27november

Hunkydory ss14

Kategori: Fashion

Älskar Hunkydorys vårkollektion, lagom bohemskt men ändå med klassiska drag. Jag som vanligtvis inte brukar gilla Hunkydory på något sätt, tycker att de verkligen har verkligen lyft sig och flera av plaggen hade jag kunnat tänka mig strosa runt i sommar. Nu skall det bara bli vår och sommar också! Nu tack.
 
 
 

Kommentarer

 • EMMAWHO säger:

  Blev sååå sugen på värmen nu, åh.

  Om jag får vara besvärlig, får jag bara fråga lite till om utbildningen? Känner mig småjobbig, men det är ju en sån lyx att få svar från en som faktiskt gått utbildningen och inte bara läsa om den. Och nu börjar det ju närma sig arbetsprover och sökningar lite här och där!

  Såg på kurserna att det basically är vad jag är ute efter och är så nyfiken, verkar inte omöjligt att jag och killen hamnar i Göteborg så småningom (vågar inte ens tänka på boende men, haha). Vilka typ av praktikplatser hade ni? Valde man själv? Och var det mest teori eller praktiskt, grupparbete eller självständigt arbete osv? Gillade du lärarna?

  Ber om ursäkt igen och tackar för svaren du redan gett mig :)

  Svar: Men gud du behöver inte be om ursäkt, jag är bara glad att jag kan vara till hjälp. Jag hade själv uppskattat det supermycket ;) Haha, nää boendesituationen är väl inte fantastisk, men det brukar ju faktiskt lösa sig på ett eller annat sätt, om man inte är superkräsen då förstås ;)

  Okej då skall vi se. Nu kan ju det ha ändrats lite sen jag gick den här utbildingen eftersom det snart är tre år sedan och KY-utbildningar modifieras lite hit och dit. Men när jag gick hade vi 2 perioder av praktik. Vi fick i princip välja helt och hållet själva vart vi skall vara, men någon koppling till utbildingen bör det ju vara. Min första period var jag på en reklambyrå och min andra period var jag på Nelly, som jag fick jobb på då senare. Men mina klasskompisar var på allt möjligt .. allt mellan FormanBodenfors till Lindex till Gina Tricot till tryckerier.
  VI får fixa praktikplatserna själva men de hjälper till med kontaktpersoner där tidigare elever haft praktik! :)

  Jag skulle säga att typ 75% av allt på IP var praktiskt arbete. Det är ett slutprov på sista året som är teoretiskt och nått InDesignprov och Photoshop-prov i början av första året, men jag vet inte om man skall räkna det till teoretiskt eller praktiskt haha, Mest praktiskt tror jag :P

  Allra mest är det självständigt arbete, men kanske var 4:de/5:e projekt är i grupp inte för jag har några siffror, men jag gå på magkänslan här nu ;) Det positiva är att du lär dig bådeoch, och man kan vinkla uppgifter väldigt mycket åt det hållet man har intresse, tex musik/mode you name it :)

  Sen har vi en grej som heter "sammanslaget" varje år där andra årseleverna på hela KY-Akademien (Heter det YH Göteborg nu eller?) delas upp och man är en från varje utbildning som skall lösa en uppgift. Sjukt kul då man lär sig samarbeta med elever som pluggar event/marknadsföring/Copy/Foto osv. Lärarna gillade jag för det mesta, finns alltid undantag ;)

  Grafisk Design-läraren är helt underbar, sträng men kan otroligt mycket och man vill bara suga åt sig allt hon kan :)

  Hoppas du fått de svaren du sökte efter , om det är nått mer du vill fråga är det bara att köra på, jag kanske var otydlig på någonting eller glömde svara på något ;)
  Och jag har skrivit en roman ....Kram!
  Moa Jansson

  2014-01-27 | 00:11:28
  Bloggadress: http://emmawho.se
 • EMMAWHO säger:

  Tack så jättejättemycket för svaret! Jag förstår att det var väldigt varierade uppgifter och projekt och så, men har du några exempel? (Det lär ju inte vara samma nu heller kanske, men på ett ungefär kanske!)

  Blir såå himla sugen alltså, ska se till att hålla koll när arbetsproverna kommer upp. Kanske kan flirta till mig praktikplats hos er och slava under dig en dag ;) (så där väldigt typiskt förstås, där jag får springa efter kaffe och luncher and so on tills benen värker, haha!)

  2014-01-27 | 23:23:02
  Bloggadress: http://emmawho.se
 • Annika A säger:

  Så snygg kollektion!! :)

  2014-01-30 | 00:16:45
  Bloggadress: http://annikaa.webblogg.se/

Kommentera inlägget här: