och fyndade rejält kan jag meddela. Hämtade också mina väskor på Sould. Nu skall jag fortsätta mitt städande eftersom det kommer mycket gäster imorgon.

Inspiration Street Style.

Kategori: Daglig Inspiration

Utelåst på Nääs.

Kategori: Praktik

Hela dagen har gått som på räls. Idag har jag vart i Nääs och filmat/vart skådespelare/modell för Nääs Bomullsfabriken. Allt har rullat på hur bra som helst hela dagen. Vädret sprack upp till sol efter lunch då vi kunde filma båtscener, och allt har bara gått så sjukt bra, ända tills ... vi blev utelåsta. Utan nyckel och endast kläderna och mobilen med sig. Som tur var även de två som hade bilar, sina bilnycklar med sig så det var bara att åka hem, ringa mamma så hon fick hämta mig, utan busskort, körkort, pengar, kamera, bankkort, nycklar etc.  ALLT.
Känns bra. Fick lämna allt där.
Så det blir därför inga bilder från dagens äventyr. De kommer imorgon! Då skall jag till Sould och hämta mina grejer. Suck.

Break through the Silence.

Kategori: Musik

Ibland hittar man bara något man bara gillar på en gång, kanske är det sånn musik man fort tröttnar på, eller så är det något riktigt riktigt bra. Denna kväll råkade jag snubbla över ett amerikanskt (faktiskt från Rhode Island, bara en sånn sak!) band vid namn "Monty Are I", som jag föll pladask för. (Lyssna på Spotify här:)

Monty Are I är ett band som spelar ganska vanlig rock-popmusik men inslag av andra spännade instrument ibland, bl.a blåsintrument som trombon och trumpet då och då.

Sen att jag fastnade för skivomslaget allra först är väl ingen överraskning, jag trycker det är asfräsigt. Lite originellt och spännade, man blir väldigt intresserad, eller ja, jag blir väldigt intresserad av vad det är. Något med fart men melodiskt och harmoniskt. Ja det är så jag uppfattar det, och det tycker jag stämmer bra med musiken, vad tycker ni?

metaltown teaser.

Kategori: Livet

Rammstein, Regn, Öl, Vin, Cider, Sol, Sonic Syndicate, Inflames, Träningvärk i nacken, skoskav, Eldrimner, Träningvärk i vaderna, ringa, Sms:a , Tapppa bort, hitta, efterfest, Avatar, Parken. METAL. Metaltown var en hit vill jag lova. Hade underbart kul med underbara människor runt omkring mig. Och bra musik naturligtvis.

Det blev inte särskillt många bilder från metaltown eftersom kameran hade dåligt batteri, men några blev det, här är en liten teaser från Rammstein i fredags. Shit-pomme-fritt vad de hade specialeffekter.

Nu skall jag gå o lägga mig, Inte många minuters ordentlig sömn de senaste dygnen!

Metaltown dag 2

Kategori: Musik

Lyckad dag igår! Sonic Syndicate är fortfarande bland de bästa jag sett, även om det gamla Sonic Syndicate är ett par snäpp bättre än det nya med Nathan. Rammstein är jag glad att jag inte missade, och dessutom bara var tjugo meter ifrån kanske. Ett live band värd namnet. Bilder kommer komma fter den här helgen.

IDag är det Eldrimner som står först på schemat för mig, mitt, Ciccis och Michelles projektarbetes band från trean i gymnasiet, och även Ciccis lillebror. Riktigt, riktigt kul att se dom. Det är ändå speciellt när man känner bandet. Även om det inte riktigt är helt min musik stil.

Här är dagens schema. See yaa!

Metaltown.

Kategori: Musik

Japp då var det dags. Metaltown är det som står på schemat idag och imorgon. Det kommer vli väldans bra. Idag står dessa band på spelchemat det kommer bli en awesome dag.

15 km².

Kategori: Daglig Inspiration

bildkälla: Ads of the World

Varje minut försvinner 15 km² regnskog. Så sjukt smart kampanj, och inspirerande. Snacka om att få ut ett viktigt budskap fort och lätt, man fattar på en gång vad som är tanken här. Ingen tvekan om saken att man undrar vad som kommer att hända när träden tar slut. Och hur fort det går. Väldigt fascinerande.

Advertising Agency: Uncle Grey, Denmark
Art Directors: Rasmus Gottliebsen, Jesper Hansen, Rasmus Dunvad
Creative Director: Per Pedersen
Copywriter: Michael Paterson
Published: April 2007

YSL Tribute Sandal.

Kategori: Skor

Vill du ha gratis skor? bli medlem på gratisskor.se och tjäna ihop till presentkort på skor nu!
Jag tror jag behöver ett par YSL klackar. Eller nej jag tror inte, JAG VET. Just nu. Ett par gula. Ville bara säga det. Bilden är från en av mina absoluta favoritbloggar, Jak and Jil, som ägs av en fotograf vid namn Tommy Ton, som älskar att fotografera skor.
En kille som fattar det där med skor helt enkelt.

Scones & Afterwork.

Kategori: Livet

Imorse överraskade Anna mig med att baka scones lite sådär spontant på en onsdags morgon, eller ja nu skall jag inte ta i. Klockan halv 12 segade hon upp sig i sängen och började blanda ihop till lite scones. Jag tycker det är bra att ha en lillasyster som gillar att baka.
Idag var det afterwork på jobbet, men lite utbildning innan med visning av hotellet ( som man inte hade sett det innan ...) God mat och dryck, men det blev en tidig kväll, så hann hem till säsongsavslutningen av Grey´s Anatomy. Sjukt bra serie.

Jones + Jones

Kategori: Fashion

Har sett flera stycken med denna klänningen från nelly.com, jones + jones nu. Jag är extremt sugen på den. Den är ju hur söt som helst. Särskillt i ryggen, vilket inte syns på den här bilden, men jag älskar klänningar som visar mycket rygg. Tycker om det här blommönstret också, men kanske en annan gång.Skulle passa väldigt bra till mina nya ballerina skor och min skinnjacka. Jag kanske kan önska mig den i midsommarpresent. I wish.


snart är det metaltown.

Kategori:

Nu är det nedräkning till metaltown, endast tre dagar kvar. En sväng med Cicci i stan, vi fick inte shoppat ordentligt igår, eller ja, iallafall inte Cicci. Skor och lite annat nödvändigt blev för henne. Jag slog till på ett par solbrillor eftersom jag glömde mina hemma. Endast 59 :– från Gina Tricot. Helt jättebilligt. Hämtade också metaltownarmbandet. Det är jättegult och glittrigt. Känns väldigt metal.

Drive trough a little bit of Sweden.

Kategori: Livet

Idag blev det roadtripp med Cicci till Ullared, Ge-kås, samt en heldag där. Åkte hemifrån halv 7 och var hemma 22. Det kallar jag en heldag. Dock ingick det lunch fika och middag där, men ja, fortfarande en heldags shopping. Fick inte shoppat mer än en halv kasse ändå var. Rätt kasst av oss. (höhö)

Vi kom också fram till att vi känt varandra i 5 år. Hon har vart hemma hos mig 4 gånger och jag hemma hos henne 5 gånger. Det är ungefär en gång per år hos varandra och vi träffas väldigt ofta. Hm? Flumigt? JA. Tur att vi kan roas oss på andra sätt än sitta hemma hos varandra.

Nu blir det sovdags för att ta igen många timmars sömn.


Anonyma skoälskares klubb.

Kategori: Skor

Hm. Jag känner att jag borde slå till på den här boken. Känns som att den kan vara något för mig. Detta är en såkallad "chickflick" roman skriven utav Beth Harbison. Nått lättsamt att läsa i sommar på stranden kanske. Hoppas jag kan hitta den relativt billigt någonstans. Är det någon som läst den ?

"Är du som jag? Älskar skor men har inte råd att köpa vad du vill? Om du har storlek 38 och är intresserad av att byta dina Manolos mot Maglis etc så ses vi på tisdagkvällar. Kanske kan vi hjälpa varandra..." Svar till Anonyma skoälskares klubb.

Lorna Raffertys ekonomi har kraschat. Hon har skulder upp över öronen men kan ändå inte sluta handla på ebay. Skor är hennes passion och trots sin pengabrist kan hon inte tänka sig ett liv utan ett nytt par ibland. Det är då hon kommer på den briljanta idén att annonsera efter andra i samma situation. 
Gruppen träffas en gång i veckan. Där finns Helene, hustru till en politiker som håller hårt i plånboken; Sandra som finansierar sitt skobehov genom att jobba med telefonsex och Jocelyn, som egentligen inte vet så mycket om skor, men som gör allt för att komma bort ifrån sitt trista jobb som nanny.

Under tisdagskvällarna byter de märkesskor. Men de börjar också lära känna varandra, och en vänskap formas som hjälper dem igenom problem med pojkvänner, äkta män, uppdykande hemligheter från det förflutna - och utpressning.

party.

Kategori: Livet

Nej jag kan inte vara seriös på photobooth bilder. Det går inte. Det är lite av en "fultävling" att ta photobooth bilder.

Nu är det party på G, skall träffa Cicci och Sara alldeles strax. I kväll blir det Vasastan eller Vasa Victoria, sen få vi se vart natten tar oss. Trädgårn är en stor chans. Ses!


Extreme waterproof.

Kategori: Advertising

Ett bra exempel på en reklamkampanj av Hawaiian Tropic som är riktigt snygg, producerad av en reklambyrå som heter: Grey. Bra photoshop arbete ligger det bakom det där kan jag lova. Men det kanske är något som har gjort förr? Lite kliché kanske?

Jag vet inte men det känns som man känner igen det. (Nej jag tänker inte på Moses och hans lilla promenad genom havet). Vad som är det viktiga är väl kanske att man förstår vad det är dom vill säga, alltså att den är extremt waterproof. Och ja. Jo. Det förstår man. Snygg är den iallafall. Riktigt snygg.

Advertising Agency: Grey Chile, Santiago, Chile
Creative Directors: Miguel Angel Cerdeira, Carlos Guerra Oviedo
Art Directors: Miguel Angel Cerdeira, Patricio Céspedes
Copywriter: Carlos Guerra Oviedo
Illustrator: Ricardo Salamanca

Alexander McQueen.

Kategori: Fashion

Jag har alltid vart en sån som tar det tråkiga enfärgade. Men det där är ju riktigt ballt att blanda mönster. Det är svårt dock att inte få det att bli alldeles för mycket. Jag är jättedålig på att använda mönster. Jag har nog knappt något mönstrat i min garderob, förutom kanske något blommigt då. Kanske något leopardmönstrat möjligen. Men annars är det svart svart svart, grått, vitt, svart, svart.

Så målet är att hitta något snyggt mönstrat nu, i en hyffsad prisklass, Alexander McQueen är inte riktigt min prisklass om man säger så. Men coolt, det är det. Kanske ett par coola mönstrade byxor? eller nått ... någon som har något kul tips ?


H&M juli kollektion.

Kategori: Fashion

Ja H&M är rätt bra på att rassla fram snygga plagg då och då. Ingen överraskning iochförsig. Men dessa plagg tycker jag är hur snygga som helst. Vet inte om jag kommer ha råd med det där, om det nu blir som jag önskar att det skall bli.

Älskar speciellt den grå-gröna jackan och de blå pumpsen.Och skoletterna hade vart supersnygga att ha till hösten. (Hm, jag börjar alltså att fundera på höstkläder samma dag jag får sommarlov? Inte okej.)
Jag har verkligen börjat fastna för klarblått. Så himla fint när man är brunbränd, väldigt färgglatt, fast samtidigt väldigt stilrent. Brunt och blått i kombination, supersnyggt!

Har ni någon favorit?


The Last Day.

Kategori: Praktik

Idag är det sista fredagen på Sould Reklambyrå. Det är lite sorgligt jag sitter här och uppdaterar facebookstatusen och twittrar för Nääs. Snart är det sommarlov. Eller mja. Sommarlov var ju att ta i. "Inte-sitta-lika-mycket-vid-datorn-och-jobba-mer-på-det-lite-mer-fysiska-jobbet-sommarlov!" Förhoppningsvis kommer det bli sol, bad fest och pressande i solen litegranna med. Det hade väl vart härligt?

Man vet inte vad som händer, men förhoppningsvis kommer jag tillbaka hit om inte annat för att hämta upp min 104- sidiga katalog, (som jag förresten fick mitt fjärde korr på just i denna stund, än släpper de mig inte) eller to bring som fika. Fika är bra.

För tio veckor sedan kom jag hit och var lite smått vilsen, förväntansfull och framförallt nervös att inte trivas eller vara ivägen. Men redan första dagen visade sig att jag hade hamnat bland ett riktigt härligt, spontana och glada grabbar och det är definitivt den bästa praktikplatsen jag haft hittills. Det kommer bli en svårslagen plats till nästa år.

Sould har vart mycket. Det har vart: Garden Party, Liftbrochyr, Filma, Nääs, Möten, Student-jippon strax utanför dörren, Chocklad (jättemycket) Facebook, Twitter, Skratt, Krånglig kaffemaskin, Spotify Spelningslistor, Bloggar och mycket mycket mer. TACK SOULD för en jättebra praktik!!

Kortet till inbjudningen till garden partyt!



Shutter Island.

Kategori:

Igår såg jag Shutter Island igår som är är baserad på författaren Dennis Lehanes bästsäljare under namnet Patient 67. Med Leonardo DiCaprio i huvudrollen och Martin Scorsese som regisör får man ju rätt höga förväntningar redan där. Jag gillar Leonardo, han är en duktig skådespelare, MEN. Han kommer alltid vara Jack i Titanic för mig. Jag vet inet om jag någonsin kommer kunna släppa det.

För att återgå till filmen, var det en väldigt spännande, oväntad, mystisk och lite konstig film. Lite som Vanilla Sky, fast den är ju helt klart en klass för sig.
Filmen handlar om en kvinna som begått mord har rymt från ett mentalsjukhus beläget på ön Shutter Island. Rymlingen antas gömma sig på ön, vilket gör att kriminalkommissarie Teddy Daniels skickas dit för att hitta henne. Sedan börjar det hända mystiska och oväntade saker ... Jag rekomenderar den!




Sex and the City 2.

Kategori: Livet

Igår blev det som sagt en sväng på Hard Rock med Sofia och sedan till biopalatset där med vissa omständigeheter (Sjukt konstigt) fick platser på Sex and the City 2 inte helt utan problem. På Hard Rock käkade jag typ en halv kyckling drack vitt gott vin och åt Sofias sås.
Jag älskar sås.
Det vet de flesta som känner mig hyffsat bra.

Sex and the City filmen var sjukt bra, mycket bättre än ettan. Den här var grymt rolig framför allt, tillskillnad från ettan som är ganska deprimerande. Nu skall man ju inte ta i och säga att det är det bästa man sett, för allt är ju relativt. Men har man en gång blivit kär i Sex and the City, så tror jag att dte är en livs lång kärlek. Man kan identifiera sig lite med alla de fyra karaktärerna (mindre och mindre ju äldre de blir, för mig dock kan inte identifiera mig vid att vara gift och har barn , än) vissa mer och andra mindre. Alla har lite Samantha i sig, lite Charlotte, lite Carrie och lite Miranda, det är bara så det är. Bara mer eller mindre. Jag kan känna igen mig i alla.



How To Make It In America.

Kategori: Daglig Inspiration

Introt till dokumentären "How To Make It In America" kommer vi att använda i andra filmen om Nääs Bomullsfabriken, lite som inspiration och förebild. Jag tycker att introt är otroligt snyggt och väldigt inspirerande. Jag har inte sett dokumentären än, men jag vill hemskt gärna göra det. Jag hade mer än gärna gjort det i USA.


Liftbrochyren & SATC 2.

Kategori: Praktik


Det är redan onsdag (!) och det är nu två dagar kvar på praktiken. Brochyren är inne på de sista svängarna nu, och snart kör jag iväg den. Har suttit och cmykat, storleksförändrat och pillat detlajer hela dagen i InDesign. Man blir lite trött på liftar.

Nu skall jag dra mig strax härifrån skall möta upp Sofia utanför HardRock där vi skall "förfesta" inför Sex and The City 2 som vi äntligen skall få se på bio. We're are going to be carried away så att säga. Härligt. Gissa om jag har förväntningar på den här filmen.


Alejandro.

Kategori: Musik

Japp då var den här. Ja den kvinnan är då speciell. Minst sagt. Men fasen vad duktig och proffsig Lady Gaga är. Den här videon är på 8:34 och är en längre version än den officella, men det gör det hela bara bättre. Det blir en kortfilm istället för bara en musikvideo. Man får inte vara "lättgenerad" när man skall se den här videon, men är det egentligen genialiskt eller bara konstigt? Det är en fråga som ständigt dyker upp.

Jag är helt övertygad om att det är genialiskt.


Gemma Booth.

Kategori: Daglig Inspiration

Gemma Booth är en modefotograf baserad i London representerad av "Santucci & Co" . Hon har fotat för Chanel, Paul Smith, American Eagle and Roxy. Tidningar hon fotat för är inga dåliga, det är te.x.  i-D, Vanidad and Japanska Vogue.

Här är bilder av Gemma Booth från hennes bilder på en Chanel kampanj som jag verkligen gillar supermycket. Se fler bilder från det på Gemmas blogg, som du kan läsa här: Fler bilder från Gemma Booth lär ni få se på den här bloggen, en otroligt talangfull foograf.

ingen har väl missat ...

Kategori:

Ingen kan väl ha omöjligt missat att nya iPhone har presenterats av Steve Jobs på Apple igår. Ja tack, den hade gärna fått en egen liten plats i min väska och bland mina tillhörigheter. Jag har ganska länge funderat på Apple 3Gs men nu när 4:an har kommit så tror jag faktiskt att jag skall vänta åtminstone tills denna kommer till Sverige, förmodligen i mitten på juli någon gång. Det finns ganska mycket på den nya iPhone som har förändrats till det bättre, bland annat finns dessa förbättringar:
  1. 24 % tunnare än föregående iPhone.
  2. Multitasking
  3. 5 MP kamera
  4. Längre batteritid
  5. Blixt till kameran, LED ljus
  6. Kamera på framsidan så möjligheten för videochattar öppnas.
  7. Möjlighet att filma i HD med 30 fps
  8. Skärm med 326 ppi
  9. Lägga "appar" i mappar
  10. Stavningskontroll
Vill du läsa mer om den nya Iphonen? Läs här eller här, bildkällan är här ifrån:

Frukost på Lindholmen.

Kategori: Livet

Idag har jag vart på en "Avslutningsfrukost" i skolan idag på Lindholmen, med alla lärare och hela klassen. Det var nästan lite nostalgiskt att gå på lindholmen, (hur kan det bli nostaligskt när man bara gått där i sju månader? Konstigt. Men kan bero på att när jag är i skolan är jag där 24/7) Det var kul att återigen träffa de allra flesta i klassen, prata praktik, jobb och att det snart är sommarlov. Kan ni tänka er? Det är bara 3 dagar kvar nu. Det är galet.

Vi fick också reda på att en klasskamrat har erbjudits jobb, ett vikariat och kommer att lämna klassen, det känns lite tråkigt, men såklart alla glada för hans skull.
Framför allt tycker jag det känns bra för min egen skull, att mina klasskamrater som jag förhoppningsvis ungefär har samma bra kompetens som, får jobb. Det betyder att jag också har exakt samma chans. Det hade ju inte vart helt fel med ett annat sommarjobb än att städa i år. Men jag får väl köra på det ett fjärde år. Bättre än inget, man är ju smått beroende av de där kortet som man kan dra när man vill ha något. Och det är ju inte kört än. Jag har ju faktiskt ett år kvar på den här utbildningen.

På praktiken idag efter lunch, så har jag vart med på en liten "mini pitch", drar inte mer detaljer än så, men det var väldigt intressant och lärorikt. Och det känns dessutom som att Sould är på rätt spår. Lite kryptiskt härligt inlägg sådär.

Bilden har egentligen ingenting med texten att göra förutom att jag gärna hade köpt dom, om jag hade haft lite pengar över. Och att bilden är otroligt fin. Ett par Chanel klackar hade ju suttit väldigt fint på mina fötter.


Blinded by the Silence of a Thousend broken Hearts.

Kategori:

inspiration: LACE.

Kategori: Daglig Inspiration

Sol, utomlands, vacker klänning. Så vill jag ha det. Nu är det tydligen tillbaka till det gamla Göteborg igen. Regn, regn, och lite till regn. SUCK. Jag gillar det inte. Varför var det nödvändigt nu då?

För övrigt: Ge mig klänningen.


Green Day.

Kategori: Musik

Här är lite bilder från den Gröna Dagen igår. Herrejisses så bra det var. Och det är helt sinnesjukt hur bra bra platser vi hade. Och jag kan stolt säga att jag faktiskt fick till riktigt bra bilder dessutom.
Jag tror det kan ha vart den bästa konserten jag varit med om. InFlames och The Hives är riktigt svårslagna, det skall jag medge, men jag tror faktiskt att det här slog det.
Green Day påminner mig om min högstadieperiod, där jag ofta kände mig ensam, det påminner om då jag stoppade i hörlurarna och kunde sitta och lyssna i flera timmar. Bara lyssna. Inte konstigt att man kan många av låtarna. För det är just därför jag tror att jag tycker det var så fruktansvärt bra, jag kan 90 % av alla låtar.
 
Här är iallafall några av bilderna, jag kan garantera att jag inte kommer kunna hålla mig ifrån att publicera fler. Jag är väldigt nöjd med dom, men så höll jag i kameran från början tillslut också. Jag har något visst behov av att fota 200 – 300 bilder varje konsert jag är på. Arbetskada kanske.

Jag vill inte att någon använder mina bilder utan att be mig om tillåtelse först.

Grattis Josefine!

Kategori: Livet

Jag har haft en helt galet intensiv helg, så det varit så har blivit dåligt med uppdateringen de sista. I Fredags tog den här söta tjejen studenten! Josefin som jag känt sedan ... jag var nästan ingen ålder alls känns det som. Då var jag i Onsala och var på studentskiva, alltid trevligt. Grattis Josefin!

Lördagen bestod av bad vid Näset och sedan bland det bästa jag någonsinn varit med om, Green Day på Ullevi. FY FASEN vad bra det var. Jag som vid slutet av högstadieperioden/början av gymnasiet nästintill dyrkade Green Day, fick min revansch nu, när jag inte kunde gå på den konserten de hade senaste i Göteborg. Nu fick man lite tillbaka för att man lärt sig de sista sex skivorna nästan utantill. Ja nästan alltså.

Det blev en hel del bilder, men inte hunnit rensa ut de bästa och tagit bort de 50 % som är helt kassa. Kommer senare.

Josefin har tagit studenten!!

Studentveckan deluxe.

Kategori: Livet

När jag vandrade ner mot avenyn vid på lunch för att göra bankärende (vuxenpoäng?) var det ekot av "I got a feeling" som ekade mellan väggarna på Viktor Rydbergsgatan. Man minns tillbaka två år och jag kan iallafall inte låta bli att le när små(?)fulla studenter skriker, visslar och sjunger glada sånger. Vad firar men egentligen? "Yes nu är jag arbetslös !?!" Mja, det är ju inte så mycket att fira. Det kan inte vara många procent av de som tar studenten  i år som har ett jobb att gå till. Fast det bryr sig nog inte sådär jättemånga om just idag. Grattis alla studenter!


Det var en grym dag den 31 maj 2008. En av de bästa, även om den inte var bäst. 7 av 10 kanske, haha.

Alejandro teaser.

Kategori: Musik

Då räknar vi återigen ner för Lady Gagas nya singel och nya video för låten Alejandro från albumet "The Fame Monster". Hur ny låten är kan ju diskuteras. Hon är bra på att skapa stämning och få folk nyfikna den där damen. Men det här verkar ju minst sagt spännande, och väldigt Lady Gaga.

en morgonpromenad på avenyn.

Kategori: Livet

Tog en buss tidigare än vanligt och hoppade av på Kungsportsplatsen och gick till praktiken vid Götaplatsen över hela avenyn. Det är en bra bit att gå, tar ungefär 20 minuter. Men väldigt väldigt härligt och vaka till med solen som lyser starkt i ansiktet trots att den bara är kvart över 8 på morgonen. Det är så här det skall vara. Kan inte vädret bara stanna upp och vara så här i i 5 månader framöver?

Show by Kling.

Kategori: Livet

Det verkar vara något som är inne numera, att rekrytera bloggkändisar för att krydda upp varumärket lite. Senast nu är Ellos med Elin Kling msom har bloggen Style By Kling på tv4. Fyra program skall göras med modetips och intervjuer, här i första programmet besöker Elin Linda Sundblad.

Man kan också ladda upp en outfit och vinna en iphone (Jag måste verkligen göra det, jag gör nästan allt för en iphone) och det finns veckans utvalda trendplagg. Jag tror det är väldigt bra satsning för ellos som kan kännas lite grått och tråkigt, nu kommer de definitvit åtminstone få mer trafik på sin hemsida.

Titta på den första av de fyra filmerna här!

Let's Colour project.

Kategori: Daglig Inspiration

"Let´s Colour Project" startade i mars  i år, och är början på ett färgprojekt som skall spridas världen över. Regissör för filmen är svenske stjärnregissören Adam Berg och målar nästan hela världen i nya reklamfilmen för färgtillverkaren Dulux. Till sin hjälp har han 4000 liter färg 650 frivilliga målare. Ambitionen är att färglägga flera städer i runt om världen.

Idén går ut på att färglägga världen med hjälp av lokalbor på de aktuella platserna, och inspirera och visa vad man kan åstadkomma tillsammans. "Let’s Colour Project" har hittills färglaggt gator i Lapa, Rio De Janeiro, Brasilien, en studenthem i Aulnay-sous-bois, Paris, Frankirike, en grunskola i Tower Hamlets, London, England och ett torg, en skola och en huvudgata i  Jodhpur, Rajasthan, Indien. Totalt har 24 000 kvadratmeter målats i 120 olika kulörer.

Framföralllt är det här en riktigt cool och ball film som jag jag gillar jättemycket. Musiken känns väldigt rätt till videon (Jónsi - Go Do) och det är riktigt snyggt när kameran går långsamt samtidigt allt annat spelas upp väldigt snabbspolat. Jag tycker det är ett ganska roligt projekt också även om det känns lite ja, onödigt? Finns det inte bättre saker att lägga tid och pengar på? Eller skall vi kanske färglägga Göteborg med? Avenyn i Lila kanske? Götaälvbron i Gul? Eller varför inte Blå? Göteborg är ju en blå stad. Vad tycker ni är det är en kul idé eller är bara onödigt? Vill ni vara med och måla?

http://www.letscolourproject.com/


Sarah Burton ny creative Director för A.McQueen

Kategori: Livet

Tidigare i år avled tragiskt nog Alexander McQueen endast 46 år gammal. Det har länge pratas och spekulerats om vem som skall bli modehusets efterträdare och nu står det klart att Sarah Burton som har arbetat vid Alexander McQueens sida i 16 års tid och kom till modehuset 1996 skall bli ny Creative Director.
Sedan år 2000 är det hon som har haft ansvar för damkollektionerna tillsammans med honom. Senaste kollektionen visades upp i Paris i mars i år och det blev designerns sista. Kollektionen hyllades av kritikerna och blev en succé.
























Vogue Covers may 2010.

Kategori: Editorial

Tidningsomslag för Vogue i maj runtom över hela världen. Tidningsomslag kan jag sitta och leta och titta på i flera timmar.
Ja jag vet. Det är inte alla som kan sitta o stirar på omslag timmar ut och in.
Min favorit bland dessa här Vogue Kina med Natalia Vodianova till höger här nedan. Tycker det är fantastiskt fint. Har ni någon favorit?