27november

Most wanted w5.

Kategori: Wishful Thinking.

Nån gång skall jag banne mig äga en Celiné-väska. Helst en sådan här, enkel, stilren, snygg och man får plats med papper, pärmar och annat nödvändigt skol- eller jobb- saker. Önska mig i julklapp kanske?, om jag sparar alla julklappar till en. År 2046 kanske jag har fått ihop det.

inflyttning.

Kategori: Livet

Det har varit en intensiv helg. Inflyttning och avskedsfest i Landvetter hos Madde stod på schemat, ( som föröverigt var en riktigt riktig lyckad fest!) och har inte haft tid att blogga. Men jag tror jag kan ta igen det här i veckan. Mycket har jag i alla fall fått i ordning hemma tack vara Jonas, Anna, Daniel och mina föräldrar. Bra jobbat! Så här såg det ut i lördags morse. Kaos.

28 januari.

Kategori: Praktik

Yes då var det fredag igen och ännu en vecka är avlklarad på Nelly. Nu har jag vart här på Nelly i 2 månader och en vecka. Det är alltså bara en månad kvar nu. Tiden går fort när man har roligt, för det har jag. Otroligt kreativt, mycket att göra, jätte härliga arbetskamrater och jag får jobba med precis det jag vill jobba med. Just vad jag känner just nu iallafall. Kan det bli bättre? Därför passar det med Nellys Alla Hjärtans Dag kampanjbilder.

Om nån timme drar jag till Ikea för att köpa på mig lite grejer till flytten som sker på lördag. Ikea är roligt, den här eftermiddagen kommer bli rolig. Jag vill ha lördag nu.


Bildkälla: nelly.com

A-Z.

Kategori: Fashion

Kikade in på webbshopen net-a-porter idag för lite inspiration och fann den här vår guiden, A-Z. Tyckte den var hur fin som helst, särskillt när man gillar typografi dessutom. Favorit bokstaven är N, där blommorna är en flash animation, så blommorna växer. Den kan du kolla här. Jag vill också göra så här. Kanske skulle försöka mig på att göra en egen, bara för skojs skull. När jag får tid. För jag har så mycket tid över just nu. Inte.

Way Out West.

Kategori: Daglig Inspiration

Någon mer än mig som e sugen på Way Out West 2011? Hade så gärna velat se Robyn. Blev heller inte mindre sugen när jag gick in på deras hemsida och fick syn på den här otroligt snygga affisch liknande grejen. Vet inte riktigt vad jag skall kalla den. Men snygg är den, gillar det riktigt riktigt mycket. Skiljer lite från hur WOW har kommunicerat innan. Typografiska/grafiska afficher när det är som bäst.

newsletter w4.

Kategori: Praktik

Så var det onsdag och dags för att skicka ut Nellys nyhetsbrev igen, som jag och Elina har jobbat med sedan i fredags. Det blev ett långt brev den här veckan. Jag börjar komma upp i fart i produktionen och dessutom finns det så mycket nyinkommna vårkläder så man blir sjukt vårsugen och man vill ha med allt fint i brevet. Så i dag publicerar jag hela brevet! Om nill läsa brevet med länkar om ni skulle se nått ni gillar ...(vilket ni förmodligen gör, tro mig) Så kan ni läsa brevet <här> Och om ni inte redan gör det, så börja prenumerera nu!

Mina delar är: Bär med dig trenden, Orange Beauty, Get the High School Look, Time for Prom, Party More for Less, Accessoiera med Läder, Matcha med Transparent, Bestsellers och Fixa stilen!





Swedish Summer.

Kategori: Fashion

Topshop satsar på svensk sommar i år. Jag vet inte riktigt hur många gånger på sommaren du kan använda de här svenska outfitsen i Sverige, och jag vet inte om England är så mycket bättre egentligen, men jag hoppas innerligt på att kunna klä mig sådär i sommar. I Lookbooken kan du shopa trenderna och utvalda plagg, mina favoriter finns längst ner. Skorna är fantastiska.


Asos.

Kategori: Daglig Inspiration

Asos skickade ut en supersnygg trendguide igår till prenumeranter på deras nyhetsbrev, hur fint som helst! Hej Inspiration. Jag älskar att det är så enkelt och självklart på nått sätt. Jag har valt ut väl valda delar i lookbooken här nedanför, hela kan ni se och läsa <här>

most wanted w4.

Kategori: Wishful Thinking.

Återigen den här veckan blir det vitt på most wanted. Den här gången är det en fin vit spetsklänning från Angeleye för bara 299 kronor! Snacka om att trendfynda billigt, och den ser ut att komma ifrån Dolce&Gabbanas vårkollektion. Du kan hitta den här på nelly.com.


Marie Claire.

Kategori: Editorial

I Franska Marie Claires februari nummer 2011 nummer publiceras den här bildserien med modellen Tiiu Kuik. Blommigt till våren ja, mycket Dolce & Gabbana. Vart får man tag i den här tidningen då? Värt att köpa tidningen på franska, (som jag inte kan ett ord av) för att få den här bildserien. Så underbart fint. Hej Presstop.

skor.

Kategori: Skor

Nu när man skall flytta inser man lite mer vad man har. Till exempel skor. Jag tror man inte kan ha för många. Synd är att man bor i Sverige och faktiskt inte kan inte använda sina fina skor på 4-5 månader utan risk för sitt liv. Inte OK. Meningen var att skulle rensa en del par nu som jag inte använder eller inte vill ha längre. Det gick sådär kan jag säga. Slängde ett par som var för små. Så det blir till att dra med mig till det nya stället.

Bild & Redigering: Jag

Ferretti.

Kategori: Editorial

Alberta Ferretti kampanj för S/S11. är riktigt riktigt fin. Romantisk, ljust och vårfint. Så har dom fått tag på Sasha Pivovarova också, då kanske det är så konstigt att det blir bra.

MTWTFSS.

Kategori: Livet

I dag blev det sovmorgon och en sväng på stan med Jonas. Hämtade nycklar till min lägenhet jag flyttar in på lördag. (LÄNGTAR) En ganska slapp dag har inte gjort så mycket, och det är helt underbart skönt, precis som söndagar skall vara ni vet. Ett litet rea-köp blev det också ... ja jag vet jag borde spara, verkligen jättemycket spara, men det gick faktiskt inte att säga nej. Älskar verkligen lösa linnen med djupa ärmhål just nu. Så man ser ryggen mycket, mitt kostade 100 kronor. Weekday har fantastisk rea just nu, har massor av plagg för 40–100 kronor styck. Väldigt värt. Nu är det dags för en ny vecka att ta tag i.
Bild: Anna- Eat This Do That Redigering: Jag

flyttpacka.

Kategori: Livet

Herregud vad jag har saker. Det är helt otroligt vad man har undanstoppat alla möjliga sorters lådor och kassar. Men man går på nått sätt med vinst, för man hittar alltid saker man hade glömt att man hade eller trott att man tappat bort någonstanns. Jag hittade mina rosa (okej dom har varit rosa, nu e dom snarare bruna) converse jag trodde jag hade tappat bort någonstanns (hur man nu kan tappa bort ett par skor... ) Så nu har jag fått ett extra par skor! Och converseskor kan man ju inte ha för många par av. Eller hur?

Heart of Glass.

Kategori: Editorial

I mexikanska Elle, Januari 2011, hittade jag svenska Caroline Winberg i en bildserie. "Heart of glass". Tycker det är helt galet vackert. Skall direkt in i min inspirationsmap.

the world.

Kategori: Resor 2011

Med inspirations från Sofias nya blogg, har jag fått inspiration till att starta kategorin, eller nja inte starta den finns redan, men göra kategorin RESA till lite mer än vad den är idag. Jag har så O T R O L I G T mycket bilder från mina resor, och det är ju inte kul om dom bara ligger och skräpar i nått hörn. Och jag älskar dessutom resor och att resa. Så snart kommer nästa inlägg om något resmål någonstanns i världen.

waterlight.

Kategori: Photoshop

Bra photoshoparbete får mig alltid på inspirerande, kreativt och ett bra humör. Hur fasen gör man sådär? Tyvärr får det mig att tänka på bara det där, hur man gör det?, inte på det jag skall fokusera på egentligen.



Bildkälla:

vodianova.

Kategori: Fashion

Natalia Vodianova för Vouge Japan, från 2002. Inspirerande bildserie! Jag vill också åka på roadtrip med mina converse. Oj jag vill använda mina converse. Snön smält bort nu, snälla? Sol är det ute iallfall, det är ju alltid nått, så det blir en liten promenad i solen på lunchen med Elina och Maria.


newsletter w3.

Kategori: Praktik

Efter en riktigt rolig dag på nelly idag åkte jag för att träna lite bodycombat, (favoritpasset ever, fortfarande lika roligt) och nu har jag träningdvärk 2.0 efter 6,5 km på löpbandet igår. (inte kul) Så nu vet jag inte om jag kan röra mig mer den här veckan. Å andra sidan är det packning deluxe som står på schemat i helgen, så vet inte om jag får ta en paus i min träning ett tag nu. Inte bra.

Idag är det redan onsdag och nelly newsletter vecka 3 är skickat. Veckorna går fort. Den här veckan har jag gjort lite fler grejer i brevet. Jag är väldigt nöjd med matcha med "Matcha med Metallic"- delen och "Get the catwalklook"- delen var väldigt rolig att göra. Resten av jobbet är Elinas, den största delen. Vårat jobb tillsammans kan ni se här

nelly trend.

Kategori: Fashion

Idag är Sanna <läs hennes blogg här> som jobbar här på nelly på framsidan av blogg.se! Inlägget handlar om nelly trend som kommer släppas här på nelly i fabruari. Jag har sett flera av plaggen här på galgarna runt om på kontoret, och det ser mycket lovande ut kan jag säga, jag har sett flera plagg jag verkligen vill lägga vantarna på. Och nu när nyheten väl är ute, tänkte jag att jag också kunde lägga ut lite bilder från nelly trend. Priserna kommer vara låga (jag skulle säga lagom) precis som nelly-shoes linjen. Nått att se framemot i februari!

flowering.

Kategori: Fashion

Dolce&Gabbana måste ha en av vårens vackraste reklam kampanjer? Stunning. Jag vill ha allt, jag vill också vara där, jag vill med skratta och ha roligt med dom, jag vill också ha sommar, jag vill vara lika vacker ... Sa jag att det var en bra reklamkampanj? (Ett collage från visningen är snart uppe)

Bakgrunder.

Kategori: Praktik

Att sitta och titat igenom alla märken som nelly säljer av är inte nått man gör på en kvart kan jag säga. Men jag fick uppgiften att kolla igenom alla märken för att se efter vilka märkesbakgrunder som saknades, göra dom som saknades och de som var väldigt vintriga skulle göras lite vårigare. Det finns alltid nått att göra på nelly.

Rock and chic.

Kategori: Fashion

Balmains kollektion för s/s11 är som de andra av balmains kollektioner: rockiga, coola, och skapar ett jag-måste-ha begär. Kollektionen innehåller som många av de andra s/s11 visningarna metallic och vitt.

Elle Februari.

Kategori: Editorial

Blev väldans glad när jag fick se att min Elle hade kommit på posten idag. Har inte haft världens bästa dag direkt och att sätta sig ner och drömma sig bort med Elle bland skor, kläder, karriär, matlagning och inredning med lite musik i öronen och bara få koppla bort omvärlden. Det var precis det jag behövde.
Månadens nummer här ett vårigt omslag med Kate Hudson och där finns bland annat ett reportage om Josephine Bornebuch, ett stort reportage om svenska stilbildare och en bildserie med världens mode ikoner som inspiration.
Nä nu blir det dags att lägga sog. Det är en dag imorgon också. Sägs det.
Pic by me.Förresten! Gilla gärna min bild på Weheartit

Most wanted w2.

Kategori: Wishful Thinking.

Elin Klings kommande kollektion för H&M är stunning. Det är bara så det är. Most wanted vecka 3 är egentligen hela kollektionen, men jag är väldigt sugen på de vita plaggen, speciellt väskan. Tycker den ser otroligt snygg ut på bild. Hur den ser ut i verkliga livet är väl en helt annan sak. Frågan är hur mycket priset kommer ligga på. Inte allt för mycket hoppas jag, om jag skall ha en chans att kanske kunna köpa den med min student ekonomi.

En vacker siffra.

Kategori: Typografi

På en av Cap&Designs bloggar läste idag om att man kan ladda ner de här fina siffrorna i eps:er av Andy Mangold på hans blogg, som han kallar "Pompadour". Hans enda önskan är att det används proffisionellt. Man kan aldrig få för mycket fina siffror, kan man använda i fina designgrejer. Ja tack! (Just nu kan du även ladda ner det gratis i både OpenType och TrueType på hans blogg!)

festfint på Elle.

Kategori: Fashion

Lite efter är väl jag egentligen, men Elle-galan var i fredags och lite outfits från den måste ju upp på bloggen. Jobb och Jönköping har kommit lite emellan. Men till saken. Favoriten för mig är helt klart Elin Kling, med kläder från sin egen kollektion. Hur snyggt som helst. Vitt vitt vitt, vad var det jag sa. (Bilden längst upp till vänster) Andra favoriten är Frida Gustavsson iklädd en fantastisk Emilio Pucci klänning (bilden längst ner i mitten). Annars tycker jag det inte var så mycket kläder som var nått att uppmärksamma direkt ... Bilderna i collaget är mina favoriter, alla bilder kan du se här på Elles hemsida:

still winter.

Kategori: Fashion

Hur mycket man än vill att det skall vara vår, så är det faktiskt inte vår än. Damn. I Jönköping snöar det som aldrig förr, och av rykten har jag hört att det är likadant i Göteborg. Snö, snö, snö. Suck.
Jag gillar den här bilden från Åre från nellys photoshoot nån vecka innan jul. Fint!

Realisation.

Kategori: Shopping

Fast jag har det rätt tufft med ekonomin just nu, så klarade jag inte av att motstå rean längre. Men det hade vart ganska omänskligt att motstå rean på nelly. En långkjol och en cardigan båda från Jeane Blush för sammanlagt 88 kronor. Helt klart värt.

stimorol.

Kategori: Praktik

I höstas pågick en tävling med stimorol på nelly, där man fick ladda upp sin fulaste outfit och bevisa att man behövde nya kläder till en nya garderob. 50 000 kronor i presentkort var priset på tävlingen, på nelly.com. Plus en makeover av nellys stylister. Enda kravaet var att man också skulle ha köpt två tuggummipaket ... Sjukt värt. Hade lätt deltagit om det inte var så att jag praktiserade här på nelly ... en ful outfit är ju inte så svårt att sätta ihop.

Igår fick jag iaf sätta ihop en grej som skulle presentera vinnaren på facebook. Kul att få publicera en grej som så många kommer se, nelly har ändå 74 387 "likes". Så håll ögonen öppna för tävlingar på nelly, det kommer tävlingar titt som tätt med jättefina priser!



vitt.

Kategori: Fashion

Älskar Calvin Kleins kollektion för S7S11! Minimalismen och enkelheten. Nästan alla plagg var vita i kollektionen förutom ett par blåa och svarta plagg, och ett rött. Japp i vår vill jag klä mig i helvitt. Skall bara skaffa lite bränna först så kläderna syns mot huden.

bodycombat.

Kategori: Livet

Mellan alla bussturer, och praktiserande och att träffa pojkväner och kompisar försöker jag hinna med att träna. Målet är tre gånger i veckan. Mitt favoritpass är just nu BodyCombat på Sportlife, tycker det är galet roligt och man tränar verkligen hela kroppen. Och det är då träning är som bäst, när det är så roligt, att man inte tänker på att man tränar. Sedan innehåller den här realesen (46) väldigt bra musik. Ikväll blir det ett combat pass igen. Precis som igår.
Låtlista:
1a:Teenage Dirthouse (Topmodelz Radio Edit) – Patrick McFly
1b: Black Betty – Masia
2: Shut Up & Kiss Me – Spacegliderz
3: Truly, Madly, Deeply (S&B Remix) – Cascada
4: Kalinka (Russian Hit Mix) – Captain Jack / Kalinka – Za No Za
5: Contagious – Boys Like Girls
6: Spitfire – GhostHunter
7: Braveheart 2006 – Frantic & Gammer
8: I Surrender (Hixxy Hardcore Remix) – Cadence
9: Take It Off – Ke$ha
10: Wait Till You See My Smile – Alicia Keys

Newsletter w2.

Kategori: Praktik

snö.

Kategori: Fashion

Så snöade det igen ja. suck. Jag orkar inte mer snö. Vitt däremot, vårens största trend, den har vi inte tröttnat på! Tro mig när jag säger att det är vårens största trend, har suttit hela dagen och letat igenom de allra största modemärkerna visningar för s/s11. Så därför blir det en bild från Dolce&Gabbanas S/S11 kollektion. En av de allra finaste av dom alla, en riktig personlig favorit.

Jag har skrivit på ett papper.

Kategori: Livet

Idag efter nelly åkte jag för att skriva mitt namn på ett viktigt papper. Ett andrahandskontrakt från 1 februari till den 1 september är kontraktet än så länge på. I en 2:a nära Redbergsplatsen. Och jag tycker att det är helt fantastisk underbart! Nu skall jag också fördjupa mig i lite inredning också framöver. Flyttlasset går om 2,5 vecka, så det blir ganska intensivt, men oj så roligt. Skall korta restiden med ca 2 timmar per dag till nelly och 1 timme om dagen till skolan.
Nu är det bara dags att bestämma mig för vad som skall inköpas, vad är viktigast, vad klarar jag mig utan, vad skall jag spara, vad skall jag slänga ... Mycket jobb, men bara roligt! Snart är jag inte ens stadsbo bosatt på landet, nu är jag snart en stadsbo bosatt i staden!
Får nog inte plats med en skovägg som den här dock ... tyvärr... men nån gång skall jag ha den.

våren.

Kategori: Fashion

Visst är det dags för vår snart? Snön har börjar smälta bort, förlåt, regna bort och jag vill allra allra helst bara ha vår NU. Synd att det bara är januari och att det faktiskt kan vara så att det är vinter i tre månader till. Istället tittar jag på vårkläder och drömmer om den. Så kanske jag håller ut lite till. Valentino kan man alltid lita på, hudfärgat, romantisk spets,vitt och aprikosfärg. Fint!

Fotning.

Kategori: Praktik

Idag fick jag göra något lite annorlunda än vad jag brukar få! Till veckans nyhetsbrev (vecka 2) skall vi använda oss av outfits som är fotade tillsammans och inte ihopsatt digitalt. Det var jättekul att få också själv få skapa outfits. Det är det som är så fatastiskt roligt här på nelly.com! Man får vara väldigt kreativ och jag får göra jag tycker är ofantligt roligt! Mode och kläder blandat med grafisk design! Kan det bli bättre?

en liten present.

Kategori: Praktik

Hyuvudvärken börjar komma smygande vid 15- tiden. Alltid. Då piggar en liten present upp, i en söt liten påse. (och kaffe såklart) Det kan verkligen göra så himla mycket på en produkt att få den inslagen i ett fint papper, i en fin ask, eller en sådan här påse. Lite förmåner skall man väl ändå få när man praktiserar - "jobbar" på ett modeföretag.

Elin Kling <3 H&M

Kategori: Fashion

Min favorit bloggare skall göra en kollektion för H&M. Helt fantastiskt. Kommer jag villja köpa allt? Ja. Från och med 3 februari kan du köpa kollektionen i utvalda h&m butiker i Stockholm, Göteborg. Kollektionen består av nio plagg och två accessoarer och är en modern, ljus och minimalistisk kollektion med bohemiska influenser.

En go helg.

Kategori: Livet

Sikken go helg jag har haft! Har faktiskt fått gjort en massa, allt utom att blogga typ. Men ett besök på Redbergsplatsen, En sväng till Bombay med Jonas för indisk mat innan nostalgitrippen i Scandinavium med "Disney on Ice". Idag var det BodyCombat som stod på schemat, med Sofia, och en fika på stan med Madde. Intensiv helg. Men nu är det dags för en ny intensiv vecka på nelly, så det är nog dags att hoppa i säng strax för att ladda.

Matsumoto3.

Kategori: Skor

Lämnade Jönköping imorse, och sitter nu i borås på nelly.com igen. Och det är fredag igen. Hey vad snabbt tiden går. Känns inte som det var nyårsafton för en vecka sedan.
På nelly har de har galet populära matsumoto skorna kommit in igen fast en "exclusive edition". Jag gillar de till höger riktigt mycket, skull definitivt kunan tänka mig att göra ett inköp. Liknar mycket dyrare alternativ. Här kan du köpa dom. Men med nya bud får jag hålla in extra mycket på alla pengar nu. Fast med ett leende på läpparna.



tutorial.

Kategori: Photoshop

Eftersom det är röd dag idag, (vad jag kan se är den väldigt vit, men ja, dom säger att den är röd) Passar jag på att åka för att se vad som händer i Jönköping hos Jonas. Det är vitt, det snöar, och det snöar lite till. Inte så stor skillnad mot mitt kära Göteborg helt enkelt. Stannar här till fredag morgon, väldigt praktiskt eftersom det är närmare till Borås härifrån och får då sovmorgon. (Nej jag åkte inte bara hit för att det var praktiskt, bäst att klargöra det)

Surfade in på Cap&Designs hemsida och hittade en tutorial att göra en vattenfärgs bild av ett foto som jag tycker var väldigt lätt att följa. Jag har visserligen inte gjort den, men så snart som möjligt. Tutorials är det allra bästa när man vill lära sig Photoshop. Skall absolut testa den när jag kommer hem! Och det är inte alltid lätt att hitta dom där bra tutorialsen , och dessutom på svenska.


nelly week 1.

Kategori: Praktik

Ja, då var nellys första nyhetsbrev för 2011 utskickat. Massor av plagg med jättebra rea, fixa stilen, modeduon tipsar, vårens trender och sminktrenden naturligt vacker. Här kan ni titta på brevet. Den här veckan har jag fått göra en hel del i brevet. Bland annat sminkdelen och fixa stilen, underkläder, blommiga reaplagg, och randiga reaplagg som håller även till våren. Här är några av dom delarna.



miu miu.

Kategori: Skor

Jag vill ha vår. Jag orkar inte med mer snö, slask och blask. Jag orkar inte frysa mer, jag orkar inte inte få klä mig i vad jag vill, för att det är för kallt. Jag vill ha sandaler inte vinterskor. Jag kan till och med tänka mig att bära strumpor i skorna om så skulle krävas. På just den här bilden tycker jag att det är det som gör det. Sen är det en fantastik touch att lägga svalorna på strumporna för att få en extra dos av miu miu när man inte köpt skorna med svalorna på. Ja, jag vet det är inte den senaste kollektionen med miu miu, utan SS-10. Men sommaren 2010 känns inte alltför avlägsen ändå. Eller?

Jag vet inte hur länge den här bilden har legat i min inspirationsmapp, men jag tyckte det var dags för den att se soljus. (ej bokstavligt talat). Helt fantastisk.

Spijkers en Spijkers.

Kategori: Fashion

Visserlgen är det här FW-10/11 kollektionen, så är väl lite sent ute egentligen. Men jag gillar verkligen bildserien grymt mycket för Spijkers en Spijkers med modellerna Iris van Berne och Svea Kloosterhof. Dramatiska bilder med lite edge. 

week 1.

Kategori: Praktik

Nytt år, nya friska tag. Jag har vart en aningens slapp på att blogga det senaste. Jag har likosm haft så mycket. Praktiken på nelly, och resttiden som kommer till på grund av det gör att man inte orkar sådär jättemycket mer än att faktiskt resa och jobba. "Jobba". Men efter ett helt gäng med lediga dagar där jag umgåts med vänner, Jonas och bara fått ta det super lungt och inte göra någonting är jag tillbaka med massa nya krafter. Får väl se hur intensiv bloggning det blir, men det händer ju en hel del här på nelly, och galet produktivt, så jag kommer inte ha så mycket att skylla på direkt.

Så jag kan väl börja direkt.
Har bland annat gjort framsidan till Nelly Skönhet idag. Här kan ni titta på den, om ni vill se den på riktigt.