27november

natalie portman.

Kategori: Illustrationer

När man blir ledig såhär i mellandagarna har man helt plötsligt tid med sådant där som alltid annars bort-prioriteras, som att teckna tex. Jag tycker det är oerhört avkopplande och går in i nån slags trans av nått slag när jag sätter mig och målar av något. Låter ju oerhört normalt. Det här är iaf resultatet efter några timmars jobb lite då och då under veckan. Tecknade av en bild av Natalie Portman som finns med i ett ganska gammalt nummer av Interview Magazine.

Jag blev riktigt nöjd med tanke på att det var galet längesen jag tecknade sist, tror det var i maj då jag gjorde den här på Caroline Winberg på elles framsida i maj. Jag tror jag skall göra det här oftare, kan nog lugna ner mig lite.

McQueen.

Kategori: Fashion

Det här är de anledningar till att jag verkligen gillar mode och skulle vilja jobba med det. Då det inte finns nått rätt eller fel, fantasin har fått flöda helt fritt och där kreativiteten används fullt ut och till max. Lite småflippade kollektioner och där praktiskt användande inte ligger högt upp på prioriteringslistan utan man lever lite utav i en fantasivärld. Då man ser en kollektion och en historia om plaggen och karraktärrerna uppenbarar sig det berättas en saga, berättelse eller liknande.
Det är sedan jag började läsa mer om mode och förstår vad fashion eller mode egentligen går ut på som jag faktiskt slutade bry mig om vad folk tyckte och tänkte om mig.

Ett bra exempel på en sådan kollektion jag verkligen gillar för att det är lite små flippat men inte helt galet heller, är Alexander McQueens kollektion till våren och sommaren 2011.

Banner.

Kategori: Praktik

Idag var min sista dag på nelly för i år och firade med att äta lunch på någon random thairesturang i Borås. Hade en väldigt produktiv dag och har gjort alla nyårs-banners för nelly som ligger ute nu, så om ni ser en banner för nelly om nyår så är det jag som suttit och pillat på den. Såg nyss en av dom på Egoinas blogg som ändå är en av de största i Sverige. Me like.
Annars har det pågått ett totalt busskaos i Borås idag så det blev en tur med swebus hem istället för den vanliga dubbeldäckaren. En sväng in i nordstan för de sista klapparna och var inte hemma förrän halv 9. Var tog dagen vägen?


On Stranger Tides.

Kategori:

Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides, (Pirates 4) har premiär 20 maj, är det någon som inte kommer att se den? Jag längtar ju redan. Musiken, karaktärerna, humorn, romantiken, äventyret. Filmerna brukar ha allt, och jag hoppas inte jag skall bli besviken den här gången. Hejja Sparrow.

Indestructible.

Kategori: Min Design

Personali-tea.

Kategori: Min Design

Under hösten har jag hjälp min lillasysters UF företag, "Personalitea" med att formge deras förpackning för te med små budskap på lapparna. Man kan även beställa tepåsar med någon personlig text på lapparna och ge bort i present, eller sitt företags logga. Det finns tre olika smaker men jag har endast haft möjlighet att fota "Vanilla bean". Jag blev nöjd med resultatet med tanke på omständigheterna. Kanske får möjlighet att fota de andra nån annan dag.
Kul att se det färdigt! så om ni har lust att köpa en personlig te-julklapp till nån kan ni ju höra av er.

Blown Away.

Kategori: Skor

Det blev som dom sa, det blev hårt. Tre timmars sömn och tur och retur Borås inom sex timmar. Och jag har ingen annan att skylla än mig själv. Men så himla kul jag hade!

För övrigt tycker jag nog att vintern kan ta slut nu. Jag gillar inte att behöva klä ner mig i fula, varma, praktiska skor när jag vill ha fina, obekväma, opraktiska skor. Det förstör. Nu bär det av till Jönköping strax över helgen. Skrämmande att det är närmare dit än hem. Verkligen dags att flytta till centrala Göteborg nu, eller helst igår.

nelly awards.

Kategori: Praktik

Efter julmys idag i skolan på morgonen och en lunchdate med Sofia, landade jag på Nelly vid tre, efter att ha väntat i 20 minuter på en försenad dubbeldäckare. Suck. Visst ja det är halt, men herregud. Men jag skall väl vara glad att jag inte låg i diket med bussen iaf.
Idag är det Nelly Awards på Grand i Borås och det bjuds på tilltugg och dricka. Vad jag hört rykten om, finns det risk för att det kan det bli ganska hårt. Men jag tror det kommer bli urkul. Så nu har jag Elina och Maria en hel fotostudio, make-up studio och tillochmed en catwalk tillgänglig när vi skall göra oss i ordning. Det är ändå allt för sällan man har det. Sweet.

På framsidan av Nelly på skönhet, ligger nu en framsida jag har gjort nu, jag tycker ni skall ta er en titt på det! Det kan ni göra om ni trycker här:

En riktigt fin bild från Nellys nyårsfotning!


8 dagar kvar.

Kategori: Livet

Om jag fick skriva exakt bara sådär precis vad jag ville på min önskelista skulle allt i kollaget finnas med. Egentligen och det får man väl ha vad man vill på sin önskelista, för det är väl det egentligen önskelistor är till för? Tål att tänkas på, men jag kan inte med att önska mig för dyra saker, jag jobbar på att kunna köpa det där jag allra helst vill ha när jag har ett jobb och en lön istället. Sen var jag otroligt sugen på att göra ett kollage dessutom.

emma watson.

Kategori: Fashion

Få har väl missat att Emma Watson som spelar Hermione Granger i Harry Potter serien, nästan har gjort en Britney, en smakfull Britney skulle man väl nästan kunna säga. Men hon blev ju galet snygg i det korta håret så då är det ju inga problem alls. Är det bara jag som får vibbar av Twiggy? Tror inte det va? obs! louboutin skorna(!)

Alexander Wang.

Kategori: Fashion

Den här bilden får mig att vilja ha tusen leopardmönstrade clutchväskor.

iphone fodralet.

Kategori: Livet

Idag 19 december så kan man köpa det ultimata iphone fodralet från P.A.P Accessories på nelly med 10 % rabatt! Dock i luckan på man. Det är ett exakt ett sådant här jag har letat efter, perfekt när man skall ut på fest, man får plats med allt viktigt, telefonen, och korten. Funderar allvarligt på att köpa. Här kan ni köpa det.

Ni har väl inte glömt ... ?

Kategori: Praktik

Ni har väl inte glömt min julkalender som faktiskt finns på nellys hemsida varje dag fram till julafton? (eller, ja, min och min, men jag gör den) Idag kan man få 30 % rabatt på en skitsnygg blazer från Samsøe & Samsøe. Passa på! Hittills har det funnits rabatter på de populära armbanden från Humanity, bra rabatter på underkläder och få köpa utvalda produkter mycket billigare. Det är dessutom fri frakt på nelly just nu. Ännu större anledning att passa på!

Klicka på bilderna för att komma till julkalendern!

Most Wanted.

Kategori: Fashion

Alltså bara för att det är för mycket, så måste jag ha dom. Är de nån som har ett par extra kan ni ju skänka dom till en fattig student, typ jag. Jag hoppas på att jultomten är snäll i år.

I got a pocketful of dreams Baby.

Kategori: Min Design

New York. Varför har man en sådan längtan dit, egentligen? Är det där drömmarna slår in? För jag har nämligen "pockets full of dreams" som jag skulle vilja förverkliga. Och är de i New York dom slår in, har jag inga problem med det. Text av Alicia Keys från "Empire State of Mind" .
Så jag bestämde mig för att göra nått kul med New York- tema. Har haft den på gång ganska länge, började innan praktiken, men vad fasen, varför stressa?

Moa Jansson

fredag igen?

Kategori: Praktik

Japp så var det fredag igen. Nu har jag redan har jag vart här på nellys marknadsavdelning i tre veckor, tiden flyger iväg. Kan mycket ha att göra med att man har ganska mycket att göra hela tiden, vilket är till 99,9 % positivt. Jag har redan lärt mig hur jag laddar upp och länkar olika saker, byter språk och har valt bilder, lärt mig göra banners och har et eget ansvarsområde, julkalendern. (Vilket jag tycker att ni skall öppna idag också, både herr och dam såklart, och på alla sex språken.)
Jag trivs verkligen superbra här på nelly och det är en jättebra stämmning här , även om det kan vara snabba puckar och stressigt ibland. Men nu är det strax helg och jag skall dra mig hemmåt från Borås. Här har vi en av favoritbilderna här på Nelly, åtminstone min favoritbild. SÅ HIMLA SNYGG. Lite helginspiration sådär.


Blake Lively at Chanel.

Kategori: Fashion

Det var väl ingen större överraskning egentligen. Tjejjen är ju överallt, ser ut att ha fått det mesta. Blake Lively är nya ansiktet för Chanel och Karl Lagerfeldts nya musa. Tråkigt för henne. Men kläderna till hösten 2011 kommer bli vackra det är en sak som är säker med en sån tjej som inspiration.

forever 21

Kategori: Fashion

Gick in på Forever 21s hemsida och möttes av en väldigt trevlig nyhet, Foreer 21 har börjar skicka till Europa och en frakt och tull jämfört med förut kommer vara väldigt liten. PÅ TIDEN! Hurra! Synd att jag ändå inte får köpa nått, totalt inköpstop ligger över mig... men titta kan man ju alltid göra, och ni kan ju handla!

Ett finskt bildspel.

Kategori: Livet

Nu är mitt första egen gjorda bildspel på nelly uppe online! Jag tycker ni nog skall ta er en titt, även om det är på finska ... för det är det är bara priserna som är i euro, jag kände mig lite mer säker på engelskan än på finskan i rubrikerna. Hoppas ni har förståelse. Ta er en titt på nelly hemsida här:

through snow.

Kategori: Livet

Hello fellows! Ännu en dag på nelly och i Borås avklarad blev en massa julkalender tjofräs (hoppas ni har kollat in dagen lucka ... annars kan ni kolla in dagens erbjudande här:) samt visade Elina mig hur man lättast tekniskt man gör en "hästskobanner" i photoshop. Nyttig kunskap.

Efter Borås mötte jag upp Madde och Matt i Landvetter, vi åkte och hämtade Sofie och sen blev det faktiskt en sväng hem till mig i skogen. Väl hemma fick jag en massa födelsedagspresenter, alla var pikar till att flytta hemifrån ... De tycker nog att det är dags nu. Vinglas, dricksglas, espressomuggar, glasbricka och en chips-mojj. Värt. Blev superglad!

Kul att träffa Matt också, som är här för Maddes skull från Australien, så fick praktisera massa engelska vilket känns lite odd när man är tre svenskor och alltid annars har pratat på svenska ... Men kul och det är superbra övning.
Och snöar gör det fortfarande, svinkallt är det också. Jaha. Hur skall man stå ut i 2-3 månader till tro? Har nån ett förslag ?
En av min absoluta favoritbilder från The Sartorialist.

nellys julkalender.

Kategori: Praktik

Jag har fått ansvaret att göra alla luckorna till nelly.com:s julkalender, där ett nytt bra erbjudande finns för varje dag ändra fram till jul! Jag tycker ni skall ta er en titt och kanske till och med utnyttja nått av erbjudandena, eller ja för mig går det bra om ni handlar varje dag, det gör ni som ni vill. Men det är mycket pill. 24 erbjudanden för dam och herr, och allt skall översättas på sex språk.
Gå till julkalendern här: