27november

LatinMaskin.

Kategori: Min Design

Så äntligen är spelet jag och Sofia har jobbat med i 2,5 månader släppt och jag får visa det fin- fina spelet här på min lilla blogg. Även om jag faktiskt fick spelet i min hand för en månad sen redan. Men så här blev det iaf! Vi är riktigt nöjda både jag och Sofia och tycker båda att det är kul att ha ett spel i sin portfolio, det är det inte alla som har.
Projektledare för LatinMaskin var och är Julia Johansson som också är den som uppfunnit spelet, som är ett såkallat, morfemspel. På hemsidan kan ni läsa mer om det, (här) men här är en kort förklaring:

"Latinmaskin är ett läromedel i latinsk grammatik och formlära. Det består av ca 500 spelkort, en bruksanvisning, tre översikter och en låda. I bruksanvisningen finns det tre uppsättningar spelregler som kan appliceras på de tre ordklasserna: substantiv, adjektiv och verb"

Projektledare & uppfinnare: Julia Johansson
Spelutveckling: Alosha Brandt, Lubit
Logga: Berekka designbyrå, Rebecka Hansson
Grafisk Form: Moa Jansson & Sofia Hammarin


27 november.

Kategori: Livet

Idag är det min dag! Och Manolo Blahnik´s. Och Saras också. Annars är det bara min dag. Nu skall jag ut och göra stan osäker, ses i dimman!

21 sa jag va? Ajjemen numera är det tjugoett som gäller.

Starkt jobbat av Styrke.

Kategori: Musik

Så här i idoltider tänkte jag ta upp Tove Styrke som var men förra året i idol, som ganska nyss har släppt sitt debutalbum, som heter just "Tove Styrke". Varför komplicera till det liksom? Hur som helst så har hon galet snygga bilder och en grafisk profil som heter duga, ascool, modern och jag gillar dessutom musiken skarpt. What? Jag vet inte inte riktigt, men det känns inte som de andra idolerna. Visserligen gillar jag Agnes och henne har det ju gått bra för... Men jag tror det kommer gå bra för Tove. Ta en titt på hennes album på spotify här: och lysssna särskillt på debutsingeln, "One Light Moment"


Fixa stilen: Leighton Meester.

Kategori: Praktik

Ja man vet aldrig vad som kommer rensas bort eller tas med, men det slutade att mitt lilla "Fixa stilen som Leighton Meester" iaf fick en plats i nyhetsbrevet. Wie. Här kan du läsa hela nyhetsbrevet som Elina har gjort, allt utan den dom ligger här nedanför... Ja man får faktiskt ha en startsträcka när man är praktikant och jag har gjort massa banners. Sådetså. Nu blir det AW på Scandic. Sweet.

Style By!

Kategori: Fashion

Elin kling skrev idag på sin blogg "StyleByKling" att hon skall starta en ny tidning under bonnier, som skall heta StyleBy, där hon skall inte bara skall figurera för tidningen utan vara delaktig i den på flera olika sätt. Spännande tycker ja, och är ruskigt sugen att börja prenumerera själv redan nu. Jag har följt Elin Klings blogg sen hon började blogga på kanal 5, från och till, och är en av mina absoluta favorit modebloggar. Tror det kommer bli bra, åtminstone värt att ge det en riktigt ärlig chans. Här kan du redan välja att prenumerera på magasinet StyleBy.

Det bästa med Elins blogg är att hon inte riktigt klär sig som andra utan vågar ta ut svängarna lite, men inte så att det blir för överdrivet utan det är fortfarande "wearable" unikt, trendigt och sjukt snyggt. Får massa inspiration härifrån.


Bildkälla: StyleByKling

nelly.com

Kategori: Praktik

Det har vart mycket att stå i det sista dagarna, helgen var fullspäckad med jobb, Harry Potter, Ben&Jerry´s och massa annat trevligt. Men idag var första dagen på min tre och en halv månad långa praktikperiod som webbdesigner på nelly.com. Nelly ligger i Borås, vilket betyder att jag imorse fick ta en buss som går kvart i sju från nilseriksson terminalen, vilket egentligen är alldeles för tidigt, men jag skall fixa det här.

Första dagen gick kanon bra! och Elina är en väldigt bra handledare (än så länge...) Jag skall också få en egen dator på nelly, men den hade inte kommit än, så idag fick jag mest titta på hur systemet funkade, se hur maneéret gick och bekanta mig lite med omgivningen. Tror det här kommer bli kalas. Men fick trots allt uppgiften att göra en affisch till nelly awards och röstkort till en tävling. En lagom stor uppgift för första dagen. Det här kommer bli bra tror jag.

Eneco & wwf.

Kategori: Advertising

tablettask.

Kategori: IP - KY Akademien

En tablettask designad i turbofart, eftersom det här är uppgiften vid har vid sidan utav att plugga gärnet till grafiska kokboksprovet. Kravet var att designa en tablettask som skulle heta Grön Lakritz. Men jag kände mig på ett gott humör och gjorde en röd lakritz också bara för att de var mycket finare tillsammans än bara en ensam.

Var faktiskt en väldigt rolig uppgift, förpackningsdesign hade jag gärna lärt mig mer om. Om man är intresserad av det kan man läsa en treårig utbildning till förpackningsdesigner i Sunne, vilket låter fantastiskt roligt. Men å andra sidan höll jag på att bli knäpp på bara stäng-funktionen på den här tablettasken, så kanske inte riktigt något för mig.

Photoshop tutorials.

Kategori: Livet

För många photpshop tutorials kan man ju faktiskt inte ha tillgång till, och det är ett extremt bra tidsfördriv om man inte skulle ha något att göra. För man lär sig otroligt mycket på det, även om man inte kommer ihåg allt man gör i en tutorial, så kanske man minns mer nästa gång man gör något liknande och sen så kan man det helt flytande. Den här sidan är en av mina favoriter, Psdtutus+
Där blandar de tutorials med artiklar med grymma photoshop konstnärer och även en del objektbaserade grejer, som skall göras i Illustrator eller liknande. Vissa tutorials kräver dock att man är något av någon premium medlem, men mycket finns även för den som är lite fattig och student ...

November Rain.

Kategori: Photoshop

Vart en ganska så seg dag idag, en liten tur på kunskap och framtidsmässan på Svenska Mässan där jag blev lite sugen på nya utbildningar, och saker jag vill lära mig, och hittade nya alternativ till saker jag vet att jag vill göra, spännande! Annars så har jag pluggat ingenting alls, i morgon blir det stora pluggdagen tror jag bestämt. Ååååh.

Jag fick också en i photoshop idé från en tutorial, som jag bara var tvungen att testa. Resultatet blev följande med grundmaterialet endast handen från grymma gratis bildbankssidan sxc.hu.


Moa Jansson


Retusch.

Kategori: Photoshop

Idag hade vi en gästföreläsare på IP från Momentum (f.d Trigger) nämligen Karl som är retuchör. Han lärde oss en massa tips och knep bland annat nya grymma sätt att frilägga via kanaler. Den här bilden nedan visade han hur man gjorde och all fick hänga med så gott de kunde. Så här blev resultatet för mig.
Detta är faktiskt nio olika bilder ihopsatta. Bryggan, flaskan, droppar på flaskan, blixten, lövet på bryggan, de övriga löven, träden, himlen, fåglarna. Nu skall man bara komma ihåg alla knep och knåp, friläggningssätt, filter och blurar.
Nu är det flash som gäller.

En god Middag.

Kategori: Livet

Eftersom jag har flyttat till Elise och Andreas boning i en månad från och med en och en halv vecka sedan, och lever lyx-nära till skolan och stan så får jag även nu bli lite vuxen och sköta matlagning och mina matlådor alldeles själv. Okej inte för att det är jättestor skillnad från när jag bor hemma. Men ändå.
En stor skillnad är att man kan laga precis vilken mat som helst, vad man vill och när man vill. Helt underbart. En nackdel är ju att man inte alltid känner för att ställa sig vid spisen klockan halv sju efter ett träningspass.
Jag tycker det är jättekul att laga mat, helst helt utan recept eftersom man då blir lite låst, roligare att utnyttja sin kreativa sida och bara göra. Annars kan man ju utgå från ett bra recept och sedan bygga på det och köra sitt eget race.
Därför ja då skryta lite med att jag kan ha gjort stans bästa kycklinggryta. Kycklinggryta med ingefära, soltorkade tomater, cashewnötter och fetaost.Jag kan inte påstå att jag minns exakt hur jag gjorde, eller hur mycket av respektive ingrediens, men bra blev det iaf. Improvisera är grejen.
Kyckling
Grillkrydda
Ingefära
Vitlökskrydda
Peppar
Salt
Grädde och vatten
Soltorkade tomater
Fetaost
Cashewnötter

Nu är det klippt.

Kategori: Livet

Ja jag insåg att mitt hår verkligen inte visade sin bästa sida i helgen, så chansade på att frisören hade tid i måndags, och jajjemen, ibland skall man ha turen på sin sida, där fanns det en tid för mig. Jätteskönt att ha klippt av några centimeter  igen och jag kan tillochmed ha utsläppt hår utan att skämmas numera. Hurra för det.
Nu blir det strax sängen efter att ha råpluggat i 5 timmar i sträck, men en liten paus för ett halvt avsnitt av Gossip Girl. Det gjorde att jag klarade av ett par timmar till. Fy vad jag längtar tills det här pluggandet är över.

Ja. Bilden visar precis hur trött jag är.

"T"-shirts.

Kategori: Daglig Inspiration

Helt underbart nördigt blandat med kläder. Kan det bli bättre? Passar mig utmärkt iallafall. Designer för dessa T-shirts är Masashi Kawamura, som vill fånga typsnittets karaktär även i ett klädesplagg, och i människor. Lite roligt är att att storlekarna beskrivs i punkter istället för de vanliga S, M , L . Om du vill köpa en så gå in här: HÄR
Baskerville i 3980 pt.
Courier i 3100 pt
Helvetica i 2852 pt
Caslon i 2940 pt
Cooper Black i 4458 pt

Juridik.

Kategori: Livet

Idag hade vi en föreläsare i skolan vid naman Fredrika Hörlin som är advokat i affärsjuridik och föreläste om upphovsrätt, patent, mönsterskydd, designskydd, varumärkesintrång, registrera ett varumärke och vad och hur länge man äger rätten till något man har gjort.

Det var en jätteintressant föreläsning, och man tittade genast lite annorlunda på saker man själv vart med om och är med om just nu när man kan och vet lagarna bakom det hela. Väldigt att veta i framtiden, så man skriver ordentliga avtal med kunder, klienter beställare , vad det nu kan vara.
Men en dag var tillräckligt. Jag hade nog aldrig klarat av att själv var jurist, och jag är extremt glad att jag tackade nej till platsen på jurist linjen på Göteborgs Universitet, samma år jag kom in på IP. Jag hade nog dödats långsamt av att inte få vara kreativ nog och bli sjukt frustrad av konstiga lagar ...

En bra sida att ha koll på om man vill veta om upphovsrätt, patent och designskydd i Sverige är webbsidan PRV.se


För övrigt vaknade jag upp till snö i morse. Vad fasen? Det är inte riktigt okej innan jag har fyllt år.

Helg 2.0

Kategori: Photoshop

Vart en väldigt intensiv och hektisk helg med utgång på fredag, tänkt utgång på lördag men blev hemmafest, inringd till jobbet både lördag och söndag. Phu. Helt slut är jag nu på söndag kväll. Tur att man är ledig imorgon. Lite flash-repetition från veckans genomgång och photoshop på det och helgen är komplett. Som ni kanske märker börjar jag bli dålig på att uppdatera... det är ganska mycket nu. men jobbar på att göra det bättre.

Den här bilden har jag gjort själv ändra från grunden med inspiration från Robyns låt "Hang with me" som jag tycker är en helt fantastiskt bra låt. Jag är medveten om att det är lite svårläst, fast det är lite grejen också. jag tror jag har ungefär 394586 lager och har nog samma bilder i lika många blandningslägen blandat med smarta filter och lageralternativ. Jag skulle kunna hålla på med sådant här jämt.

Just don´t fall, RECKLESSLY, HEADLESSLY in love with me.

Paris Vs. New York

Kategori: Daglig Inspiration

Hittade en supersnygg blogg där det illustreras två sidor av samma sak, alltså var skillnaden mellan saker i New York / Paris. Älskar stilen det hela illustreras i , enkelt, retro men ändå modernt. Här kan ni se fler illustrationer och även källan till bilderna nedanför.

En liten header.

Kategori: Min Design

Fick ett litet jobb erbjudande för några veckor sedan om att göra en header till en blogg, som handlar om ett par tjejjer som åker till London som projektarbete. Fick lite inspirationsmaterial och sen blev det photoshop för hela slanten. Blev nöjd med resultatet. Men som sagt man kan ju alltid bli bättre, och det är ju inte alltid man får göra sådana saker man själv skulle valt i första hand, men kul att får göra riktiga saker! Kolla in deras blogg här:

Lanvin - the Movie

Kategori: Fashion

Så var den äntligen här! Filmen som visa Lanvins sammarbeteskollektion med H&M. Ja Vad säger ni, vilket plagg gillar ni bäst? Jag tror jag gillar den gula klänningen bäst, men den sista svarta är inte heller helt fel. Hur skall man orka vänta och spara tills det här kommer ut då ?


Ville bara säga ...

Kategori: Min Design

Redovisning med grafiska profiler!

Kategori: IP - KY Akademien

Idag var det äntligen redovisningsdags för de grafiska profilerna för den ekologiska skönhetssalongen Apelsinblomman som vi har jobbat med i ungefär två veckor helhjärtat. Det har varit ett väldigt roligt jobb, men ganska krävande eftersom man vill göra allt så bra som möjligt och man har svårt att sluta pilla på sakerna man gör. Finns alltid bokstäver som kan kernas lite snyggare. Men nu är det färdigt och jag är super nöjd med mitt och Maddes arbete.
Jag är förresten super stolt över hela min klass som alla har gjort ett helt fantastik arbete, alla profiler var jättesnygga och stor eloge till klass IP09, Ky-Akademien på Lindholmen. Vi är lite bättre.

Jag och Madde var färdiga ungefär 12:50, redovisningen ägde rum 13:00. Tajmat och klart in i minsta detalj.


Mitt och Maddes grafiska profil material! Snyggt eller hur?


Här är lite av hela IP09:s grafiska profiler som har producerats.