27november

Mint green.

Kategori:

Blivit riktigt sugen på mintgrönt och pasteller nu vår nu. Tror att jag får ge mig ut i helgen och leta efter lite sånt på stan. Eller kanske hitta nått på min och Carros NK-trip vi har planerat in imorgon efter jobbet. Tyvärr börjara jag bli så kräsen. Vet inte vad som har hänt med mig, hittar bara massa fint på internet. Det kanske är en period man kommer över, eller? Vet inte, men jag hoppas det. Men fram tills dess får man njuta av dessa vackra ting i mintgrön-pastelligt.

Behind the Scenes @ Louis Vuitton – ss12

Kategori: Advertising

Jag avslutar kvällen alldeles försent som vanligt när jag är ensam hemma, med att sitta alldeles för länge framför datorn och bara surfa runt. Hittade denna fantastiskt fina reklamkampanjen från Louis Vuitton, och hittade dessutom en behind the scenes film. Kul att ändå på nått sätt se jobbet bakom en sådan stor kampanj. Jag gillar det strakt, pastellerna, det sockriga och söta, samt diademen de bär allihoppa. Är dock inte lika försjust i de där plast-när väskorna.

Sass & Bide Shorts.

Kategori: Wishful Thinking.

Shortsen från Sass & Bide alla pratar om. Såg de för första gången på tuulas blogg, och sedan på net-a-porter, och blev väldans kär. De är slut på Net-a-porter, och har inte hittat någon annanstanns jag kan köpa dom. Hur fina?

Är det någon som råkar veta vart jag kan få tag på dessa, så är jag glad för tips.

Nelly Shoes – Chalki.

Kategori: Skor

Såg att jag fått en massa nya besökare nu senasta timmarna, efter mitt inlägg om "Type Everything". Välkommna och hoppas att ni kommer tillbaka snart igen och kollar in vad inspirerat mig de senaste (här kan ni prenumerara på bloglovin). Här tänkte jag visa mitt senasta kap, från inget annat än Nelly.com såklart. Vad annars ? De slutsålda skorna från Zara som jag älskae, men då absolut inte hade råd med, som sitter på varenda bloggerskas fot, finns nu i en liknande version på Nelly för 349 kronor. Köpet var givet så fort jag fick sn på dom. Skorna har fått namnet Chalki, och du kan köpa dom här.

Nu blir det iväg för att kolla på valparna igen. Måste förbereda sig mentalt.


 

Masking it.

Kategori: Fashion

Med denna vackra bild tar vi helg. Fy vad trött jag är, den här veckan har vart tuff. Men nu är det fredag, taccosen står på bordet och ljusen är tända. Ikväll skall jag göra ingenting. Möjligtvis slå på en film, för det är vad fredagar är till för.

Stationery.

Kategori: Daglig Inspiration

Fick häromdagen uppgiften att designa brevpapper till Nelly.com. Började då surfa runt efter lite inspiration till brevpapper, och hur andra företag löst saken. Det var riktigt svårt att hitta, men hittade till sist en sajt som hade samlat ett par ganska snygga (här) Men allra bäst gillade jag det här brevpappret för ett ZOO, där man har utnyttjat djurens läten till att göra en riktigt shysst typografisk baksida på brevpappret. Jag älskar när människor tänker utanför boxen! 

The Karl Collection.

Kategori: Shopping

Äntligen släpptes Karl Lagerfeldt kollektionen på Net-a-porter igår. (Hmm, de prickade lönedagen.. inte alls planerat) Som de har tjatat om den här kolektionen. Hur fantastikt det skulle bli, och hur bra han är. Jag kände mig måttligt förtjust, och kollade in på sajten mesd ljummet intersse. Men bara för att bli glatt överraskad, hur mycket fint fanns det inte då, och dessutom inte tills allt för dyrt pris. Här har jag samlat mina favoriter , allt kan ni hitta på Net-a-porter. (Här)

Type Everything.

Kategori: Daglig Inspiration

Som ni kanske vet, så älskar jag typografi och design som endast består av vackra bokstäver. Jag råkade snubbla över denna sida för ett par dagar sedan: "Type Everything" och blev helt såld. Jag vill också! Skall bara finna tid och inspiration tillräckligt. Men efter att ha surfat runt på den här sajten ett tag, kan man inte påstår att man inte har inspiration nog sedan.

Gå till Type Everything här:

Most Wanted - Jimmy Choo.

Kategori: Wishful Thinking.

Perfekta skorna till sommaren. Kilklack så man aldrig behöver få ont i fötterna, glad färg för att det är sommar, hög klack och passar till minannars så svarta garderob och Jimmy Choo. Kan det bli bättre ? Mja, möjligtvis priset, 595 dollar får man betala för dessa godbitar, och du kan köpa dom här:

Söndagsbrunch.

Kategori: Livet

I söndags testade jag på brunchen på Incontro för första gången tillsammans med Sofia. Och jag kan säga att jag komme rgå dit igen. Det var längesen jag blev så mätt på så mycket gott. Helt klart värt priset på ca 170 kronor. Det fanns allt mellan himmel och jord, plus lite till på dessertbordet. Mumma. Brunchen fylldes den i sig av lite skvaller och prat, och därfter en liten runda på stan. En helt perfekt söndag, men en avslutande biokväll med Hamilton. Ingen vidare film, men ändå en bra avslutning på helgen.



Sista bilden lånad från Sofia ( eftersom min mobilkamera suger)

Most Wanted – Valentino.

Kategori: Wishful Thinking.

Jag vet att jag vill köpa en lite finare väska så småningom. Håller på att spara till detta, och förhoppningsvis kan investeringen bli i sommar. Håller på att fundera vad det skall få bli för väska, och jag byter, typ varannan dag. Just när jag fick se den här röda skapelsen från Valentino på Net-a-porter, blev jag kär. 1980 euro får man betala för den här ordinare pris ... Får nog spara tills nästa sommar igen, om det skall bli den här väskan .. men fin det är den. Väldigt fin. Tomten kanske är snäll, om 10 år.


Bloggtips #5 – The Cherry Blossom Girl.

Kategori: Bloggtips

Nu var det ett tag sedan senast, men nu var det dags igen att tipsa om en av mina blogg-favoriter. Den hör gången är det The Cherry Blossom Girl, jag vill tipsa er om. Fantastiskt fin blogg, med massor av fantastiska bilder, ofta inspirerat av vintage, Sagor, Retro och Shabby chict. Inte för att det är riktigt min still hela den här vintage grejen, men jag tycker det är så vackert, och jag älskar att inspireras av vackra saker, och sedan göra det till mitt eget.  Så vill ni ha en blogg med vacka bilder, så är det den här ni letar efter.

Golden Globe 2012.

Kategori: Fashion

Natten mellan söndag och måndag var det den 69:de Golden Globe galan i USA. Kläningarna var naturligtvis som vanligt i USA, pråliga, stora och piffiga. Jag vet inte om jag kan kalla det snyggt. Men amerikanskt är det i vilket fall. Min favorit är Nicole Richie med en lagom enkel men ändå gala-snygg stass. Har ni någon favorit?

Bildkällor: Här & Här

Preparation.

Kategori: Mitt jobb på Nelly.com

Idag var det mycket förberedelser för Nellys reklam som skall gå på tv i vår. Helt plötsligt så skulle jag färgkorrigera tapeten som skulle vara i bakgrunden på reklamen. Mycket val fram och tillbaka, innan vi slutligen fick ett resultat alla var nöjda med. Så härligt att tänka på våren, och få se alla fina vårplagg som kommer ... Om ni bara visste vilka fina saker som kommer komma!

Elle Galan.

