27november

Let's Colour project.

Kategori: Daglig Inspiration

"Let´s Colour Project" startade i mars  i år, och är början på ett färgprojekt som skall spridas världen över. Regissör för filmen är svenske stjärnregissören Adam Berg och målar nästan hela världen i nya reklamfilmen för färgtillverkaren Dulux. Till sin hjälp har han 4000 liter färg 650 frivilliga målare. Ambitionen är att färglägga flera städer i runt om världen.

Idén går ut på att färglägga världen med hjälp av lokalbor på de aktuella platserna, och inspirera och visa vad man kan åstadkomma tillsammans. "Let’s Colour Project" har hittills färglaggt gator i Lapa, Rio De Janeiro, Brasilien, en studenthem i Aulnay-sous-bois, Paris, Frankirike, en grunskola i Tower Hamlets, London, England och ett torg, en skola och en huvudgata i  Jodhpur, Rajasthan, Indien. Totalt har 24 000 kvadratmeter målats i 120 olika kulörer.

Framföralllt är det här en riktigt cool och ball film som jag jag gillar jättemycket. Musiken känns väldigt rätt till videon (Jónsi - Go Do) och det är riktigt snyggt när kameran går långsamt samtidigt allt annat spelas upp väldigt snabbspolat. Jag tycker det är ett ganska roligt projekt också även om det känns lite ja, onödigt? Finns det inte bättre saker att lägga tid och pengar på? Eller skall vi kanske färglägga Göteborg med? Avenyn i Lila kanske? Götaälvbron i Gul? Eller varför inte Blå? Göteborg är ju en blå stad. Vad tycker ni är det är en kul idé eller är bara onödigt? Vill ni vara med och måla?

http://www.letscolourproject.com/


Kommentarer


Kommentera inlägget här: