27november

tjugoniondenovember: helvetica

Kategori: Daglig Inspiration

Såg en film eller en dokumentär idag med namnet "Helvetica" av Gary Hustwit. Nästan lite nördvarning på att tycka det är skit intressant också. Alltså en dokumentär om ett typsnitt. Man sätter ju ribban ganska fort i början av filmen där en grafisk designer ,Massimo Vignelli, säger: "En grafisk designer finns för att bekämpa all fulhet som finns, såsom en läkare bekämpar sjukdomar".
Jag vet inte men är de inte lite väl insnöade? Det är människor som nästan dyrkar Helvetica likosm, visst att det är ett välgjort och snyggt typsnitt, men ja det är ett typsnitt.
Funderar dock på att använda det i min folder vi skall göra i skolan. Det är ju informativt och snyggt , så det kan ju passa. Inte massa krussiduller om man säger så.

Men jag rekomenderar er som inte har sett den, och är intresserade av grafisk design att se den. Man blir inspirerad, om inte annat till att skriva med helvetica.


Kommentarer

  • Sofia säger:

    Ja visst är den bra?! Jag och Emma såg den när vi var i Rom, en kanadensare vi träffade där hade den på sin dator. Grymt! :P Helvetica ÄR ett grymt typsnitt. Sjukt välgjort, det är det som skiljer det från andra. :) Bra val till foldern. ;)

    2009-11-30 | 00:29:12
    Bloggadress: http://travelingaroundtheworld.blogg.se/

Kommentera inlägget här: