27november

projektinriktad grafisk teknik

Kategori: IP - KY Akademien

Projektinriktad grafisk teknik. Sista lektionen innan praktiken. Vi skulle förmedla genom bild, en "påsk grej" och en känsla. Jag och Robert hade rätt skoj. Vi gick genom allt från blodig kyckling genom kopiator till grillad kyckling.


Påsken är över. Sen slänger vi kycklingarna i returpapperskorgen.


Rasande. Ja okej ? Alla blir rasande på skrivaren någon gång , eller ja typ alltid.

BlogAwards!

Kategori: Livet

Passa på nu att anmäla er till Veckorevyns Blogawards som är på turne genom Sverige, begränsat antal platser!
Tyckte det lät som en liten rolig grej så anmälde mig och min syster, jag vet inte hur kul det blir men det är alltid bra med nya kontakter och goodiebags. Det är den som är den viktiga för mig. Typ. Och jag tror det säkert kan bli kul!
Om du vill anmäla dig besök veckorevyn.se för mer information.

tisdagsinspiration

Kategori: Daglig Inspiration

Jag blir så faccinerad. Hejja illustrator/phpopshop säger jag bara. Illustratören Dhanank Pambayun har illustrerat för företag som Puma och Adobe, har haft sina bilder på omslag till topptidningar te.x. Computor Arts, och har illustrerat t-shirts för rockbandet 30 seconds to March (som för övrigt kommer till Pier Pressure i år). Det är sånt här som jag går igång på skulle man väl kunna säga. Inspirerande!

För att se mer besök Dhanank Pambayuns webbportfolio EVERGRUNGE.







jag söker klänningen med stort K.

Kategori: Fashion

Hejja mig som vill ha klänningarna från Roberto Cavallis sammarbete med H&M i november 2007. Jag har försökt i ett halvår att få tag i den guldiga på bilden överst nu. Tradera, Ebay, Blocket etc. ALLT. Snart tar jag vid galna åtgärder. Hela den kollektionen var ju bara ursnygg. Hallå varför stod jag inte och köade för den? Nu har jag iallafall siktet inställt på den där lepoard klänningen. Frågan är när skall man använda den ? Sara svarade mycket klyftigt på den frågan. JÄMT. TILL ALLT. Jag gillar henne.

Det jag ville med hela det här blogg-inlägget var att om ni vet någon som vill ha sin guldklänning såld (kan det möjligen finnas en sån galen människa som vill sälja sin?) har sett nån som säljer eller vill skänka sin till en behövande student, så hör gärna av er immediately.

garden collection kom hem till mig idag.

Kategori: Fashion

Nästan det enda jag har gjort idag är att hämta ut ett paket från H&M med lite grejjer som vart beställda. Jag tycker det är mycket nog en sån här måndag. Verkligen pratat ut med mamma, funderat över olika saker och rett ut en del. Det har ju iallafall vart lungt och skönt. Man behöver det ibland.

Kläderna jag fick från garden var iallafall jättefina och passade jättebra i storlekarna. Dom ser mycket bättre ut på än bara sådär lamt hängandes på en galge måste jag tillägga. Toppen till höger passar skitbra ihop med ett par slitna jeans och min skinnjacka.
Nej Moa längtar inte alls tills de vårtiderna. GAH. Klänningen passar nog inte helt fult ihop med par brunbrända ben i Barcelona heller. 

jag tävlar om att vinna.

Kategori: Livet

Jag är med att tävla på på nelly.com där man kan vinna ett presentkort på 20 000 :– på destination.se, sin egen designade bikini och att den säljs på nelly.com, ett presentkort på 10 000 på nelly. Jag vill vinna.

Jag älskar ju svart/vitt, (surprise) så en svart vit bikini till sommaren hade ju inte suttit helt fel vitt ser man fräscht brun ut i , när man är brun dvs. och det blir lite bättre med ett grafiskt mönster.
Så snälla rösta på mig då.

All Because of you

Kategori: Musik

Soundtracket för min SATC/städ/slapp- dag är "All Beacuse of You" av Royal Republic som kommer från Malmö och är ett rockband lite likt Danko Jones och The Hives. Lyssna och döm själva, jag gillar dom iallafall.
Sverige e ändå ganska fett grymma på rockmusik ändå.

Läste just att de kommer tillsammans med Kill Hannah (ett annat fett bra rockband) till Brewhouse den 28 april, om man vill gå o se dom.




3 timmar.

Kategori:

Vem var det som kom på den idiotiska idéen att dra fram tiden tillsommartid ? Helt onödigt. Speciellt när jag hade bestämt mig för att gå ut den här lördag-söndagen. Om man räknar nuvarande tid alltså sommartid kom jag i säng halv 6, inte okej när man börjar jobba 10. Världens lista med massa familjerum fick jag med. Såklart. Jag var till 90 % död.

Men kul hade jag!
Först till Vasastan för att möta upp Sara, med Sara. (förvirrande) Där de lämnade oss för sticky, och vi drog till babar. (För där har vi ju aldrig vart) Efter det till Storan, en sväng in till det konstigaste stället jag vart på i hela mitt liv, ja det är iallafall inte långt ifrån.

Grill Del Mundo vid Storan. Sex stycken olika rum med sex stycken olika krogkulturer från olika världsdelar. Det kändes som 982456398 olika rum med olika inredningsteman, med slut destination ett rum med en fåtölj. Det kändes lite Alice i Underlandet. Utöver detta spelades det något som kanske skulle kunna likna Makedonsk folkmusik i 8-dubbelt tempo. Det var en speciell upplevelse.

Sen kom vi iallfall tillsist in på MMA:s officella efterfest på Storan. Inget direkt att hurra för, men det var ju kul att se nått annat än trädgår'n.
Efter att ha funderat på om man hinner till Centralen på 10 minuter i 5 minuter, kom jag fram till att man inte gör det och jag och Robin vandrade tillbaka till Babar där Rynner och Jim satt.
Spenderade massa pengar i bara inträde överallt. Aja. Jag överlever. Det är bara pengar.

Nu skall jag krypa ner  i sängen och dö de sista 10 % jag går på just nu.

last night.

Kategori:

igår var en väldigt värd kväll. Inflyttnings fest hos Frasse, i Askim, inte det närmaste, men ändå. Ölspelet blev det med jätte kortleken med helt hopplösa regler, och ja, man blir ju rätt rund om fötterna när man börjar med det spelet om man säger så.
Sen drog vi till Nivå och hade en grym danskväll, riktigt längesen jag hade en sån riktigt värd utekväll med massa dans och grymt sällskap! (bl.a. Madde jag inte gått ut med på stört länge)
Mötte upp pauline, Sofia och deras kompis Elenore på Nivå och fortsatte dansa gärnet! Boten Anna var bland det roligaste på kvällen . Eller när jag för andra gången fick Rynners näsa i ögat. Jätteskönt.


Hamna i Rynners soffa vid halv 5 och fick somna in till Thells snarkningar. En bra avslutning på en riktigt asasadagrym utekväll.


varför har inte jag 12 000 dollars klänning i min garderob?

Kategori: Fashion

Jag blev liksom lite sådär kär i den där klänningen, jag hade gjort en hel del kan jag säga för att ha den där på mig ikväll. Balmain for life. 12 000 dollar kan man ju betala för den om man tycker att det känns nödvändigt att köpa en klänning för så mycket pengar. Erkänner att inte att det riktigt håller min budget. Just nu.

Den hade passat när jag skall gå ut ikväll för övrigt. Tur att det inte är sista gången jag skall ut .


cap&Design nr.2 2010!

Kategori: Editorial

Idag var det en tidig morgon upp till en föreläsning om "Människan i olika perspektiv- i bild och reklambild". En riktigt riktigt, riktigt, givande föreläsning, och framför allt rolig föreläsning om verkliga misslyckanden i framförallt reklambilder och copyn. Många skratt, och framför allt en bra föreläsare! Hade jag hört rykten om innan, men jag brukar ha fruktansvärt svårt att hålla mig vaken innan kaffet klockan tio, men det gick väldigt bra idag.

Och när jag kom hem blev det ännu bättre för då hade nya Cap&Design trillat i brevlådan och låg och väntade på mig. En guldig Cap&Design, kan det bli bättre ? Nej. Eller jo kanske. Men det kändes väldigt bra.
Nu är det dags att fixa i ordning sig för kvällen tror jag allt. Jag är som sagt inte snabbast i stan på det ...


våffeldagen kallar dom det.

Kategori:

Är det våffeldagen, så är det våffeldagen. Inte så mycket att säga emot där. Jag älskar kanel så jag var inte blyg med att hälla en bra hög med kanel på grädden med lönnsirap och valnötter. Galet gott var det. Lite skojsigare om man testar annat än tråkig sylt. Sylt e inte min grej. Think Outside the Box, Ladies and Gentlemans.
Även när det gäller mojjset på våfflan.

Vi testade att ha bakpulver i och ramlösa , det blev jätte gott och jättefrasiga våfflor, rekomenderar det starkt.

våren är häääääär

Kategori:

Min dag hittills i bilder. Det blev lite lite shopping också. Det var ju ändå studiebidrags helgen. yey. Garden Collection släpptes även i h&m butikerna idag. Det var tydligen kaos i morse, och allt är numera utplockat. DAMN.
Men världens mest underbara väder idag. Och hade premiär för min nya skinnjacka idag. Och frös inte. Sweeeet.Luncha med Sofia på Fröken Olsson och sen lite shopping. En fantastisk torsdag. Nu blir det till att göra våfflor. Det är ju ändå självaste våffeldagen idag. Har jag hört.
me
galet god vegetarisk lasagne
Sofia.
Sofia i sin päls mössa hon skall köpa när hon flyttar till alperna. Det roligaste äe att hon hatar snö och vinter så det kommer förmodligen aldrig att hända. Men utifall att.
Sofia & jag e lyckliga!
det är is kvar på ån!

gråta av glädje för någon annan.

Kategori:

Jag är inte den som gråter när jag kollar på tv. Men idag gjorde jag det. Fast det var inget sorgligt gråt liksom, det var "feelgood-gråt" på nått sätt. Ibland undrar man om man inte kommer från en annan planet ändå.
Det var till Biggest looser också, av alla program, så blir det biggest looser jag sitter och snyftar till.
Grejjen var den att den, att de fick en makeover av Christian Siriano (Vinnare av Projekt Runway 2008) ( För övrigt en av mina absoluta favoriter i det programmet ) och de fick medverka i Tyra Banks show och gå på catwalken i sina nya fina kläder och kroppar. De var bara så himla glada och när de fick träffa en familjemedlem som de inte alls väntade sig blev de ännu gladare och ännu mer lyckliga att jag inte kunde hålla tillbaka mina tårar. Moa har gått och blivit blödig.

Jag tror det lite har att gör med personliga skäl med iochförsig.

Vissa av dom har gått ner över 30 kilo (!) vilket är fruktansvärt imponerade, och det krävs mycket av en person för att orka med det både fysiskt och psykiskt.

Men sen hade väl också vem som helst gått ner i vikt om man tvingades springa och träna så in i helvete i flera veckor som man aldrig tränat förr. Så visst, dom har inget jobb att tänka på eller nått.

inspirerat eller plagierat?

Kategori: Skor

Som de flesta vet har bloggaren Kenza lanserat en egen skokollektion, "wildflower". Jag har inte funderat så mycket på de, men när jag hittade den gucci-"inspirerade" skon, höll jag på att sätta min läkerol i halsen. Va Fan? Efter bara nån minuts googlande på det ämnet, upptäckte jag att var det tydligen många fler som reagerat på det här. Inte Okej.

Plagiering/kopierande sker väldigy mycket i de flesta brancher, särskillt modebranchen, men det finns ju vissa gränser, visst att Gucci skorna är oerhört hypade (och ja de är skitsnygga) så känns det inte riktigt okej att då påstå att man har designat dom själv, specilellt inte när man är sveriges med kända bloggaerska.

Men självklart förekommer det i alla brancher, inte minst grafisk formgivning. Fortfarande inte okej. Frågan är vart gränsen mellan inspirerat ocg plagiert går, det finns ju tyvärr ingen gräns där.


göra annonser

Kategori: IP - KY Akademien

Det här e det Moa fått göra hela morgonen. Party party. Göra trycksaks annonser anpassat för dagspress och enligt TU:s specifikationer.
Jag har gjort roligare saker kan jag säga, men det känns jäkligt bra eftersom man börjar känna att man har lite koll på grejerna. Förutom när det är fel på felmeddelandet då. Men det kan man ju faktiskt inte hjälpa ... 
Nu e det äntligen lunch.


a pink lipstick

Kategori:

En ganska ovanlig tisdag egentligen. Har jobbat från åtta till tre och sen blev det en liten sväng i stan för att köpa ett nytt läppstift och sen till 3 för att kolla upp vad som egentligen hänt med min mobil. Fuktskadad. Jättefuktskadad, vad svaret på det. Damn. Sämst.
Tur att den var den snygga biträdet som gav mig det beskedet, då kändes det lite bättre iallafall.

Men tillbaka till det viktiga. Ett rosa läppstift är tillagt i samlingen. Härligt. Jag blev helt inspirerad av en bild jag såg på Lady Gaga för ett tag sen, (inte det som e med i collaget) och bara kände att, ett sånt skall jag ha till helgen. Hade ju iochförsig ha det rosa Lady Gaga gör reklam för från MAC, bara för att, men vi sparar det till en rikare dag.



Jag köpte mitt på Åhlens för special pris 99:–. Asvärt.

moa à la grammygalan posters

Kategori: Min Design

Sånt här kan man roa sig med på ledig måndag, Jag inser att det inte riktigt har samma kvalitet som Rihanna-bilden, och inte att det är det bästa jag gjort hittills, men det kommer mina vänner, det kommer.
Det är en början iallafall.

Idag blev det en löptur på en mil – 55 min. I en galen motvind de sista tre kilometrarna. Jäkligt gött att vara trött i kroppen utan att det är för att man har jobbat eller för att man har suttit alldeles för mycket framför datorn.


s(k)ommarskor!

Kategori: Skor

Det är väl på tiden att man handlar ett par sommar skor, eller vad säger ni? Klart det är. (sko-mmar – sommar)
Kan inte riktigt bestämma mig om det är bara det snyggaste jag och skulle passa perfekt till ett par brunbrända ben i sommar, eller om jag tycker det är lite för mycket för mig. Frågan är: Kan det bli för mycket ?
Och det här är ju inte ens överdrivet.

Såg bilden med Taylor Momsen och blev lite kär i dom. Men måste ju helt klart matchas rätt. Annars kan det bli väldigt fel ...
Vad säger ni?


kärleken checkar inte in på mitt hotell iallafall.

Kategori: Livet

8-timmars jobb idag, sanslöst jobbigt att springa runt på hotellet som en galning när man inte är van vid det. Helt slut i kroppen! Galen skillnad jämfört med att sitta framför en dator hela dagarna. Man e rött men trött på ett helt annat sätt. Men i morgon är jag ledig!
thank God.

Men jag skall nog inte klaga, med tanke på vad Cherie vart utsatt för den här helgen. Hon vet vad trött är, det kan jag lova.

Hela dagen idag har jag gått och fantiserat om Barcelona, vart irriterad över småsaker som har med folk att göra och vart ganska så allmänt nöjd med livet. Ibland går det bara bra.

Nu skall jag kolla på fortsättningen av "Kärleken checkar in" Som jag inte hade fått nog av hotell, städerskor och ja allt de där. Jag kan ju drömma om att kan kärlek skall checka in någon dag.
Å andra sidan vill jag nog inte det, skabbigt att checka in där jag jobbar.
Man är ju inte till sin fördel i städkläder direkt.

farsan på bio.

Kategori:

I kväll blev det en lugn bio kväll med Sofia efter en ganska lång dag på jobbet. (Dock ingenting mot Cheries) Fick jobba lite extra länge idag och skall även jobba i morgon, har egentligen ingen lust, men jag har väldigt stor lust att ha lite mer pengar på det där kontot.
Och eftersom det nu har kommit upp en möjlighet att jag kanske kommer iväg till Barcelona på ett alldeles fantastiskt bra och underbart sätt (man skall inte ta nått för givet än, inte förrän man sitter på planet dit, i stort sett) så känns det som att pengar är en fantastisk bra sak att ha.

Filmen vi såg i kväll var "Farsan" både jag och Sofia kände för något lättsmält och vi behövde båda skratta. (Vi kom på att det lät väldigt patetiskt att vi var tvungna att gå på bio för att skratta, så är det inte alls, men vi behövde skratta lite extra idag) Riktigt, riktigt rolig emellanåt, och ibland till och med lite pinsam. Haha. Massa roliga citat.

Jag rekommenderar att se den, men inte nödvändigtvis på bio.


Du bra, jag bra, tillsammans är jättebra.
Hittade bara väldens minsta bild, men det får väl duga ändå.

Grammy galans posters

Kategori: Daglig Inspiration

Något av det snyggaste jag har sett. Grammy Galans posters utav de nominerade år 2009, har helt totallt missat dessa snygga. Illa. Lite inspiration så på kvällskvisten. Eller ja morgonen tekniskt sett. Det är inte riktigt min grej att sova ...

min telefon e lite sjuk.

Kategori: Livet

Jag vet inte riktigt vad som hände men helt plötsligt så kände min telefon lite för att strejka. Moa blev lite lessen. Det första jag tänkte var: Hur i h*lvete skall jag ha råd med en telefon?? Med ett studiebidrag på 2 600 blir det ingen fet telefon kan jag säga. Tur att min mamma har en exakt likadan som hon aldrig använder, fast brun. Ibland e det bar med mammor som köper bara för att köpa.

garden collection at H&M

Kategori:

Jag behövde lite vår till min själ, så jag gjorde ett par inköp på h&m.se som släppte sin Garden kollektion idag på internet. Me like. Galet dumt att säkert av hälften av grejerna redan var slut när jag skulle beställa ... Så en del saker jag ville ha var slut, men skall nog springa till affären när de släpps där. Kände att våren behöver komma väldigt, väldigt, väldigt snart. Men snön e snart borta. *hejja*hejja*

Så nu är en klänning och en topp på väg hem till mig. Ja iaf vecka 14. Det är nog bra att de inte kommer tidigare. Då skulle trotsat 0-gradigt väder och haft den iallafall. Fast å andra sidan snyggast om man e brun sååå, det kan bli sol och 25 grader nu direkt. JA TACK. Eller Barcelona? JA TACK.


rörig morgon

Kategori: IP - KY Akademien

Dagen skulle börjat 10 med det skarpa projektet. Jag och Fia är på plats, inte så där jättemånga andra. Kul. Jag tror inte mötet började förrän tp halv 11, det är härligt när folk håller tiderna. Jag hatar när man anstränger sig för att komma i tid och andra inte bryr sig. Inte okej. Det roliga är ju att jag och Fia ändå inte kan göra så mycket innan de andra skrivt texter, såeatte. Soyalatte. Men nu har det börja ordna sig lite. Sweet.

Efter mer stress för att hinna få sig lite mat, stress till skolan och försenad in på lektion. Nu ICC-profiler för dagspress. hejja hejja.

min lilla lillasyster blir en stor lillasyster.

Kategori: Livet

Precis så skrev de i tidningarna när hon föddes med. "Moa fick en stor lillasyster". Hon var liksom rekord stor då. Största på BB hittills då, 5690 g för att vara exakt.
Men idag fyller min lilla lillasyster 18 minsann. Hjälp hur hände det? Jag minns det som att det var igår jag fyllde 18. Nu var det inte så extremt längesen jag fyllde 18, men ja, ni hajjar. När någon fyller år blir det fest, och därmed basta. Såklart med Annas favoriträtt ändå sen hon lärde sig tugga typ. Jag tror jag rullar till skolan imorgon.

Men grattis, grattis, grattis, grattis!! Och den som e jättesnäll och har 10 sekunder över, kan ju passa på att skriva ett grattis på hennes blogg: Eat This Do That om ni tycker att ni har tid med det. Det har ni. Se så, DO IT.

Och till äran för dagen bjuder jag på en bild på min snygga lilla lillasyster.





Close to home – Affisch

Kategori: IP - KY Akademien

En galen morgon i Quark med Alexandra. Redovisning av en affish för Borås festival, Close to Home. Göra en A3 affisch stående och liggande, två annonser anpassat efter Metros och Nöjjesguidens annonsesplatser. Vi blev riktigt nöjda även om vi skall pilla med lite grejjer, fick såklart anmärkningar av Marie på. Egenproducerad bild av mig, Mando Diao från Pier Pressure 2007, "livetrace-ad" eller "direktkalkerad" i Illustartor.

Jag tycker det blev bra. Me is Proud. Som sagt, musikfestival i Borås. Otippat.

en resa nu, tack.

Kategori: Livet

Intensiv dag indeed. Genomkörare i Quark igen, en uppgift vi skall bli färdiga med tills klockan 11:00 imorgon, sen en 3- timmars föreläsning om "Visuell Effektiv Kommunikation" med Bo Bergström. Sen tillbaka till skolan för att fortsätta på uppgiften Har inte funnits en sekund över till att blogga. Det är första gången på väldigt väldigt länge. Känns lite konstigt nästan.
Jag blev iallafall mött av min lillasyster efter skolan med nyheten om att hon har bokat en resa till Rhodos i slutet på maj. Vad kul för henne. Jag är inte alls avundsjukGAH.

Jag vill verkligen åka på en restresa eller en cityweekend till Barcelona i sommar. Jag har verkligen bara hört bra grejer om det stället. Det finns sol, bad, shopping, bra uteliv saker att se osv. Jag vill verkligen till Barcelona. Men det verkar inte som någon kan följa med. Va fan. Frågan är om jag själv egentligen har råd jag heller. Finns ju andra erbjudanden som jag kan hoppa på. Men jag vill till solen.




fika med madde.

Kategori: Livet

Har vart i stan en sväng och tagit en fika med Madde. Det var alldeles för längesen vi sågs och pratade ut och vi tjöta nog konstant i typ fyra timmar, och hade nog kunnat fortsätt i fyra timmar till om det inte var tvunget att för mig och åka hem och fixa lite grejer för morgondagen. Det är med Madde jag har mitt telefon-rekord, och jag är verkligen inte en person som pratar i telefon speciellt länge, och det är 5 timmar och 41 minuter. Det är ganska länge.

Vi har inte setts på ja säkert över ett halvår, och ändå så kan vi tjöta på som det var senast igår vi sågs. Det är så med vissa, man bara helt enkelt kommer jäkligt bra överens.

Förra vintern var jag, Frida & Johan och hälsade på Madde och Sofie i Austarlien. Bland det bästa jag gjort i hela mitt liv. Jag skall tillbaka det är bara så. Frågan är inte OM, utan NÄR. Nu får vi se hur det blir med allt, kan bli mer snart än vad man kan tro.


Hela gänget. Och hör (se) och häpna, Moa har inte högklackat. OCh Madde är jättebrun.
Nyår 08-09 Sydney.


godmorgon.

Kategori: Livet

Det är sol ute och jag skall ut för att ta del av lite D-vitaminer som inte är helt fel såhär, det är lite brist på dom numera. Kanske kan få lite, lite, lite färg med. I wish. Funderar på att ta mig en jogging tur innan jag åker ner till stan. Får se om jag orkar.

Om man får klaga lite på solen, vilket man egentligen inte får, så lyser den rakt in i ögonen när man sitter vid datorn, och man ser ingenting. Halvlyckat. Så det blir solbrillor vid datorn, då blir det lite bättre. Tur att ingen ser mig. Det ser väldigt udda ut.



Och nej . Jag kan fortfarande inte vara seriöst på PhotoBooth bilder.

det finns inga gränser i photoshop

Kategori: Photoshop

Evigheternas program. Det finns banne mig inga begränsningar i det där Photoshop. Endast fantasin som sätter gränserna.
Det lät inte alls kylschigt.
Här lekte jag iallafall loss lite med olika lager och blandnings alternativ på lager, Color Dodge, Overlay, Multiply och Soft Light. Inte för att det där är super-mega svårt, när man kan det dvs. Men man lär sig alltid något nytt på det man gör.

Fått rett ut en del i kväll med. Alltid skönt. Soooweeeääääjt.


Last night, we had an awesome night.

Kategori:

Melodifestivalen, riktig ordentlig förfest sen in till Trädgår'n. Fett nice var det. Hade riktigt kul. Börjar dock känna av gårkvällen nu. Nu klockan 16, vad är det ? Här e lite utav kvällen i bilder iallafall.
Godis, vin, shots, vindruvor, absinth allt i en kolossal blandning framför melodifestivalen.
Bäst på posing
Joakim och hans jäkla nypningar...

tonight is gonna be an awesome night.

Kategori: Livet

Nej, det är helt omöjligt att vara seriöst på sånna där photobooth bilder. Helt hopplöst. Aja, nu drar jag iallafall. bussen går strax. Jättesnart menar jag. Jag har aldrig lockat mitt hår så fort i hela mitt liv. Kanske ses i dimman!
btw kladdet på fingret är mascara jag slant med. Skall nog gå och torka bort det nu.

Oscar´s 2010- makeup

Kategori:

Utgång i kväll. Alltid samma problem. Vad skall jag ha på mig ?? Sminkningen har jag funderat en hel del på, Nicole Richies makeUp från Oscars galan 2010, gillar jag skarpt, kanske skulle försöka sig på något liknande ? Synd att jag är ganska kass på det där med smink bara. Jag kommer väl behöva en timme- nått för att det där skulle bli bra för mig. Men som de säger. Övning ger färdighet.

våren är på väg, ja det är den faktiskt! det är sant!

Kategori: Livet

Först fredags lyx-lunch med Sofia på Äran, sedan in för fredagslyx-shopping, (med värsta fyndet på BikBok, ett par jeans som kostat 699 :– för 79:–, det är då man börjar fundera på vad som egentligen är fel på dom)

Sedan lite lyx fredagsfika på vårt ställe. Alltså EspressoHouse på Vallgatan. Ja det var så när uteservering vi kunde komma utan att frysa ihjäl. Men idag värmde verkligen solen på riktigt. Herzlich.
Sen en sväng till Rosa Pantern i Vasa där Sandra och Cicci fikade, hälsade på dom, sen hem för en taccos middag med familjen + lillasysters pojkvän. En fruktansvärt bra dag måste jag säga.
Det närmaste vi kom uteservering! Nära nog för vårkänsla.
Tror jag aldrig vart så ful i hela mitt liv, men jag bjuder på den (Y) Sofia är fin iallafall.
Jeans och halsband för ynka 160 spänn!

Lady Gaga & Beyoncé – Telephone

Kategori: Musik

In the Prison for Bitches.


Nu äntligen är Lady Gaga´s nya video här, nedräkningen har sannerligen vart lång. Det bästa är att hon totalt- jätte- as- mycket driver med ryktena om att hon skulle vara en kille. Jag tycker det är skitbra. Hon e asball.

Videon har dessutom en del politiska budskap och man vet inte heller allt man skall tolka som vad. Sen är det lite reminder about Kill Bill också. The PussyWagon is back on track. Alltid trevligt.


Låten är också skitbra. 150 klädombyten typ gör det inte heller fel, man har ju aldrig tråkigt om man säger så, man har alltid fullt på och titta efter vad det är hon egentligen har på sig.
Tillsammans med Beyoncé som jag inte alls annars gillar, blir det skitbra, och ännu fler klädbyten. Moa gillar.

Videon är återigen producerad av Jonas Åkerlund dessutom precis som papprazzi, svenskt deltagande!

En riktig artist, den där Gaga skulle jag säga. Enjoy.

photoshopmacron

Kategori: IP - KY Akademien

Varför har ingen brättat det här för mig förr ? Skitsmart att använd macron i photoshop juh, och jag som har öppnat hundratals bilder, en och en för att förmiska storlekar för webben, för att jag inte pallar med för högupplösta biler... Så komme rnån att säg aatt det går att lösa, hur snabbt som helst. Galet störande.
Men det är ju kul att man lär sig något nytt och givande. Som verkligen förkortar arbets tiden.

