27november

Catwalk-Trendspaning.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Idag publicerades min catwalk-trensdpaning jag gjort till och från under 1,5 veckas tid på Nelly.com. Nu kan jag mycket om höstens trender kan jag lova er. Jag är super nöjd med de flesta delarna i bildspelet, tex blom-printen, tycker jag blev allra bäst.

Här kan ni se bild spelet som det skall vara, alltså i flash. Jag är super nöjd, och känns väldigt bra  att ha gjort allt från start till mål själv. Okej kanske inte alla flash. men en del av det.



Nelly Commercial

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Ni har väl inte missat Nellys Nya reklamfilm som går på 3:an och 6:an nu ? Tycker den e grym, mycket bättre än förra. Lite mer androgyn.

That Coat.

Kategori: a/w-11

Tycker den är såå fin. Har sett att det skall komma in något liknande på H&M i höst. Jag vill haffa den. Så fort jag bara kan. Men visst hade en äkta från Chloés höst/vinter kollektion suttit väldigt fint. Ha nu en bra kväll allihop, jag skall krypa ner i sängen och hoppa spå att morgondagen var bättre än den här dagen.

To Keep or Not to Keep.

Kategori: Shopping

Nu när jag har fått en lön, alltså riktiga pengar på mitt konto, så kan man ju faktiskt inte mostå lite shopping. Efter en supermysig dag på stan med Mamma blev det shoppat poncho-grej med luva från Lindex. 299 kronor stod det på prislappen men med rabatt kupong blev det slugiltliga priset 209 kronor. Jag gillar rabatt. Men kan inte riktigt bestämma mig om jag skall behålla den eller inte. Här kan ni hitta ponchon: Lindex (Såg dock att den tagit slut på lager på ineternetbutiken)

Nelly Magazine 4.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Nu är den här! I ett större format, mer sidor än någonsinn. Jag låter verkligen reklam nu. Hur som helst, Nelly magazine 4 kom till kontoret idag, och den får med i sin order från Nelly, helt gratis! Trevligt. Snyggaste photoshooten med Nordiska Designers finns med också, lova att kolla in den!


Bild: Lånad av Sofia.

Bildspel.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Mitt projekt på Nelly right now, är ett att göra ett bildspel med trendrapport från Catwalken. Roligt, väldigt roligt, men tar väldigt mycket tid. Men jag måste säga att min fina skiss har hjälp mig mycket på vägen. Jag tror jag underskattar penna och papper ibland.

Kräftskiva.

Kategori: Livet

I helgen stod Kräftskiva på schemat med familjevänner. Kräftor, räkor och gott surdegbröd (Format som en kräfta, Annas förtjänst som jobbar på NK American Bakery .. hehe) förtärdes och visst blev man mätt. Söndagen spenderades i Jönköping med Jonas, och min måndag har jag spenderat i Borås på Nelly och på Vårdcentralen. Det slutar aldrig hända saker.

The Dieline Wine.

Kategori: Daglig Inspiration

Jag har sagt det, och jag säger det igen. Förpackningsdesign. Älskar när en förpackning inte säger mer än vad den behöver, när det är design på hög nivå, och man bara måste ha det där det som ligger i förpackningen, bara för att få ställa den fina förpackningen i hyllan hemma. Vin är ju någonting det finns hundra miljontals olika förpackningsvarianter på. Här är tre stycken av mina favoriter från webbsidan The Dieline Wine, som är en blogg om ettiketter och och förpackningsdesign på vin. Fantastisk blogg. Fantastisk Design.

Trend Report 4.

Kategori: a/w-11

Efter en fredagskväll med en dejt med tv:n och somna tidigt i soffan, så var det då lördag igen. Veckorna går helt otroligt fort, är det bara jag som tycker det? Lördag idag och idag skall jag göra massa sådant där som man går o drar på under veckorna och inte orkar göra. Men nu skall det göras. Tvätt, sortera papper städa och fixa lite till på lägenheten. Bara för att det är veckan gyllene dag, lördag, så blir det guld-trenden idag.

