27november

That dress.

Kategori: Daglig Inspiration

Jag har sagt det förr, och jag säger det nu igen.Den där klänningen borde verkligen vara i min ägo. Matchat med en blå kappa. Perfekt. Bilder är från Streetstylebloggen The Neighbourhood Watch.
 

BikBok Jewelry.

Kategori: Shopping

Hittade dessa fina på Bikbok fö 149 kronor i helgen. Kap eller vad? Älskar statement -smycken! 

Burfitt på väggen.

Kategori: Inredning.

Hittade dessa fantastiska tavlor på RUM21 förra veckan och blev riktigt kär. Vill så gärna se dessa fyra på min vägg i mitt vardagsrum. Priset kan dock bli lite saftigt för alla fyra, eftersom prislappen ligger på 995 kronor styck. Stilrena, fashion med ändå inte för tjejiga. Precis min grej! Här hittar ni tavlorna.

Instaweek nr 43.

Kategori: Instaweek.

Vecka 43 fick gick mot sin ände igår kväll – en blogg-gles vecka måste jag säga. Men ibland behöver man en liten paus, man kan inte alltid vara 100% när man har ett jobb på minst 100% i veckan. Nog om det. Förra veckan började bra med massa god och nyttig mat, och avslutades med god och onyttig mat. Jag och lillasyster gick på Topshop event med Elle, (vilket naturligtivs resulterade i lite shopping). I helgen shoppade jag lite fint porslin från Ittala, tittade på när Juma sov i matskålen och sedan när hon drog ut Jonas på promenad. Avslutade helgen med lite old-school-godis – och också det bästa. 
 

Savannah.

Kategori: Shopping

Idag släppte vi Savannah kollektionen på Nelly! Så mycket fina saker, jag hade gärna sett det mesta i min garderob, men väntar lite på att beställa, eftersom jag skall på ett liote spännande event ikväll. Skickade brev denna veckan för en gångs skull med Savannah-tema, vilket ni kan se här:. Är extra förtjust i den svartvita stickade tröjanm blazern och den fina kjolen som är matchad till den. Här kan du se hela kollektionen.
 
 
 

Kling.

Kategori: Daglig Inspiration

Jag och mitt tjat om Elin. Men jag faccineras av henne. Hon fick ett fantastiskt fint reportage i en av mina favorit tidningar – danska Cover – med intervju och massa fina bilder med hennes kläder från Marciaano kollektionen. I Like!
 

Isabel vs. Zara

Kategori: Shopping

Man skulle nog kunna tänka sig att jag har stenhård koll på Isabel Marant mer än allt annat, men faktiskt är det detta märke som är väldigt plaggierat just nu i butikerna. Om du var sugen på Isabels outfit från AW12 (Jag är!) Så bör du kika in Zaras sortiment just nu. Jag fullkomligt älskar jackan – både Isabels och Zaras – och tänkte kika närmare på Zaras variant till helgen. Jackan från Zara kostar 1199 kr och finns här:
 

Alter Ego.

Kategori: Daglig Inspiration

Sådant här tycker jag är kul. Indirekt sälj och jag tror att det är bra taktik på killar. Tycker filmen är riktigt cool och jag blir indragen och måste se hela, även om det inte händer supermycket egentligen. Kul ide av H&M och Joel är som alltid en grym.
 
Regissören Jonas Åkerlund har i samarbete med H&M skapat denna kortfilm à la film noir. En lookbook i filmformat för hösten 2012 titulerad “Alter Ego”. I huvudrollen ser vi skådespelaren Joel Kinnaman som berättar historien om en man som försöker finna sig själv en regnig natt i London. I slutändan upptäcker han att han kan vara vem han vill, när som helst. Kortfilmen är en reflektion av den manlig självuppfattning. Videon fungerar som en påminnelse för tittaren att hellre göra vad man älskar än vad man tycker är attraktivt.
 

Spend or Save?

Kategori: Spend or Save?

