27november

WWF.

Kategori: Advertising

"The tsunami killed 100 times more people than 9/11"

Har hört rykten om att det här en fejkannons från wwf, att wwf faktiskt aldrig har publicerat den här. Jag har forskat lite grann och verkar som att det är sant, men kan inte säga helt hundra. Det är svårt det där att vara källkritisk på internet. Hur som helst, fejk eller inte. Bra är den.

För övrigt sitter jag och Madde fortfarande kvar i skolan.
Vi roar oss vi.

Red Cross.

Kategori: Advertising

Väldigt smart och kreativ annonslösning tycker jag. En annons om att hjälpa Röda korset av översvämings offer i Pakistan. Varför kommer inte jag på sådant?

Update: grafisk profil.

Kategori: IP - KY Akademien

Det börjar likna något! Idag blev det vara skola till klockan halv 18. Det tog mig Och Madde två timmar att vika och klistra ihop det här. Inte riktigt 100 % koncentration på fredags eftermiddagen kanske. Nu är det inte värsta superbilden från min iPhone i klassrummet. But well, U get the point.

Hade även ett enskilt samtal med min lärare idag där hon berättade goda nyheter angående mina betyg! Det gjorde min dag kan jag säga. känns jättekul. Men nu skall man väl egentligen inte ta ut något i förskott ... men det gör jag ändå.

Shoppa Fonter.

Kategori:

Kom hem återigen efter klockan åtta på kvällen, börjar bli en vana nu. Jag vet inte om det är bra eller dåligt riktigt? Strunt samma. jag tycker det är så himla roligt att sitta och göra den här grafiska profilen vi gör nu, så det gör inte så mycket ändå, det är ju trots allt sådana saker jag annars skulle gjort på min fritid också.

Så vad gör jag på den lilla fritid jag har då? SHOPPAR FONTER! Dock gratis typsnitt, man är ju ändå student. Vill rekommendera den här sidan: fonts.com som egentligen är en sida där du kan köpa lite dyrare fonter. Men har också vissa gratis fonter och ibland är vissa varianter av ett typsnitt gratis. Helt klart värt om man designar mycket, finns mycket kul att hitta!

Registera dig bara så är det super enkelt!

Ett strukturerat kaos.

Kategori: IP - KY Akademien

Jag och Madde är i fullgång fortfarande med den grafiska profilen, det går väl inte super snabbt direkt, men det går framåt. Det är väldigt många långa dagar men vi kämpar på och idag hade vi "Projekt skriva ut". Vilket inte är det lättaste eftersom vi har en väldigt inkompetent skrivare som "misspassar" allting när det skrivs ut dubbelssidigt. Alltså bilden man skriver ut hamnar inte på samma ställe på båda sidorna. Då blev det många utskrifts försök vilket senare resulterade att vi knappt fick plats på vårt skrivbord. Hm.
Tänk att det skall behöva ta fyra timmar att bara få utskrifterna rätt? Det är ju lite galet. Och onödig tid. Men nu är det rätt, och vi börjar se ljuset, vilket jag kommer publicera om ett par dagar här på bloggen. Skall bli kul!

God save McQueen.

Kategori: Daglig Inspiration

Är inte alls på något blogghumör för tillfället, det går lite i vågor ... Men har å andra sidan inte riktigt haft något direkt att berätta. Söndagen ägnades åt till att tjäna pengar och att disskutera lite planer framåt våren. Jag börjar verkligen längta. I skolan är det fullt upp med vår grafiska profil vi fortfarande håller på med, den verkar aldrig bli färdig.

Och ja, jag kan inte annat än att hålla med, även om jag nu inte tror på gud. God Save McQueen.
Medan jag försöker hitta mitt blogghumör igen, inspireras jag av galet vackra saker. Illustration av Camilla Gray.

Myltans illustrationer.

Kategori: Daglig Inspiration

Jag blev kär när jag såg dessa illustrationer av Myltan, så sjukt fina. Jag blev sjukt taggad på att börja rita igen nu, har börjar lite smått, men vart skall man få tiden? Minska "facebookandet" kanske? Ja tror nog att jag kan dra ner på det. Nu vill jag rita.

New Nelly shoes.

