27november

trettioförstedecember: vad hände egentligen 2009?

Kategori: Livet

ja vad hände egentligen? Hur kunde det gå så fort?
Mig har det hänt otroligt mycket, ganska galet mycket. Vart i Australien, Börjat skolan, Vart i London. Men alltid när man skall tänka tillbaka vad man gjort eller vad som har hänt, så kommer man aldrig ihåg nått. Så jag tog en liten uppfräschning av minnet på sånan där lite större nyhetsgrejjer, inte så kul, men när man väl läser det kommer man ihåg det. Jag får göra en egen bara just för mig själv också.
Vissa händleser är mindre viktiga dock.

Kanske borde fundera på att göra mig iordning nu till festen. Man kan ju nästan inte börja för tidigt.

trettiondedecember: det där är jätteokej

Kategori: Skor

Ta bort ungen, så är det min dröm. Eller inte för att jag gillar barn, dom är som sagt söta på bild. Men på den bildern förstör det bara och täcker det fina som finns bakom. Det är inte okej. Resten e väldigt mycket okej.
Hallå, den är rosa och har leopardgolv. och säkert en tredjedel Christian Louboutin. o nåra YSL. o nåra JimmyChoo. o nåra Manohlo Blahnik. o nåra Gucci. ....

Christina Aguilera och hennes skogarderob. (och hennes skitunge)

trettiondedecember: MJ

Kategori: Fashion

Inte nog för att det är mina initialer, det är Michael Jackssons också. Coola T-shirts kan man inte ha för många av. Vill ha. Har inte råd.

trettiondedecember: jobba och fika

Kategori: Livet

Vilken jobbdag! Helt sjuk. Längsesen man var så trött efter en jobbdag, men vi klarade det. Vi överlevde en dag till helt enkelt. (Inte helt enkelt, helt svårt) Tack o lov att Cherie också jobbade idag så man fick väldigt, väldigt trevligt sällskap, det finns så mycket att prata om, det är aldrig tyst, Det inte särskillt ofta tyst när jag är i närheten i och för sig. Tydligen inte när Cherie är i närheten heller.

Sen träffade jag min den kompis jag kännt absolut allra längst i hela mitt liv. Och det är väl typ sen hon föddes, ja nästan iaf. Stod där och tog emot henne nästan .....
Emma är Aupair i England, i en liten stad utanför London som heter "Cheltenham" nu och vart sen förste november, så inte fått träffa henne på ett bra tag. Vi tog en fika på Fröken Ohlsson och uppdaterade varandra om det senaste. Alltid lika kul! Vi är så lika, fast ändå inte. Konstigt. Vi är nog ett sånt "kompis-par" som alltid kommer vara vänner, även om vi inte träffas så intensivt. Förmodligen skal jag hälsa på henne någon i Cheltenhamn gång i vår, ( hoppas hoppas hoppas ) gissa om det blir shopping då. Hade vart SJUKT kul.
Fick jättetfina 20-årspresenter av hene också, exklusivt från England minsann !! Ett armband( jag hade inga innan) och en sko som man kan ha som smyckesställ typ. Asbra.

hoppas vi förblir vänner väldigt väldigt länge!

 

btw kommer jag bli fet om jag skall hålla på att fika ständigt. Men det nya livet börjar ju nästa decenium. bäst att passa på medans det fortfarande är det gamla. Logiken är total.

trettiondedecember: no comments

Kategori: Livet

tror jag fått skickat från Cicci nån gång längsen . ibland känner man sig bara lite sur

trettiondedecember: nyårs preview

Kategori:

En preview. osminkad, ful och dålig bild och en proppad garderob. ( man ser skorna lite med ! )
posing e mitt andra namn.

tjugoniondedecember: det finns gränser.

Kategori: Skor

Nog för att jag älskar skor, men det finns ju faktiskt gränser. De flesta som har intresse av skor har uppmärksammat det här för längsen, eftersom det är AlexenderMcQueens "Ready To Wear Spring collection 2010", så det är typ ett halvår sedan det visades, (säkert nån som missat) men jag tycker det är rätt kul att kolla igen, för det är faktiskt helt jäkla sjukt galet, hur man ens kan komma på idén att designa nått sånt här. Och det är väl ingen som blir förvånad att Lady Gaga bär dom, i hennes video till Bad Romance. Låten är obeskrivligt bra. Skorna... "mjaaaaeeee...nej.nope.NO.Njet." enligt mig. Men vad tycker ni?

Alexender McQueen RTW Spring 2010

Lady Gaga - Bad Romance i Alexender McQ skor

tjugoniondedecember: Swirls.

Kategori: Illustrationer

Lite skillnad från igår. Men inte mycket. Nu skall jag börja jobba om sju timmar och 40 minuter, det känns härligt.
Gonatt.


tjugoåttondedecember: Fika med Erica (och Cicci, Martin och Sandra)

Kategori: Livet

Idag var det två fikor som stod på schemat, Först träffa Sandra, Cicci och Martin i stan. Cicci och Martin var försenade så jag och Sandra tog oss friheten att betämma café. "Le Crossiant" tror jag det heter, nått jobbigt franskt namn. Men det var trevligt. Pratade igenom lite smått o gott.
Sen skildes vi åt och jag träffade Erica för att gå runt lite i stan för att shoppa skor åt Erica (tänk att jag faktiskt avstod ett par skor på ZARA för 400 kr, jag tycker det vara starkt gjort utav mig! Dock hade dom vart väldigt snygga till min nyårsklänning...)
Sen blev det en sallad och vi pratade om seriösa saker som karriären, livet och konstiga människor. plus massa annat. Det var fantastiskt kul att träffas, det var alldeles förlängsen innan idag, och hoppas verkligen det inte dröjjer så här länge igen. Blev jättepeppad och fick massa massa massa energi till att ägna mig åt sådant som verkligen betyder något och inte på massa skitsaker. För det är alldlels för lätt att lägga massa onödig energi på struntsaker. Hoppas vi verkligen kommer vara vänner väldigt väldigt väldigt länge!!

Foto: Jag. Modell: Erica Lintrup. Erica 15 April 2009. En liten fotodag hon och jag hade!

tjugosjundedecember: blomma ut. våreeeen kom nuuuu

Kategori: Illustrationer

Detta är vad jag gjort de sista fyra timmarna typ. Jag är faktiskt ganska nöjd, men det skal till ett par grejjer till, men det är små detaljer, men dom bygger jag på imorgon tror jag bestämmt.
Annars har den här dagen bara vart hemsk. Då och då iaf. Sån där dag man helst bara vill dö. Jag och Sofia disskuterade hur det vore och låsa in sig i hennes lägenhet, lägga oss under hennes säng, och vänta tills någon hörde av sig och vilka det var. Om nån skulle bry sig liksom. Hur lång tid det skulle ta innan någon märkte. En sån dag var det.
Tur att sån't där går över.

Illustrator CS2

tjugosjundedecember: jag behöver skratta lite.

Kategori:

tjugosjundedecember: städastäda lalalalaaaaaala

Kategori: Livet

Räknas det som städning om man springer runt i leggings och t-shirt, osminkad och med en boll på huvudet och luftar alla saker man har, alltså lyfter det flyttar det och sätter ner de någonannastanns, inte nödvändigtvis där det skall vara ? I så fall städar jag jättebra. Om det inte räknas, så är jag inget gott föredömme för Scandics städpersonal. Alls. Men jag har gjort en bra städspelningslista på Spotify, det borde ju räknas. En FTW städningsspellista (Y)

resultatet efter 2 timmars städning. ni vill inte veta hur det såg ut innan.

tjugosjättedecember: last night was a good night. och mellandagsrea är också ganska good

Kategori:

Jag gillar rea. Speciellt när man hittar sådant man redan tänkt köpa för fullt pris, men överraskas lite hastigt och lustigt med rea. Idag fyndade jag nyårsklänningen, som jag redan hade planerat att köpa och en skinnjacka som oväntat var på rea, jag "tjänade" 600 :–. Eller så förlorade jag 1600. Men det är ju en annan historia.
.Stackars stackars stackars sparkonto
.

 

För övrigt var det en gryyyyyyyym utekväll igår. Jag hade grymt kul, som jag skrev, det är när man har som lägst förväntningar som det blir allra bäst. Och kul hade jag. Först en sväng till PC med Martin och Cicci, där också Josie anslöt sig efter några timmar. Sjukt packat med folk.

Sen drog vi till McDonals för att käka (smart nog inte käkat någon middag, bra där Moa, bra att du lär dig av dina misstag) Och mötte upp Jonas som var direkt körd från flygplatsen eller ja, okej då. Brasilien. uuuuh. äckligt brun. avundsjuk ja. Sen började partyt efter en självmordspromenad i högklackat i göteborgs-slask, mötte upp Christopher och Marcus i kön. "Råkade" gå före några andra.

Träffade Sara med långt hår helt oväntat, dansade som en galning till "Tonight is gonna be a good night" Som jag missade förra gången på ParkLane, och Bad Romance. Ibland bara jag älskar Trädgår'n. Men det är människorna som gör det !!! TACK ALLA FÖR EN GRYM KVÄLL !!! <3 (tyvärr inga bilder från igår, jag "glömde" ta nåra).
Rödvin --> Guldfisk

Guldfisk.

tjugosjättedecember: Speechless.

Kategori: Musik

Jag får ärligt talat rysningar. E jag konstig?
Lady Gaga uppträder live på julafton på Vevo Launch, Med låten som är tillängnad till hennes pappa. Tydligen.


 

tjugofemtedecember: En Twilight/Animalplanet lat dag

Kategori: Livet

Juldagen är nog den officiela latdagen , i allafall imin familj. Man ligger mest och bara sjunker längre och längre ner i soffan och äter saker som är över från julafton. Choklad alltså. Jösses vad jag måste skärpa mig efter jul, det här håller inte. Där ditter man iallafall och kollar på Animal Planet och inbillar sig att man lär sig saker. Eller ja det kanske man gör, men man kommer ju inte ihåg det längre än fem sekunder.
Men jag fick tagit mig i kragen och äntligen kollat på Twilight , det är ju något. (typ ett år efter alla andra, bra där)
Rätt bra var den ändå, fast väldigt ja den är som dom säger, romantisk och tjejjig typ. (Det första tecknet på det var när min lillsyster kunde replikerna i filmen utantill)
Juldagen är också officiella Party dagen, så snart blir det en sväng ut på stan, men fy fasen vad oppep jag är, äckligt väder och jag känner mig fet efter all choklad. Känns inte ultimat. Alls.
Men det brukar ju faktiskt bli de allra bästa utekvällarna när man har låga förväntningar, så nu har jag höga förväntningar.

Fråga.
VA FAN SKALL MAN HA PÅ SIG ????

twilight

tjugofjärdedecember: godjul

Kategori: Livet

Jag ville bara säga God Jul , idag är det bannemig en bloggfri dag. Ät, öpnna julklappar och umgås bara så mycket ni kan !

tjugotredjedecember: Get Carried away to SATC2

Kategori:

Nu är första trailern till Sex and the City 2 släppt, och visst får man stora förvänningar.... Samma härliga gäng, 2 år senare. Vad har hänt och vad har inte hänt? Hur går det för Mr. Big och Carrie? Ännu en anledning till att längta till sommaren alltså. Jag vill ha sommar nu. Eller ja det kan får vara julafton först. Sen kan det vara sommar.

Titta titta titta titta titta

tjugotredjedecember: I love my Computer

Kategori: Livet

Se så fin julklapp jag fick utav Sofia !! Hon känner mig allt för väl. Särskillr eftersom jag fick ett ursnyggt armband också ( jag hade ju bara 75 innan, men enligt mig kan man inte ha för många) Nu sitter jag här och dricker kaffe och väntar på att skinkan skall bli färdig och på att köttfärsen skall tina så jag kan börja göra köttbullar. Börjar bli smått hungrig nu.

Observera inte mitt fult slitna nagelack tack.

tjugotredjedecember: tatuering.

Kategori: Livet

Visst att jag gillar tatueringar, och visst att jag gillar Helvetica. Men det finns ju vissa gränser. Inte kul om man inte råkar vara nöjd med kerningen där inte...

Idag är det dagen man fixar. Fixardagen.
Skall strax in till stan och träffa Sofia, så skall vi ta en jullunch/fika eller vad det nu blir. Har inte sett henne på över en vecka säkert, lite konstigt när man annars ses varje dag. Det skall bli kul, vi har litegrann att uppdatera varandra om. Det blir så.
Sen skall är det julbak som står på schemat, pynta granen, göra köttbullar och äta julskinka. Mycket mat på schemat helt enklet, inte helt oväntat.

tjugoandresdecember: He ate my heart.

Kategori: Musik

Jag gillar verkligen den här låten, kanske nästa hit efter Bad Romance?

Lady Gaga - Monster


Don’t call me GaGa
I’ve never seen one like that before
Don’t look at me like that
You amaze me
He ate my heart

Look at him
Look at me
That boy is bad
And honestly
He’s a wolf in disguise
But I can’t stop staring in those evil eyes
I asked my girlfriend if she’d seen you round before
She mumbled something while we got down on the floor baby
We might’ve fucked not really sure, don’t quite recall
But something tells me that I’ve seen him, yeah
That boy is a monster

He ate my heart

He licked his lips
Said to me
Girl you look good enough to eat
Put his arms around me
Said “Boy now get your paws right off me”

He ate my heart

He´s a monster under my bad

He ate my heart
He ate my heart
Instead he’s a monster in my bed
I wanna Just Dance
But he took me home instead
Uh oh! There was a monster in my bed

We french kissed on a subway train
He tore my clothes right off
He ate my heart the he ate my brain


tjugoandredecember: ChooooseChooooShoes

Kategori: Skor

Äntligen kom dom. Jag skall lägga dom under granen vi skall pynta imorgon, det är likosm en julklapp till mig själv. Jag tycker jag är värd det. (Jag är alltid värd nya skor). Så jag provade dom, så de passa ( jag harde gjort någon väldigt illa om de inte passat kan jag säga ...) och sen slängde jag in dom i lådan igen ( okej. jag la dom ner i lådan)
Jag längtar till jul nu.

tjugoförstadecember: DanceLovePop

Kategori: Musik

Idag var det värt att köpa Aftonbladet, för 69 :– fick man då köpa till Agnes skiva! Jag tycker det är värt att köpa skivor nuförtiden, det känns roligare att ha skivfodralen och det blir lite mer "äkta" med de riktiga, inte alls samma känsla att bara lyssna på datorn på Spotify.
På väg till jobbet idag satte jag på "On and on" Mitt humör vände helt och jag blev skitglad helt plötsligt, Att en låt kan göra det? Som dessutom bara är en pop låt liksom, eller som att det skulle vara sämre då, men ja, ni fattar.

Lite läskigt med bara händer. Nu e ni allt lite rädda.


Man bara blir så glad!

För övrigt har det vart en fantastisk bra dag (förutom de 20 rummen jag städade då) Vart på fantastisk humör hela dagen och trots att jag typ kunde en halv fråga på Quizen så var det askul! (Har alltid kul med Christopher och Marcus, synd att vi inte är pro:s i låttetxter dock.) och sen när man inte nästan att det kunde bli bättre hade jag fått en lapp från posten att jag kan hämta mina JimmyChoo skor i Kärna (<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3). Dom skall vi blogga gärnet om imorgon (hehe)

tjugiförstadecember: Last night, It snowed

Kategori: Livet

I ljudet av "I got a feeling" på Park Lane igår tvingades jag lämna in gardrerobs lappen tidigare än alla andra jag stegade ut på gatan och det snöade. MASSA.  Sen började själmordsresan typ. Skall ni nångång begå självmor, gå längs avenyn en kväll efter ett par coder i högklackat på nysnö. Livet passerade i revyn ett par gånger framför ögonen kan jag säga.

Ber om ursäkt för värdelös mobilbild med kontrast typ 0

Men igår var en riktigt värd dag. Först Team Speed med betoning på Speed, när jag och Malin städade hur mycket som helt på fyra timmar. Direkt ner till julbordet på jobbet (Bytte om på 10 min) Tryckte i Hur många ton mat som helst, hur mycket dessert som helst. Därefter ner till Starbowling, sög lite på det (även om Christopher var sämst) (hehe) sen upp på spel våningen där vi provade litea llt möjligt. Där satt vi tilld det stängde, Sen ner till Vasastan för en runda, där vi kom fram att även killar sms analyserer. Fast inte lika noga som tjejjer.  Sen enr till LillaLondon, där det var världens röj...(ehe..va ? på lilla London ?) Sen började det snöa, vi gick till ParkLane Och dansade till Peter Sipens DJ:ade ( jag tror man inte kan säga så).

Värd kväll. Nu skall jag åka och jobba. Igen. argh. Vakna till Scandic. uh.

tjugondedecember: man gör visst alltid fel

Kategori: Livet

Jag är trött att försöka på att vara en så grymt bra kompis jag bara kan, och sen visar det sig att man ändå bara gör fel ändå. Man gör visst alltid bara fel. Ju mer man försöker dessto mer fel blir det.

tjugondedecember: coolaste halsbandet ever.typ.

Kategori: Fashion

Hittade det på RagLady häromdagen. Åsitas. Vågade inte ens fråga vad det kostade. Men e det nån som känner för att handla en extra julklapp iår, så är jag en kandidat.

All I want for Christmas, is this necklace. GAH.

nittondedecember: Jobbat och käkat sushi.

Kategori: Livet

Dåligt med inlägg idag eftersom jag varit och jobbat hela dagen och sedan träffade Johannes. Var svinhungrig efter jobbet och kunde ,som Johannes uttryckte det, käkat en hel flodhäst. Så vi fick äntligen vandrat iväg och ätit sushi som vi har pratat om hur länge som helst att vi skall göra. Det var okej. Ingen jättehit, men det sägs ju att det inte är det första gången man äter det, men känner inget sug direkt över att testa det igen. Så vi får väl se. Råkade dock göra nybörjarmisstaget att ta för mycket wasabi. Jag grät en skvätt.

Sushi. Glömde ta bild så det fick bli en sådanhär lite lånad bild, härifrån

 

Imorgon är det julbord men skall först jobba från 10-14. efter julbordet blir det bowling, sen ikväll blir Det förmodligen ParkLane. Jag kommer vara död på måndag. Fullt upp hela helgen. Men det gillar vi! Nu bir det strax sängen eftersom jag har en hektisk dag framför mig.

nittondedecember: Någon gång skall jag ha råd.

Kategori: Fashion

Gjorde ett collage med balla grejjer bara för att uppmuntra mig själv att jobba på grymt bra,  så att jag någongång kan få köpa allt det där jag vill ha typ. Svartvitt is the shiet.

KJOLEN IS TO DIE FOR.

Tröjja: H&M ,Klocka: Chanel, Kjol: Balmain, Armband: JimmyChoo for H&M, Väska: Balmain, Kavaj: Balmain, Skor:YSL

artondedecember: today I created someting beautiful.

Kategori: Skor

Det finns inga ord. Någon gång skall jag ha dom. Så är det bara. Helst snart. LOUBOUTIN <3.

artondedecember: ett år sedan.

Kategori:

Idag är det ett år sedan jag åkte till Australien i en månad , hur sjukt är inte det ? Hur kan det ha gått ett helt år sedan dess ? GALET. Lite skillnad på i vilken position jag är nu och för ett år sedan. Då: Jobba my ass off på Scandic. Nu: Photoshopar my ass off.
Just därför blir det lite nostalgi bilder ffrån Australien.

Sydney

Bondi Beach. Galet mycket folk.






Blue Mountins- Three Sisters.


Surfkursen, (nånstans på Australiens ostkust) Helt okej om man säger så.




surfa surfa surfa surfa surfa surfa surfa. bland det roligaste jag nånsin har gjort


JOSH


Drick spel FTW. Johan och Ida.


Nästan hela gänget !


man blir trött av surfing.



artondedecember: man mår som man förtjänar.typ.

Kategori: Livet

Det blev Quiz på Babar igår ändå. Sista quizet för året så Christopher tyckte att jag nästan var lite tvungen att gå. Jag är så svår att övertala. uhm.
Tänkte inte dricka i stort sett alls och ännu mindre stanna var efter quizet var slut. Men det blir ju aldrig som man har planerat. (Det är därför jag gärna drar mig för att planera saker och ting tror jag)

Jag, Marcus och Christopher och vi ägde. Mja kanske inte ägde men vi var de enda med alla rätt på bonusfrågorna. De hade aldrig klarat de utan mig (....) Det resulterade i en gratis flaska vin. Och då kan man ju faktiskt gå därifrån, när man för en gångs skull faktiskt vinner någonting. Och ja, Det visade sig imorse när jag vaknade och huvudet dunkade och bara tänkte ett stort fett NEJ angående att gå till skolan. Nu efter en asfet frukost på typ 3000 kcl, en liter kaffe, två liter vatten och tre SATC avsnitt är jag på topp igen och redo för dagens utmaningar. Vilket är, att skriva färdigt pixelmojjset.
Watch out pixels, here I come.

sjuttondedecember: pix me

Kategori: IP - KY Akademien

Jag blir galen på pixlarna. Och jag blir galen på den här uppgiften, så rolig är den inte, jag vill bara bli färdig med den... och få jullov, men shit så segt det går. Funderar på att skita i det här och dra till stan en stund istället. Shoppa istället för att plugga liksom. Låter mer lockande.
Nä Moa. Skärpning.

Fick iallafall skrivit ut foldern igen med förbättringar, men naturligtvis så glömde jag min egen byline. smaaart. Fick till framsidan till pixel, upplösnings och bildkorrigerings arbetet till slut iallafall. Men snart blir det nog hem, till stan eller på quizzet. Har inte bestämt mig angående det än.

sjuttondedecember: sju dagar

Kategori:

Nu är det en vecka kvar till julafton gott folk. Vad hände? Det var oktober och sen var det helt plötsligt 17:de december. Tiden går alldeles för fort, för tidens bästa. Skall strax åka till skolan för att nån gång få färdigt den där jäkla uppgiften som man helst inte vill dras med över hela jul helgen, skönt att bara bli färdig med den. Så det är målet idag. Sen kan man få julefrid.


Så man blir lite glad så här på morgonen. Inget går upp mot en Wullfmorgenthaler! Jag tycker de är bäst.
Måste skaffa gran snart också så man får ultimata julkänslan.

Härifrån.

sextondenovember: Agnes.

Kategori: Musik

Konstig video, snygg Agnes, två snygga klänningar och en låt man knappt kan sitta still till, även om om Relese Me och och On and On är ett snäpp värre...
Agnes e nog lite Sveiges nya stolthet för stunden, inte längesen skrev Perez Hilton om henne i sin världsberömda blogg, även om det är så extremt efter, för att vara Perez. Vilket alla kommentarer på inlägget visar...Skitsamma, hon e grym. Och den där korsetten hon hade på idol finalen är ju bara att döda för, vilket jag och Sara disskuterade alldeles nyss. Vi tycker inte alls samma om nått.

Fattar inte riktigt videon dock. Vad hände där? Men den turkosa klänningen <3

sextondedecember: Agnes got a shirt

Kategori: Illustrationer

Ja nu har Agnes fått armar och snart en hel tröjja också, dock orkade jag inte göra ärmarna. Dom var verkligen svåra så jag satt med dom i timme, men slängde allt sen för det blev så fult, så skall nog ge mig på dom imorgon igen, alternativt på fredag.
Satan så svår tröjjan är... Och jag ser inte fram emot håret... ugh, vad har jag egentligen gett mig in på? Idag har det vart jag, InFlames och Agnes tröjja. Vi är ruskigt tighta.

sextondedecember: Cicci going licence

Kategori: Livet

Grattis säger vi till Cicci som klarade teoriprovet till B-körkortet !!!!!!!! Jag visste att hon skulle klara det heeeela tiden, Inte nog med det, fick hon precis lika många rätt som jag fick på mitt när jag gjorde det. Jag förstår inte, vadå umgås och pratar mycket?
GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS! Vet hur du har kämpat så det är du verkligen värd!!

bild från studenten 2008.

sextondedecember: Kringla+S nästa gång kanske.

Kategori: Livet

"Programmet Illustrator stötte på ett problem, och avsluatdes plötsligt."

-"FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN". Många fula ord blev det.
Hur kan det vara så svårt att komma ihåg kommando/kringla/äpple/bulle + S ?. Jag blir galen. Det är dags för lunch helt enkelt.

sextondedecember: godmorgon jul.

Kategori: Livet

Vaknade och kände med en gång att det inte var någon idé för att åka till skolan idag. Finns saker jag lika väl kan uträtta här hemma, and so it will be. Har haft superjul känslan hela morgonen. Först satte jag ihop en julspelningslista på Spotify (A Fierce Freakin Christmas Playlist) Och sen började det snöa, och sen luktade det av någon anledning gröt i köket. (Lite av ett mysterium eftersom ingen har ätit gröt  på flera veckor).

Chris Thrornley, Illustrator and graphic designer. "Say Anything"

Vet inte riktigt vad bilden har att göra med inlägget. Bambi kanske? Och han lyssnar på min spotify playlist (Hur nu har får en internetuppkoppling till sin bandspelare) Bambi lyssnar på A Fierce Freakin Christmas Playlist. Och för att den är snygg förstås.

femtondedecember: Collect some stars to shine for you

Kategori:


Lite redigerade Inflames bilder, Äntligen.
From green to red our days pass by
Waiting for a sign to tell us
Why...are we dancing all alone?
Collect some stars to shine for you
And start today there are only a few
The sign of times my friend


















Hejja högsta ISO värdet på jorden. Vaadå brusigt?

nollett tretton.

Kategori: Daglig Inspiration

Bara för att klockan snart är halv två och jag egentligen behöver sova, så lägger jag upp den här. Bara för att den är sådär lite smått sjukt snygg. Och för att jag är lite sådär smått avundsjuk.


Konstnär: Melanie Armstrong Artist & Graphic Designer.

fjortondedecember: Trigger beroende.

Kategori: Musik

Har varit beroende av låten sedan konserten, lyssna om och om och om och om och om igen. Har inte riktigt fattat förut hur bra "Trigger" är. Inte bara den dock, jag blir alltid sån här efter konsert!! Börjar lyssna ännu mer på bandet jag just vart och sett. Kanske bra för att inspireras att redigera färdigt In Flames bilderna.. De kommer, de kommer, jag jobbar på det.
Fast dumt att säga att det är min favorit låt, för jag ändrar mig lite från dag till dag. Men just nu är det den här som har spelats 986957 gånger på spotify.



fjortondedecember: Arial/Helvetica

Kategori: Livet

Fick en as nördig sida länkad till mig på en kommentar från reujas , där det är ett quiz där man skall se skillnaden på Arial och helvetica. Extremt nördigt och jag tror att det är ganska sorgligt att jag tyckte att det var kul. 17 av 20 var väl ganska bra jobbat ändå !! Skäms för att jag missade på tre.

Ser ni skillnad på Arial och Helvtica ? (Förutom att Helvetiva är snyggare och mer välgjort tro mig, man ser det i de flesta fall)





Här hittar ni länken till quizzet! http://www.ironicsans.com/helvarialquiz/


trettondedecember: Luciapepparkakor.

Kategori: Livet

Idag är det redan tredje advent, hur sjukt är inte det ?  Tiden går läskigt fort. Bakade lite pepparkakor med mamma och Anna, och nu har jag lite småont i magen för att jag åt pepparkaksdeg men sånt kan man leva med. Det visade sig att jag är seriöst arbetsskadad. Och shoppingskadad.

Didot:et blev rätt fail i ugnen, men Helveticat blev asbra! Sen var jag bara tvungen att ha en sko också! sen blev det två skor. och en väska, fast den blev as ful, så nu har ni nått att skratta åt!

trettondedecember: Last Night Concert

Kategori: Musik

En av de bästa konserterna jag nånsin vart med om måste jag säga. InFlames på Scandinavium är en historisk händelse med världskända göteborgare i Göteborg . Satan så bra var de va. "A Taste of Chaos" var grymt med DeadByApril och Killswitcg Engaged som förband , även om det gick lite väl vilt till ibland. Jag har nog aldrig blivit slagen sp mycket i hela mitt liv. Men det dycker jag att det var värt. Man är ju inte lite dum i huvudet.
331 bilder blev det på ca fyra timmar, som vanligt skall jag ta så många bilder jag bara kan, och ungefär 100 blir bra, nu har jag rensat bort de allra sämsta och då är 172 bilder kvar. Så det är mycket att redigera och fixa. Men det är riktigt värt att ha en bra bildbank som man kan jobba med sen när man jobbar med olika projekt osv. Så eftersom det är så mycket bilder fick jag börja med bilderna på förbanden. Så här är ett litet trevligt collage med det.

 

Nu skall jag baka pepparkakor med mamma och Anna. Jag skall äta deg.

tolftedecember: INFLAMES!!!!!!!!

Kategori: Musik

Ja nu var det dags då. En kvart tills bilen, till bussen går. Så här går det när man börjar för tidigt och har för mycket tid att göra iordning sig på. Aldrig bra att flumma loss på PhotoBooth då. för en gång sskull klar i tid, Kors i taket.

Skall möta Christopher i Brunnspaken om en timme nu, skall man ha med sig extra skor kanske ?!? För utgång menar jag ... hm.

tolftedecember: laddar med SATC

Kategori: Livet

Carrie är typ ultimata singeltejjejen. Typ min idol typ. Jag vill också köpa skor för 400 dollar när jag blir dumpad (inte för att jag siktar på att bli dumpad, utan jag vill nog kunna köpa skor för 400 dollar utan att bli dumpad också helst). Det blev ett par avsnitt till frukost och sedan efter lunch, en ganska ultimat uppladdning till In Flames som är ikväll,Nu skall jag bara fixa iordning mig till det. Bara. ehm. De som känner mig vet nog att det kan ta en stund. Är alltid i sista sekunden...

elftedecember: IDOL2009ERIKGRÖNWALL

Kategori:

Jaha, då var idol över för i år och Erik Grönwall utsågs till årets idol. Precis som jag ville, han var riktigt grym vilken röst, det har dock Calle med så det hade inte spelat någon större roll vem som vann tror jag. Ni får vi väl se hur det går för dom båda , i de flesta fall är dte ju tvåan som visat sig bli den som blivit mest framgångsrik, Förutom Agnes. Agnes var ju helt klart bäst på hela kvällen Och den korsetten är ju to-die-for. Hela outfiten förresten.  Jag önskar mig den i julklapp, om det är nån som har ett par tusenlappar över. Den och Calles skinnjacka, JA TACK.

 

Vinnarlåten var i år riktigt bra, satte sig på hjärnan efter två gånger , Lätt. Det pinsammaste på kvällen när Eriks tjej inte släppte honom när han hade vunnit och hon bara stod där och snodde massa uppmärksamhet. Flyttar man sig inte ? Konstig tjej.

Lyssna på vinnarlåten här.

elftedecember: idolfinal tonight!

Kategori:

Tonight är det idolfinal! Det står mellan Calle Kristiansson och Erik Grönwall. Vem tror ni vinner? Jag håller personligen på Erik, jag är en aning allergisk mot Calle, vet dock inte varför.
Inte för att jag har följt IDOL alls särskillt väl i höst, men lite grann, jag har en ganska bra koll på vilka som vart okej och helt usla. Sen är dte ju alltid jul att se hur Elin Kling stylar idolerna från vecka till vecka. bäst hittills har nog tove

Calle skall sjunga: Rock and roll av Led Zeppelin och With a little help frpm my friend utav Joe Crocker och Erik skall sjunga The final countdown av Europe och The show must go on av Queen. Ja plus att de sjunger vinnarlåten båda två då. Hoppas innerligen attt det är en bra vinnarlåt iår, och en roligare. Alla tidigare har vart rätt lama.

Så vem blir det? Erik eller Calle? Calle eller Erik? Erik eller Calle?

elftedecember: Kerna kanske inte fanns förr.

Kategori: Livet

Idag försov jag mig till Boxen. Det känns som jag har flyt just nu med mycket. Men det gick bra ändå! Jag och Sofia drog till gymmet istället och var grymt diktiga och stod på "gå-grejjen" ( vad heter en såndär som skall vara sådär himla nyttig?) i en halvtimme! Sofia kolla på skidskytte och jag kollade väl lite halvt. Men det var rätt tråkigt, men hellre det än ingenting.

Påväg till att lunch stötte vi på den här väggen:

Vad hände med kerningen? Det ser verkligen hemskt ut! Skräckexempel nr.1. För er som inte ser (måste vara blinda) så är det mellanrummet mellan T och A först och främst. men sen också A, T, A. Hallå skall det vara så, är det meningen ? eller är det någon som misslyckats grovt?

Förövrigt åt jag och Sofia godaste lunchen på länge. Nått kött med tomatiserad bearnaise sås. Gah , vad gott det var. Det var på resturnag Äran vid skolan. 75:– dock, inte bästa priset för en student som måste betala julklappar...men gott var det. Och det var vi sannerligen värda efter dom mag-övningarna inför Beach Winter 2010-11.

tiondedecember: Christmasbowling

Kategori: IP - KY Akademien

Som avslutning på en sjuuuuuukt lärorik och grym termin, där jag har blivit bästa kompis med baslinjeraster, justeringslager masker och kerning som jag inte ens vilka var för bara tre månader sedan. Helt sanslöst. Som avslutning det hela hade vi lite julmys i skolan med medtagn kulmat från min och Sofias sida. (bara så ni vet är lax och majonäs på vörtbröd typ det godaste i hela världen) Alla var avundsjuka.
Sen bar det iväg till Strike&Co i gamlestan där vi hade en timmes bowling. Jag rekomenderar er med studentrabatt att gå dit för 75 :– spel en timme och då ingår öl ellre cider, VÄRT.
Som vanligt krossade jag mina motståndare. Mja, några av dom iallfall.... Sjukt mycket bättre omgång än på StarBowling med Scandic för ett par veckor sedan (har något att göra med skillnaden på alkoholintaget på Scandicbowlingen???)

 

Jag & Sofia. Det är tur att min mobil tar så skarpa, osuddiga och obrusiga bilder.

 

Sofia, Madde (Mädeläjn) och Jag. Vi ägde. ( Sofias nylagade kamera tar lite bättre bilder) SOFIAS BILD.

 

Nu skall jag ta och hoppa i säng. Box på Sportlife Lindholmen klockan 11 imorgon bitti. Det är lite hurtigt ändå faktiskt.

Gonatt!

tiondedecember: scanna provet

Kategori: IP - KY Akademien

Provet gick åt helvete. Punkt slut. Missuppfattade instruktionerna. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH. Hela terminen har gått galant så går det åt skogen, det sista. Det känns ju jättebra!. Men vad skall man göra? Man kan ju skylla på att instrukionerna var bristfälliga om inte annat. Redovisningen gick iallafall bra och man får göra om provet. *yey*


 

Snart är det jul-avslutningsmys med klassen eftersom det är sista dagen i skolan! Dock har vi fått en extra uppgift som vi komemr att ha som handlar om bildjusteringar typ skärpa, upplösning och ljus. Gah. så trodde man att man var ledig, nehe. Sitter och mölar Annas pepparkakor. Tröstäter typ.

tiondedecember: ett turkost 2010?

Kategori: Livet




Pantone utser varje år en färg som kommer bli årets färg, 2010 kommer visst att bli ett turkost år. Öh Va?
Turkost skall visst leder tankarna till tropiska vatten och skall ge en lugnande effekt och skall illustrera flykt från vardagens problem. Helmut Eifert från Pantone säger att "färgen ansedd som en skyddande talisman, och en färg som symboliserar djupt medlidande och läkning. Det är en färg av tro och sanning, inspirerad av himmel och hav"

OhMyGod vad flummigt?!? och hur sjutton kan man utse årets färg innan 2010, innan ens 2009 är slut ?

För att läsa mer, och Källa: Cap&Design.se

niondedecember: Sydney nästa år?

Kategori: Livet

Idag har varit en seg dag som har gått fort, hur det nu går ihop? Segat som sjutton med pluggandet till skanningsprovet imorgon och med LIA- redovisnigen... Men Sofias grupp har tydligen plannerat något extravagant, så det blir spännande...

Efter BodyPump passet idag på Sportlife så satt jag och Sofia och pratade lite grann om våran praktik nästa år, som vi båda två verkligen hoppas på att spendera i Sydney! Det hade ju vart nått va ? Det finns ett företag som annordnar praktik platser runt om i världen bl.a Australien och Kanada. Jag och Sofia funderar starkt på att bege oss ut i världen på våran tre-månaders praktik till Syney, det enda stället där de kan erbjuda Grafisk Design. Det passar oss båda eftersom att det finns alltför mycket att se runt om i världen för att bara börja jobba direkt efter utbildningen, allt för många platser att se och allt för mycket kvar att testa på! Det bästa är att det är vid den här tiden på året, över jul och nyår och in slutet på februari. Bästa tiden man kan vara där!! Längtar massa tillbaka till Sydney ...


Sydney 2008 Foto: Moa Jansson

 




Sydney nyår 2008/2009 Foto: Moa Jansson

niondenovember: SATC

Kategori:

Nu har min genomkörare av Sex And The City officiellt startat, såg de allra första två avsnitten imorse efter min super sovmorgon (vaknade halv 11 !!!!! tror jag hade sömn att ta igen...)
Man blir på så gott humör av den serien, humorn, fixeringen vid killar, kläder, skor (<3) och framför allt NewYork. Det är min dröm att någon gång få jobba/plugga och leva i NY. Det skall jag se till att det verkligen händer. Och nej det är inte för att jag tror att mitt liv blir som en amerikansk romantisk komedi då. Men det hade ju vart nått iochförsig.
För övrigt så tog det ett enda avsnitt så hade Carrie smaskat på sin första burk Ben&Jerrys, hm,kanse är därför man är besatt av Ben&Jerrys? Nä. Det är bara sanslöst gott.




maha..den minsta bilden jag kunde hitta ......

Hade inte suttit helt fel just nu med en hink Ben&Jerrrys i pluggandet i Grafisk kokbok om pixeltäthet och skanning...

åttondedecember: Ladygagaporträtt

Kategori: Illustrationer

Så var portättet äntligen färdigt på Lady Gaga, (tecknade finishingen i tonerna av InFlames det är nog därför det blev ganska bra...). Blev faktiskt nöjd, även om ögonen sitter en aningens tätt ihop och munnen är lite lite för liten ( varför skriver jag det här, då kommer ju verkligen alla att se det ?? Gah. ) Men orginalet ligger nedanför så kan ni ju själva bedömma och jämföra!

Portättet jag gjort

 

Orginalbilden

åttondedecember: Snartpåväghem

Kategori: Livet

Är snart påväg hem nu. Snart. Jag trodde jag skulle lätt hinan hem innan 15:00 idag. Visst döh. Redovisningen drog över en timme och fick inte linch färrän hlav två. Energin var på topp där vid 1-tiden kan jag säga. ( Hur kan man bli så strött och hungrig bara utav att sitta på sitt ass och lyssna ? )

Så sitter man här klockn 16:02 och skriver ett blogginlägg. Har skrivit en två sidor lång utvärdering till Marie om hur terminen har varit. Indesignprov, Photoshop, skivomslag, film affisher retuch uppgifter och uppslag. Det värsta är att jag skriver det i word. I word(!) Vilket hemskt program det är, kerningen är åt skogen och man kan inte ens rätta till det. Men nu bär det väg hemmåt, bättra på Agnes lite grann och kanske göra färdigt Lady Gaga teckningen. Förmodligen slutar det med att jag sitter framför msn 80% av kvällen. Suck.
Nej. Jag skall vara kreativ. Fast man kan ju faktist vara kreativ och social samtidigt. Oftast inte.

åttondenovember: redovisning

Kategori: IP - KY Akademien


Lång redovisnning på ingång. Jag är redan hungrig och klockan är kvart i tio. Det här kommer bli en lång förmiddag.



Och härifrån fick jag idén. När jag fikade. Man tänker bättre med mat i magen helt enkelt.





















sjundedecember: dittegettypsnitt!

Kategori: Livet

Som jag har letat. Ända sendan första dagen marie sa att det fanns en sida där man kunde göra sitt eget typsnitt av sin egna handstil har jag letat och letat och letat. Och idag hittade jag det! Bara för att se att det kostar... ingen jätte summa direkt iochförsig, 9 dollar. Kan det kanske vara värt bara för att få testa? Skitfräsigt.
Sidan heter iallafall fontifier och här är länken.

the quick brown fox jumps over a lazy dog.

sjundedecember: folderfärdig

Kategori: Min Design

Blev lite sovmorgon imorse, trevligt och nödvändigt, och idag har jag hållt på med foldern hela dagen och nu är den i stort sett helt färdig! Bara utskrift som saknas, lika jobbigt det som resten av arbetet nästan, men framför allt riktigt mycket tråkigare. Får springa fram och tillbaka som en liten blå mellan skrivaren och klassrummet.
Här e det digitala resultatet i vilket fall.

Foldern är trekantig och här är insidan, svårt att förklara hur den viks, men hoppa satt ni fattar ungefär iaf.



utsida folder.



ni får tåla att Londholmen- loggan bilden var lågupplöst när jag printscreenade den ...

Nu bär det alldeles dax av till poweryogan med Sofia, och sen tillbaka till skolan för att skriva ut... hoppas man inte kommer iväg härifrån alldeles för sent, får då kan det bli en liten sväng till BaBar till Mikes nya "Entertainment Quiz" som skall hållas på måndagar. Det är ju också en dag. Även om det inte känns så ibland.

sjättedecember: pluggaInFlames

Kategori: Musik

Oj vad jag vart dålig på att uppdatera i helgen! Bättring skall ske. Men jag skyller på att jag vart helt utslagen pågrund utav jobb. Har disskuterat med Christopher, om InFlames till helgen och hur mycket jag (vi) måste plugga på låtarna, för det är väldigt mycket mer värt på konsert om man kan låtarna bra. Så nu blir det In Flames för hela slanten i veckan!

Snyggaste cd-designen tycker jag det sista albummet har, "A Sense of Purpose" och singlarna som hör till eller vad man säger. 
Färg glatt men ändå så förstår man vilken sorts musik det handlar om , och dessutom är det snyggt gjort. Hur kommer man på något sådant där?


femtedecember: uttråkad.

Kategori: Musik

Så här det om man lämnar mig ensam en lördagskväll. Helt hopplöst. Den är ju dock lååååångt ifrån färdig. Jag skall försöka börja teckna lite mer "på riktigt" igen, det har blivit alldeles för mycket dator ett tag nu. Jag ritade väldigt mycket porträtt för 1-2 år sedan, men har helt kommit ifrån det tyvärr. Nu får jag skrivkramp nästan när jag skall skriva min signatur kvittot på kortköp. Inte okej!

Lady Gaga e skum, men jävligt cool! så man får se det som en utmaning att rita av de.
(och ja, det är svin stökigt på mitt skrivbord)


För övrigt sitter jag och pratar musik med Johannes på msn, där han råkade säga att jag bara skickade dåliga musik länkar till honom..........
............
.... ( jag tvingade honom att ändra sig sen )

Jag tycker inte det finns dålig musik. Det finns musik som är mer eller mindre välgjord. Te.x  Jag gillar verkligen verkligen verkligen inte dansband, det går verkligen inte. Men för någon annan är det de bästa som finns. För mig är alla låtar likadana och det är allmänt inte min grej. Sliskigt och lite för trevligt. ( Precis som julmusik tre veckor innan jul, som klasskamrater envisas med att spela över hela klassrummet, thank god for hörlurar och Erik Hassle) Men då tycker jag ju att det är dåligt, för mig är det dåligt, men inte allmänt dåligt. eh. va? förvirrat.
Medans de som verkligen gillar dansband kanske hatar hårdrock och metal och tycker det är dåligt, som jag bland annat råkar gilla. Svår fråga tycker jag. Vad tycker ni ? Finns det dålig muik ?


Lady Gaga, Bra eller dålig musik?

fjärdedecember: skor!

Kategori: Skor

Det blev inget öppet hus på HDK idag... Istället fick jag skjuss hem av mamma och vi hämtade mina skor jag vunnit på tradera, förra veckan. 400 spänn. vilket kap.
Dom skall jag ha på mig ikväll när jag drar till Erika om ca... 6 minuter. Jag är alltid ute i god tid som sagt.



Nu är största frågan.. svarta eller röda strumbyxor hm, 3 minuer på mig att bestämam mig nu !

tredjedecember: julkortsredovisning

Kategori: Min Design

Julkortsredovisning med allas julkor vi fick två dagar på oss att göra, Jag blev väl halv nöjd med mitt slutgiltliga kort, men det duger. Tror jag skall pimpa det med lite glietter och grejjer för att ha i min portfolio, nu e det rätt boring... men fint kanske.

framsida.

baksida.

tredjedecember: retuschretuschretusch

Kategori: Photoshop

Photoshop och retuch idag. Retusch retusch retusch.

Före                                      -                                    Efter

överdriven retusch. Foto: Jag


visste ni att NY numera har rosa taxibilar? :) Foto: Jag

tabort och ändra färg retusch

andredecember: Agnesharfåttskor.

Kategori: Illustrationer

Idag var det en lektion i skanning med Ulla och sen var det fritt arbete med vad vi ville, foldern eller julkortet. Som jag bestämde mig att börja helt om från början på idag. tyvärr ingen bild för den ligger i skolan. Inte nöjd med et jag gjorde igår och då e det bara att börja om från början. Jag hatar nämligen att lämna ifrån mig grejjer jag inte är nöjd med, det är ju faktiskt ändå nått jag skall ha i min portfolio!
(Förresten så gjorde jag nästan sönder våran laser skrivare idag. Det var skoj. Råkade visst skriva 150g istället för 250g på pappersvikten, tur att pappret inte fastnade och smälte tonerna...hade kunnat bli dyrt)

Egentligen borde jag skriva färdigt min LIA-grejj om ICA eller sitta och leta upp retuch-bilder vi skall använda imorgon meneee... jag fastnade vi skorna. Agnes skor. Hon har dessutom fått ett ben till, lyckosten. Men ikväll har det iallafall vart jag, Agnes och Katy Perry. En liten trevlig trio. För övrigt har jag de senaste dagarna upptäckt att Katys Perrys album är riktigt bra att plugga till.

Jag vet inte om alla fattar vilket detalj-arbete det här är, men a, det är det.


förstedecember: resultatet.godjul

Kategori: Min Design

Resultatet efter en hårt arnetande kväll/natt. Blev halv nöjd, men det får duga tills jag kommer på något bättre. Illustratrade först på papper för hand, scannade in det och färglade i photoshop. Men nu e jag så trött att jag stupar så nu hoppar jag i säng.
Gonatt. Gojul.

förstedecember: jul&plugg

Kategori: IP - KY Akademien

Idag är det förste december, och då är det faktiskt okej att börja fira jul, det är det inte innan december.
Fick tillbaka våra photoshopprov idag, fick en ny uppgift, att göra ett julkort tills på torsdag ( aaah, stress!! ) och hängt i typ en timme i en pappersaffär. *Inte alls nördigt*.
Photoshop provet kunde knappt gått bättre för mig, 31,5 utav 32 på den praktiska delen och 18/20 på den teoretiska delen, man kan väl knappast vara missnöjd då. den där halva poängen stör mig massa bara , bara för det.

Som att det inte vore nog så stressigt med LIA-uppgifterna och foldern fick vi ytterligare en uppgift till torsdag redan, att formge ett julkort IP-utbildningen skall skicka till ,ja , några stycken.

Sen åkte jag, Sofia och Madde (*mädeläijn*) till MAP i victoriapassagen för att kolla papper vi skall ha till foldrarna och julkorten, jag tror vi gick där inne i typ en timmme, galet. Och då gick vi bara och kände på massa papper, bestruket och obestruket, struktur och glatt, matt och glittrigt. Det finns ALLT.  Och att använda bara ett annats sorts papper än vanligt kopieringspapper, gör en hel del för en trycksak kan jag säga, tänk på de nästa gång i får en bochyr eller folder i handen, känslan är verkligen helt annorlunda om det är ett matt papper tex.

map i victoriapassagen vid vallgatan.


Nu e det plugg som gäller, X liter kaffe, Spotify, Illustrator, Photoshop och InDesign upp, och börja skapa. Låt kreativitetten flöda! Formge. Designa. Slänga ihop nått som funkar.

trettiondenovember: fastnaridatorn

Kategori: Livet

Klockan är halv ett och jag har inte gått o laggt mig än. Va? Jag skall upp om 6 timmar, och börjar skolan om 8 timmar, Inte okej. Som vanligt fastnade jag i Illustrator, det brukara vara det, alternativt Photoshop som e bovarna. Fortsatte med min vektorisering utav Agnes bilden, nu har jag gjort ett till ben och en sko, det tog två och en halv timme. Bra där.
för trött för att ladda upp en bild på de, ni får se när det är några steg närmare färdigt ! Nu måste jag verkligen gå och lägga mig. Det här e ju bara sjukt.

Gonatt.