Kategori:

Som vanligt när det är svensk gala, så klär få personer upp dig som man faktiskt borde när det är gala. Blev återigen besviken på vad röda mattan hade att erbjuda. Om jag hade fått gå på ELLE-gala (vilket jag skall göra nån gång) Hade jag klätt upp mig till tänderna. Som man gör på Golden Globe galan i USA (Tänkte publicera ett inlägg med det också snarast. Älskar Red Carpet) 

Här är iaf fyra stycken av desom jag tyckte såg allra shysstast ut på röda mattan, en del är inte superduper-uppklädda, men gör det med stil. Älskar Frida Gustavssons röda clutch från Valentino!


Boerboel valpar.

Kategori: Livet

Idag var jag och Jonas och kollade på Boerboel valpar hos en uppfödare i Frölunda. Kan vara det gulligaste jag någonsinn sett, och ville helst ta med mig alla 10 stycken hem. Jonas skall nämligen kanske köpa en valp, och vi fick komma dit för att titta på dom. Jag fick definitvt hålla mig ifrån att publicera hundratals bilder på dessa små söta, energifulla yrväder, (som blir trötta efter en halvtimmes lekande, och däckar stenhårt). Vi får se, det kanske kommer att springa runt ett litet yrväder här i lägenheten om ett par veckor.


Lördag.

Kategori: Livet

En promenad runt slottskogen och fika med varm chocklad efterdet. Härlig lördag!

New in – Rebecca Stella.

Kategori: Shopping

I torsdags var det utförsäljning på Nelly, och som vanligt så var det smått kalabalik när alla skall hitta godbitarna. Det blev en väldigt lycklig torsdag för mig eftersom jag fyndade Rebecca Stella pumpsen för 150 kronor (ordinare pris 699 kr) Älskar formen, klacken (kanske inte skall ha dom när dans står främst på schemat) och att det är i mocka. Kunde inte vart bättre. Nu står lunch däremot på schemat, skön lördag på er!
Rebeccka Stella pumps, här kan ni shoppa dom.

Spotify playlist.

Kategori: Musik

Jag älskar spellistor på Sotify. De vet de som känner mig bra, vet det väldigt väl, jag har cirka 50 stycken... Om jag inte har nått att göra, kan jag sätta mig att göra en spellista. Ibland med ett tema, och ibland bara för att samla lite ny musik där.
Det är inte mycket som slår att sätta på en bra musik spellista när man har mycket att göar på jobbet, och bara köra. Stänger av allt annat. IDag har jag bara velat stänga in mig i ett musik moln, i detta fallet av min januarilista som ni också kan lyssna på om ni vill, här:


The Twilight Saga.

Kategori: Livet

I måndags kväll och igår var jag ensam på kvällen, och tyckte jag skulle passa på att se om de tre första twilight filmerna, (och skona Jonas från dessa) eftersom jag inte minns något från förra gångerna jag såg filmerna. Kändes lite fjantigt, men efter ha sett andra filmen igår, var jag bara tvungen att se den tredje också. Och jag var tvungen att erkänna för mig själv att jag också var en sådan tjej, som ville att Bella skulle välja en speciell kille. (Yes, I belong to Team Jacob, förstår inte alls den här Edvard hysterin .. varför välja en blek, tanig vampyr? Löjligt. Allt med Jacob var ju bra. hmmm.. jag har blivit skadad)

Nu känner jag mig till och med sugen på att se den fjärde filmen, Breaking Dawn. Och att faktiskt läsa böckerna, som ändå skall vara så mycket bättre än filmerna. Dessutom är bokomslagen väldigt väldigt väldigt fina, och passar perfekt min min övriga inredning.

Céline.

Kategori: Wishful Thinking.

Det här uppslaget ger mig grymma cravings. Kan ha kollat på den där väskan 7011 gånger, men kan intt släppa den riktigt. Solglasögonen har jag nog slått upp på eBay ännu fler gånger än 7011. Funderar strakt på de där brillerna nu till sommaren. Kanske kan hålla mig ifrån dom till ... mars.

Case Scenario.

Kategori: Livet

Det här måste vara världens finaste iphone skydd? Ett hårt skal i en sprudlande härlig pantonefärg hade verkligen inte suttit fel på min iphone. Det värsta är att jag har en iPhone3Gs ... De här skalen får mig allvarligt att fundera på att haffa min en iPhone4 istället. Rosa skulle det vart då, helt klart. Det hade piffat upp mina vardagar till max. Här kan man shoppa dom på internet, tror dock inte de fraktar till Sverige ... Men åker man till UK, så kan man besöka en Harvey Nichols butik, så har man saken löst.
Efter en kväll med "twilight" blir det nu sängen. (Har sett filmen förut, men minns inte ett skit... säger en del vad jag egentligen tycker om den här filmen, men skall ge serien ett nytt försök.) På tok försent. Men what to do.

Lady Gaga: Vanity Fair

Kategori: Fashion

Började den här måndagen med massor energi och känner mig sugen på att göra ett bra jobb 2012. Känns helt enkelt som jag har fått vila ut och varit ledig tillräckligt mycket för att vara taggad på att jobba. Dagen har jag spenderat med att samla in catwalk-bilder på vårens trender, och kolla in vilka märken som satsat på vilken trend i vår. Hur fick jag det här jobbet? Jag har betalt för att göra det. Ibland undrar jag hur det gick till. Hon med världens bästa jobb.
Någon som definitivt också gillar sitt jobb är Lady Gaga. Gillar den här fotningen med henne i februari numret av Vanity Fair väldigt mycket, speciellt foto nr 3 i tvättstugan. Gillar kontrasterna mellan glammigt/en aning trashigt.

Lady Gaga: Vanity Fair January 2012

The Weekend.

Kategori: Livet

Helgen har innehållt det mesta tror jag. Promenad, matlagning, fika med min syster, latat framför tv:n, och en tripp till NK för REA:n . Tur för mig dock att jag bara hittade en ny almencka. Å andra sidan fanns det en hel del jag gärna hade tagit med mig hem. Men jag skall vara duktig och hålla i mina pengar ett bra tag till. Så det fick bara bli en stackars kalender som jag tog med mig hem. Kände att jag behövde en ny. Nytt år, ny kalender, nya tag.
Än så länge har jag dock inte kunnat fylla den så mycket med intressanta saker. Men det kommer väl tids nog skulle jag tro. Jag skulle faktiskt tipsa er om att gå till Ordning & Reda. De säljer ut allt till 30% och vissa varor till 50% rabatt.

Promenad i solen.

Kategori: Livet

Lördagen bestod av en mysig promenad i slottskogen med Sofia, i nästan 8 kilometer. Kände mig väldigt hurtig, men framförallt var jag helt genomkyld när jag kom hem. Hu, inte van vid sådant är kallt väder som det var igår. Hur som helst, så kändes riktigt skönt att få lite sol i ansiktet , och faktiskt så kände jag mig väldigt pigg efter promenaden, rent psykiskt. Behöver nog ut och se nått annat än mina väggar på lägenheten på helgerna.

Elsas egna inspirerande Miu-Miu skor.

Kategori: Shopping

Kikade in på Elsa Billgres blogg på Elle.se en stund, och fann att hon hade gjort om ett par egna skor, ett par glitter skor-inspirerade av MiuMius skor från A/W11. (Som ser ut så här) Ääälskar skorna, tycker till och med att de är snyggare än originalen. Funderar själv på att göra likadant nu. Nått par gamla dojjor skull jag ju kunna modifiera lite som jag inte använder.

Hm, kanske kan vara ett projekt för långhelgen ? Här kan du se hur Elsa gjorde sina Miumiu inspirerande skor.



Fashion is an Religion – This is the Bible.

Kategori: Fashion

Igår tog jag mig äntligen tid för att titta på dokumentären om Anna Wintour och amerikanska Vogue. Har länge velat se den här dokumentären, eftersom jag är en riktigt sucker för glossiga modemagasin och mode världen överhuvudtaget. Jag är riktigt imponerad över hur de jobbar, men framförallt hur mycket Anna egentligen bestämmer, och påverkar vad vi i slutändan har på oss. Hon har verkligen sin hand i spelet. Överallt. Jag rekomenderar er verkligen att se den här, iaf ni som är modeinterssearde. Så man får en lite större uppfattning om hur modevärlden faktiskt fungerar.

Viskan.

Kategori: Livet

Idag hade vi myslunch med ett ett härlligt Nelly-gäng på Viskan, ett av de få ställerna jag ätit på i lilla Borås, och som jag verkligen gillar. Hatar att stå i kö där dock eftersom det finns en triljard sötsaker som ut att komma från himlen. Men det blev en lasange på det, medans Carro berättade om sin spännande vecka i New York. Åh vad jag längtar efter att resa igen.

Farligt.

Kategori: Shopping

Att få ett mail om mer REA på Net-a-porter så här i början på januari när man faktiskt måste hålla i pengarna lite extra såhär efter jul. Jag hittade massor jag mer än gärna sett i min garderob. Klicka på bilden eller här här för att kolla in REAn på net-a-porter.

New Year Outfit.

Kategori: Livet

Jag skall inte påstå att det blev världens bästa bild och att jag ser ut att skratta ihjäl mig, men ta oufitbilder kräver ofta hög koncentrations förmåga. Så här såg iaf jag ut på nyår, men min fina fina fina kavaj, lite paljetter, och lite lepoard i handen.

The ultimate outfit.

Kategori: Daglig Inspiration

På bloggen tuula hittade jag den här outfiten, och blev kär! Så här skulle jag också vilja gå klädd på jobbet, till festen en dag på stan. typ jämt, Känns som det är en outfit för alla tillfällen. Sen var det ju dom där skorna. Som jag bara mest av allt ville ha när jag hittade dom på Zara. Men som student och väldigt ansträngd ekonomi för att prata fint, så fick jag avstå. Damn you Money! Mest av allt blev jag kär i byxorna, slappa men samtidigt väldigt stylish. Vill ha!

New in – Malene Birger.

Kategori: Shopping

Jag slog till. Två veckor innan nyår bestämde jag mig för att det inte skulle bli en nyårsklänning i år, utan jag skulle avsluta det fantastiska 2011 i typ världens finaste kavaj. Kavajen är från Malene Birger och jag köpte den här: Jag kommer även publicera en bild på hela nyårsoutfiten. Håller på den några timmar till tror jag bestämt.

Rea-fynd II.

Kategori: Shopping

Mitt REA-fynd nummer två på 2011-års mellandagsrea var en superfin guld-tröja från Zara. Har kollat på den här länge innan mellandagsrean, men tyckte att den har kostat en eller två hundra lappar för mycket för att jag skulle köpa den. Men nu på rean högg jag den fort som attan, och är verkligen supernöjd. Lätt sätt att bli glammig en vanlig vardag.

Happy New Year!

Kategori: Livet

Nyårsnatten spenderades i Landvetter med fina vänner och med en febersjuk pojkvän. Fick en fantastisk trerätters middag - svampsoppa, fläskfilé med hasselbacks potatis och hemgjord vaniljglass med ananas - riktigt lyxig middag. Mycket bilder blev det som vanligt inte för min del. Detta tror jag dock skall blir ett nyårslöfte för mig. Att bli bättre på att fota det jag gör, men framförallt då det faktiskt händer saker. Riktigt tråkigt att inte ha bilder från livet som händer. Kommer komma en dag då man ångrar det. Så härmed idag har jag ett nyårslöfte. Dock fick jag dricka in det nya året med en fantastisk god champagne, och då skall man väl egentligen inte klaga, That should count for something? Jag känner på mig att 2012 kommer bli ett bra år.