Kategori: Skor

Så, efter tre månader och två veckor fick jag äntligen mina skor från nelly.com som jag valde ut på Nelly Highheels party  i somras på Port de Solei, (som jag tror är Göteborgs bästa klubbar på sommaren ...)
Storleken var inte riktigt ultimat, kanske egentligen borde tagit en större, men orka krångla nu när jag äntligen fått dom, kanske i värsta fall kan byta dom när jag ändå är på nelly senare i höst på praktiken. Så ett par skor till samlingen! Hurra!
Igår bjöds det på middag hos Elise tillsammans med Linus och Cherie, ett litet men ett mycket trevligt sällskap! Elise lagar bäst mat. Jag skulle kunna tänka mig att ha henne personlig kock, vet dock inte hur hon ställer sig i den frågan. Sen övergick middagen till förfest för att sedan ordna en utgång på det, som slutade på Park Lane. Park Lane är väl inte stället som spelar det bästa musiken i stan egentligen, hur svårt kan det vara att spela bra dansmusik? Suck. Men det hela blev en riktigt lyckad kväll tillslut! 

Lanvin <3 H&M

Kategori: Fashion

Bilderna från sammarbetet mellan Lanvin och H&M har börjat läcka ut på internet nu, och det ser ju väldigt väldigt lovande ut. Bäst att börja spara, får förmodligen spara hela nästa lön ... Men det är det värt. Det kan jag lova.

Cannes Lions utställning.

Kategori: Advertising

Idag efter skolan åkte jag Sofia och Emanuel in till Svenska Mässans Cannes Lions utställning som var på Svenska Mässan ikväll. Tyvärr blev vi en aning besvikna eftersom det var lite mindre än vad vi trodde men det var kul att se alla vinnande bidrag! Det var massa reklamfolk där dessutom, egentligen skulle man väl minglat runt gärnet, men det blir aldrig så när man inte är där ensam.
Cannes Lions är världens mest prestigefulla reklamtävling och är typ "VM i reklam" och utspelar sig i Cannes en gång om året. Sveriges motsvarighet, alltså SM i reklam kallas guldägget. För dom som inte visste det. Det är trots allt ganska vanligt att "vanliga" svenska känner igen varken Cannes Lions eller Guldägget heller för den delen. Men nu vet ni. Här är några av de vinnande bidragen i årets Cannes Lions (ni kanske känner igen några här från bloggen tidigare)


Japanese Vouge.

Kategori: Daglig Inspiration

Hittade den här fantastiska bildserien från Vogue Japan (Nippon) från april tidigare i år. Tycker den är fantastikt fin. Kollar väldigt noga in sådan här typer av foton, vad det är för bildutsnitt de växlar mellan och vad det är för typ av rubriker som sätts på dessa typer av bildreportage lite inför praktiken på nelly.com. Just den här är ju det svårt att sätt att kolla in rubrikerna på, men ja ni hajjar.

På tal om Japan, så är det ett ställe jag verkligen skulle vilja åka till, blir inte mindre sugen på det när Rynner & Thell kör sin asien turné just nu. Japan verkar som ett riktigt häftigt land men väldigt häftiga människor, alla sorters människor. Jag tror också det hade vart en väldig inspiration att åka dit, både design grafiskt, de använder sig av en helt annan stil än vad vi gör och rent modemässigt , jag menar kläderna ibland? Ett besök på ett lite mer japanskt sofistikerat mode, Comme des Garçons hade vart ett måste. Den kontrasten mellan de gamla traditioner som finns där blandat med det som vi anser lite konstigt, udda eller iallafall väldigt speciellt hade vart jättekul att se på riktigt! Kanske promenera lite i parker med blommande körsbärsträd, äta lite japans mat på någon resturang gå och shoppa galna grejer i stan i Tokyo, och träffa nån ball japan som kan visa en run. Det känns som det kan behövas, eftersom det är så otroligt stort...
Med 8,5 miljoner invånare, som ligger i ett område som kallas stortokyo på en yta lika stor som skåne med 35 miljoner invånare (!) så är det ett av världens mest folktästaste städer.

Men Japan kommer att få vänta lite. Får vänta in min ekonomi lite granna. Men sen.

sex minusgrader.

Kategori: Livet

Jag är inte menad till den här kölden. Det är inte okej att det är sex minusgrader, det är faktiskt bara 21 oktober då skall det inte vara så kallt. Dog imorse när jag stod och vänta på bussen ute i en kvart.