De här byxorna från Miu Miu har också blivit vilt kopierade av flera budgetkedjor, då du kan hitta flra liknande varianter men främst hos H&M. Den mönstrade byxtrenden var extremt stor både hos Prada och Miu Miu och helst med matchande jacka/kavaj till. Som de flesta kedjorna också erbjuder. Gillar ni? Jag måste nog säga att jag Gillar H&M´s version bättre. Gillar ni? 

Trend report III A/W -12

Kategori: a/w-12

Det var längesedan jag tog upp en trend här på bloggen så tyckte att det var dags igen (har legat i mitt arkiv hur längesom helst .. ) En av hösten strkaste trender är också mönstrat, som är helt dominerat av Prada och lillasystern MiuMiu. Helst skall du bäar asamma geometriska mönster från topp till tå, och gärna med en 70-tals anda. Gillar ni? Jag kan gilla det på en byxa eller en kavaj kanske, men jag är ingen person som går All-In på det där sättet .. Men kan tyckta det är coolt på andra. Vad säger ni, är det något för er?  Se de föregående trenderna för hösten här

Instaweek nr 42.

Kategori: Instaweek.

Äntligen är jag tillbaka igen och på banan med bloggen. Ibland är det bara skönt att vara ifrån en dator ett par dagar när jag sitter där så mycket som jag ändå gör. Total relax i Jönköping. Hur spm helst är jag redo för nästa veckas äventyr, men innan det sumrerar jag vecka 42 med träning (målet är 2 gånger i veckan, just nu ett mycket rimligt mål) Lite design inspo, fredagsfikat som blev helt godkänd köpefika och Taken2 på bio. (Inte bra, se den inte)
 

Fall in colours.

Kategori: Dagens Look 2012

Igår badade jag i starka färger. Detta är väl det bästa med hösten typ? Innan allt blir grått och brunt då. Fullständigt älskar min neonrosa stickade tröja jag köpte på Blanco i Barcelona när jag var där med Sofia. Till det hade jag mys-fina byxor från Gina och Skor från NLY Shoes. Nu tar jag helg efter en smågalen vecka här på Nelly. Tar bussen mot smålands skogar om 45 minuter, och spenderar helgen där, skall bli så mysigt. Ha en bra fredag!
 

För alla oss som älskar skor.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Vi har skovecka på Nelly den här veckan och jag fick uppdraget att utforma den här kampanjen: 5 Argument för att föpa fler skor. Jag älskar det här, tycker det är superbra argument, kan alltid bra att ha några i bakfickan när någon kommer med en trist kommentar om att man redan har ett par likadana hemma. Bullshit.
För man kan inte ha för många skor. Eller hur? Se alla argumument här.
 

Nelly Magazine #5

Kategori: Min Design

Ni har väl inte missat att det nya Nelly Magazine har kommit? Nu får du numer 5 med i din order när du handlar från Nelly. Det här numret har jag för första gången vart med och gjort ett plock! Superkul att få göra lite annat  än advertorials som börjar bli en riktigt vana nuförtiden, och har med i nästan varje nummer. Det är verkligen superkul att få göra lite uppdrag åt tidningen också ibland, så jag inte glömmer min kära originalarkunskaper, som jag faktisk egentligen är utbildad till. För det är verkligen natt och dag att jobba med webb och print. Men jag kan inte riktigt välja vilket jag tycker är roligast... därav är mitt jobb helt ultimat just nu. Här kan ni också läsa hela tidningen:
 
Ett plock för Nelly Magazine
Advertorial för Pantene
Advertorial för Clarins
 

Four bags @ Zara

Kategori: Shopping

Är lite sugen på en ny handväska som är lite mindre nu i höst, och hittade de här fyra på Zara, som jag tycker är helt klockrena! Rött och svart känns riktigt hett, men favoriterna är den isabel Marant inspirerande numer 1 och väsklan med lite gosig päls nummer 2! Väskorna kostar från 499 kr och finns här
 

City Map.

Kategori: Inredning.

De här fina tavlorna står högst upp på min önskelista just nu. Helt galet snygga! Storstadstavlorna är från Ehrenstråhle & Wågnert, som är en designbyrå med specialitet i att skapa hela varumärkesidentiteter. Design duonsförsta poster var en karta över New York och Manhattan. Den växte fram när David Ehrenstråhle praktiserade på ett designkontor i New York. För varje dag i New York antecknade David restaurang- och galleribesök värda att minnas, vilket så småningom ledde fram till den grafiska postern. Efter den enorma succén med guiden till Manhattan släppte man en guide till Paris med duons gemensamma favoriter, och även en över Bombay. Jag skulle nästan kunna offra min högra hand för en av varje, som skulle passa perfekt i mitt vardagsrum. Här finns fortfrande bombaytavlan kvar, resten är Sold Out. Vågar man hoppas på att det kommer in fler? Typiskt att man äntligen hittar nått fint, så det slutsålt. 
 

Some leather and ...Bang!

Kategori: Dagens Look 2012

Längesedan jag hade ett par outfitbilder nu! Kan säga att jag fortfrande känner mig fruktansvärt obekväm med att ta sådana här bilder (jag är ingen fotomodell precis). Men. Jag tycker ju det är kul, så varför skämmas egentligen. Fotorna har min fina arbetskollega Chrissy tagit. Älskar min nya kjol från stylein, jag fyndade på rean på Nelly. Perfekt, passar till allt och är bara så sjukt snygg!
 
Kjol: Stylein Tröja: Issue 1.3 Ring: Yves Saint Laurent Kavaj: Zara

One Leo Jacket.

Kategori: Shopping

Jag är riktigt sugen på en leopard jacka eller kappa i höst, och tycker det här budgetalternativet från H&M är riktigt fin, inspirerat av Isabel Marants AW12 kollektion. (återigen) Ser så himla mysig ut att gosa ner sig i en kall höstdag. Jackan kostar endast 599 riksdalar och finns att köpa här.
 

Spend or Save?

Kategori: Shopping

De höst är redan nu butiken fullproppade av Isabel Marant lookies på både H&M, Gina tricot och Cubus. Säkert hos fler. Och det är ju superbra att man kan få budget-alternativ på så dyra saker, även om jag inte är så fötjust i det alltid. Här är en skjorta som Cubus gjort en slående lik variant på, men jag måste ju säga som vanligt, den äkta varan är snyggare, även om jag aldrig skulle slå till på en sådan här skjorta, varken den dyra eller billuiga varianten. Vilken skulle ni valt ? 
 

COS i Göteborg.

Kategori: Shopping

Ni har väl inte missat att COS har öppnat i Göteborg? Jag svängde in där idag efter jobbet och blev hänförd av den vackra lokalen och de vackra kläderna. Det blev dock inget köp denna gång. Har andra planer för min plånbok. Gillar ni kläderna på COS? De flesta jag har hört hatar det, eller älskar det, inget därimellan. 

Tre Peplum önskningar.

Kategori: Shopping

Jag älskar den här modellen, jag hoppas att den aldrig försvinner igen! Fantastisk för figuren och är samtidigt väldigt tjusig. Tjusig känns som ett bra ord för modellen. Gillar ni Peplum topparna? Här är mina tre favoriter jag gärna hade sett i min garderob!
Topp 1, Topp 2, Topp 3 

Maison Martin Margiela @ H&M

Kategori: Daglig Inspiration

Hittade en Sneak Peek på från Maison Martins Margielas kollektion tillsammans med H&M på Damernas Värld. MMM är kända för sin experimentella stil och spännande silhuetter, och minst sagt syns det i den här kollektionen också, både på volymer, spännande skärningar och stora kappor. Jag säger njaaa... inget jag kommer sukta efter, vad säger ni? Men jag älskar bilderna. Kollektionen släpps 15 november.
 
 

Mawio.

Kategori: Shopping

Hittade min drömklänning på Net-a-porter idag. Den är verkligen helt magisk! Såklart från By Malene Birger, och bär namnet Mawio Lace-paneled jersey maxi dress. För att vara en drömklänning är den inte heller speciellt dyr, endast 200 euro vilket jag tycker är ett helt okej pris för en drömklänning. Tyvärr är den redan slut på siten, men skall strax komma in i lager igen. Kommer vara svårt att hålla mig borta från det köpet. Här kan du shoppa den, när den åter är i lager. Jag tänker nyårsklännig (!). (Ja, jag börjar redan tänka på sånt i oktober)
 

Två fina fynd.

Kategori: Shopping

Det var utfärsäljning idag på Nelly. Så jag fick liva upp lunchen lite med att kriga med andra Nellytjejjer. Det blev dock "bara" två fina tröjor för 20 kronor styck. Blev helt kär i tröjan med neondetaljer – dock ingen aning om vart den kommer ifrån. Onlytröjan med militärmönster har jag kollat på redan ett tag, så det var en riktigt bra bonus. 20 kr styck blev priset den här gången. Ganska lagom skulle jag säga. 
 

Some Fashion Inspiration.

Kategori: a/w-12

Känner att jag behöver lite inspiration när hösten är här, jag är trött på morgonen och helst vill jag bara dra på mig det varmaste jag har. Väldigt o-kul och o-spännande Nä, glitter, detaljer, färg och enkelhet (vad som helst utan mjukisbyxor) skall jag numera sträva mot. Lite inspo på det.
 

Savannah @ Nelly.com

Kategori: a/w-12

Nu hörrni skall jag berätta en rolig sak. Nelly har under de senaste året startat ett sammarbete tillsammans med Savannah Miller – syster till skådespelerkan Sienna Miller och delägare tillsammans med henne i märket Twenty8Twelve. Häromveckan kunde ni läsa på vouge.uk om sammarbetet och det även tillades att kollektionen släpps exklusivt på Nelly. Som jag har längtat att få berätta! Känns faktiskt riktigt stort när även Vouge skriver om det. Savannah säger själv till Vouge att kläderna i kollektionen är vardagsplagg som inte belastar jorden och får dig att känan dig fantastisk. Savannah ville att fösrta kollektionen skulle sätat tonen för märket och försökte tänka på siluetter och färger som skulel kunan bli synonyma för märkets identitet. Hon säger också att hon alltid designar med en kvinna i åtanke och lägger mycket på detaljerna. Läs mer om Kollektionen här:
 
Kollektionen släpps 24 oktober på nelly.com, kom ihåg att håll utkik då, kläderna är hur fina som helst!

Modellerna @ Nelly.

Kategori: Min Design

Förra vecka på Nelly Fashion Week hade vi också en del om våra modeller på Nelly. Jag fick uppdraget att göra ett bildspel med bildmaterial = printscreens från stylisternas iPhones. Ni kan nog själva räkna ut hur nöjd jag var med det till en början. Men jag tycker det blev bra till slut ändå, då jag istället bestämde mig för att ta bilder från @nellycom's instagram istället. Jag tycker resultatet blev bra, då jag fick gå All-In på klipp och listra temat.
 

Chess.

Kategori: Livet

Jag är egentligen ingen musikalälskare. Grease har jag väl varit måttligt förtjust i, och Sound of Music har jag aldrig ens sett. Men – som flöjtist i 10 år och efter 7 års spelande i blåsorkester har jag ändå spelat igenom en hel del musikalteman. Där har Chess alltid varit den absoluta favoriten och därav den stora fascinationen för livemusik från orkesterdiket på en musikal och på en opera. Sedan är ju Chess också en grymt bra story: Ett drama mitt i kalla kriget mellan Sovjetunionen och USA där två represanter möts i en shackduell, där mer än ära står på spel. Såklart blir det också ett kärleksdrama och svartsjuka och politik möts mot obegränsad kärlek.
Ikväll fick jag förmånen att gå att se denna musikal på Göteborgs Opera, och jag måste säga att mina ögon inte var torra under många ögonblick under föreställningens gång. Jag vet inte om det är jag, men jag fick så oerhört mycket gåshud, skådespelarna/sångarna var helt fantastiska och var långt över min förväntan. Och då har jag ändå sett denna musikal på dvd förr med både Tommy Körberg, Helen Sjöholm och Anders Ekborg m.m. Som ni redan säkert förstått rekomenderar jag detta starkt, och om ni får chansen att gå tycker jag verkligen att ni göra så. 
 
Chess på svenska spelas på Göteborgs opera från 8 sept – 22 mars skriven av Benny Andersson, Tim Rice och Björn Ulvaeus.
Läs mer om musikalen och boka biljetter här:

7 oktober.

Kategori: Livet

Lite ofattbart är det ändå att det är 7 oktober. Det var inte längsedan jag kom från tillbaka från semestern på något sätt. Men sådana höstdagar som det varit idag, kan jag gärna ha fler av för även om det är kyligt i luften som värmer fortfarande solen. Jag, Jonas och Juma gick ut för att ta en chocklad och muffins i solen. Mer sådana här dagar!
 

Trendrapport AW12

Kategori: a/w-12

Eftersom vi hade Fashion Week på Nelly förra veckan, var det utmärkt tajmat med att också ha en trend rapport som vi la live samtidigt. Jag tig mig an uppgiften och så här blev det den här säsongen. Målet var att göra något lite mer unikt än bara ett bildspel, och faktiskt lite interaktivt. Jag måste ändå säga att jag tycker det blev ganska bra! Här kan ni se det med interaktiveten: Såklart kan man shoppa trenderna också. Vad tycker ni? 
 

Anna Dello Russo

Kategori: a/w-11

Ni har väl inte glömt? Imorgon klockan 10.00 startar försäljningen av Anna Dello Russos kollektion för H&M i både butik koch online. Själv får man väl försöka norpa åt sig något på tradera senare eftersom man jobbar. Kanske kan kika in online, om jag har tur. Finns ett par smycken som är riktigt nice, som jag skall försöka få tag i.
Tänker ni shoppa något från kollektionen?
 

Elin Kling x Marciano.

Kategori: Fashion

 Ni har väl inte missat att Elin Kling har jobbat på ett sammarbete tillsammans med Guess by Marciano? För ett par dagar släppte hon två kampanjbilder på sin blogg, och det ser verkligen supersnyggt ut! Gillar ni? 
 
 

Barcelona – Part II.

Kategori: Resor 2012

Jag fortsättar den lilal bildbomben från Barcelona då. Lika bra, innan jag glömt att jag faktiskt vart där.
---
Vi gick näst sista dagen till Barcelona matmarknad där det säljer mängder med frukt, grönskaer, kött, fisk, nötter etc. vackert med all upplägg och högar mer färgglada ting, ville köpa bara för att. Vi fortsatte mot stan och gick förbi Gaudi, och forsatte mot Sagrada Família - kyrkan som aldrig blir färdig. Påvägen köpte vi galet goda cupcakes på Lolita bakery. Sedan gick vi lote vilse också, men det är de man skall göra en stad för att se massa nya saker? Efter den turen vilade vi våra fötter och laddade för sista kvällen. Vi gick till en returang i närheten - La Xina & Luzia - Som jag verkligen kan rekomendera, åt en fantastisk pasta med pesto. Sedan gick vi tillbaka till hostelet för att drick lite fler mojitos och senare dansade lite till på Opium.
---
Sådär ja, en hel del bilder igen, nu är det bara en sista del kvar från den sista dagen - regn, men helt fantastisk himmel och en galet god hamburgare.


 

Work of Art.

Kategori: Fashion

Den som påstår att mode och accessoarer inte är eller kan vara konstverk borde ta sig en extra titt på den här clutchen från Alexander McQueen. Hur vacker? Om jag hade ägt en själv hade jag förmodligen tittat på den mer än vad jag hade vågat använda den. Om du känner för att klicka hem den går den på 1 530 €. (Här)
 

Instaweek nr 39.

Kategori: Instaweek.

Har blivit lite dåligt med uppdateringen skall jag erkänna. Men jag skyller på Nelly, Nelly Fashion Week, min besatthet av True Blood (som jag för övrigt tittat färdigt på nu ... buhu ...) och en myshelg i Jönköping. Jaja, var sak har sin tid. Hur som helst så har jag myst med en liten hundbebis i helgen och har bara gjort sådant där man skall göra på helger. Tagit det lungt och chillat. Nu är jag pånätt sätt ändå taggad för en ny vecka och är beredd att hugga i och fortsätta på Nelly Fashion Week, för det har ni väl inte missat?