Har dessutom fått nördfråga.

Anna ringer och frågar på lektion, om jag vet vilket typsnitt Maybelline använder och vilket de använder på sin stilett Lash Mascara. Jag har tagit reda på det. Respekt. En spärrad Zurich Bold Extended.

Använde sidan: http://new.myfonts.com/WhatTheFont/. Sjukt bra sida när man vill ta reda på vilket typsnitt något har. Funkar så att man bara laddar upp en bild, funktionen väljer ut det den tycker ser ut om bokstäver och du fyller i vilket det är. Sjukt smidigt.

Nu bär det iväg mot det skarpa projektet, Ettu. Here we come. Alltid någonting på gång minsann.

What the font ?

Don´t bring flowers after I´m dead.

Kategori: Editorial

I'm under pressure
Kicking into overdrive
I'm a loose cannon

I will not make it out alive

See I'm wrapped around your finger
I'm digging in the dirt
I'm so deep into this shit I can taste the earth

'Cause you're running me in circles

I'm running out of breath

But you ain't gonna stop 'til there's nothing left
Don't bring flowers after I'm dead

Don't bring flowers after I'm dea
Save your givings for the living instea
d
Don't bring flowers after I'm dead



Erik Hassle, Hell yeah. Karln börjar bli stor lite varstanns.

praktikplats. hell yeah.

Kategori: IP - KY Akademien

Nu har jag fått min praktikplats. Jag har fått en praktikplats. Jag studsar på små rosa gulliga moln. Kan ni tänka er det? Trodde väl inte det. Men det gör jag. Lovar.

QuarkXPress & fascinerad

Kategori: IP - KY Akademien

Ibland är livet fascinerande.
Jag gillar förresten ordet fascinerande. Ett ganska mysigt ord. Och jag är ganska fascinerad just nu.
Hur som helst. QuarkXPress hela dagen, galet tröttsammt att sätta sig in i ett nytt layout program när man är van vid InDesign. Jag vet inte hur många gånger jag har försökt flytta mig runt med mellanslag och inte med alt.

Men det är säkert bra att kunna, förutom att typ ingen använder Quark längre. Men vi här på IP, skall ju kunna allt. Nästan.
Hoppas jag aldrig hamnar på ett ställle som använder Quark, inte för att man inte lär sig, utan för att teckenstorleken (graden), och radavståndet (kägeln) sitter på två helt olika ställen. Totalt ologiskt.

Cause there is always something wrong, and shoes can make it right.

Kategori: Skor

Jag har haft bättre dagar, så mycket kan jag säga. Har haft ont i magen hela dagen, konstiga kramper o skit. Inte bra. För en gångs skull inte särskilt roliga lektioner och stress både till träning och till systemet efter träning. Sen, när jag kom hem, blev dagen betydligt mycket bättre när jag kom hem och skorna från Nelly, jag beställde häromdagen kom. LYCKA.
Sen att jag kommer bli tre meter lång med de skorna är ju en annan sak.

Jag säger då det. Skor kan verkligen göra dagen bättre, och öka livs kvalitéten. De räddade min dag så att säga, och naturligtvis de fullkomligt "normala" pratstunderna med Sofia. Och FB-prat med Cicci.

Btw, luktar skorna aswierd. Jättenytt och jättestarkt typ. Får vädra dom innan jag skall använda dom tror jag.


att skriva för webben.

Kategori: Livet

Bland de de där uppgifterna man typ bara vill glömma att man gjort, för att man inte är speciellt nöjd. Den där uppgiften jag valde typsnitt till i en halv timme igår kväll. Sen slutade det med det vanliga ändå. American Typewriter och Baskerville (bäääskeure). Det roligaste var att layouta, och det var en text uppgift. Jag tror jag fattat att det inte är text som är min grej.

Men nu är den gjord iallafall. Hell Yeah.

ibland vill man bara inte.

Kategori: Livet

Ibland orkar man bara inte liksom. Ibland vill man också bara ta en bräda under armen och åka ut i Central Park, och bara koncentrera sig på, att bara landa fötterna. Jag har fullt på att ha kvar fötterna på jorden i och för sig.

bild, the sartorialist

 

Det man inte ser, finns inte.

Kategori: Livet

Jag orkar inte skriva en guide om hur man skriver webb-texter. Vill inte. Har inte lust. Rädda mig.
Räknas det att man pluggat, om man försökt välja typsnitt den senaste halvtimmen? Det borde. Vi har ju faktiskt typografi, och det är väldigt viktigt för själva intrycket på texten. Faktiskt.



Det man inte ser, finns inte. Sägs det. Om man blundar, försvinner allt då?

en helt vanlig textlektion.

Kategori: IP - KY Akademien


En helt vanlig textlektion. Sådär härligt aktiva studenter.




redovisning med världens snyggaste recept.

Kategori: IP - KY Akademien

Då var redovisning done, och det went well. Jag tror jag får tagga ner på de amerikaska uttrycken. Hur som helst var det väldigt snygga recept som IP09 har presterat, med tanke på att de flesta lärde sig grunderna ii Illustrator för 2 veckor sedan. Galet bra.

Kan man nu bocka av det på listan och det är dags att ta itu med nästa grej. *Hejja hejja*. Nästa: Valfritt i Illustrator & Webbtexter.

Färdig *yeeey*

Kategori: IP - KY Akademien

Säg bara att det är Bra. Okej ? Om ni inte tycker det, så föreslår jag att ni ljuger. Jag vet inte hur många timmar det ligger bakom. Tillräckligt många skulle jag nog säga.
Jag vet inte om jag är sugen på brownies, eller om jag hatar dom just nu. En aning förvirrad. Och trött, redoviosning på de här om 8,5 timme. Tänk. Jag är nästan i god tid.

