27november

Regn.

Kategori: Livet

Hur mycket begärt kan det vara med en solig dag. Varför bor jag i det här landet överhuvudtaget? Ja det var soligt i Göteborg både fredag och lördag. Såklart var jag i Jönköping då med regn och gråa moln.  Idag är jag i Göteborg och det regnar.
D E P R I M E R A N D E. Jag tror jag inte är skapt för det här landet. Let´s go somewhere else. Ja. Jag är bitter.

Drömmer mig tillbaka till Florida och Islamorada vintern 2008.Foto: Moa Jansson

McCartney a/w11-12

Kategori: a/w-11

I dessa krassliga tillstånd jag befinner mig får jag pigga upp mig med lite High Fashion. Älskar det. Känslan, färgerna och Natalia Vodianova. Både väska och tröjan. Vill ha.

Vouge russia, August.

Kategori: Livet

killbrev v30.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Idag är det onsdag. Den här veckan är lite speciell på Nelly, iaf på min design avdelningen. Det är jag här som jobbat i ca 1 månad ( Dock praktik i 2,5 månad för ett halvår sedan) och Åsa som har jobbat här i 2 veckor. Hej Känn ingen press. Men än så länge har det gått oväntat bra och jag kan nog mer än vad jag egentligen tror. Mitt ansvar föll även den här veckan föll bland annat på att göra killbrevet. Är nöjd, tycker faktiskt det blevv riktigt bra!
Om du vill läsa hela nyhetsbrevet kan du göra det här:

And the Beat Goes on.

Kategori: Livet

Höstmodet börar verkligen dyka upp i magasinen nu, här Emma Pei i Harper´s Bazaar i Singapore i Agustinummret. Härliga färger, höstigt och jag gillar det!

Emma Watson.

Kategori: Editorial

Så här i Harry Potter-tider hittade jag den här bildserien med Emma Watson i Harper´s Bazaar. Jag vet inte riktigt vad jag skall tycka, vid första anblicken tyckte jag det var fantastiskt, vid andra, inte lika fantastiskt. Det känns lite ... fantasilöst? De ljusa romantiska bilderna har de obligatoriska motljuset, vintage effekterna och hon går på en blommig äng. De mörkare vad som skall vara mer Haute Couture bilderna, känns lite väl konstlat. Fotografen har visat Emma de där vanliga Haute Couture poserna och hon gör efter. Inget oväntat eller kreativt direkt. Men visst är det en bra ide från början, kanske hade lyckats bättre med en annan modell dock.

Harry Potter.

Kategori: Livet

Igår blev det bio med Harry Potter, traditionsenligt med Cicci såklart. Känns lite sorgligt att det är slut nu, serien är ju helt fantastisk. Jag har alltid vart jämngammal med Harry Potter och gänget, så man har på något sätt alltid haft dom med sig och man har vuxit i samma takt som dom. Jag vet inte. Jag tycker att filmen var bra, för att vara baserad på en bok, precis som alla de andra filmerna. Och slutet är ju bara helt  U N D E R B A R T .

Gucci RTW a/w11

Kategori: a/w-11

Höstmodet var ju för längesedan här, men det är inte förrän nu jag känner att jag kan börja kika på det lite smått, för det känns ju faktiskt som höst redan nu ute. Var det ens någon sommar? Nåväl. Man kanske kan fynda plagg som är riktigt heta till höst på sommarrean som befinner sig nu typ överallt. Såhär tycker Gucci att vi skall klä oss i höst.
Trenderna är ganska tydliga i höst bland många shower, Päls, ormskinn, starka färger, vida byxor och strikta kappor. Jag känner mig tom lite sugen på höst kläder nu. Inte för att jag vill ha höst för allt i världen.

Nelly High Heels.

Kategori: Livet

Kvällen på Port Du Soleil igår på Nelly High Heels Party med syster Anna, var riktigt kul! Gratis skor, gratis drinkar och en Goodiebag fylld med massa roliga saker. Gratis är ju gott som sagt. Var riktigt kul att också umgås med min syster som vi annars inte gör så ofta. Idag är det lördag och jag är så ledig jag bara kan bli. Gud så skönt.
Sämst bild jag vet ...

22 juli.

Kategori: Editorial

Fredag idag, borde vara en lättnad och glädje, men fasen vad tung den här dagen är. Vädret e kasst, jag är superfattig och jag är hur trött som helst. Det bara  är en sådan där dag idag. Försöker pigga upp mig själv med en fantastisk bild på Anja Rubik sålänge. Jag känner mig ungefär som på bilden. typ.


newsletter.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Den här veckan var det min uppgift att göra killbrevet på Nelly.com, som jag har ägnat halva min dag åt idag att översätta och skicka till alla andra länder i Norden och till Tyskland. Känner mig väldigt nöjd med brevet och kul att ha gjort det helt själv.  Nyhetsbrevet för kille kan du läsa här:

Sophie Holmes.