Morgonens funderingar:
Varför måste alla jag handlar utav på tradera ha jobbiga swedbankkonton? Gah funkar ju aldrig.
Hur många gånger skall man gå igenom skillnaden mellan divis och tankstreck, talminus, –vad det nu heter för att 23 personer skall fatta?
Man kan skriva ingresser på JÄTTE många sätt.
Det är inte min grej att skriva ingresser.
Idag gick jag upp samtidigt som jag skall åka med bussen från centralen när jag skall praktisera på nelly.com. Härligt att jag då en sådan fantastisk morgonmänniska

Fika med goa vänner.

Kategori: Livet

Efter den otroligt sega dagen idag blev det en fika med Johannes och Cicci på mitt favoritställe, Espresso House på Vallgatan. Alldeles för sällan jag träffar både Cicci och Johannes nuförtiden, hade verkligen en jätterolig kväll. Blir alltid på ett sådant bra humör av att träffa speciellt Johannes, har en speciell inställning till livet för gör allt väldigt lätt att leva ibland. En fika kan ändå göra ganska mycket åt ens humör och inställning till saker och ting. Nu blir det sängen alldeles alldeles strax ... HA! Vi får väl se, vem försöker jag lura ?

Och ja det är en bild från EspressoHouse på Vallgatan från en fin dag i våras, nej det var inte klarblå himmel idag. Kan inte våren komma tillbaka nu?


Advertising.

Kategori: Advertising

Jag är så trött. Jag och Madde försöker så got vi kan pilla med vår grafiska profil men det går så fruktansvärt långsamt. Jag vet inte vad har lagt mitt huvud idag, inte har jag med mig iaf. Lite yoghurt och kaffe så blev det lite bättre, men inte helt bra. Kan dessutom inte gå ordentligt, eller ja väldigt fult, eftersom min galna träningsvärk i vaderna. Så piggar upp mig själv lite med lite rolig reklam. Mjeee, går sådär.

Klockrent
. Reklamkampanj för ERGO där man kan vinna makeover i sin inredning hemma, när man försäkrar sitt hem.

AfroDance

Kategori: Livet

Idag kom jag igång med träningen, äntligen! Fy fasen så skönt att så röra sig och bränna lite fett. Hurra nu skall jag bli nyttig, smal, vältränad och bäst. Testade AfroDance för andra gången i mitt liv på Sportlife-Ullevi. Svettades grymt mycket, rann praktiskt taget bort. Men riktigt gôtt var det.
Annars har det här vart en halvbra dag. Ja ni vet en såndär som allting bara inte riktigt vill gå som man själv tycker att det skall gå. Men jag tror det är vädret. Harrejäklar vilket hemskt väder. Men men, efter lite mat, en dusch och lite tjöt med Elise blev jag på gott humör. Nu blir lite pill i photoshop och sen tidigt ner i säng. Ja okej. Jag skall försöka iaf.

Vad bra design egentligen handlar om.

Photoshop på burk.

Kategori: Daglig Inspiration

Den burken önskar jag mig i födelsedagspresent.


Bildkälla: The Coolhunter

Influencers.

Kategori: Daglig Inspiration

"Influencers – How trends & creativity become contagious" är en ny film av R+I Creative som handlar om hur trender föds, vilka vet vad som är nästa trend, och vad är kreativitet? Hur trender sprider sig till alla trender till "vanliga" människor? Jätteintressant, skulle väldigt gärna se den när den kommer! Den ser ruskigt snygg ut också. Gör det ju inte sämre heller.

INFLUENCERS TRAILER from R+I creative on Vimeo.

Upplösning och komprimering.

Kategori: IP - KY Akademien

Idag är en enda stor pluggdag DELUXE. Ja till klockan sex iallafall, jag skall ju inte överdriva. Skall skriva en lathund på två A4-sidor av 18 sidor i Grafisk Kokbok om upplösning, alla de olika filformaten för pixelbilder, komprimeringsmetoder (förstörande och icke förstörande) och hur en digitalkamera fungerar. De ni. Försök sammanfatta det på två sidor om ni kan. Det här är inte min favoritsyssla på en söndag kan jag säga.
Men lite bra musik, och en liten pluggpaus där jag pratade med Marcus som just för tillfället befinner i Vietnamn (inte okej) så går det ganska bra ändå.
Speciellt bra går det med min grymma spotify playlist "Good Swedish songs" Vet inte varför jag döpte den till ett engelskt namn om jag skall vara ärlig.

Jaha. Nä men jag fortsätter med mina LZW-komprimeringar, Huffmankodningar och rastertäthet då.Låda.

Kategori: IP - KY Akademien

Det är inte varje dag man sätter text på en låda till ett inlärningsspel minsann. Gud vad skönt det här skall bli när det är färdigt. Men nu kan man se ljuset. Klart och tydligt.

Praktikplats fixad.

Kategori: Praktik

Nu är praktikplatsen helt bestämd och färdig för i vinter och vår! Jätteskönt att kunna slippa oroa sig för dig något mer, och jag är supernöjd med min prkatikplats. Denna praktikplats är webbshopen nelly.com som befinner sig i Borås, inte den mest lättillgängliga plats och det blir en del pendlande men jag tror det kommer att funka bra. Bara man är medveten om att att kan bli jobbigt. Några månaders prenumeration på Spotify premium så skall det nog ordna sig någorlunda.
Vet ju inte exakt vad jag kommer att få göra än, men en del design av nyhetsprev och lite hemsidegrejer blir det nog. Kommer ju skilja sig ganska mycket med vad jag vanligtvis gör eftersom jag mestadels håller på med print-design och att göra tryckfärdiga pdf:er ( om det nu är någon som vet vad det är ...)
Men detta kommer bli bra. Det vet jag. Sen skall jag jobba ganska mycket med Elina som är en f.d klasskamrat som jobbar på nelly, som även kommer bli min handledare, det kommer bli awesome. Jag ser detta som en väg in i ett framtida jobb där jag kan kombinera grafiskdesign och mode, en riktigt bra erfarenhet!Blog-Awards på turné.

Kategori: Livet

Idag var jag visst anmäld till ett bloggevent, "Bloggawards på turne", som jag och Anna anmälde oss mest som en kul grej någon gång i våras. Hade heeeeeeeelt glömt bort det här tills slutet av förra veckan, så det var en liten lite halvoplanerad grej som hände mitt i veckan. Dock var det kanske inte världens happening, men lite goodiebags med ändå jättefina saker som nagellack och läppglans från Mybeline och hårvårds produkter från Schwartzkopf–Osis, samt kaffecheck från Waynes Coffe.
25% rabatt på Allt på BiKBok dessutom där eventet utspelade sig, så blev ett litet inköp för mig, en spetsbody för 150 spänn, helt klart godkänt, funderar på att använda den imorgon, om jag hittar nått som passar till.

Sen var de också några  av de "stora bloggarna" där, bland annat; Tyra Sjöstedt, och Andreas Wijk, men kände inte igen Tyra alls, Anna fick peka ganska övertydligt. Andreas dock kände igen, men han kommer ju från trakterna också. Han har vunnit pris för årets Svenska Modeblogg och Årets Nykomling. Han har dessutom bloggat för Veckorevyn och bloggar numera för kanal 5. Killen är 17 år, DET är imponerande. Sådana människor inspirerar mig.
Nu är jag otroligt blogginspirerand om inte annat.
En trevlig kväll med lillasyster Anna, glömde dock tyvärr kameran så fick bli utan bilder denna kväll. Men det går fler tåg så att säga.

Pantone tatuering.

Kategori: Daglig Inspiration

Ja jag har ju alltid velat tatuera mig med har haft lite problem med exakt vad. Det här kanske kan vara något, nördig som man är ... Det fräsigaste hade ju då vart att den rutan som skall vara pantonefärg, behöll samma färg alltid även om man solade. Man får sätta en liten vit lapp över när man solar. Kanske inte.
Vet inte vart jag har hittat den här bilden tyvärr, hittade i min ganska så stora "Inspirations mapp" med massa bilder ...

Re-design.

Kategori: Min Design

Kände för att vara lite kreativ, egentligen har jag väl inte tid med sådant här, men jag kan inte låta bli. Då blir det tyvärr på den där tiden man egentligen skall sova, för det är ju mindre viktigt, eller hur var det nu igen? Så den här satt jag lite med igår kväll, men den allra mesta har jag gjort här på morgonen, man får ju utnyttja den tid som finns när man inte är i skolan, jag menar det händer ju inte så ofta. Sovmorgon, men skall strax till skolan. Idag är det party.
Så vad tycker ni, min design eller originalet (som ni kan läsa ett par inlägg sedan här på bloggen, eller länken här)? Ljug om ni måste.

Muse.

Kategori: Daglig Inspiration

Det var något med den här framsidan som tilltalade mig jag kan nog inte sätta fingret på exakt vad, men jag tycker det är ett fantastiskt fint foto och det är något med henne.
Idag har vart en heldag i skolan – som vanligt. Fick reda på beslut, att slumpen avgjort saker och ting, men att allt  löste sig till det bästa, tror jag. Jag har åtminstone ett beslut mindre att ta nu.

Generell översikt.

Kategori: IP - KY Akademien

En generell översikt för min helg var att tjäna pengar, och att göra av med lite förstås. Det blir ju jobbigt om man tjänar för mycket pengar på för kort tid menar jag … Släktkalas för att fira kusinvitamin Nicklas samt morbror och sedan ut på krogen med Madde som har fyllt 21 år! Grattis till alla födelsedagsbarn! Tungt dock att ha gått på krogen när man gick upp sju i morse. Det blir liksom inte så många timmar sammanlagt. Men been there, done that ett par hundra gånger nu. Minst.
När jag kom hem var det bara till att hugga tag i datorn på en gång och börja korrigera, vad jag tror är nästsista gången för min fina verböversikts-mojj börjar snart se ljuset tror jag! Nu är det lite kartong kvar också, men det tror jag kan bli ett roligt arbete.Logorama.

Kategori: Daglig Inspiration

Idag har det varit en dag i logotypernas tecken. En riktig genomkörare i logotypernas värld. Imorse var jag så trött att jag bokstavligen höll på att trilla baklänges av stolen för att jag somnade i en halv sekund. Kanske inte skulle suttit upp till halv 2 för att fixa i ordning latingrejjet nä. Det har tyvärr straffat sig hela dagen och planerna för ikväll har tyvärr fått ändras ... Men det finns fler helger. Det säger dom iallafall.


Det här en film animerad av François Alaux, Hervé de Crécy och Ludovic Houplain och visades på Cannes festivalen 2009. Filmen öppnade Sundance Film Festival 2010 och vann en akademisk utmärkelse 2010 under kategorin animerad kortfilm. Filmen består av hundra tals logotyper, alltså så världen skulle se ut bestånde av logotyper. Riktigt snygg!

Logorama from Marc Altshuler - Human Music on Vimeo.

Vad hände?

Kategori: Livet

Alltså jag gillar all musik Erik gör, tycker han är fantastisk talangful musikaliskt. MEN! Vad fasen hände där? Kan vara bland det fulaste skivomslaget jag någonsinn sett. Laddade ner den här nyaste EP:n från iTunes igår (Ladda ner den här) med de allra nyaste låtarna, många av dom spelade han på konserten för drygt en vecka sedan. Extremt bra, kan definitivt rekomendera låten "If it takes All night". Är iaf extremt sugen på att göra en re-design av den här. Kanske skall göra det nån gång. När jag har tid, ro och lust.
Men vem har gjort det här? Inte kan det vara någon profissionell iaf. Jag hade gjort det bättre, de flesta hade gjort de här bättre. Sånt här får mig att bli mer motiverad till att göra världen liten vackrare.

Brushes är bra.

Kategori: Livet

Photoshop brushes är bra. Lagerstilar är nästan ännu bättre. Är så sjukt trött idag att jag nästan fallit ihop över tangentbordet tillsammans med Madde idag. Vi har vart flummiga och ja, jag vet inte så mycket vi fick gjort i skolan egentligen. Men vi blev färdiga med vår analys av skönhetssalonger i Sverige iallafall, tillslut. Vi skall nämligen  in på de kommande veckorna göra en grafisk profil för en ekologisk skönhetssalong. Som fått det innnovativa namnet "Apelsinblomman". Det kommer bli ett spännande arbete, som denna gång är ett grupparbete.

Det vi kommit fram till i vår analys är ungefär det här, för att uttrycka mig milt:
Det finns FRUKTANSVÄRT MÅNGA FULA hemsidor för mindre skönhetssalonger. Väldigt få är snygga. Kanske är det inte riktigt okej att vara cool i den branchen.

Barcelona - Del 1.

Kategori: Resor 2010

Japp tänkte min Barcelona resa i 3 delar då, blir lite mer lätt hanterligt. Yes, då kör vi. Det är jättemycket text.

Planen var att ta planet klockan 21:05 från Barcelona onsdagen den 26 september från Säve flygplats. Så blev det inte. Det skrev jag tidigare här på bloggen, men kortfattat så kunde vi inte åka från Säve eftersom det var strejk i Frankrike, och vi kan inte nödlanda om det skull behövas. Vi blev utslängda ur planet klockan 23 ungefär då flyplatsen stämde och blev ombedda att komma tillbaka nästa dag, utan att ge oss en tid, utan hålla oss uppdaterade på hemsidan. Tur att vi kunde vi åka hem till mig, som inte bor särskillt långt från flygplatsen så min kära mamma hämtade mig, Cherie och Sara som fick sova över hos mig. Det är ju inte alla som har gjort det.
 
Nästa dag åkte vi tillbaka till flygplatsen då vi fått reda på att planet skulle gå vid 11, vilken slutligen gick vid 14. Gah, kändes som vi aldrig skulle komma iväg. Men tillslut kom vi fram till Girona, flygplatsen lite utanför Barcelona, med 25°c värme fast klockan var 17, helt underbart!
Satte oss på bussen till Barcelona och sedna lyckades vi på något sätt navigera oss till lägenheten där Pierre och Ana som vi skulle bo hos, bodde.
Efter en välbehövlig tacco-middag och lite vila, bestämde vi oss för att gå ut, vafasen vi hade ju missat en hel dag i Barcelona, det var vi ju tvungna att ta igen med dunder och brak!
Så det var bara att börja förfesta och ut för att utforska Barcelonas nattliv. Blev en mycket bra danskväll med jätte bra musik och goda men väääldigt starka drinkar. Vi upptäckte dessutom att spanjorskor har väldigt vassa armbågar. Inte riktigt helt okej. Det blev dock en ganska tidig kväll eftersom vi hade reste hela dagen så var väl hemma vig halv 4 igen.
Har tyvärr inga bilde härifrån, eller nästan ingen utekväll eftersom de rånar så mycket folk i Barcelona. Synd ...
 
Nästa dag sprang vi bokstavligen till standen vid halv 12 när vi vakna eftersom, jag det är ju ganska självklart, vem vill slösa bort tid att sova när det är klarblå himmel skinande sol och man har chansen att få lite D-vitamin och bränna? En underbar dag på stranden (sov nog mer halva dagen iofs).
Vi kunde ju inte slösa bort en kväll i Barcelona utan att göra nått särskillt, det var även den här dagen (Fredag) som Pierre fyllde år och som egentligen därför vi åkte just vid den här tidpunkten vi gjorde, så klart vi skulle ut och parta!
Efter en liten tupplur i hängmattan för min del, började vi tagga utgång och denna kväll bar det iväg mot Chocko! Den här utgången tror jag kan ha vart bland de mest lyckade i hela mitt liv hittills.
Eftersom att Cherie är väldigt blond (alltså hårfärgen ... ) drar det blickarna till sig i Spanien, hon blir ganska populär så att säga. En man kom och fråga när vi var på Chocko om hon/vi ville ha gratis Champagne. Vem tackar nej till det? Klart man säger ja! Helt plötsligt var vi inbjudna gratis på VIP-avdelningen inklusive gratis champagne. Det visade sig att mannen nämligen var VIP-ansvarig på Chocko.  Det skulle jag kunna vänja mig vid.
Sedan beställdes det mer och vi dansade som aldrig förr. Lite bättre ändå blev kvällen när Swedish House Mafias låt "Once" spelades. Gud va kul vi hade. Vid 5 började vi bli väldigt trötta och bestämde oss för att dra oss hem. Men vilka minnen, och vilken kväll!
Bland det roligaste som hände var dagen efter när Pierre upptäckte att han hade träningvärk i "vevarmen" efter allt dansande och vevande och Cherie hade en fruktansvärd träningvärk i nacken efter dansandet. Vi vet inte om vi verkligen vill veta hur hon dansar. Men upp vid halv 11 tiden nästa dag igen, för att återigen dra till standen för att bättre på brännan. Man vill ju visa att man faktiskt har vart på solsemester.
Slut del 1. För de som orkade läsa hela, en eloge till er!

Lindex.

Kategori: IP - KY Akademien

Nu är intervjun på Lindex gjort. Hurra! Tyvärr är det jag och Madde i klassen som tävlar om platsen, inte riktigt helt okej. Känns faktiskt lite jobbigt, men de tär ju faktiskt så det är senare i arbetslivet, så där är väl bara att vänja sig på sånt där... 
En hel dag med branding och varumärkesroller har det stått på schemat idag, jätteroligt men hjälp varman vart tvungen att koncentrera sig. Alla var helt slut vid lunch och såg nästan i kors. Vi roar oss här på IP. 

  Kan det bli Lindex i 3 månader tro?

Slappdag.

Kategori: Livet

Idag har vart en sådan där dag som jag verkligen inte fått gjort någonting. Jo förresten. Jag har gjort en ny header till min blogg, det var väl det. Satt och pillade och testade olika lagerstilar i Photoshop. Och var i skolan och skrev ut till min portfolio. Och sen var jag och fikade med Madde förstås. Vilket var superkul eftersom jag inte sett henne på hur länge som helst eftersom hon har vart  i Sydney i en månad och sedan har jag vart I Barcelona, så vi hade jätte mycket att prata om!

Så jag fick visst gjort en hel del iaf. Nu sitter jag här och helt uppe i varv. Och jag som verkligen borde gå och lägga mig, för i morgon är det en intervju inbokad på morgonen, så borde vara frisk och pigg till det. Nått säger mig att jag inte kommer kunna gå och lägga mig och sova nu.

En version av massa lager stilar jag övade på. Tycker det blir en väldigt snygg grej, lite vintage, slitet och retro av det.

Acne.

Kategori: Skor

När jag har fått ett jobb, med ändå en hyffsad normal lön och inte längre leva på studiebidraget på 2700 i månaden. Så vill jag kunna köpa sådana här skor utan att inte kunna göra något mer på hela månaden. Jag älskar dom. Men jag älskar de inte så mycket att jag kan betala 3495 för dom. Just nu. Men håll i er när jag väl kan köpa tyyyyyp vad jag vill.

Idag sov jag jättelänge för att vara mig, ända till halv elva. Huvudet är fortfarande jätte tungt och snorfyllt. Om ni nu skulle ha intresse av att veta det. Har letat som en idiot efter min bankdosor också. Hittar inte. De kan vara här i lägenheten, hemma eller någon annanstans i Europa. Jag har inte så stor koll.

Avant Garde.

Kategori:

Kom på hur galet snyggt typsnittet Avant Garde är. Fick nått infall och började googla bilder på Avant Garde. Jag skyller på att ... att ... att jag är lite trött och förmodligen borde sovit för ett par timmar sedan. Fast sova har aldrig riktigt vart min grej som ni vet. Men likförbannat är det galet snyggt hur trött jag än är ...

4 Oktober

Kategori: IP - KY Akademien

Idag har jag haft tenta. PDF-examen rättare sagt. Man sitter helt enkelt från klockan halv nio till fem och skall göra en brochyr man har fått ett facit till och göra den så exakt som möjligt och göra en helt korrekt PDF- fil som skall kunna skickas till tryck utan några som helst fel och få den att se ut precis så som det finns beskrivet. Under den här tiden får vi inte prata eller ens gå på toaletten hur vi vill, vi får skriva upp oss på en lista ... så det gäller att vara förutseende med när man kommer att bli kissenödig. Lite onödigt hårt tycker jag nog det är måste jag säga.

Skönaste grejen var att jag började den här viktiga dagen med att knappt kunna andas, och började blöda näsblod första gången på 10 år. Hejja. Kan vara stress och förkylning i en kombination där tror jag. Har dessutom knarkat halstabletter hela dagen.
Efteråt blev det en date med Sofia då vi tog igen en veckas updates av Barcelona och livet här hemma. Och dessutom ett firande av kanelbullensdag med cheesecake och cookie. Man måste ju vara lite kreativ.

När jag gick hem myste jag verkligen med Hassle i öronen och Göteborgs gatuljus i synfältet. Ibland så gillar jag Göteborg fantastisk mycket.

All That I wanted was You.

Kategori: Musik

Andra youtube-filmen uppladdad av mig då, Erik Hassle - "All that I wanted was You" fantastisk låt.

Me & Hassle.

Kategori: Musik

En riktigt fet bra konsert igår! Jag ångrar inte en sekund att jag gick dit, till och med det göteborgska förbandet Emmecosta igår var faktiskt riktigt bra. Det är inte alltid det händer. Erik spelade en några nya låtar, och några äldre, men allt var precis lika bra om inte bättre än förra året. Han verkar dessutom gilla Göteborg mycket, och det är ju inget minus.
Lyckades även bli fångad på bild med honom och få min biljett signerad igen. Och precis som förra året glömde jag min skiva så jag kunde få den signerad. Gah. Jag blir galen på mitt minne ibland. Här är några av bilderna jag tog, och för de som känner mig väl, så vet ni att det här är väl typ 3 % av alla bilder. Jag kan verkligen inte sluta fota när jag är på konsert, vad är problemet liksom?

Men, ja, det här får vi väl göra om?

Erik Hassle @ Sticky Fingers!

Kategori: Musik

Lillsyrran har vart över här hos mig och vi har myst med taccos och skvallrat de senaste nyheterna och den senaste veckan, jag och mitt Barcelona bland annat, mycket att berätta. Jag tror jag kommer att ha tid i morgon eller i början på nästa vecka att redovisa min fantastiska cirkus till resa här på bloggen. Det är mycket nu.
Nu bär det strax av till Sticky Fingers där Erik Hassle spelar ikväll, det kommer bli riktigt nice, det vet jag. Jag var nämligen på hans konsert på Sticky redan förra året den 4 oktober, som var sagolikt bra! Jag hoppas att det blir minst lika bra idag, och de kommer det.
Erik Hassle Bildkälla

Invigningfest för Bomullsfabriken.

Kategori:

Jag hade en jätte rolig kväll igår, och skaffade mig nya vänner, sådana kan man inte få för många av har jag hört. Jag gick faktiskt för första gången i mitt liv jag gick till en fest själv, eller ja, jag visste ju att det var folk där jag skulle känna, men det är ganska läskigt för man vet inte. Man vet inte vem man skall prata med eller man är rädd att se dum ut. Men det är ju bara löjligt. Jag tyckte det var dags att växa upp lite och lära mig mingla. För det mesta får jag rysningar bara jag tänker på ordet mingla. LÄSKIGT. Det är ändå viktigt för att kunna Träffade två jättegulliga tjejer det första jag gjorde på peacock som jag hängde ganska mycket hela kvällen, Emma och Sigrid.

Efter en timme på Peacock med fördrinkar, var det en halvtimmes bussresa till Nääs Bomullsfabriken, där det bjöds på mat och dryck, samt 25 % rabatt på all shopping. Det gillade jag. Ett par converse och en scarf som jag letat efter länge blev det tillslut. Affären öppnar officiellt idag så åk dit vettja!
Jag träffade jag hela Sould gänget, folk från när vi spelade in andra filmen och grundarna av Nääs Bomullsfabriken, hur kul som helst. Mycket mingel var det också, HU! läskigt men nyttigt.
Sedan var det en stunds barhäng i resturangen med grym musik, och en liten goodiebag och sen var det tillbaka mot Peacock igen för efterfest. Jag skall tala om för er att vid den här tiden, var jag ganska trött. Jag vet inte vilken slags energi jag riktigt gick på. Träffade yttterligare trevliga personer men efter någon timme var till och med min energi slut och jag vandrade hem.
En väldigt lärorik och rolig kväll hade jag iallafall. Nämeneh... det här får vi göra om?


Emma & Sigrid

Off to Peacock.

Kategori: Livet

Nu drar jag och min nya jacka och Barcelona-halsduk till Peacock och sedan Nääs. Nått säger mig att det här kan bli en spännande kväll. 18:00 börjar det. Fint folk kommer sent sa vi va? Men sen är det ju fyra hållplatser härifrån med. (hehehehe)
Och nej det går fortfarande inte att vara seriös på photobooth bild. Och ja, jag ville visa er min fina bränna också ...

Hemma igen.

Kategori: Livet

Nu är Moa hemma igen från Barcelona! Och sikken resa! Jag skulle nog kunna göra världens längsta blogginlägg på den här resan, kommer får ta det bit för bit. Kom hem inatt klockan 02:30 och suttit i skolan hela dagen efter ha sovit i 5 timmar. Sova kan man väl göra sen? Eller?
Det viktigaste nu är att jag snart måste hem igen för att fixa mig för invigningsfest på Nääs BomullsfabrikenPeacock och i Nääs ikväll. 25 % rabatt på shopping och mingla runt lite grann, kan bli trevligt! Frågan är vad man skall ha på sig. Hälften av mina kläder ligger kvar i Barcelona, lite ligger hemma, och sen ligger det kläder i lägenheten i stan dessutom.
Ja hörreni ni. Det här får vi göra om.