Nu är klockan över 12, och då är det okej att gå och lägga sig, så det gör jag tror jag.


livet börjar arta sig.

Kategori: IP - KY Akademien

Praktikintervjuerna went well, vi får se hur det blir, inget är färdigt än. Men snart. Fortsätt att hålla tummarna med andra ord.
Tog en tripp in till Zara, skulle jag aldrig gjort, för då kommer jag nästan aldrig ut igen, och när jag kommer ut igen gör jag det alltid en kasse rikare. Så även denna gång. Ett par ljusa slitna jeans, perfekt slitning. Jag kunde ju inte bara låta dom hänga kvar där, då skulle ju någon annan köpa dom.
Men öppet köp ett tag, så jag får väl känna efter lite, för egentligen har jag inte råd. Egentligen.

Och receptet går med bra. Livet går bra. Direkt till skolan efter intervjuerna och fortsätta, nu är det inte mycket kvar mina vänner. Bara den färdiga rätten, eller själva brownisen då, sen så är det DONE. FINISHED. HELL YEAH.

imorgon gäller det.

Kategori: Livet

Imorgon gäller det. Två styck praktikintervjuer är på G, och jag börjar faktiskt bli lite nervös, iallafall för den ena, en reklambyrå. Lova att hålla tummarna för mig, för den vill jag så fruktansvärt-jätte-as-svin-galet-gärna ha. Det är ganska läskigt när någon sitter och granska ens portfolio, ställer frågor om hur man har tänkt när man gjort si eller så. Man måste motivera sina val så jäkla väl. Det borde jag ju kunna utan problem, men tyvärr räcker inte förklaringen: Jag tyckte det var snyggt. Men det borde.
Men det tar vi i morgon.


Idag blev det 1,3 mils löptur (kände mig hurtig) och sen suttit och gjort receptet. Har kommit ganska långt, men nu är det bara i morgon också jag har på mig, så i värsta fall blir det till att sitta hela natten i morgon, det kan bli skoj.
Men nu blire till att hoppa i säng förfasen. Varför kan inte natten komma lite senare liksom? Jag skulle vilja vända på allt lite. Så man fick gå upp senare och sitta uppe längre på kvällen ...

Såhär långt har jag kommit idag på papper nummer två, nu är det inte långt kvar!!

några steg till …

Kategori: IP - KY Akademien

Några steg till färdiga nu. Herzlich! Nu skall jag ut och springa lite tror jag , det kliar lite i benen.  Frågan är om det går att springa ordentligt i ett par minusgrader? Handlar säkert om inställning. Och hur skönt man tycker det är med stelfrusna lungor. 

En sådan entré vill jag med göra

Kategori: Musik

Varför säljs inte sånna där entré-kläder i butik på H&M liksom? Coolt att bara står där och låta kläderna göra jobbet. Tänk o göra den entrén på Pressbyrån en torsdags morgon. Fattar dock inte hur hon lyckats gå i de där skorna, och ännu mindre spela i dom. lite fierce är de ändå, bara för att det är väldigt outstanding, men snygga ? HELL NO.
Man slutar helt enkelt bli förvånad utav Lady Gaga.

Nu måste jag verkligen städa. Jag bor i ett bombnedslag just nu. Inte trevligt.


ikväll knarkar jag Erik Hassle.

Kategori: Musik

Ikväll knarkar jag Erik Hassle. De flesta som känner mig vet väl att jag tycker att Erik Hassle är fullkomligt genialisk och fruktansvärt bra. Därför får man lov att knarka hans musik när man e hemma en lördagskväll. Inte riktigt okej att vara hemma en lördags kväll. Jag vill med dricka MoCi-politans …

Men som sagt, jag fördriver tid med Erik, det funkar det med. Här i en SugarPlumFairy Cover

ikväll e det date med Ben & Jerry

Kategori: Livet

Dubbeldejt kan man kalla det. Men e det date med Ben&Jerry. Fast med mamma och Anna också då. Vi gillar.



Ritat mjöl & ett saltkar i två timmar

Kategori: IP - KY Akademien

Det är det här jag hållit på med hela dagen hittills. Eller ja jag har inte gjort allt idag, men några ingredienser och mått. Teskeden minsann med. Vet dock inte om det syns att det är en tesked. Målet är att det skall se lite slitet ut, eller ja lite slarvigt. Ni fattar inte hur mycket svårare det är än att göra det perfekta fyllningar av objekt. Uppgiften är att illustrera ett recept, vi får inte skriva tex. mjöl. Bar mått, så jag det ända jag har skrivit nu är 350 g smör.

Får se om jag gör nått åt det. Är faktiskt ganska nöjd. Hoppas bara man ser var alla ingredienser är för något. Om ni inte fattar så säg vad ni inte förstår, jag vill ha tips! Det här ett recept utav Leila, på recept.nu på Chocolate Chip Walnut Brownie. Ser superduperasadasa gott ut. Man blir sugen utav att göra recept.

Älskar btw typsnittet jag hittade att ha till, passar perfekt! (Sunshine In My Soul heter det och du hittar det på dafont.com)


H&M magazine

Kategori: Editorial

Nya H&M magazinet är släppt, och man uppskattar ju alltid gratis tidningar, särskillt sådana som är snygga. H&M magasinet är alltid fullproppat med massa bra tips och jätteroliga artiklar, och dessutom är den väldigt snygg. Skitbra att man kolla på nätet om man inte orkat släpa sig bort till än H&M (för det finns så få?)
Eller bara inte orkar bära den eller helt enkelt har alldeles för många hemma för att man skall få plats med fler.