Kategori: Editorial

Veckan flyger fram och det är redan torsdag ... HU vad tiden går, snart är det bara tre vecvkor kvar här på Nelly.com. Vi firar torsdagen med vacker inspiration från Elle Germany, med Sophie Holmes i vackra vita, skira plagg. Jag vill ha. Mer bilder från bildserien kan ni hitta här:


Bildkälla:

Amsterdam part I.

Kategori: Resor 2011

Bildbomb från Amsterdam, bättre sent än aldrig ... Snarthärfter kommer del två, med massa bilder från Sensation White!

Toothbrush 375U.

Kategori: Livet

Tänkte bara ta och visa er mitt absolut nördigaste fynd i tandborstaffären vi hittade i Amsterdam! Tandbordtar med pantone koder. (Vart hittar man annars sånt än just Amsterdam?) Jag kunde inte mostå att köpa dom, och Elise övertalde mig helt tillslut att det faktiskt var värt att köpa 5 tandborstar för 100 kronor, bara för att man vill ha dom. Eller, ja, jag har ju faktiskt tänkt att amvända dom nån gång.
Tandborstaffären!

måndag.

Kategori: Fashion

Då var det måndag igen. Helgen i Jönköping gick fort som vinden, och man undrar vad som egentligen hände. Tillbaka på Nelly och nya uppgifter att ta tag i. För att samla nya krafter till den nya veckan, blir det ett par bilder från Svenska Elle, på josefin Ekman Nilsson. Fantastiska bilder. Fler från bildserien kan ni hitta här:

Young Hollywood.

Kategori: Fashion

Så var det redan fredag igen. Igår kväll blev det en myskväll med lillasyster med taccos, Ben& Jerrys, skitsnack och tv:tittande. Jag känne rmig lite kass på att uppdatera bloggen numera, men ni skall bara veta hur mycket som är på gång hela tiden. Men men. Efter jobbet drar jag till Jönköping över helgen, till Jonas, får se vad vi hittar på.

Fredags bilden får bli från bloggerskan Stylestalkers Young Hollywod kollektion. Supersnygga och inspirerande  vintagebilder, med rätt känsla, även om det känsn som man har sett det förr.Bildkälla:

newsletter v.28

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Igår skickades det svenska tjejbrevet på Nelly, med massa inspiration, men främst så har rean fyllts på ännu  mer, och jag brukar vara ganska kräsen på rea, men jag måste säga att det finns riktigt mycket fint till jättebra priser! Idag sitter jag och klistrar in översättningar i de andra breven till de andra länderna, som skall skickas idag. Dock krånglar koder och länkar ... så får se när man kommer härifrån idag. 


frontpage.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Mycket produktion på Nelly idag, brev skall skickas, framsidor skall upp. Här är en framsida jag gjort för kids som lagt upp för idag, och här kan ni titta på brevet jag skickat och gjort för kids den här veckan. Det är klart ni vill.

Puma.

Kategori: Daglig Inspiration

Ballerina Closet.

Kategori: Shopping

Ett ganska nytt märke på Nelly.com är Ballerina Closet, som jag föll för direkt. Jättemånga små söta ballerina skor, sådana där som man faktiskt använder varje dag. Typ. Det finns all amöjliga sorters typer av färger och mönster. Dock tycker jag priser är en aning för högt, 399 kronor. Men är det något man skall lägag pengar på är det väl egentligen sådant man använder varje dag.
Ballerina closet har också en tävling just nu där man får designa sin egen sko, där man kan vinna 3 par skor, och dessutom kanske få sin sko lanserad i nästa kollektion! Inget dåligt pris alls. Tävlingen hittar du här:

Men nu är det fredag, och det är snart dags att ta helg. Äntligen!


Bildkälla:

Första lasset.

Kategori: Livet

Första lasset till min nya lägenhet gick idag, bara lite små grejer, men det känns så bra! Hade nästan glömt av hur lägenheten såg ut, men när jag såg den idag blev jag väldigt nöjd. Känns otroligt bra att flytta nu och jag tror jag kommer trivas toppenbra. Men pågrund av den här flytten kommer det bli en lite halvkass uppdatering de närmaste dagarna.  