Metallic, Guld. Är en av också ganska stor trend i höst. Jag vet inte om det är min favorit direkt, men om det machas rätt kan den nog vara rätt shysst. Min favorit är mulberrys guldskimmrande väska. Hade suttit fint på min arm.

Kulturkalaset.

Kategori: Livet

Ikväll blev det en sväng på kulturkalaset som pågår i Göteborg den här veckan. Det var en spelning med All Ends och Avatar som var inplanerad. All Ends måste jag säga var ganska kassa, och jag blev positivt överraskad av Avatar. Oväntad slutsats på den här kvällen. Framför allt var det roligt att umgås med mina vänner några timmar.

Crumpled City.

Kategori: Daglig Inspiration

För en designnörd som mig, letar man ständigt efter snygg design, man slår liksom aldrig av den radarn. I Amsterdam för en månad sedan såg jag de här kartorna i de snygga lådorna i ett skyltfönster, i nån random butik, på nån random gata.

När jag kom hem läste jag mer om Crumpled City, och det är kartor över storstädersom är vattentåliga och hållbara för det mesta, kan skrynklas ihop och stampas på, utan att det egentlige händer så mycket med den. Smart måste jag säga, Kartor brukar lätt gå sönder när man är på stads-safari.

Läs mer här:



Bildkälla:

Facebook-kollage.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Blev en mycket lång dag på Nelly idag. Känner mig nästan lite överkörd. Startade morgonen med en mindre försovning och på nått sätt påverkar hela dagen. Dagen fylldes av massor av facebook-bilder till inlägg och lite tidningsjobb. Facebook kollaget var verkligen svårt att göra. Det är riktigt grymt svårt att göra snygga kollage. En riktigt utmaning, men det är kul! Man lär sig mycket. Nu blir det till att lägga sig tidigt.

Acne Scuba Star Jacket.

Kategori: Shopping

Har hittat the Jacket idag på Nelly. Då menar jag verkligen THE JACKET. Jackan som jag bara vill ha nu. Synd att jag aldrig kommer att ha råd med den bara. För mig är 6995 kronor lite för mycket från en jacka. LITE för mycket. Jag brukar aldrig annars gilla luva på skinnjackor. Kommer mest att tänka på högstadiet då många hade collagetröjor med luva under kavajer. Inte så snyggt. Men den här. Lägger den på önskelistan.

Magasin-kväll.

Kategori: Livet

Efter en powerwalk i regnet efter jobbet och lite mat satte jag mig ner i soffan med en kopp kaffe, ett tänt ljus och nån smörja på tv, och satte mig för att leta igenom riktigt bra kollage-inspiration i magasin. Lättare sagt än gjort kan jag säga er. Men visst finns det mycket snyggt. Anledningen till detta är att jag skall få börja testa göra en plocksida för Nelly Magazine imorgon. Man vet vad man tycker är snyggt och ändå inte. Typ. Har ni något ni vet tycker är snyggt är jag glad för inspirationstips. Det blev en riktigt bra måndags kväll ändå.

trend report 3.

Kategori: a/w-11

Smoking. Tredje trenden är välklädd smoking, dressade byxor och kavaj. Maskulint, kanske med en sexigt twist på det hela, som en djup t-ringning som många valt. Ursnyggt om ni frågar mig. Det var svårt att välja från vilka av alla visningar jag skulel välja den här trenden från, eftersom det är så många som faktiskt visade den. Men jag tog de som jag faktiskt tyckte var snyggast själv. Favoriter hos mig är Stella McCartney och Yves Saint Laurent outfits, som är väldigt stilfulla. Är det något ni kommer att haka på tror ni ?

E-commerce Business of the Year.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Nu var helgen slut igen. Söndag kväll och man undrar vad som egentligen hände med helgen. Har iallafall haft en väldigt bra, och lugn helg med Jonas. Träffade Johannes och min syster i lördags och det blev en fika med Cicci idag. Och som sagt, ni blir det Nelly.com iallafall i 2 veckor till . Sedan får vi se.

För övrigt glömde faktiskt uppdatera i fredags om att Nelly.com vann modegalans /Habit pris för bästa näthandel för 2011. Grymt va? Jag jobbar just på Sveriges bästa näthandles sajt alltså. Kul var att jag fick göra bilden som publicerads om nyheten på Facebook och talade om att det var 10% rabatt på hela sortimenetet över helgen. kanske lite sent att säga nu .. men bättre sent än aldrig.

Lördagskväll.

Kategori: Livet

Igår blev det en lugn lördagskväll med mys på balkongen med tänt ljus, lösgodis, Jonas och musik från Kanye West, från Slottskogen. Jag älskar verkligen min nya lägenhet.

Dolce & Gabbana RTW a/w11

Kategori: a/w-11

Det blev en lång sovmorgon idag. Behövdes kanske för att ta igen alla förlorade timmars sömn under veckan. Känns lite smått jobbigt. Men men. Nån gång skall man ju faktiskt sova.

Det är nog inte bara jag som tycker det är hemskt att det redan börjar känns som riktig höst. Kallt i luften, och det är väl bara några dagar innan man få ta fram höstjackan. Känns ju kul när det bara är början av Augusti? Det är tur att Dolce & Gabbana tycker att vi skall klä oss androgynt i höst, med kavajer, och dressade maskulina dräkter. Sen kan man ju pigga upp hösten med övriga plagg. Speciellt med paljett festen där. Nästintill lite hysteriskt. I Övrigt mycket prints, stjärnor, noter och djurmönstrat. Men jag älskar den långa stjärnprintade lite lätt genomskinliga långklänning.  Frågan är när man skall ha en sådan på sig. Känns lite väl utmanade på jobbet.

NLY Shoes.

Kategori: Skor

Utförsäljning på jobbet idag, vilket alltid är riktigt värt. Blev dessa från Nelly Shoes för 50 kronor. Jag älskar riktigt bra fynd. Det blev dock bara en snabb bild från iPhonen. Sånt är livet ibland.

The Office.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Det blir lite extra tid på kontoret. Närmare sagt två stycken extra veckor. Fick beskedet idag, käns riktigt bra, kommer att få jobba med lite nya spännande grejer också. Så här ser alltså kontoret på Nelly.com i Borås ut, och som sagt för två extra veckor till för mig, min arbetsplats. (Kan tillägga att det sitter lika mycket folk bakom mig när jag tar bilden, som framför mig.)
Två veckor och sedan får vi se. Förhoppningsvis kommer jag inte gå hemma allt för länge. Det kan bli en spännade höst det här.

Stockholm Fashion Week.

Kategori: Fashion

Just nu pågår Stockholms Fashion Week, med visningar från Rodebjer, Whyred, Stylein, Dagmar ... Ja ni hör ju själva. Fantastiskt. En av mina drömmar är att gå på Fashion Week, sen om det är i Köpenhamn, Stockholm eller NewYork spelar mindre roll. Eller jag skall inte ljuga. New York hade vart nått det.
Hur som helst kan ju fakstiskt alla få en liten del av Stockholm Fashion Week gratis med deras online magasin, som man kan läsa på deras hemsida, Den kan du hita här: Det får duga sålänge, tills jag får min Fashionweek.

Nelly <3 Way out West

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Bara så ni vet kan ni tävla om att vinna Way Out West biljetter på Nelly.com nu, plus ett V.I.P paket! Tyvärr får jag ju inte delta i den här tävlingen ... Annars hade jag garanterat gjort det. Speciellt eftersom det är jag som har gjort kampanjsidan och facebook bilden.. hehe .. Så gör som jag skulle gjort om jag var ni och delta i tävlingen HÄR.

8/8

Kategori: Editorial

Åttonde augusti och måndag. Sista veckan på Nelly, och det regnar i Borås. Unexpected. Helgen var väääldigt lugn, har inte så mycket cash, så det blir att vända och vrida på kronorna. Men för att se det positivt så kommer man ju uppskatta lönen när den kommer. Idag är det också fler som kommer tillbaka efter semester här å nelly, så det kommer inte bli lika stressigt här heller. Skönt.