En av de bättre artiklarna är, "På Front Row" och innehåller även många snygga illustrationer. Me like.
Sen finns det också vårens trender lite snyggt sammansatt. Jag gillar nog magasinet bättre än kläderna på H&M just nu.


promenad med Cicci – våren är här!

Kategori: Livet

Detta är ett stensäkert vårtecken. En promenad med Cicci med våran runda, med takeaway kaffe från Espresso House. Mycket värd dag med ett stop på vägen på Egg&Milks, ett urmysigt ställe som är amerikanskt- 50-tals inspirerat med pannkakor, bagels och massa annat gott. Rekommenderar er att göra ett besök där! Ligger bara några hundra meter från Linné platsen inte långt från vasa.

Cause i'm a shoe addict.

Kategori: Skor

Jag kunde inte hjälpa det typ. Det var typ inte mitt fel. Det är Nellys fel. Fri frakt innan 00.00 i natt, och med 10 % studentrabatt blev det blev lite för mycket att stå emot. Det liksom bara var tvunget. Spontanshopping is the shiet, iallafall ibland.vJa, jag kommer ju inte vara kort iallafall. Tall as hell.

Nu skall jag hoppa i säng. Ledig i morgon. Sweeeeeet. Fast det blir 110 % fokus på receptet tror jag. Inte lika sweet.
bild från Nelly.com

you me at six

Kategori: Daglig Inspiration

Man väljer musik efter skivomslag. Eller?
Jag gör ibland.
Inte värre än att läsa de böcker som har snyggt omslag. Det här omslaget tror jag är en kombination utav Photoshop/Illustartor tillsammans, känner igen vissa penslar osv. Det är iofs lite B.

Jag älskar änså det här skivomslaget, riktigt fräscht så att säga. Och det är dessutom bra pluggmusik, när man ritar slarvigt i Illustator.


Läs mer och lyssna på You me at six här: http://www.myspace.com/youmeatsix

wednesday the third of march

Kategori: Livet

Klockan är strax efter elva, och jag sitter och tittar på telefonen. Ring... ring ... ring... ring... jag vill att de skall ringa från praktiken från reklambyrån. tjoff tjoff, så har jag en praktikplats där. Sweeeeeet.


Nu är det recept som gäller, skall vara färdigt nästa vecka, så det är bara till att sätta igång.

En bild från igår på The Sartorialist. Min absoluta favorit blogg. Henne är det minsann nån som ringer.

On the Street.....Sixth Avenue, NYC

it's all your fault.

Kategori: Min Design

Lady gaga i Globen.

Kategori: Musik

Livet är ju inte rättvist särskillt ofta, men ibland är det lite värre än andra gånger. Lady Gaga kommer till globen 5 maj. Det är alltså helgen efter jag är i Stockholm, visserligen för att kolla på Bounce. Men ändå.
Jag vill Jag vill Jag vill Jag vill Jag vill Jag vill Jag vill Jag vill Jag vill Jag vill Jag vill Jag vill Jag vill Jag vill Jag vill Jag vill Jag vill Jag vill.
Nån som e på ?


jag ritar ingridienser.

Kategori: IP - KY Akademien

Det är svårare än vad man kan tro att få det sådär slarvigt ritat i datorn, inte perfekta linjer liksom ett jäkla pillande, det ur som man bara slarvat fram något, medans man i själva verket har suttit i en timme med en chokladkaka. Och btw. Valnötter är inte snygga, det ser ut som en torkad hjärma lite. Jag vet inte, får kanske slipa lite mer på den.

Men nu har jag iaf fått en grym ide till mitt recept, men hud vilken tid det kommer att ta. Jag skall alltid vara så jädra ambitiös. Men det är en bra egenskap. Oftast.

Praktik Update: Inte ett enda svar från någon jag mailade igår. Mellan 20-30 stycken ansökningar alltså. Hur sjukt är inte det? Dock har jag bokat in en praktik intervju, från ett företag som sökte praktikanter i vår klass. Låter inte som det allra roligaste, men det är bättre än inget, och jag skall söka vidare, har fått lite tips från min lärare nu, och jag skall dra i lite fler trådar. Det kommer att lösa sig det här.

I´m in a good mood.

Väldigt tidskrävande choklad.


En tidskrävande valnöt. Som ser ut som en torkad hjärna lite grann.

 

 

 

last, last night. jag är lite efter.

Kategori:

Förförra kvällen i lite bilder. Först förfest hos Rynner, meningen var därefter Park Lane, men det blev inte som planerat och Jag och Cicci slutade på Gretas, där vi träffade Anita. Ovanligt att träffa henne där. Trevlig utekväll med lite svarta hål. Värd kväll.


Sara, Moa Cicci.
The famous MoCiPolitan

Jävla vinter.
På Gretas är vi alltid så snygga.



ingen bra dag idag. jävla måndag.

Kategori: IP - KY Akademien

Det här har inte vart en höjjdare dag någonstans. Jävla måndag. Man skall fasimej aldrig lite på någon någonsin, det straffar sig. Nu är jag tillbaka på noll på praktiken. Jag har alltså ingenstans att ta vägen. Det tog 08:orna två veckor att komma på att jag visst inte kunde vara där. Och de andra ställena  hade andra ursäkter. Visst kan man inte räkna med att få det bara för att man är på intervju. Men att man blir dissad för att man fortfarande har ett år kvar i skolan känns sådär.
Så jag har ingenting nu. Kul. Det var därför jag började i tid, så att det INTE skulle bli såhär. Jäkla fail asså. Jag har typ skickat 20-30 mail till olika ställen nu. Inte någon skall säga åt mig att jag inte har försökt iallafall.
Gör mig en tjänst och läs aldrig Escape, Allt om Bröllop eller Desajn.