På det får det bli en vacker bild på rysska Anna Selezneva, som jag tycker är en av världens vackraste modeller. 

Tio hundra.

Kategori: Livet

Det här är mitt tusonde inlägg på den här bloggen. På mindre än två år har det alltså blivit 1000 inlägg. Bloggen startade jag precis när jag började på min utbildning på KY-Akademien på Lindholmen hösten 2009. Jag började mest skriva om vad jag fick lära mig i skolan, och inspirerande saker. Det har hänt en hel del med både bloggen och mig sedan dess, även om jag fortfarande skriver om saker jag gör på mitt, jobb min fritid och inspiration. Men bloggen har definitivt gått mot mer mode mycket pågrund av mina praktikplatser, men också av ett underliggande intresse jag haft länge.

Jag får se vart bloggen tar mig härnäst. Har ett par gånger funderat på att lägga av, det tar mycket tid och kraft. Men så har jag dagar där jag tycker det är så fantastikt roligt, och jag har på något sätt ett behov av att dela med mig av saker jag inspireras av och på nått sätt hålla en sorts dagbok av vad jag gör och lär mig. Så länge det är roligt tänker jag fortsätta, och vem vet, det kanske blir ytterliggare 1000 inlägg.

webbshopping.

Kategori: Livet

Som bekant så jobbar jag på Nelly.com, Nordens största e-handles sajt på mode, vilket är det roligaste jobbet jag har haft. Det är spännande, den enda dagen är aldrig den andra lik, och det är många snabba puckar.

Personligen tror jag att e-handeln och webbshopping bara kommer utvecklas mer och mer, och det blir bara mer och mer bekvämt att handla. Min erfarenhet av webbshopping är för det mesta positivt, jag har alltid fått rätt grejer, storleken jag beställt, även om det kanske är fel storlek på mig. Mycket mer bekvämt en vanlig shopping där man flänger runt i alla affärer.


Därför tror jag verkligen det här är en webbshopping är en bransch att satsa på, Nelly har många konkurrenter, även om de för tillfället är ganska små, och fler lär det bli. Jättarna inom branschen; asos och net-a-porter är ju giganter och de producerar också otroligt mycket fint material. Det är absolut en dröm att få jobba på någon av dessa jättar.


Har ni några favorit e-handels sajter, och i såfall vilka? Mina favoriter: Nelly.com, Net-a-porter, Asos & Chapnlle


Christopher Kane.

Kategori: Fashion

Starka färger, prisman, regnbågar, neon och metallic är vad som visades av Christopher Kane i New York för Cruise/Resort 2012. Hur snyggt!? Men mest av allt är jag sugen på de där neongröna sandalerna till ett par brunbrända ben.

Frontpage.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Idag på Nelly.com var det mycket på gång, bland annat har jag jag lagt upp framsidor jag har gjort på kids. Det är ganska mycket att göra ny på Nelly när det är många som har semester och dessutom blivit sjuka. Men jag lär mig mer och mer, och allt går fortare och lättare för varje dag. Tiden går fortae än vad man vill och jobbet är för det mesta roligt. Det är lyx att ha ett sommarjobb där tiden flyger fram.

red&white.

Kategori: Daglig Inspiration

Varför komplicera till saker och ting med ettiketter och klistermärken? Jag älskar enkelhet, och det är en stor konst , to keep it simple, men ändå fylla ut så det inte istället blir tomt. Absolut något att komma ihåg nästa gång man designar.

Miu Miu A/11.

Kategori: Fashion

Ny vecka, nya möjlighter, ny inspiration! Hailee Steinfleds Miu Miu höstkampanj 2011 måste jag säga är helt fantastisk! Skorna ser otroligt fina ut och bilderna ger en väldigt härlig sensommar känsla. Bildkälla och fler bilder från kampanjen hittar ni här:

I am:sterdam.

Kategori: Livet

Sikken vecka jag har haft! Att uppdateringen på bloggen har varit totalt sämst är jag mycket medveten om, men jag har faktiskt skäl till det. Efter jobbet på tisdagen bar det av till skolan för att skriva ut det sista på min portfolio, och sedan raka vägen hem för att packa till min resa till Amsterdam, där jag har tillbringat de senaste 5 dagarna. Skälet för Amsterdamresan var eventet Sensation White, en festival på Amsterdam Arena med 40 000 besökare, alla klädda i helvitt. Fett! Har hur som helst haft en grym helg, och har tagit en massa bilder, som jag såsmåning om kommer få upp här på bloggen. Nu laddar jag iaf för en ny vecka på Nelly.com, och kommer tillbaka med helt nya krafter!

Sensation White 2011