Vi börjar veckan med en härlig bild av Johanna Feldmeier från Schon.Känns liksom .. fridfullt.

trend report 2.

Kategori: a/w-11

Prickigt. Ja nu kommer mönstert tillbaka på catwalken som får mig att tänka på min mormor. Hon hade en sådan där dräkt som var vit med mörkblåa prickar. Men jag gillar ändå trenden, om man då kanske inte klär sig i en dräkt. Utan som kanske Stella McCartney, med en snygg maskulin kavaj, då blir det likosm inte för damigt. Eller som Gucci, långt och genomskinligt. I övrigt tycker jag att det här är en trend som återkommer då och då, så varför inte köpa plagg som håller, för man vet ju att det kommer att bli en trend igen. Någon gång.

Fredag.

Kategori: Fashion

EFter massa kul annons jobb med Nelly Magazine och en ganska stressig dag som vanligt här på Nelly, tar jag helg nu. Och den tar jag med en ursnygg kampanj bild från Alexander McQueen. Kreativt annorlunda och fantastiskt.

trend report 1.

Kategori: a/w-11

Ormskinstrenden. Något att haka på tror ni? Jag gillar hur Chloé har matchat med ljusa skira tyger, t.o.m ormskinn i något som också är en trend, transperant. Prada kör också ganska hårt på ormskinnstrenden i höst, gärna i grönt. Kan inte säga att jag tycker det är särskillt snyggt, set plastigt och billigt ut enligt mig. Men å andra sidan lite 90-tal, som tydligen är på G tillbaka. Hurra. *ironi* Sedan matchar ju både Gucci och Prada ormskinnet med päls, som är en riktigt feting till trend i höst. Den kommer vi se mer av.

Jamie.

Kategori: Fashion

Det har producerats världens finaste bildserie här på Nelly, som används flitigt här på kontoret. Helt underbara bilder på Jamie, som har fotats väldigt mycket på asos, så om ni hänger där mycket, känner ni nog igen henne. Supersöt tjej.

A/W11.

Kategori: a/w-11

Tänkte sätta ihop små collage med trenderna som "skall" gälla i höst. Sen om man väljer att följa dom eller inte, är ju en helt annan sak. Jag kan inte påstå att jag följer trender. Alls. Men jag tycker det är fantastiskt roligt, men jag har inte en aning om varför. Det är faccinerande. Och om jag hade haft ekonomi nog så är det möjligt att jag kanske hade köpt lite mer plagg inspirerat av trenderna. Men jag tycker jag att det är löjligt att klä sig i något bara för att det är en trend. Man skall klä sig i det man passar i, och vad som uttrycker ens personlighet. Men trender kanske kan vara ett sätt att hitta något nytt man inte visste att man passade i? Hur som helst. En ny kategori med namn Trender kommer till, den här säsongen a/w11.

Newsletter w31.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Även den här veckan, (för tredje veckan irad!) så fick jag göra killbrevet helt på egen hand. Jag tycker personligen det blev ännu bättre än förar veckans brev, vilket kanske inte är så konstigt ... Men här är det iaf. Har så mycket att göra på Nelly nu. Herregud. LÅnga dagar blir det, men det gället att jobba hårt. Nu är det baar 7 dagar kvar tills jag slutar. Say What?

Frontpage.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Mycket att göra den här veckan på Nelly, kommer bli tufft, men hellre det än att dagarna går långsamt och man inte har något att göra. Här är framsidan jag har gjort som ligger live på Nelly nu, som jag har pillat med idag, tar längre tid än vad man tror. Efter jobbet ikväll blev det en tur till Restaurang Kungstorget för trevligt sällskap med lite blandat folk från Australien och Scandic. Det  är så härligt med långa sommarkvällar nu så man faktiskt hinner hitta på saker efter jobbet innan det blir svart ute.

PowerWalk.

Kategori: Livet

En powerwalk tillsammans med Sofia i slottskogen blev det den här eftermiddagen. Egentligen ett grymt sätt att umgås, förena nytta med nöjje liksom. Och när man går, får man ändå faktiskt sjukt mycket sagt. Nu blir det ett dyk ner i sängen för min del.